eve kopek isteyen esim ve cocuklarim:(

Peygamber efendimiz bile kedi besliyormus
Ayrica benim yegenimin gecmek bilmeyen egzamasini bir golden iyilestirdi
Soyduk cocugu ve yaladi hayvan sen inanmazsin da gecti egzama.
Siz hayvan beslemeyin
Yalattirmayin kendinizi zaten ben de istemem bi hayvandan sifa bulmanizi

Biri de demiş ki insanlar hayvanlardan daha temiz ehehe. Duş almaktan aciz insanlar var bir toplu taşımaya binin de görün hey gidi hey. Astoria neler neler gördü, apış arasını kaşıyıp sonra para üstü veren taksiciden tut limon kolonyasıyla sadece elini silip leş gibi ter ve sidik kokusuyla gezen teyzelere kadar. İnsan hayvandan temizmiş.

Bende çocukken çok istedim ama annem almamıştı.Bence hayvanlar ev ortamında sıkıntı yoksa bahçeli olunca tabiki beslenir.bu arada yumurtanın içini yerim genelde .

He cok biliyon. Kesinlikle demiş bir de.
Neyse sana ayıracak vaktim yok.

Konu sahibi arkadasım köpek düşünüyorsan 10 kere düşün. Coookk zor.
Özellikle bebekken.
İki küçük cocugun varken ve köpeğin sorumluluğu da senin üzerinde olacaksa gercekten cıldırırsın.
Kedi gibi değiller cok fazla ilgi ve özen gerekiyor.

Bende benim söylediklerimi anlamama cabanizi anlamadım çok mu yanlizsiniz bu aralar.ben hayvan beslemeye karşı değilim bahçeli evde beslenmeli yazdım ama siz sanırım anlamama çabamız var neyse

Evimde 2 adet büyük ırk kopek var, evimiz bahceli.
Şu anki aklım olsa alır mıydım bilmiyorum bizdekiler yaşlı olduklarından günün 23 saatini pinekleyerek geçiriyorlar.
Köpek bakmak çok güzel bir şey zorlukları da var hiç büyümeyen cocuk gibiler. Seyahate çıkarsanız pansiyona bırakmanız gerekiyor ya da birinin evinizde köpekle kalması gerekiyor köpeği götüremeyecekseniz.
Ev her gün süpürmek istiyor. Ben hamileyim, çalışıyorum evi her gün temizliyoruz eşimle.
Hayatta hiç bir şey beni kopeklerimden vazgeciremez bu arada, sadece bir takım zorluklarını söyledim.
Yerinizde olsam cocukların büyümesini beklerdim. En azından bakım konusunda size yardımcı olacak kadar büyüsünler.

Bende benim söylediklerimi anlamama cabanizi anlamadım çok mu yanlizsiniz bu aralar.ben hayvan beslemeye karşı değilim bahçeli evde beslenmeli yazdım ama siz sanırım anlamama çabamız var neyse

Burda ayri ayri yorumlara ragmen anlamayan sadece sizsiniz.
Hicbir fikri olmadan temiz degil bence onlar yeaaa diyen de sizsiniz.
Hayvanlar hakkinda bilgi verince o sizin fikriniz diyen de sizsiniz.
Yalniz degilim egitimsiz bilgisiz insan sevmiyorum.

dürüst olalım evde kedi de köpek de zor,
ama çocuk da zor, sevgisi için yapıyoruz,
evcillerimiz de öyle, yeterince seviyorsanız, zorluğu zerre kadar gözünüze batmaz,
10 yaşında hayatını kaybetti köpeğim, son bir yılında ağır hastaydı, bebek gibi altını, kusmuğunu temziledim, öldüğünde çok çekiyordu, o da kurtuldu, sen de diyenleri dövesim geliyordu, evladınız gibi sevmezseniz yapamazsınız bunu.

Ha bu arada hijyen konusuna asla katılmıyorum. Barınak gönüllüğü yaptım. O kadar hasta hayvancık ve pisliğin içinde, ve ısırılmama ragmen (kedi ısırdı) toksoplazma ya da her hangi bir başka zoonoz hastalık geçirmedim. Hijyen dediğiniz şey elinizi düzgün yıkamakla başlar. Evinde hayvan olmayıp da nasıl hayatta kalındığına şaştığım bir sürü eve şahit oldum. Halının altına ittirmekle olmuyor yani

Burda ayri ayri yorumlara ragmen anlamayan sadece sizsiniz.
Hicbir fikri olmadan temiz degil bence onlar yeaaa diyen de sizsiniz.
Hayvanlar hakkinda bilgi verince o sizin fikriniz diyen de sizsiniz.
Yalniz degilim egitimsiz bilgisiz insan sevmiyorum.
Ha h aynen e bende o yüzden cahille sohbeti kesiyorum

koek sahibi olmaya karar verirseniz para ile satin almayin sahiplenin. facebook uzerinde pek cok sayfa var bu konuda yardimxi olurlar

Katılıyorum, 2,5 yaşında küçük ırk bir köpeğim var, çok şirin, bizde böyle bir köpek istiyoruz diyen herkese evde köpek bakmanın zorluklarını anlatıyorum, aile ferdi gibi görmez sadece şirinler diye veya geçici bir hevesle alınırsa her hayvanın bakımı zor gelir, köpekler hergün 3 defa düzenli olarak dışarı çıkarılmalı, uzun tüylüyse en azından gün aşırı taranmalı, banyosu aşıları, gıdasından sağlığına herşeyine dikkat edilmeli, tuvalet eğitimi, aileye adapte süreci kolay değil, çok sevmeniz lazım.

Hijyense evde bakılan, aşıları bakımları yapılan hiçbir canlı pis değildir, tüyleri, salyası hastalık yapmaz yeter ki aşılarını yaptırın, iç dış parazit ilaçlarını düzenli kullanın, hayatım kedi köpek arasında geçti, evde de besledim sokaktakilere de baktım, hamileliğim köpeğime sarılıp uyumakla geçti, sağlıklıyım sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdim, evde evcil tüm aile fertlerine terapidir ayrıca ama sonsuz sevginiz olmadan bakılması mümkün değil.

Tek başınıza herşeye yetişmek zor olur haklısınız,eşiniz de destek olacaksa olabilir.
Ben de çocukken 3 köpekle büyüdüm,iyi ki hayvan sevgisini aşılamışlar bize böyle güzel bir duygu yok.

Köpeğin sorumluluğu sana aitse; son söz sana ait. Istemiyorsan seni zorlamasinlar. Evde olması yerine sokak hayanlarını besleseniz, yada komsuda varsa arkadaslik kurup orda sevdirseniz ? Anneler alternatifler düşünmeli.

Cocuklu aile ve kedi ayni cumle icinde gecince hayvana üzülüyorum. Cocuklu ailelere kedi tavsiye edilmemeli. Kediler cok sosyal hayvanlar degiller surekli rahatsiz edilmek, mincirilmak, sevilmek vs istemeyebilirler.
Siz belki cocugunuza kediye nasil davranmasi gerektigini anlatip, gosterip ilgilenecekseniz ama bircok ailenin bu umurunda degil yada önemsemiyor o kedi cocuklarin elinde resmen hirpalaniyor, oyuncak oluyor. Gordum öyle hayvan acınası haldeydi.
Kediler keyfine duskun hayvanlar, coluk cocugun elinde oyuncak olunca psikolojileri bozuluyor bence

Köpeğin sorumlulugu sende olacaksa ve istemiyorsan alma. Ama bence kedi yada köpek farketmez bi canın sorumluluğunu alan bi çocuk emin olun çok degisiyor buda bi gerçek. Eşinizde sanırım biraz sorumluluk sahibi olmaları için bi hayvan istiyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…