Evi cekip ceviremiyorum!!!

gülse birselin ilk kitabında bi yazı vardı hiç unutmam ve hak veririm:
Evler kendi başlarına yaşayan birer organizmadır. Ve kendi kendilerini dağıtırlar.

evet sanırım bende okumuştum zaten onun kitaplarını okurken otobüste falan gülmemek için kendimi zor tutuyordum

vallah canim orasini bilmem, simdiden söylim, cocuk olunca sen tam yaticaksin cocuk gelicek senden bisey istiyecek, gidicek, sen tam yattim- hop- bi bakiyon cocuk yaninda- bunu istiyo sunu istiyo
ve unutma o zaman evin daha da daginik olucak, her yerde oyuncak.
benim kizim tencereler tepsiler bile cikariyodu mutfaktan

Son düzenleme:

anacııım bütün hayallerim yok oldu birden eyvah eyvah kıvırma ihtimalim hiç kalmadı desene çocuk ayaklanana kadar kıvırsam yeter en azından bir yıl gerçi belirli bi süreden sonra banada batıyo dağınıklık eşim demedende kalkıp yapıyorum biliyorumki eninde sonunda o iş yine bana kalacak mecbur yapacağım senin cim cime kaç yaşında yandın walla sen Allah sana kolaylık versin canımcım

Aynenn canım akşam mutfaktaki tüm tencere tava bizm salonun ortasındaydı yemek pişiriyormuş bizim oğlan

Aynenn canım akşam mutfaktaki tüm tencere tava bizm salonun ortasındaydı yemek pişiriyormuş bizim oğlan

aynen yaa. benimki de çorapları lavabonun içine, oyuncaklarını kanepe dolap altlarına, kepçe kaşık felan gardroba koyar. sonra meyveleri halılara boca ettikten sonra, meyvesuyunu da üzerine sos yapar. en fenası da şarj aletlerinı boynuna dolağıp, benim kol çantasını da boynına asıp, değişik deneyimlere yelken açar benim oğlum. eline bi çarşaf geçsin, yüzüne kapatıp nere geliosa kafayı çarpar, kırlentleri üstüste koyup kanepelerin üzerine çıkarak zıp zıp zıplar delikanlım benim. haa geçen gün de dış kapıyı suratıma kapatıp beni dışarı attı. sonra da ses ver diyorum agga deyip kayboluo, gelio bi ara abaa dio kaçıyo. yüreğim ağzıma geldi, on yaş yaşlandım. üstüne çilingire giden 40 lira da cabası... çocuk böle bişi. ama onunla oynamak gibisi de yok tabii. kokusu hiçbiryerde yok. rabbim acılarını ve eksikliklerini göstermesin inş.

ayyyyyy bayıldım oğluna tam istediğim çocuk tipi zıpırmı zıpır yaratıcı akıllı yerim ben onu annesi benim için sev onu azcık allahım bende bi gün meleğimin yaptıklarını böyle anlatabilecekmiyim Allah nazarlardan korusun bebişini

Başlık başka yerlere kayıyor ama, yazmadan edemeyeceğim, bayıldımben de bu oğlana yaa.. Harikaaa...

aynı bende senin gibiyim elimden bi şey gelmez di evlendim evleneli yapıorm benimde hayatım oğrenvilikle geçti evde hiç is yapmadım annem yaptırmazdı yemek bilmem. Bende gece calısıorm hatta esimde gece calısıor cok zor oluor ama haftanın 2 günü dip kose temizlik yapıorm hergünde süpergeyi acıorm tertemiz kalıo hep... sende bole yap.. bulasık biriktirme bi de ben elimde yıkıorm makinem bağlanmadı henüz. Hele çamasır sepetim evlendim evleneli kapağı kapanmadı sürekli yıkıorm 15 dk acıorm çünkü cok kirli olmuo bi giydiğimizi bi daha giymiorz ikimizde...

hergün yaparsan hiç bi sey olmaz... Planlı yap herseyini cnm..

benm de çok hoşuma gidiyor bazen yaptıkları. önce kızıorum sonra bi bakıom sanki bunları ben yapmışım gibi masum masum bakıo kızamıorum. mesela sabahtan ortalığı süpürücem makineyi taktım. süpürürken gidiyo makinenin fiş düğmesine basıo kapatıo makineyi. sonra da bana bakıo ne dicem die. sırf iş yapmıyım ilgileniyim diye uğraşıo. mutfakta lavabonun başına geçerim gelir lavaboyla arama girer, mızırdanarak beni salona kadar getirir, legolardan iki tane elime verir birleştirim diye. o hoo ooo oğlumun yaptıklarını ben anlatmaya kalksam. dediğin gibi konu sapıo. ayrı bi konu lazım benm oğluma
bu arada etrafımdaki herkes oğlun çok sakin maşallah der. eee dışarıdan öle görünüo. fotoda da öle görünüo di mi :)))))

missplayful ütüyü nasıl televizyon karşısında yapıyorsan katlama işini de öyle yapabilirsin.göz açıp kapayıncaya kadar biter emin ol.hatta köfte harcı yoğurup köfte yuvarlanır.ben yufkalarımı kesip masaya alıp sigara böreği sarıyorum bu aralar.Buzluğa atıyorum.Oğlum seviyor.kahvaltıya çok hızlı hazır oluyor.Bence bir kadın yemek yapmayı seviyorsa gerisi kolay.Ki sen seviyorsun.Evi ev yapan mutfaktan gelen nefis kokulardır bence.

Bir de çamaşır kurutma makinası istiyorum bu aralar.hem evin içinde askı derdinden kurtulucam.üniversitede kullanmıştım.Nerdeyse ütülenmiş gibi oluyor çamaşırlar.Çalışan hanımların işini kolaylaştırabilir bu.

keşke benim eşim de daha titiz olsaydı,hem bana kızar yapma ben yaparım diye (hamileyim) sonra 1 hafta geçer o iş daha yapılacak..yatağı topla derim,saat 12 olmuş ne gerek var nasıl olsa yine yatacağız dertek başına yapmayı sevmez ama birlikte iş yaparken çok yardım eder sağolsun:)

Ben de çok düzenli olması gerektiği zamanlarda olması gerekenleri yapan biri değilim evimin işini yaparım ama canım hangi saat istiyorsa ozaman kalkar yaparım ama yapana kadarda üstümde o ağırlığı hissettiğim ,için ne kadar erken yaparsam o kadar rahat ediyorum. Bence çamaşırların için büyük iki sepet al eşininkileri bi sepete seninkileri diğerine at canın eğer bigün katlamak ütülemek isterse ordan al istediğini katla ya da ütüle en azından yerde durmaz bulaşıklara gelince büyük bi çöp kovası al yedikten sonra hemen dökülecekleri çöpe dök tabakları makinaya koy.haftada 2 günde ev süpürsen banyo temizlesen idare edersin bi süre

Tam benim annemi tarif ettin kendini anlatarak.. benim anneminde davranışları seninle çok benzer ve daha da vahimi hayatı boyunca hiç çalışmadı.hep ev hanımıydı. bu yüzden okula baslamadan birçok sey benim üstüme kaldı. evin temizliği düzeni bana kaldı bu yasıma kadar hem de okudum. nası içi rahat ediyosa.. ayrıca Artık anasına bak kızını al atasözünü tedavülden kaldırmak istiyorum..

Bende bu aralar aynı dertten muzdaribim...hergün biraz daha tembel olmaya başladım ev işi konusunda. Canım hiç yapmak istemiyor, zoraki yapıyorum. Eskiden işten gelince bile üşenmez temizlik yapardım, ütü yapardım şimdiyse hafta sonu bile ite kaka yapıyorum. Bu durumu nasıl düzelteceğimi düşünüyorum kara kara...Temiz titiz ve düzenli olan hanımlar cidden bunu içten mi yapıyor, ben mecburi gördüğüm için mi böyle isteksiz yapıyorum bu işleri, nasıl gözümde büyüyor off off...ama yemek konusunda tam tersiyim ona hiiiiç üşenmem, pratiğimdir, severek yaparım.

bende su netın basına oturdugumda sızlerı gordugumde ıslerım kalıo geli buraya evimi temızleyın

ay bu topiği dün farkettim.tüm sayfaları okumaya çalıştım yorumlarına,özgüvenine bayıldım ama hepsini okuyamadım.
ne güzel itiraf edebilmek dimi?

bak sana bambaşka bir tavsiyede bulunayım bende senin gibiyim aynı aslında kıçımı kaldırmayım allah canımı alsın cinsinden ama ben ilk evlendiğimde böyle değildim genç kızkende çok hamarattım ama gel gegelim bir bebiş oldu sonra hemen 2. bebiş onlara koştur et derken halim kalmıyor hiçbir işe artık ve yapıyorum yapıyorum 2 saat durmuyorki kızımda oğlumda çekmeceleri dolapları döküyorlar bende bir süre koyverdim gitti
senin en büyük eksiğin yapmak istememek değil bende çözdüm kendimi sende rahatsız oluyorsun bak burda konu bile açmışsın eksiğin pis olmak değil sürekli yorgun hissetmek bendede aynısı vardı..
naptım? ablam vitamin kullanmamı tavsiye etti kendi çocuklar küçükken başlamıştı halada devam ediyor bırakınca elim ayağım tutmuyor iyi geliyor bana diyordu. bende denedim 2 aydan beri kilo sorunum yok o yüzden tedirginde olmadım doktorada gitmedim vitaminin fazlası vücuttan atılıyor sonuçta bir zararı olmaz diye netten araştırdım yorumları okudum en uygununu seçip kullandım ve çok faydasını gördüm kesinlikle tavsiye ederim. yorgunluğunu alır ve enerjik hissedersin kendini...

halı cam gibi genel temizlikleride evlendiğimden beri yapmadım yardımcı tuttum ayda bir falan. sende onları beceremiyorsan arada tutarsın ama normal günlük ev işleri için vitamin gerek sana sonra kim tutar seni

içim daraldı konuyu okurken.ya bırak o evde oturmayı nasıl yasanır orda.kalk kalk hadı toplan supur temizle .temizlik insanın içinden gelir istemezsen her yol bahane..

içim daraldı konuyu okurken.ya bırak o evde oturmayı nasıl yasanır orda.kalk kalk hadı toplan supur temizle .temizlik insanın içinden gelir istemezsen her yol bahane..

Keske devamini da okusaydiniz evi bayagi toparlamistim(( Gayette yasiyoruz sadece daginik cop ev degil sonucta...ICimdende temizlik yapmak gelmiyor hizmetci ruhlu degilim. Evet kendimi zorlayarak yapiyorum ama hala sevmiyorum hoslanmiyorum genede eskisinden iyi durumdayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…