- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.029
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi missplayful
-
Keske devamini da okusaydiniz evi bayagi toparlamistim(( Gayette yasiyoruz sadece daginik cop ev degil sonucta...ICimdende temizlik yapmak gelmiyor hizmetci ruhlu degilim. Evet kendimi zorlayarak yapiyorum ama hala sevmiyorum hoslanmiyorum genede eskisinden iyi durumdayim.
içim daraldı konuyu okurken.ya bırak o evde oturmayı nasıl yasanır orda.kalk kalk hadı toplan supur temizle .temizlik insanın içinden gelir istemezsen her yol bahane..
şu an okadar eminim ki iddaya bile girerim.Misplayful un evi çoğu ev hanımının evinden daha düzenli daha temiz durumda.şuan evim derli toplu sadece 2 gün elimi işten çekeyim ev perişan olur.ev işi böyle bişeydir.Kız çalışıyor.sadece et yemeği yiyen kıymalı böreğe bile ekmek diyen amerikalı bir eşi var.Gece çalışıyor.Ki kendimden biliyorum gece uykusu uyumamak bir süre sonra insanı ciddi anlamda çökertiyor.Hepimiz pratik birkaç öneri yaptık ve misplayful durumu kontrol altına aldı zaten.
Benim asıl kızdığım bu başlığa yorum yapıp missplayful u eliştiren üyelerden biri başka bir konuya ben yemek yapmadığım ve dışarda yediğimiz için mutfak masrafımız 1000 tl yi buluyor diye yazmış.Mutfak işi ciddi vakit alan bir iştir.Bunu yapmayıp bir de bu kızı temziliğin hepsini yetiştiremiyor diye eleştirme hakkı görebiliyor bu insanlar.İşte buna kızıyorum.Kız hepsine yetişmeye çalışıyor.Çok da yol aldı.İnsanların kendi durumlarına bakmadan hemen eleştiri bombardımanına tutmalarına kzıyorum.Öneride bulunan iyi niyetli kk lılar hepinizin yanaklarından öpüyorum.
Benden önemli bir dipnot.BİRİ SİZİ HAKSIZ YERE ELEŞTİRİYORSA MUTLAKA KENDİYLE İLGİLİ HALLEDEMEDİĞİ BİR KUSURU VARDIR.BAZI İNSANLARIN BAŞKALARINI ÜZEREK KENDİNİ TATMİN ETME BİÇİMİ BU.
O yüzden şekerim missplayful hevesini kırmasın bu durumlar.Ev işi nankördür.Ahkam kesen hanımların hepsi 2 gün yatağından kalkamasa evleri perişan olur bu böyledir.Çok yol almışken kendi düzenini oluşturmuşken bu yorumların motivasyonunu düşürmesine izin verme.
Alyadua bu bir tabir temizlikci ruhlu derler ya... hani bazi arkadaslar gercekten her gun ev temizleyebiliyor bizim bir komsumuz vardi teyze masallah her gun ev supurur banyo tuvalet temizler yemek yapar ustune cam hali duvar fln silerdi.... yani ben herhalde o islerin yarisini yaparken yere baygin duserim.Kadin yaptikca mutlu olurdu yapmasa bunalirdi. Bazi insanlarda dogustan var bunu sevdikleri icin mi yapiyorlar gerekli duyduklari icin mi yoksa bir hastalik mi abartilmis temizlik duygusu bunu cozemedim.
Tsk ederim Zehranur esimde dedi biz gecen yil Turkiyede otururken boyle degil noldu ikimizede fln dedi. Bu evi hic bu kadar daginik gormemistim ikimizde sucluyuz dedi. Acikcasi ben 4 aydir geceleri calisiyorum onceden gunduz isim vardi. Artik vucudum bayagi gece calismaya alisti oglen kalksamda onceleri gibi cok sersem olmuyorum.Vitaminlerim var onlarida iciyorum daha iyi durumdayim eskisi gibi cok yorgun halsiz hissetmiyorum demekki vucut alisiyor. Artik daha cok is yapabiliyorum. Birde spor yapiyorum gercekten enerjik hissediyorum.
herkes kendince haklı ve doğru şeyler yazmış hemen hemen yaşadıklarımız aynı...bende kendimce titizimdir ama her zaman aynı değilimdir bazen hiç bişey yapmak içimden gelmiyor bi tabağı alıp makineye koymak bile yük gibi...bazende sadece 1 bardak yıkamak için giriyorum mutfağa bi bakmışım buzdolabını boşaltmışım dip köşe temizlik yapıyorum sanırım bazen içime temizlik perisi giriyor temiz biri oluyorum bazen içime pasaklı peri giriyor pasaklanıyorum ama bu çok fazla sürmüyor eşim sağolsun detektif gibi peşimdemaşallah evim yol geçen hanı haftada 3 defa misafir geliyor bazen...ben çalışan bi kadınım misafirler çoğu zaman üst üste geliyor yemektir temizliktir her şeyi yetiştirmeye çalışıyorum ve yoruluyorum ama arkadaşın vitamin takviyesi fikrini sevdim inşallah benide sürekli enerjik yapar her şeye yetişirim
benimde esim gececi calisiyor
gececi calisan insanlar ne kadar alissalarda tatil gunlerinde
ve bos zamanlarinda bir bosvermslik soz konusu..
esim titiz sayilir aslinda ama kendime benzettim birazda..
ben daginik bir insanim.. daginik dedigim dagildigi zaman hemen topliyim diye
ugrasmiyorum.. tembel oldugumuda saklamiyorum ailem esim biliyorlar
annemin evi cok temiz ve duzenlidir.. annemlerden her donusumde
bende boyle olacagim derim.. cunku 65 yasinda hasta bir kadin yapabiliyorsa
herseyi ben hayli hayli yaparim..
ama istek icten gelen, aliskanlik diyelim..
benim anladigim tek sey var o da BATMADAN KIRLENMEDEN DAGILMADAN toplamak, temizlemek!
bu gercekten ise yariyor.. dagilmis bir yatak odasini bir saate temizler toplarsin.. ve her gun duzenli kullanirsin.. yada mutfagi ve salonu.. en azindan yatmadan once ortaligi toplamak gerek.. ocagi iyice temizledigimde ertesi gun yemekten sonra batmamissada bir kez daha silerim kontuari lavaboyu.. haftada bir kan ter icinde ugrasacagima her gun bir el atarim hem zaman kazanirim hem
her gun temiz kalir ve
haftada bir kere tualet banyoyu temizleyecegime
her gun uyumadan biraz camasir suyu boca ederim wc'ye ve ilacli bezle silerim lavaboyu dislerimi fircaladiktan sonra..
camasirlara gelince benim kabusum o senin resimdeki gibi oluyordu bendede :)
esini bulamadiklarimi bir posete atarim hep.. ve camasirlar yikanip kurudugu zaman dolaplara yerlestiririm acil utuleri ayiririm.. giyecegim zaman utulerim ancak digerlerini..
bazen diyorum kendi kendim toplamak icinmi dagitiyorum- dagitmak icinmi topluyorum
ve sanirim eskiye nazaren daha iyiyim..
Venuscu ne yalan soyliyim iki gunde bir toplarim ben yatagi :) ucuncu gun havalandirir bir kac gun sonrada degistiririm :)
hani asiri dagilmadigi muddetce rahatsizda olmuyorum
fakat misafir geldigi zaman nasil kosturdugumuda bir ben bilirim
offf birde siz calisiyorsunuz ben calismiyorumda :)
sadece daha titiz olmaya baslamamin sebebi bes ay sonra bebek gelecek
perisan olmamak icin kendimi egitiyorum bu konuda :)
babamin dedigi gibi bir temizlikci bir ahci tutmak gerek
bu kizida oturtup konusturacan baska bir ise yaramaz
ayipladimi iltifatmi etti cozemedim ama herhalde iyi bir sey dedi :2:
bende su netın basına oturdugumda sızlerı gordugumde ıslerım kalıogeli buraya evimi temızleyın
Kizlar ben 2 yillik evliyim ve ciddi bir sorunum var,Basliktada yazdigi gibi evimi cekip ceviremiyorum. Elimden is gelmiyor( Ev islerini organize edemiyorum. Millet hergun nasil cam cerceve silip supurup ustune yemek yapiyor anlamis degilim. Evimiz hep maalesef daginik ve kirli... Esimde benden beter bazen yardimci oluyor bazen ben kendimi zorluyorum ama ikimizde tembeliz ve nasil basa cikicaz bu evle bilmyioruz.Cocugumuz bile yok daha henuz.Surekli ya bulasik birikiyor,katlanicak camasirlar oteki odada dag gibi,kopegimiz var illaki hergun supurge istiyor ev cam zaten silemiyorum acikcasi koyverdim gitti..kiyafetler heryerde sacili... Yemek deseniz elimden geliyor herseyi yapamasamda onuda her gun pisiremiyorum strese giriyorum bugun ne yapica m diye,.,Hic bi zaman 3 ogunu evde hazirlayamadim .. ya kahvalti hazirlasam oglen yemegi yapsam aksam yemegin i yapamiyorum yada aksam yemegi hazirlayamadigim zamanlar oluyo esimle gidip disardan yiyoruz...nolcak bizim halimiz boyle bilemiyorum...iki banyoda full makyaj malzemesi dolu icik cincik heryerde...Ben haftanin 3-4 gunu calisiyorum geceleri ama onun disinda bos oldugum gunlerde oluyor esimde oyle...
Bu evin daginikligindan pisliginden biktim , Yemek,bulasik,temizlik bunlari organize edemiyorum. Lutfen akil verin temiz titiz ev icin ne yapmaliyim. Ben hep ogrenciydim bu arada annem is yaptirmadi... oldum olasi ev isini sevemedim...Ne ZAMAN is yapacak olsam mecalim olmuyor yorgun halsiz hissediyorum. Esim arada sikayet etsede o da benden beter acikcasi.... lutfen bir akil verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?