oğlum düşmüştü küçükken ,onunla birlikte ağlamıştım :çok üzgünüm:
geçen gün 17 ağustos depreminin bir videosunu iizledim
insanların perişanlıklarını,bir kızın babasının sesini duyabilmek için kopardığı feryadlarına ağladım:çok üzgünüm:
şehit haberi gördüğümde yada eşi ölmüş birinin göz yaşlarını gördüğümde ağlarım:çok üzgünüm:
ama gelin görünki eşimin yanında üstte örnek verdiğim bir an olursa ağlayamam sıkarım kendimi
neden ?
sırf ağlamam onu rahatsız edicek diye
neden özgürce ağlayamıyroum ki?
neden duygusallığımı saklamak zorundayımki
Bu sözüm erkeklere :) rahat bırakın ağlayalım yaw sempatiksalakcinni
bazıları bu konuda takıntı yapmış durumda ,
kadınlara baskı yapıyrosunuz "ağlama" diyerek
farkında değilsiniz onun karekterine baskı yapmış oluyorusunuz, onu kısıtlıyorsunuz
:1ninca:
BU sözler hiç yabancı gelmedi bana.
Ağlayın yaa ağlayın rahatlayın. Ama neden ağlıyorsun diye birisi sorduğu zamanda sebebini söyleyin. Bu soru geldiği zaman ağlamanın şiddetini artırmayın.
Tamam belki bu soru size saçma geliyor. ama ağlayanmayacak bir yerde (erkeklere göre) ağlayan kadın görmek de erkeklere saçma geliyor. onun içn soruyor yada ağlama diyor.
Siz ağlayaın tamam. Bizde soralım. Ona da siz tamam deyin.
B baskı olayına geilnce evet haklısınz bununadı baskı.
Ama banada ağlamak baskı gibi geliyor.
Ne yani söyleyceklerimizi söylemeyelim mi, yalan mı söyleyelim yada , sizden gizleyelim mi? İÇimizde mi kalsın. BU da ağlamanın yaptığı askı işte.
Kİmse anlamasa bile sebebini karşısındakinin ağlamasını istemez dayanamaz.
Tatlım neden rahatsız etsin ki eşinizi,
siz kendi kendinizi rahatsız ediyorsunuz.
işte hep değil midir bu baskılardan kadınların
kendilerine yaptıkları eziyet..
Hiç kimse robot değildir,sus deyince susacak,gül deyince gülecek,
bizi biz yapan duygularımızdır ve sanmıyorum ki
aklı başında hiçbir erkek eşine ağlama diye baskı yapsın...
ama eşiniz sizi çok sevdiği için dayanamıyordur gözyaşlarınıza,ne dersiniz??
İşte buna aynen katılıyorum...
Ben de akşam haberlerinde 5 yaşındaki bir çocuğun annesinden ayrılmak istemediği için kendisini arkasından yola atıp malesef öldüğünü, annesinin de o an onu kurtarmak için hemen geri dönmeye çalışırken başka bir arabanın altında kaldığını duyunca başladım ağlamaya, mecburen odayı terketmek zorunda kaldım
Aynı şekilde bir grup arkadaş arkadaşımızın düğününe gitmiştik, gelinin annesi ablası gelinin kendisi ağlıyordu, ben de ağladım, alay konusu oldum.
Ne istiyorsunuz bizden ya, bırakın ağlayalım :sinifsinif:
Midemde sorun var evet. Ara sırada midemle sorunlar yaşıyorum.
Şok şükür genelde iyiyim.
bu site icin, benim onceden sordugum sorunun cevabi icin ve cevaplardaki ictenliginiz icin tesekkurler.bende onceden dini konular daki bolume bakiyodum ama icim yaniyodu.kimin neyi savundugu bile belliolmuyor.bu konular olmadan daha icten konusup anlasabiliyor bayanlar.ama saygi seviye cercevesinde her goruse ve anlayisa acik bi kk olup burda o konularida konusabilmek isterdim. bu bi dilek simdilik
İşte buna aynen katılıyorum...
Ben de akşam haberlerinde 5 yaşındaki bir çocuğun annesinden ayrılmak istemediği için kendisini arkasından yola atıp malesef öldüğünü, annesinin de o an onu kurtarmak için hemen geri dönmeye çalışırken başka bir arabanın altında kaldığını duyunca başladım ağlamaya, mecburen odayı terketmek zorunda kaldım
Aynı şekilde bir grup arkadaş arkadaşımızın düğününe gitmiştik, gelinin annesi ablası gelinin kendisi ağlıyordu, ben de ağladım, alay konusu oldum.
Ne istiyorsunuz bizden ya, bırakın ağlayalım :sinifsinif:
Belkide en mutlu günündü o gün hiç bir zaman o günü unutmayacaktın..
fakat öyle bir şey oldu ki en yakının yada en çok sevdiğin insan o özel günü berbat etti ve unutulmayacak gün kısmı güzellikle deilde kötü gün olarak tarihe yazıldı hafızanda..
ne yaparsın ? ne düşünürsün ? affetsende eskisi gibi mi olur her şey
Sence hayat mı acımasız,insanlar mı?
Hayata karşı bir maske taktıgını düşünüyor musun?
Alay konusu mu oldunuz?
Kİm alay etti sizinle. Eminim bir erkek değildir.
sizde haklısınız ne diyelim
ama biraz alttan alın
"BU sözler hiç yabancı gelmedi bana" burada ne demek istediniz CADIARZU.
yok aslında baskı derken bana baskı yapıyor anlamında değil
onların tepkilerinden bu sonuç çıkıyo
kadını değiştirmek, olduğundan farklı olmasını istemek gibi birşey aslında
tabiki eşim baskı amaçlı ağlama demiyordur
ama bi bakıma baskı , değiştirilmeye çalışmak gibi
kendileri farkında olmuyorlar onu demek istedim
Emin olun, elbette, pek tabii ki, kaçınılmaz, kesinlikle, ... bir erkekti
Ben bunu münferit bir olay olarak görüyorum ozaman.
Yada muhtemelen siz yanlış anladınız. Demişmiydim bilmiyorum Kadın ve erkek algısı arasında da ciddi farklılıklar var.
Hatta başından beri bunu söylüyorum.
yada siz ağladıınz diye sizinle alay eden kişiyi erkek olark değilde edepsiz olark nitelendirmek doğru olur. Yada kesin ergendir. Bunu erkeği kadını olmaz diye düşünüyorum. Tamam belki ağlamanın mantığını anlayamayabilriz ama bununla dalga geçtiğimizde söylenemez.
Yok kaçırmadınz daha pazara kadar burdayım galiba. Sordum ama kimse cevap vermdi
Pazar mı cuma mı ?
aslında hayattan kastım;
Hayatın bir iradesi olduğunu düşünmediğim için tabiki inslar acımasız diye düşünürüm.
Hayattan kastınız tam olarak ne?
yo hayatı hiçbir zaman bi kişi olarak görmedim
Hayattan kastetiğini anlayamadım gerçekten. Siz hayatı bir kişi olarak mı görüyorsunuz? Toplum mu hayat nedir neyi kastettiniz daha açık yazarsanız cevaplamak isterim.
Genel bir cevap vermek gerekirse maske takmam takanıda sevmem. Eğerki meskeden kastınız gizlenmek babındaysa. YOk eğer maskeden astınız bir kalkan olarak maske ise.
Nasıl bir araıcılık yapan kişi kovanı açarken maske takıyorsa, bir takım zararlı olaylara karşı koruyuc ubir maske (asla gizlenmek olark düşünmeyin) takmak lazım. Bİr tokat atana yüzümü çevirmem tıkatatmadan engellemeye çalışırım.
Bazen isterim bazen istemem ama genelde istemiyorum.
Kazenin oğlu 4 yaşında . Ne yapsın oynuyor ellerinizden öper.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?