eve kopek isteyen esim ve cocuklarim:(

Arkadasım evinde kedi, köpek, hamster, kuş, balık bakmış biri olarak söylüyorum.
Köpek çok zor bir kere.. Sabırlı da değişmişsin. Tuvalet eğitimi verene kadar sağa sola çiş kaka yapacak, küçük çoçuğun var evde.
Temizliği, eğitimi, sonra sabah akşam yürüyüşü..
maddi olarak asısı,traşı, maması..
Sabırlı istekli değilsen hiç o topa girme kısacası :)
O cana da yazık olmasın.

gel de sokaktan sahiplendiğim iki kedinin evde ki mutluluğunu gör. ayrıca emin ol insandan daha temizler.
Çok sevindim onlar adına ve sizin adiniza .ama temiz olduklarını düşünmüyorum duy döküyorlar.tukurukle yalayarak temizleniyorlar.beden temizliğini kendileri saglayamiyorlar.yikanmayi sevmiyorlar.masaların üstüne ayaklarıyla çıkıyorlar.kasiklari yaliyorlar.kısacası her insan için söylemiyorum ama insanlar kadar temiz değil bence

Köpek almak eve 3. Bir çocuk gelmesi demek. tuvaletine yürüyüşüne devamlı zaman ayırman gereken ve hiç büyümeyen bir çocuk. Çocuklar eğlensin diye alınacak şey değil. Eşiniz bakmayacaksa hiç lüzumu yok bence. Çünkü bütün sorumluluğu yine size Kalacak.

henüz hiç kaşıklarımı yalamadılareğer ki ben yalatmadıysam yiyecekleri bir şey verip. masayada pek çıkmazlar ben çağırmadıysam. kendilerini tabi ki yalayarak temizleyecekler. hayvanların doğası bu. tüye gelince valla benim döktüğüm saçtan daha az tüy döküyorlar süpürünce geçiyor.
ayrıca bazen elime vs bir şey bulaşmış oluyor gelip beni bile yalayarak temizliyorlar. öylede sevgi yumağı hayvanlar.

Köpek alıyorsanız en az evlatlarınız gibi bir evlat eve alıyorsunuz demektir.
Bir de şimdi siz gidip para verip de alırsınız şöyle cins, güzel bir şey.

Çişi, kakasını eve yapacak bildiğin bebek gibi peşinde dolanacaksın temizleyip, yürütüp, veterinere götürüp getireceksin.
Kılı, tüyü, kakası hijyeni hep sizin gibilere sorun olacak.
Üstelik tüm mahalle bebeleri eve dolaşacak ve mutlu(!) son!
O yavru size aşık olduğunda siz ondan bıkmış olacaksınız.
Ve çok iyi biryer olduğunu sandığınız bir barınağa vereceksiniz veya birine sahiplendireceksiniz(artık o hayvana ne yaparlarsa).
Veya yine parayla satacaksınız veya uzak bir yere arabanızla terkedeceksiniz....

Aman diyim o yavrunun günahına girmeyin. Her gün bu insanların bir heves alıp bıktığı hayvanlarlarla uğraşıyorum.
O hayvan psikolojik olarak çöküyor.
Daha geçen gün kız taşıncam diye köpeğini veterinere bıraktı köpek terkedildim diye intihar etti. Kaybettik hayvanı. Bunlar böyle canlılar.
Her insan taşıyamaz onların yükünü.
Gerekirse o hayvan gelirse ben evi terkederim diyin, yine de aldırmayın o hayvanı.
Bir de para verip almak var ona hiç girmiyorum bile!
Size göre değil. Oyuncak değil. Bir evlat, bir can.
Rica ediyorum almayın.

Bir can sahibi olarak size tavsiyem kesinlikle çocuk istiyor diye hayvan sahiplenmeyin , sonra olan o masumlara oluyor vebaline girmeyin...ama şöyle yapabilirsiniz çevrenizde mutlaka sokak canları vardır evlatlarınızla birlikte düzenli zamanlarda beslenmeleriyle ilgilenebilirsiniz malum havalarda sıcak bir kap su bir kap mamayla hem canlar mutlu olur hem siz çocuklarınıza Harika birşey aşılamış olursunuz

Uff o hayvanlarin dillerinin tedavi edici oldugunu biliyor musunuz ?
Bizim dilimiz gibi degil onlarin dili
Beden temizligini kendi yapabilsin diye yaratilmis ozel salgilari var .
Allah askina biraz arastirin.
Kopekler suyu sever ayrica .
Ama kediler dilleriyle butun vucutlarini temizler.

Çok güzel belki
tabiki cok tatlilar.belkide yapı meselesi ama beni bile yaliyor demiştiniz ya ben koptum ve agzima su doldu ben d ayanamazdim şahsen.

Çok yanlışsınız. Köpek için diyemem ama kedi dünyanın en hijyenik hayvanıdır. Dili tarak gibidir salyası ise antiseptiktir. Olgun bir kedi günde 8 saat yalanır biz günde 8 saat banyo yapmayız :) Misler gibi kokar. Her gün kedimin g.tü ağzımda uyanırım. Dudaklarından, göbeğinden öperim. Bir kere hasta olmadım. Tüy dökülmesine gelince. Bizim de tüylerimiz dokülüyor. Biraz tarak ve elektirik süpürgesi ile halloluyor :)

aslında cocuklar icin eve hayvan alınır o bagı kursun hayvan sevgisini bilsin diye sorumluluk almayı ogrenir besler birlikte gezdirirsiniz tabi nede olsa cocuk yeri gelirdısarı cıkartmaya usenir ilgisi azalır devreye anne baba girecek hayvanı yine cıkarıcak gezdirecek temizliycek bu istek yoksa sizde almayın tabi siz herseyden once kendiniz bakabilcekmisiniz onu dusunun

Iyide o sizin fikriniz .şeyini yaladigi diliyle sizi yaliyor.lutfen sizde yazdığımı okuyun ben kediler için yikanmayi sevmez yazdım ayrıca o sizin fikriniz

Çok güzel belki

tabiki cok tatlilar.belkide yapı meselesi ama beni bile yaliyor demiştiniz ya ben koptum ve agzima su doldu ben d ayanamazdim şahsen.
evet yapı meselesi. hayvanseverlik herkese has bir durum değil.

hay ağzına sağlık :)

Apartman dairesine kedi daha uygun
Ama tabii ki sizin de vurguladiginiz gibi bir esya degil hayvanlar,birer birey
Bahcesiz evde beslenen kopek sadece o hayvana yapilan eziyettir bence

Iyide o sizin fikriniz .şeyini yaladigi diliyle sizi yaliyor.lutfen sizde yazdığımı okuyun ben kediler için yikanmayi sevmez yazdım ayrıca o sizin fikriniz

Benim fikrim degil bu onlarin biyolojik ve fizyolojik ozellikleri .

tavuğun totosundan çıkan yumurtayı yiyorsun ama

neyse konu dağılmasın. bence hayvan sevgisi çocuklara küçükken aşılanmalı. köpek bakımı kediye göre daha zor o yüzden ben kedi önerdim konu sahibesine. kalanı kendi kararları. ama konu sahibine şunuda belirtmek isterim yıllarca hep bir kedi köpek sahiplenmek istedim hepte annem karşı çıktı hala bu yüzden annemle aram soğuktur.kardeşimle aldığımız köpeği sokmamıştı eve. hala kini içimdedir. büyüyünce unuturlar sanmayın o yüzden.

Kedi mi misler gibi kokar.kedinin dilindeki tükürük kendi için antiseptikdir doğru bizim için değildir.malum biz insan olunca o halde yaralanan bolgemizi yalatirdik.saygı duyuyorum sevgi bize şahsi fikrim ben misafirliğe gittiğim evde de şahit oldum ve kendimde sokak yavru kediyo besledim kesinlikler evde hayvan beslenmez.

Buyukbaslarin diskilariyla da gubre oluyor onlari da organik diye bayila bayila yiyolar
Inegin kecinin memesinden cikan sutu
Arinin bali
Pfffff yoruluyorum bazen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…