Evi cekip ceviremiyorum!!!

amaaaannn,boşver canım ya,lafa gelince herkes çok titiz çok hamarat,kimse senin nelerle uğraştığını bilmez.ki ben senin asla ve asla pasaklı bir insan olduğunu düşünmüyorum,öyle olsa bundan rahatsızlık duymazdın.
geçen hafta temizlik yaptım ben de,daha doğrusu yaptırdım doğuma hazırlık olsun diye,cam,perde..vs..bugün eşime dedim hadi bi süpürelim silelim evi 1 haftadır duruyor öyle diye,paşam yorgunmuş yattı kalkınca yaparız dedi.napıyım ben şimdi pis mi oldum?karnım burnumda eğilemiyorum nasıl ev süpüreyim,doğuramadım da hala,sinirimden ölüyorum
ayrıca da hiçbir zaman temizliği bayılarak yapmadım,yaparım ama hep eziyet gelir bana,dünyaya iş yapmaya mı geldik ayol

iyi güzel demişinde missplayful arkadaşı, temizlik yapmak ve düzenli olmak hizmetçi ruhlu olmak anlamına gelmiyor bence.ilginç bir yaklasım

içim daraldı konuyu okurken.ya bırak o evde oturmayı nasıl yasanır orda.kalk kalk hadı toplan supur temizle .temizlik insanın içinden gelir istemezsen her yol bahane..

şu an okadar eminim ki iddaya bile girerim.Misplayful un evi çoğu ev hanımının evinden daha düzenli daha temiz durumda.şuan evim derli toplu sadece 2 gün elimi işten çekeyim ev perişan olur.ev işi böyle bişeydir.Kız çalışıyor.sadece et yemeği yiyen kıymalı böreğe bile ekmek diyen amerikalı bir eşi var.Gece çalışıyor.Ki kendimden biliyorum gece uykusu uyumamak bir süre sonra insanı ciddi anlamda çökertiyor.Hepimiz pratik birkaç öneri yaptık ve misplayful durumu kontrol altına aldı zaten.

Benim asıl kızdığım bu başlığa yorum yapıp missplayful u eliştiren üyelerden biri başka bir konuya ben yemek yapmadığım ve dışarda yediğimiz için mutfak masrafımız 1000 tl yi buluyor diye yazmış.Mutfak işi ciddi vakit alan bir iştir.Bunu yapmayıp bir de bu kızı temziliğin hepsini yetiştiremiyor diye eleştirme hakkı görebiliyor bu insanlar.İşte buna kızıyorum.Kız hepsine yetişmeye çalışıyor.Çok da yol aldı.İnsanların kendi durumlarına bakmadan hemen eleştiri bombardımanına tutmalarına kzıyorum.Öneride bulunan iyi niyetli kk lılar hepinizin yanaklarından öpüyorum.

Benden önemli bir dipnot.BİRİ SİZİ HAKSIZ YERE ELEŞTİRİYORSA MUTLAKA KENDİYLE İLGİLİ HALLEDEMEDİĞİ BİR KUSURU VARDIR.BAZI İNSANLARIN BAŞKALARINI ÜZEREK KENDİNİ TATMİN ETME BİÇİMİ BU.

O yüzden şekerim missplayful hevesini kırmasın bu durumlar.Ev işi nankördür.Ahkam kesen hanımların hepsi 2 gün yatağından kalkamasa evleri perişan olur bu böyledir.Çok yol almışken kendi düzenini oluşturmuşken bu yorumların motivasyonunu düşürmesine izin verme.

Bravo...
Başlığın amacını tam anlamıyla kavrayanlardansın canım. Eleştiri değil yardım, tavsiye almak için açılmış bir başlık bu...

onu bunu birakın kızlar ben listemdeki tüm işleri tamamladım.
naaabeeer?

not:ev işini kimse sevmez ama bitince verdiği mutluluk bambaşka:82:

Alyadua bu bir tabir temizlikci ruhlu derler ya... hani bazi arkadaslar gercekten her gun ev temizleyebiliyor bizim bir komsumuz vardi teyze masallah her gun ev supurur banyo tuvalet temizler yemek yapar ustune cam hali duvar fln silerdi.... yani ben herhalde o islerin yarisini yaparken yere baygin duserim.Kadin yaptikca mutlu olurdu yapmasa bunalirdi. Bazi insanlarda dogustan var bunu sevdikleri icin mi yapiyorlar gerekli duyduklari icin mi yoksa bir hastalik mi abartilmis temizlik duygusu bunu cozemedim.

Temizlik imandan gelir der büyüklerimiz evin ne kadar temiz olursa
senin kafan o kadar rahat olur yapmak zorunda kaldigin
diger islerde
sorunsuz hal olur diye biliyoruz uygulamayada calisiyoruz

Bizim memleketimizdeki bayanlar bu yüzden evlerini
girip ciktigi yerleri oturup kalktigi kisacasi nefes aldigi
her alani temiz ve ferah ister
isler bitincede rahat eder
kafasida pis ve düzensiz olan yerlere takili kalmaz

Bak sen konu actin demek bulundugun durumdan
cok rahatsizsin üzerindeki tembellikten dolayida
bir türlü istedigin randimani alamiyorsun
eger böyle
sürmesini istemiyorsan kendi kendini motive etmen
lazim temizlik temizlik temizlikk
diye diye oturup kalktigin yerleri piril piril yapicannn sonrada rahat edicen

Son düzenleme:
Tsk ederim Zehranur esimde dedi biz gecen yil Turkiyede otururken boyle degil noldu ikimizede fln dedi. Bu evi hic bu kadar daginik gormemistim ikimizde sucluyuz dedi. Acikcasi ben 4 aydir geceleri calisiyorum onceden gunduz isim vardi. Artik vucudum bayagi gece calismaya alisti oglen kalksamda onceleri gibi cok sersem olmuyorum.Vitaminlerim var onlarida iciyorum daha iyi durumdayim eskisi gibi cok yorgun halsiz hissetmiyorum demekki vucut alisiyor. Artik daha cok is yapabiliyorum. Birde spor yapiyorum gercekten enerjik hissediyorum.

canim cok alakali degil ama esinizle nasil tanistiniz yabanciyla evli olmak guzel bi duygu olmali :)

Internetten tanistim canim o sekilde oldu. Cok sevimlidir ama inatcidir bazen bana sac bas yolduruyor iste. Hem guzel baska kulturden biri hemde bi o kadar zor ... napalim tencere kapak yuvarlanip gidiyoruz iste

herkes kendince haklı ve doğru şeyler yazmış hemen hemen yaşadıklarımız aynı...bende kendimce titizimdir ama her zaman aynı değilimdir bazen hiç bişey yapmak içimden gelmiyor bi tabağı alıp makineye koymak bile yük gibi...bazende sadece 1 bardak yıkamak için giriyorum mutfağa bi bakmışım buzdolabını boşaltmışım dip köşe temizlik yapıyorum sanırım bazen içime temizlik perisi giriyor temiz biri oluyorum bazen içime pasaklı peri giriyor pasaklanıyorum ama bu çok fazla sürmüyor eşim sağolsun detektif gibi peşimde maşallah evim yol geçen hanı haftada 3 defa misafir geliyor bazen...ben çalışan bi kadınım misafirler çoğu zaman üst üste geliyor yemektir temizliktir her şeyi yetiştirmeye çalışıyorum ve yoruluyorum ama arkadaşın vitamin takviyesi fikrini sevdim inşallah benide sürekli enerjik yapar her şeye yetişirim

yazdılarına ekleyecek birşeyim yok birebir aynısını yaşıyorumm

bende dağınık evi hiç sevmem benimde oğlum var ama o uyuyunca yapıyorum bazen geç uyuyor işim bitene kadar uymuyorum dağınık ev insanın işini bayıyor düşünün bi misafiriniz geldi yerin dfibine girersiniz bence ilk işiniz fazla eşyanız varsa en aza indirin ve bir günde olsa kendinizi zorlayarak evi çiçek gibi yapın eminim evin o mis gibi havasını görünce asla dağınık olmayacaksın cnm sana kolay gelsin .....

benimde esim gececi calisiyor
gececi calisan insanlar ne kadar alissalarda tatil gunlerinde
ve bos zamanlarinda bir bosvermslik soz konusu..
esim titiz sayilir aslinda ama kendime benzettim birazda..
ben daginik bir insanim.. daginik dedigim dagildigi zaman hemen topliyim diye
ugrasmiyorum.. tembel oldugumuda saklamiyorum ailem esim biliyorlar
annemin evi cok temiz ve duzenlidir.. annemlerden her donusumde
bende boyle olacagim derim.. cunku 65 yasinda hasta bir kadin yapabiliyorsa
herseyi ben hayli hayli yaparim..
ama istek icten gelen, aliskanlik diyelim..

benim anladigim tek sey var o da BATMADAN KIRLENMEDEN DAGILMADAN toplamak, temizlemek!
bu gercekten ise yariyor.. dagilmis bir yatak odasini bir saate temizler toplarsin.. ve her gun duzenli kullanirsin.. yada mutfagi ve salonu.. en azindan yatmadan once ortaligi toplamak gerek.. ocagi iyice temizledigimde ertesi gun yemekten sonra batmamissada bir kez daha silerim kontuari lavaboyu.. haftada bir kan ter icinde ugrasacagima her gun bir el atarim hem zaman kazanirim hem
her gun temiz kalir ve
haftada bir kere tualet banyoyu temizleyecegime
her gun uyumadan biraz camasir suyu boca ederim wc'ye ve ilacli bezle silerim lavaboyu dislerimi fircaladiktan sonra..
camasirlara gelince benim kabusum o senin resimdeki gibi oluyordu bendede :)
esini bulamadiklarimi bir posete atarim hep.. ve camasirlar yikanip kurudugu zaman dolaplara yerlestiririm acil utuleri ayiririm.. giyecegim zaman utulerim ancak digerlerini..

bazen diyorum kendi kendim toplamak icinmi dagitiyorum- dagitmak icinmi topluyorum
ve sanirim eskiye nazaren daha iyiyim..

walla canım aynı annemin tarzı o bana hep der dağılmadan topla hemen halletki birikmesin ona kalsa her akşam evde elimde bez dolaşmalıyım hemen her şeyi yerleştirmeliyim çok güzel keşke bunu yapabilsem o zaman her zaman evim düzenli olur misafir geleceği koşturmam ama olmuyor işte... gerçi sanki günden güne daha bi profesyonelleşiyorum gibi mesela mutfağımı hep topluyorum hiç ortada tabak çanak bırakmıyorum bide nasıl alıştırıyorsan kendini o şekilde devam ediyor sanki... şimdilik tek sorun yatak odasında bir türlü sabah işe yatağımızı toplayıp gidemiyorum eşim gelmeden hemen topluyorum ama o her sabah toplayıp gittiğimi sanıyor

Venuscu ne yalan soyliyim iki gunde bir toplarim ben yatagi :) ucuncu gun havalandirir bir kac gun sonrada degistiririm :)
hani asiri dagilmadigi muddetce rahatsizda olmuyorum
fakat misafir geldigi zaman nasil kosturdugumuda bir ben bilirim
offf birde siz calisiyorsunuz ben calismiyorumda :)
sadece daha titiz olmaya baslamamin sebebi bes ay sonra bebek gelecek
perisan olmamak icin kendimi egitiyorum bu konuda :)
babamin dedigi gibi bir temizlikci bir ahci tutmak gerek
bu kizida oturtup konusturacan baska bir ise yaramaz
ayipladimi iltifatmi etti cozemedim ama herhalde iyi bir sey dedi :2:

bu arada tebrik ederim canım Allah kolay doğumlar nasip etsin.....ayyy hiç sorma
bebiş falan olursa naparım bilmiyorum heralde kafayı yerim hafta sonu 1,5 yaşında bi bebiş geldi misafir yer gök dağıldı ne çekmece kaldı ne dolap 1 gecede oluyor bunlar ilk defa geliyor alışma safhasını çok hızlı geçti annesi dedi yabancı bilir kıpırdamaz yerinden anam senmisin onu diyen bir kalktı gece 2 ye kadar ev talan oldu ama çok tatlıydı ondan çok ben dağıttım desem yeridir tüm oyuncaklarımı çıkardım gören 10 tane çocuk büyüttüm sanır olmadan bu kadar aldım olunca ne alırım allah bilir babalar ne derse doğrudur diyemeyecem
benim babam evlenmden önce diyoduki seni alan 1 hafta sonra kapıya getirir 1,5 sene oldu hala evdeyim galiba ara sıra yanılabiliyorlar

Gereksiz ne varsa atın gitsin. kıyamazsanız birikir de birikir. alışverişe çıkınca artık okadar seçiciyimki
eskiden hoşuma giden herşeyi alırdım ev toplanmak bilmezdi. ev büyükse bir odayı dağınık odanız yapın
4+1 evim bir odasını kiler yaptım . ütü masasıdır yorgan makinalar hepsi orda kapısını çekiyorum kimseye dert olmuyor. evde ıvır zıvır az olunca temizlik çok kolay sil süpür paspasla biter.

Birde KAHVE için enerji veriyor kahveyle BADEM ... çok işim varsa mutlaka içer öyle başlarım.
bende bulaşık yıkamayı hiç sevmem yıkanmış bulaşıklarıda makınadan çıkarmaya çok üşenirim henüz bu isteği artıracak bi çözüm bulamadım :97: birde oğlumun sürekli boşalttığı oyuncak sandığına:97:

evet bencede ya yardımcı tutun durumunuz müsaitse yada bir an ev işlerine adapte olun erkekler ne kadar tembel olursa olsun kadınından birşeyler bekliyor yemek ve ev ortamının düzgün olması gibi en azından çaba göstermeli koyverirsek hele birde evde hayvan besliyorsanız temizlik sart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…