- 26 Ağustos 2015
- 465
- 496
- 103
- 28
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Eee haketmissin.Bizi ayırmaya çalışan annesinin teyzesine beddua ettim öyle bir ölür ki ibretlik olur dedim inşallah sende öyle ölürsün dedi.
Ay yeme bizi. evlenmeden önce, kına yapsam mum tutacak arkadaşım yok diye konu açmışsın. Şimdi amigo kız gibi popülerim bi kocamın ailesiyle aram kötü diyorsunÇok şükür eşimin annesi babası ve kız kardeşi dışında kimseyle problemim yok ve ben insanlarla olan ilişkime bakıyorum devamlı yüzyüze geldiğim yedi yabancı el olan insanlar beni çok seviyor dua ediyorlar arkadaşlıksızdan yakınırdım samimi olduğum birçok insan var şuan onlarla bir sorunum yok birde eşimin ailesine bakıyorum kızlarının kaynanasıgili gömen onlar ki çok kaliteli insanlar ben bile severim onlarlada arası iyi değil kolu komşu desen bir elin parmağını geçmez düğünüme akrabam olan en az 50 kişi geldi onlardan bir elin parmağını geçmez zaten akrabalarıylada görüşmüyorlar eşim babasının babası ve annesinin adını bilmez bu derece nadide insanlar çok şükür beni sevenler akraba tanıdık arkadaş bana yetiyor o üç kişide kenarda kalsın zaten eşim onlarlada anlaşamıyor
Ay yeme bizi. evlenmeden önce, kına yapsam mum tutacak arkadaşım yok diye konu açmışsın. Şimdi amigo kız gibi popülerim bi kocamın ailesiyle aram kötü diyorsun[/QUOT
O konu öyle değildi çarpıtmayalım hem öyle olsa bile yaklaşık iki sene geçmiş bunun üzerinden neden yalan söyleyeyim hiçkimsem yoksa komşum akrabam var bu onlarda neden yok acaba gittik gördük memlekete yakın uzak herkes iç içe bir bunlar düdük gibi yalnız düğüne gelen sayısını görseydiniz keşke ya bayağı bir komediydi ama malesef bunu ispat edemem üç beş komşuyla geçmez hayat insan soruldu mu cimri öyle böyle denmez iyi denir onları sorduk sonradan ne cevaplar aldık şaka gibiydi sadece gülüyorum hallerine iki düğün yapıp gülünç oldular yazık
Gittiği yere kadar onlar olmasa o kadar mutsuz değilim aslında keşke olmasalar ğEski konulatlrinizi filan okudum
Bu kadar mutsuz bir hayat nereye kadar çekilir ki
Anneannesi genç yaşta ölmüş kaynanamda teyzesini annesi yerine mi koymuş nedir bilmiyorum eşim hariç herkesin gözünde değerli eşim için bayramdan bayrama ziyarete gittiği herhangi bir tanıdık öyle bir bağı yok artık neye güvendi anlamadım olaydan sonra eşimden özür dilemiş ne alakaysa saçma sapan hareketler bayram günü mezarlık ziyaretinden sonra direk ona giderler dede nerdeyse 90 yaşında onu bile sürüklüyorlar peşlerinden garibim kaynanama göre iki teyzesi var üç beş komşusu başka kimse yok kızının kaynanasıgillede kötüler memlekete gittik melek gibi halaları vardı beni ve ailemi çok sevdiler onlarda çok iyi anlattı şu kadarını söyleyeyim eşim babasının babaannesi ve dedesinin adını bilmiyor hiç görmemiş böyle insanlar çok birşey beklemiyorum.Annesinin teyzesi nasıl bu kadar etkin aile hayatında orası çok saçma.Eski konularınızı biliyorum , geçmişe sünger çekmelisiniz bence.Haksız değilsiniz ama tepkileriniz yüzünden haksız duruma düşüyorsunuz bazen bence.
Eşiniz o sözü sinirle söylemiştir , hani birine "salak" diyince " sensin salak" diye karşılık verilir ya öyle düşünün , tabii yine de bu kadar basit değil annesinin teyzesi için size böyle bir şey demesi.Keşke kimseyi katmasanız ilişkilerinize siz de eşiniz de.Uzun lafın kısası sizi ayırmaya çalışmışlar ama ayıramamışlar bakın.Bu yüzden artık bu konuyu geçmişte bırakın , sürekli eski olumsuz konuları açıp açıp evinizin huzurunu kaçırmayın.Kapınızı kapatın o insanlara mecaz anlamda yani.
Morsever yazdıklarından eşinin çok kötü biri olmadığını aksine iyi ve sabırlı biri olduğunu düşünüyorum.Lütfen eşinle geçinmeye bak.Elalem yüzünden kendini de eşini de yıpratma.Burda şiddet gören kadınlar var neler neler var.Eşin terliğini ayağına getiriyormuş bak mesela.Herkesin sevgi dili farklıdır.Kimisi süslü sözler söyleyemez ama bu tür şeylerle gösterir sevgisini.Bence artık takkeni önüne alıp düşünmenin zamanı geldi.Hakkında hayırlısı olsun.Anneannesi genç yaşta ölmüş kaynanamda teyzesini annesi yerine mi koymuş nedir bilmiyorum eşim hariç herkesin gözünde değerli eşim için bayramdan bayrama ziyarete gittiği herhangi bir tanıdık öyle bir bağı yok artık neye güvendi anlamadım olaydan sonra eşimden özür dilemiş ne alakaysa saçma sapan hareketler bayram günü mezarlık ziyaretinden sonra direk ona giderler dede nerdeyse 90 yaşında onu bile sürüklüyorlar peşlerinden garibim kaynanama göre iki teyzesi var üç beş komşusu başka kimse yok kızının kaynanasıgillede kötüler memlekete gittik melek gibi halaları vardı beni ve ailemi çok sevdiler onlarda çok iyi anlattı şu kadarını söyleyeyim eşim babasının babaannesi ve dedesinin adını bilmiyor hiç görmemiş böyle insanlar çok birşey beklemiyorum.
Ben eşime kötü demiyorum zaten içimden gelmese bile ona isterse onun için ailesiyle istediği gibi bir ilişki kuracağımı söyledim madde madde yaz yapmazsam o zaman konuşursun dedim haftada kaç kere arayayım en ince detayına kadar yaz rol yapayım dedim istemedi içimden gelmediği için başka ne yapabilirim bilmiyorum eşime olan sevgim bunu yaptıracaktı ama istemiyor ben görmemeye çalıştıkça onlar hep daha fazla bir kademe üstünü yaptılar gerçekten eşimde istemediği için artık umursamıyorum son sözü onlar senin için sen onlar için öldü olduMorsever yazdıklarından eşinin çok kötü biri olmadığını aksine iyi ve sabırlı biri olduğunu düşünüyorum.Lütfen eşinle geçinmeye bak.Elalem yüzünden kendini de eşini de yıpratma.Burda şiddet gören kadınlar var neler neler var.Eşin terliğini ayağına getiriyormuş bak mesela.Herkesin sevgi dili farklıdır.Kimisi süslü sözler söyleyemez ama bu tür şeylerle gösterir sevgisini.Bence artık takkeni önüne alıp düşünmenin zamanı geldi.Hakkında hayırlısı olsun.
O kişi eşimin annesinin teyzesi sınıfının sıvısı onun için herhangi bir akrabadan farkı yok o kadını söz sahibi yapan kaynanam o durumda sessiz sessiz yüzüme bakıyordu sanki ayrılıyorum dememi bekliyordu bir annenin tepkisi bu olmamalı.Eşinin söylemiş olduğu söze takılma canım, yukarı da bir üye demiş ya birisi bize salak dese, sensin o salak deriz refleks olarak diye, eşinde otomatikman o şekilde cevap vermiş. Birisi benim büyük teyzem için öyle söylemiş olsa, bende aynı cabani veririm.
Şöyle düşün, senin için el insanı o kadın. Ve sana seni rahatsız edecek bir davranış sergilediği zaman üstünü çizersin. Ama onun teyzesi, içgüdüsel olarak böyle tepkiler veriyor.
Sen bu sözlere, bu çekişmelere çok takılma. Sen eşinin bu sevgisini gösterememe ve ketum yaşantısına ayak uyduracak misin, bu şekilde devam eder misin, bunu hesapla. Eyze mevzusunda geçen atışma gelip geçici, ama sevgi paylaşımından tatmin olmamak önemli bir husustur. Ve sen ömür boyu bunu göze alabiliyor musun, onu düşün.
Annen de zor bir süreçten geçiyor belki evet, ama kimse üzülmesin diye sen mutsuz bir hayata devam edemezsin. Kendine bunu yapma. Evlilik sabir ister muhakkak, ama mutsuzluk seni yemeye baslarsa ki başlamış, annem üzülmesin babam ağlamasın diyemezsin. Neticede o hayatı sen yaşıyorsun. Bunca mutsuzluğa rağmen annen git üzül ama boşanma demez. Boşanmak ayıp değil evvela.
Çünkü sana maaş getirmesinden, terlik getirmesinden daha önemli bir şey var evlilikte, sevginin paylaşımı...
Ailesi çok normal yani yada eşimin davranışları görüşleriniz için teşekkür ederim.
Abimle aram zaten mükemmel değildi ve evet değdi çünkü onun zihniyeti bozulmuş durumda iyi günler.
Biz bu kadarını becerebiliyoruz size o mükemmel EVLİLİĞİNİZDE mutluluklar
Doğruya bekarmışsınız derdimin sizle polemik yaşamak olmadığı net belli iyi günler
Öyle ya ağladı annesi oğlumu kimse beğenmiyor diye demiyor ki bizde iş yok kıyamam
Eşim ailesini kusursuz düşündüğü zamanlar aynen böyle vırvırvır oluyorum herkesin yaptığı ortada neden inkar ediliyor neden benim uzak durmama anlam verilemiyor kusura bakmayın bana yapılsa sadece geçer giderdi ki öyle oldu düğüne kadar düğünde aileme ve akrabalarıma yapılan terbiyesizlik ve nezaketsizliği ben unutsam ailem unutmuyor ailem unutsa akrabam unutmuyor akrabalarımla olduğum heran onların beş para etmediğini duymak zorunda değilim bizde tatsızlık anlaşmazlık olsa bile o güzel günlerin hatrına kimse ses çıkarmaz bunlar resmen sahneye çıkıp gösteri yapmaya kalktılar kusura bakmayın siz bunları sindirebilirsiniz ama ben sindiremem her güzel günümde suratları beş karış olan o insanlara katlanamam üzgünüm.Gözümde şöyle bir olay canlandı.. Adam yorgun, işten gelmiş.. Evinde huzur istiyo.. Eve bir geliyo.. İçeri girer girmez kadın başlıyor konuşmaya" senin annen böylr yaptı, baban şunu dedi, annenin teyzesi, dıdının dıdısı... Öyleydi de böyleydi de.. Onu yapmadılar,bunu yapmadılar... Vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır vır.." sürekli ailesi ile ilgili sorunları ortaya getiren bir kadın.. Adam ne yapsın.. En sonunda diyeceğini demiş.. Sen onlar için onlar da senin için öldü demiş.. Sus demiş.. Konuşma artık demiş.. Ya ne olduysa oldu.. Niye ısıtıp ısıtıp getirirsin aile konusunu.. Eşimin ailesi şöyle, eşimin ailesinden nefret ediyorum.. E sen bunu adama 5 vakit namazdan sonra söylersen ne namazın sevabını alırsın ne de eşinin sevgisini.. Bırak artık geçmişi.. Bak önüne.. Ama yok.. Adama ailesini kötüleyerel kalbini asla kazanamazsın.. Sen yaz ben rol yapayım nedir ya? Adam bunu nasıl sindirsin? Onun gözünde kalbinde nasıl bir konumunun olacağını hiç düşünmedin mi? Eşim bana böyle bi teklifte bulunsa büyük bir güvensizlik doğar içimde.. Derim ki bana davranışı rol mu gerçek mi? Hangisi? Bir de merhamet edip evlenmek nedir? Hayır kurumu musun? Ya da kedi yavrusu mu merhamet ettiğin de evine alıp bakasın? Adam senden boşanır ben sana diyeyim.. Senin zaten kaybetme korkun yok.. Bir cevabında yazmışsın.. Eşim ailesine rağmen beni kaybetmedi de ben mi onu kaybedeceğim pardon? Yazmışsın... E ne bu tripler o zaman?
O kişi eşimin annesinin teyzesi sınıfının sıvısı onun için herhangi bir akrabadan farkı yok o kadını söz sahibi yapan kaynanam o durumda sessiz sessiz yüzüme bakıyordu sanki ayrılıyorum dememi bekliyordu bir annenin tepkisi bu olmamalı.
Eşimle şuan konuşuyoruz sanki dün hiç yaşanmamış gibi o bedduanın öylesine olduğunu söyledi zaten içten gelerek dememiş beni asıl üzen her tartışmada seninle ilgili içimden birşeyler kopuyor demesi benden neden kopmuyor benim sevgim neden azalmıyor evet bence tek suçlu o çünkü o bu yola tek başına çıkıp herşeyi kendi yapacaktı bunu bildiğim halde neden ona olan sevgim azalmıyor...
Evet bu soğuk sevgiyi göstermeme durumu benim için büyük sıkıntı artık sıkıldım gerçekten bakalım neler değişecek neler olacak hayırlısı...
Çok şükür beni gerçekten seven herkese ve iyi niyetli tüm insanlara karşı son derece gületyüzlü ve tatlı dilliyim 0 önyargıyla başladığım bu evlilikte beni bu hale getirdiler onlarla kötü olmak umrumda bile değil benim tek derdim eşimle iyi olmak bunun için rol yapabileceğimi söyledim oda istemedi ben onlar için onlar benim için öldü bitti konu kapandıAhh be morsever, hala tersleme pesindesin. Hiç mi belki demiyorsun. Bukadar insan aynı şeyi diyor "belki" doğru yapmıyorum diye. Birsuru sana yapma etme eyleme dediysekte sen inatla tersliyorsun. Eşinede böyleysen ozaman o adam sana böyle konusur. Eski 30 yıl koca kahrı çekmiş teyzeler gibi kaynana kotuluyorsun. Gencecik kızsın nasil kendine yakistiriyorsun bukadar dırdır etmeyi. 20 yıla sende böyle çirkef bir teyze olursun eğer kendine çeki düzen vermezsen. Ben şahsen sevinmedim actigin konuya...
Sen çünkü piremsesssiiiinnn...! Biz niyr unutmayalım.. Bir senin mi duyguların var şu hayatta.? İnsanlar neler yaşıyor.. Tabi senin burnun kaf dağında olduğu için göremezsin.. Unut diyen yok.. Ama işte bööööööyle temcit pilavı kıvamına getirirsen adam da yürü git der.. Sana diyoruz ki adama ailesini "artık" kötüleme.. Zaten diyeceğini demişsin... Napsın adam.. Ailesini yok mu saysın.. Ağaç kovuğundan mı çıktı bu? Unutma.. Sevme.. Kin de duy.. Ama sus.. Sus.. Çok basit sus.. Adamı boğma..Eşim ailesini kusursuz düşündüğü zamanlar aynen böyle vırvırvır oluyorum herkesin yaptığı ortada neden inkar ediliyor neden benim uzak durmama anlam verilemiyor kusura bakmayın bana yapılsa sadece geçer giderdi ki öyle oldu düğüne kadar düğünde aileme ve akrabalarıma yapılan terbiyesizlik ve nezaketsizliği ben unutsam ailem unutmuyor ailem unutsa akrabam unutmuyor akrabalarımla olduğum heran onların beş para etmediğini duymak zorunda değilim bizde tatsızlık anlaşmazlık olsa bile o güzel günlerin hatrına kimse ses çıkarmaz bunlar resmen sahneye çıkıp gösteri yapmaya kalktılar kusura bakmayın siz bunları sindirebilirsiniz ama ben sindiremem her güzel günümde suratları beş karış olan o insanlara katlanamam üzgünüm.
Bu görüşmeme konusu bugün gündeme geldi aslında sonra konuşuruz seninle olayın nasıl başladığını anlatırım aşırı derece anladığımdan gözlerim şişti kapanıyor sonra görüşürüz inşallah detaylıca.Kuzum benim. Bak bir tane bdv'de konu gördüm. Eşine sen öl demiş, kadın resmen pişmanlıktan kendini yiyor, o kadar üzülmüş ki o sözü söylediğine. Nasıl söyledim bilmiyor diyor. Öfkeyle çıkmış ağzından sizinki de o misal.
Mesele aslında kayınvalide, teyze falan değil, bugün mevzu senin kocanda bitiyor.
Seninle çok konustuk. Sen zaten hem tatsızlık olma sin diye hem de farklı afa yapılarına sahip olduğunuzdan dolayı görüşmeyi kestin mı bu insanlarla? Evet.
Kocana bununla alakalı konuşuyor musun? Hayır, gayette bir şey yokmuş gibisin.
O zaman mesele sende de değıl. Mesele kocanda. O bu çizgiyi tutarsa , tutar. Ona düşen çok iş var. Evlilik sevginin, cinsel hayatın, huzurun ve sıkıntıların paylaşılması ise, esin bunu farkına varacak. Dedem usulü evlilik yaşamasın
Ağlama canım benim üzme canını. Güzelce de uyu. Eve geçecektin ondan da haber et ne yaptın ne ettin, konuşuruzBu görüşmeme konusu bugün gündeme geldi aslında sonra konuşuruz seninle olayın nasıl başladığını anlatırım aşırı derece anladığımdan gözlerim şişti kapanıyor sonra görüşürüz inşallah detaylıca.
Ben kimsenin güzel gününü mahvetmeye kalkmadım eşimin dediği gibi artık öldü onlat benim için konu kapandı.Sen çünkü piremsesssiiiinnn...! Biz niyr unutmayalım.. Bir senin mi duyguların var şu hayatta.? İnsanlar neler yaşıyor.. Tabi senin burnun kaf dağında olduğu için göremezsin.. Unut diyen yok.. Ama işte bööööööyle temcit pilavı kıvamına getirirsen adam da yürü git der.. Sana diyoruz ki adama ailesini "artık" kötüleme.. Zaten diyeceğini demişsin... Napsın adam.. Ailesini yok mu saysın.. Ağaç kovuğundan mı çıktı bu? Unutma.. Sevme.. Kin de duy.. Ama sus.. Sus.. Çok basit sus.. Adamı boğma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?