Evi cekip ceviremiyorum!!!

ben evlendiğim de ne yemek yapmayı bilirdim ne ütü, bi kere ev süpürmüşlüğüm yoktu. annem beni hep çok şımarttı cünkü, yapıym desem de ''otur kızım benim elim alışık 2 dakka da hallederim sen kendini yorma'' derdi, beni mahvetmiş bu arada haberi yok tabi, olsun canı sağolsun annemin
evlendik bigün arkadaşlarımız gelicek mutluyuz falan böyle hevesliyiz ilk defaya, bizim evimiz diyebiliyoruz ya... eşim dediki sen liste yap ben alışverişe çıkıym eksikleri alıym sen bu arada evi süpür ben gelince de yemekleri yapalım birlikte, tamam dedim, evi süpürmeyi bile beceremedim
(haftada bir evim temizleniyo normalde, temizlikçi geliyo)
eşim geldi tekrar süpürdü, sonra ortalığı topladık, genelde tv büyük diye salonda yatıyoruz bişey izliceksek, ortada yastıklar carsaflar... evi görmeniz lazım
eşim hepsini kaldırdı topladı, ortada gazeteler dağınıktı aldı hepsini bi poşete koydu diğer odaya götürdü, inanın bunu bile yapamıyodum
ben uzaktan izliyorum... neyse sonra sebzeleri yıkadım soyuyorum yarısı gidiyo kabukla... bu da eşime kaldı
o gün inanılmaz derecede utandım, şuan yapabildiğim tek yemek makarna. ama ütü yapabiliyorum,
aldım 2 tane kocaman kutu ikeadan içine dolduruyorum ne varsa ortalıkta
en azından ev dağınık durmuyo, şifonyerimin üstünde makyaj malzemeleri darmadağınıktı hepsi çekmeceye indi, ama içi yine karışık
benimki şuan resmen kamufle edilmiş dağınıklık
yatağı örtmüyorum zaten eşim gece çalışıyo sabah 7de geliyo yatıyo
yaklaşık 10 gün önce işten çıktım, şimdi evdeyim ve yine yapamıyorum bişey
bana da yardım edin :/
inanın ki eşim olmasa makarnayı bile yapmam, aç otururum yine yapmam, bi insanın hiç mi içinden gelmez ya :/ tek yaptığım kirlileri kirli sepetine atmak, renklerini ayırıp makinaya atamıyorum bile
öyle bşey var ki içimde, öğrenmeyi reddediyorum resmen.

Son düzenleme:
canım azcık bi silkelen bakıyım aaa olurmu
bikere olaya şöyle bakacaksın o evin kralicesi hatunu sensin..
hiç insan bulunduğu yerin dağınık olmasını ister mi..
ha bundan şunu çıkarma
hep titiz elinde toz bezi gezen bi hanımda olmayacaksın yani ortayı bulmak lazım ihtiyacın kadarını öğren fazlasını istediğin zamna yaparsın...
öncelikli olarak bi kaç çeşit yemek yapmayı öğren en azından bir misafirin geldiğinde 1-2 çeşit hemen aklında olsun...

sonrada evle ilgili en elzem şeyler
süpürmek silmek toz almak birde toplu olmaktır zaten toplu olursan hiçbirşey dağılmaz...

sen önce nereden başlamak istediğine karar ver...
bugün dersin aman banane yarın birgün darda kalırsın mecbur yapmak zorunda kalırsın yapamazsın..

nereden başlamak istiyorsun
1-yemek yapmayı öğrenmek
2-temizlik yapmak
3-eşyaları toplamak sen bir seçim yap bizde bir iki yönlendirme yaparız

off çok üzülüyorum ya, eşimin yüzüne bakmaya yüzüm kalmıyo desem yeridir
allahtan kaynanamla aram çok iyi haftada bir alır temizlikçisini gelir evi temizletir
yemek yapar bize...

dağınık değil artık dedim ya kutu aldım atıyorum içine ne olsa, sonra lazım olunca içinden cıkarıyorum
kutu dolup taşıyo bazen
işte dağınık değil ama bi düzen de yok, yemek yemeyi hiç sevmiyorum belkide ondan hiç yemek yapasım gelmiyo yoksa aç aç oturabilirim hiç dert değil, varsa da 3 kişilik yerim ama laf aramızda
eşimde bilerek evlendi bişey diyemiyo şimdi, belki o da üzülüyodur ama
o yapıyo herseyi, ben de bakıyorum uzaktan

nerden başlamayı önerirsiniz?

tamam bak şöyle başlayalım ikeada çekmece içleri için aparatlar var
mesela makyaj malzemelerin için.. onarı toplayack kutu alabilirsin.. ama alana kadar
kalemleri rimelleri bi bardağın içine koy ve ilk olarak çekmeceni düzeltmekle başla işe
bak gör kendini mutlu hissedeceksin hem aptıkça bugün şunu yaptım bunu yaptım diye bizimle paylaş böylece hergün birşey yapmak zorunda hissedersin...
bugünkü görevin şunlar olsun;
1- evdeki okunmuş gazeteleri bulup bir poşetin içine toplamak ve atılmak üzere hazırlamak.
2- yatak odasındaki çekmece içlerini yerleştirmek..
3- raflardaki dağınık elbiseleri katlayarak yerine yerleştirmek..

yemek işini bugünden başlamk istermisin yoksa onu yarınmı yapmak istersin
hadi bakalım 3 tane görevin var bugün için 3 ünüde yapıp bitirip buraya gel paylaş ve ne hissettiğinide paylaş..

yemek kalsın şimdilik, zaten bu saatten sonra yemem, eşimde 7de gelcek sabah
önemli değil şimdilik
gazete işi tamam kolay onu yapcam şimdi, çekmecelerimin çoğu boş bi dağınık makyaj cekmecem var o kadar onu da halletcem
dağınık elbise yok dolapta, temizlikçi sabah yıkayıp asıyo akşama kadar kuruyolar ütüleyip katlıyo
ben de dolaba koyuyorm ancak
ben en iyisi gidiym hep kullanmadıklarımı bişeye doldurup ortadan kaldırıym (makyaj malzemeleri için diyorum bunu) kalanları bi şekilde düzenliym sonra
hemen başlıyorum

şimdide sıra şu senin :) evde ne bulursan doldur kutularında :))
bak bakalım o kutuların içine neler doldurmuşsun??
yarın yemek yapıcaz :))

4 tane deodorant, bikaç kitap, kayıp kumanda alıp sonra arayıp bulamadığım biskremim
kaynanamın burda unuttugu örgüsü
geçen gün yeni aldığım kıyafetler
vakum torbasında battaniye bi paket açılmamış kedi maması
kaynanamın aldığı şal
ajanda
eşimin kayıp randevu defteri
3456789876 tane falan da kalem

kitaplar için bir raf yada bir bölge belirle kitapları oraya koy.
kalemler için de bir kalem kutusu ayarla yazmayanları dene ve hemen çöpe kaldır..
yeni alınan elbiseler yerlerine..
biskrem mutfaağa
:))

sen bilirsin.
birgün birisi çat kapı geldiğinde mahcup düşmezsin inşallah... bukadar basit şeylerden bile sıkılmana şaşırdım bence senin içinde yok...

sen bilirsin.
birgün birisi çat kapı geldiğinde mahcup düşmezsin inşallah... bukadar basit şeylerden bile sıkılmana şaşırdım bence senin içinde yok...

evet işte diyorum ya içimde yok olmuyo, eşim olmasa yemek bile yapmam asla zaten sadece makarna yapıyorum, aç aç otururum
en iyisi alışverişi azaltıp sürekli bi yardımcı bulmak
ama evi gören büyük diye çok para istiyo

valla ne deyim umarım iş başa düşünce pişman olmazsın zamanında az az öğrenseydim diye...
ben misplayfull u tebrik ediyorum kendisi duruma el koydu ve hemencecik kendisini geliştirdi :))
ya en azından yalnız başına kalsanız kendi başınızın çaresine bakabilecek kadar birşeyler yapabilmek gerektiğine inanırım hani konuyu kadın erkek eşittir e getirebilirsiniz ama bu kadın içinde erkek içinde geçerli.
1 çorba bir yemek yapabilmek dağınıklığı toplayabilmek gerekli,
sonuçta her zaman bizim için yapacak birisi olmayabilir.
yani maddi şartlarınız çok iyi olabilir ama her an ne olacağının belli olmayacağı bir dünyada yaşıyoruz ve her ay 700-800 tl yi bir yardımcıya vermek yerine o paraya kendime elbise alrım yada takı alırım birşey yaparım ama 3-5 parçacık işide yaparım elime batmaz... zaten düzenli olmayı öğrenince eviniz dağılmıyorda sadece 1-2 iş yapmanız yeterli oluyor,

konu sahibi arkadası gercekten ben de tebrik ediyorum, istedi ve başardı ama bana bak, düşündüğüm şey şu, aman ben bu biskremi zaten bu odada yicem şimdi götürüp sonra getirmemin ne anlamı var? uzaktan bakınca cok sacma, dalga gecme lütfen ama işte öyle
700-800e bulsam tek saniye düşünmem ama evim 3 katlı görenin gözü korkuyo, 2000den yüksek istiyolar ben de onu vermem, imkanı yok

ozaman ufak derlerme toplama işlemlerini herzaman düzenli yapıcaksın ki işin birikmeyecek emin ol öğrenmeyecek alışmayacak hiçbir durum yok...
evinde bir tane ıvır zıvır odası yap ortalıkta kalabalık olan herşeyi oraya koy... haftada bir zaten temizlikçin geliyor genel temizliğin yapılır...

bence senin öğrenmen gereken 2-3 parça yemek yapmak kolayından herzaman yapmasanda arada misafirin gelince yaparsın, evin toplu olmasının tek kolay yolu; evde herşeye bir yer belirlemektir zaten daha sonrasında herşeyi otomatikmen kaldırıp yerine götürürsün :))

işte seninde istemen gerekiyor bugün amaaan ne olcakki dersin yarın birgün çocuğun olucak ozaman ona bile bakamazsın bi çorba yapmak istesen yapamazsın yani genel bi kaç şeyi öğrenmelisin ve kendine görev edinmelisin.
iş yerinde patronun dediğini sorguluyomusun aman ne gereği var diye mecburen yapıyorsun bunlarıda öyle yapmalısın yoksa bugün aman dağınıksın ne olucak yarını düşünmelisin :))

evde genel kuralların olsun
kirliler her zaman sepete atılsın bulaşıklar makineye falan gibi
kendi kendine bir kaç kural koy ve kararlı ol yap...

kızlar ben hepinize birşey sormak istiyorum. içinizde kaç kişi acaba ''ben temizlik yapmayı çok seviyorum, ay evim dağıldı ne kadar güzel canım da evi toparlamak istiyodu zaten, ay şu ev pislense de bi dip köşe girşisem de temizlik yapsam nasıl rahatlarım, ayyy ne kadar güzel çocuğum evi dağıtmış yerim ben seni sen dağıt yavrum ben ev toplamayı çok seviyorum zaten, ay bu ev de ne kadar düzenli bi dağısa pislense de toparlayıp temizlesem'' gibisinden lafları sarfediyor? bence yüzde 99umuz ev temizlemeyi sevmiyoruz, yemek yapmayı sevimiyoruz, ortalık dağılsın istemiyoruz... demek istediğim şu kızlar kimse içinden geldiği için ya da canı çok istediği için temizlik yapmıyor. şu farklı ama ev düzenli olduğunda ben çok rahat ediyorum. tabiiki böyle.. ev düzenli oluca herkesin hoşuna gider. güzel yemekler yemeyi herkes sever. ama tabii bunlar kendi kendine olmuyor. ya bi yardımcı, ya da kendi çabalarımızla... ama herkesin isteği aynı. düzenli temiz bir evde oturup, güzel, lezzetli yemekler yemek. ee kimler söylediklerime katılıyor bakalım :))))))))))

kesinlikle katılıyorum canım :)
birkere evlenince şunu öğrendim
evi toplamak istemiyorsan dağıtmayacaksın
evlenmeden önceyse nasılsa anne toplar aman bananeydi :))

işte bu sebeple herşeyin bir yeri olursa dağılınca toplamakta pratikleşiyor
ev dağılırken benim sinirlerim çok geriliyor vallahi arkasından bidaha kim toplayacak diye..
ama toplayıp bitirdikten sonra savaşta kazanmış taraf gibi hissediyorum kendimi ohh bitirdim sonunda deyip rahatlıyorum
evleri süpürmüşken silme işlemerinide aradan çıkartıyorum bidaha kim uğraşacak başlamışken birkere terleyim diyorum...
toplamayı sevmiyorum o yüzden dağıtmıyoru.. temizlemeyi sevmiyorum o yüzden mecburi ihtiyaçlar dışında pisletmiyorum...
:) yemek yapmayı sevmiyorum o yüzden her zaman 2 gün yetecek kadar yemek oluyor evde böylece 1 gün yapsam diğer gün rahat ediyorum...
dağ gibi bulaşıktan nefret ediyorum o yüzden evde bulduğum bardak tabak ne varsa alıp mutfaga bırakmak yerine mutfağa gelmişken makinaya tıkıyorum...
bukadar basit işte :)
büyük temizliklerde de kocam bana yardım ediyor halıları koltukları siler
silinmeyeceksede o süpürür ben yerleri silerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…