- Konu Sahibi missplayful
-
gülse birselin ilk kitabında bi yazı vardı hiç unutmam ve hak veririm:
Evler kendi başlarına yaşayan birer organizmadır. Ve kendi kendilerini dağıtırlar.
nerde benimki öyle diyecek mümkün değil her an her dk düzenli olmak zorundayım gerçi k.validede öyle 1 dk yerinde durmaz ben onun hızına yetişemem yorulurumbazen işte çok yoruluyorum eve geldiğimde kolumu kıpırdatacak halim kalmıyor ama mecburen kalkıyorum yerimden bide çocuk olursa yandım ben gerçi o zaman bi bahanem olur kıvırabilirim
vallah canim orasini bilmem, simdiden söylim, cocuk olunca sen tam yaticaksin cocuk gelicek senden bisey istiyecek, gidicek, sen tam yattim- hop- bi bakiyon cocuk yaninda- bunu istiyo sunu istiyo
ve unutma o zaman evin daha da daginik olucak, her yerde oyuncak.
benim kizim tencereler tepsiler bile cikariyodu mutfaktan
vallah canim orasini bilmem, simdiden söylim, cocuk olunca sen tam yaticaksin cocuk gelicek senden bisey istiyecek, gidicek, sen tam yattim- hop- bi bakiyon cocuk yaninda- bunu istiyo sunu istiyo
ve unutma o zaman evin daha da daginik olucak, her yerde oyuncak.
benim kizim tencereler tepsiler bile cikariyodu mutfaktan
Aynenn canım akşam mutfaktaki tüm tencere tava bizm salonun ortasındaydı yemek pişiriyormuş bizim oğlan
aynen yaa. benimki de çorapları lavabonun içine, oyuncaklarını kanepe dolap altlarına, kepçe kaşık felan gardroba koyar. sonra meyveleri halılara boca ettikten sonra, meyvesuyunu da üzerine sos yapar. en fenası da şarj aletlerinı boynuna dolağıp, benim kol çantasını da boynına asıp, değişik deneyimlere yelken açar benim oğlum. eline bi çarşaf geçsin, yüzüne kapatıp nere geliosa kafayı çarpar, kırlentleri üstüste koyup kanepelerin üzerine çıkarak zıp zıp zıplar delikanlım benim. haa geçen gün de dış kapıyı suratıma kapatıp beni dışarı attı. sonra da ses ver diyorum agga deyip kayboluo, gelio bi ara abaa dio kaçıyo. yüreğim ağzıma geldi, on yaş yaşlandım. üstüne çilingire giden 40 lira da cabası... çocuk böle bişi. ama onunla oynamak gibisi de yok tabii. kokusu hiçbiryerde yok. rabbim acılarını ve eksikliklerini göstermesin inş.
aynen yaa. benimki de çorapları lavabonun içine, oyuncaklarını kanepe dolap altlarına, kepçe kaşık felan gardroba koyar. sonra meyveleri halılara boca ettikten sonra, meyvesuyunu da üzerine sos yapar. en fenası da şarj aletlerinı boynuna dolağıp, benim kol çantasını da boynına asıp, değişik deneyimlere yelken açar benim oğlum. eline bi çarşaf geçsin, yüzüne kapatıp nere geliosa kafayı çarpar, kırlentleri üstüste koyup kanepelerin üzerine çıkarak zıp zıp zıplar delikanlım benim. haa geçen gün de dış kapıyı suratıma kapatıp beni dışarı attı. sonra da ses ver diyorum agga deyip kayboluo, gelio bi ara abaa dio kaçıyo. yüreğim ağzıma geldi, on yaş yaşlandım. üstüne çilingire giden 40 lira da cabası... çocuk böle bişi. ama onunla oynamak gibisi de yok tabii. kokusu hiçbiryerde yok. rabbim acılarını ve eksikliklerini göstermesin inş.
aynı bende senin gibiyim elimden bi şey gelmez di evlendim evleneli yapıorm benimde hayatım oğrenvilikle geçti evde hiç is yapmadım annem yaptırmazdı yemek bilmem. Bende gece calısıorm hatta esimde gece calısıor cok zor oluor ama haftanın 2 günü dip kose temizlik yapıorm hergünde süpergeyi acıorm tertemiz kalıo hep... sende bole yap.. bulasık biriktirme bi de ben elimde yıkıorm makinem bağlanmadı henüz. Hele çamasır sepetim evlendim evleneli kapağı kapanmadı sürekli yıkıorm 15 dk acıorm çünkü cok kirli olmuo bi giydiğimizi bi daha giymiorz ikimizde...Kizlar ben 2 yillik evliyim ve ciddi bir sorunum var,Basliktada yazdigi gibi evimi cekip ceviremiyorum. Elimden is gelmiyor( Ev islerini organize edemiyorum. Millet hergun nasil cam cerceve silip supurup ustune yemek yapiyor anlamis degilim. Evimiz hep maalesef daginik ve kirli... Esimde benden beter bazen yardimci oluyor bazen ben kendimi zorluyorum ama ikimizde tembeliz ve nasil basa cikicaz bu evle bilmyioruz.Cocugumuz bile yok daha henuz.Surekli ya bulasik birikiyor,katlanicak camasirlar oteki odada dag gibi,kopegimiz var illaki hergun supurge istiyor ev cam zaten silemiyorum acikcasi koyverdim gitti..kiyafetler heryerde sacili... Yemek deseniz elimden geliyor herseyi yapamasamda onuda her gun pisiremiyorum strese giriyorum bugun ne yapica m diye,.,Hic bi zaman 3 ogunu evde hazirlayamadim .. ya kahvalti hazirlasam oglen yemegi yapsam aksam yemegin i yapamiyorum yada aksam yemegi hazirlayamadigim zamanlar oluyo esimle gidip disardan yiyoruz...nolcak bizim halimiz boyle bilemiyorum...iki banyoda full makyaj malzemesi dolu icik cincik heryerde...Ben haftanin 3-4 gunu calisiyorum geceleri ama onun disinda bos oldugum gunlerde oluyor esimde oyle...
Bu evin daginikligindan pisliginden biktim , Yemek,bulasik,temizlik bunlari organize edemiyorum. Lutfen akil verin temiz titiz ev icin ne yapmaliyim. Ben hep ogrenciydim bu arada annem is yaptirmadi... oldum olasi ev isini sevemedim...Ne ZAMAN is yapacak olsam mecalim olmuyor yorgun halsiz hissediyorum. Esim arada sikayet etsede o da benden beter acikcasi.... lutfen bir akil verin
nerde benimki öyle diyecek mümkün değil her an her dk düzenli olmak zorundayım gerçi k.validede öyle 1 dk yerinde durmaz ben onun hızına yetişemem yorulurumbazen işte çok yoruluyorum eve geldiğimde kolumu kıpırdatacak halim kalmıyor ama mecburen kalkıyorum yerimden bide çocuk olursa yandım ben gerçi o zaman bi bahanem olur kıvırabilirim
bende su netın basına oturdugumda sızlerı gordugumde ıslerım kalıogeli buraya evimi temızleyın
içim daraldı konuyu okurken.ya bırak o evde oturmayı nasıl yasanır orda.kalk kalk hadı toplan supur temizle .temizlik insanın içinden gelir istemezsen her yol bahane..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?