Evi cekip ceviremiyorum!!!

insan isteyince mecbur kalınca herşeyi yapıyor
evleniyorum ev tuttuk ev temizlenicek
bütün camları ben sildim
şu yaşıma kadar 1 kere bile cam silmemiştim
güzel siliyormuşum ama
zamanla herşey olur öğrenilir

Durumu olan hangi insan almaz ki kadın,bence bunun muhasebesini yapın öncelikle...Nice kadın tanıyorum evi kirli,ama üstüne başına bir çaput daha fazla alabilmek için kadın bile tutmayan...Ha,durumu yoktur ,ok derim,ama parası olan hangi insan kendine eziyet edip iş yapar?Akla mantığa sığar mı bu ? İşleri yapın madalya takan olur belki!..

sen iş yapan kadınlaır seviyosun şekerim.bu forumda gelip gelip iş yapmıyorum diye yazıyosun. eleştiri değil benimki.ev düzeni nasıl yapılır.nasıl mutfakta düzen kurulur.bu konuları seviyosun ki bi göz atıyosun en azından.valla kadına çok yakışıyo düzenli ev ,süper yemekler.yapmak zorunda değiliz o ayrı ama bu bir zevk.nasıl yaptığım işler beğenilince mutlu oluyosam ailem yemeklerimi beğenince de mutlu oluyorum.evimi kendim düzenleyince de .başarma hissi mutlu ediyo insanı.

muhteşem yüzyılda şunu farkettim.padişahin gözdesi olsan bile çalışmak gerekiyo.hayat çaba gösterdikçe güzelleşiyor.

herşeyi yapmak zorunda değiliz.ama herşeyden bilirsek faydamıza olur.kimse buna kıymet verir mi?vermeyebilir.hayat kıymet bilmeyenlerle dolu.bu onların sorunu.

canım benım evimde büyük bazen bende cok yoruluyorum ama ıse bır baslasam süpürüp silip toz alıp tuvalet banyoyu temızlemeden bırakamıyorum saat kac olursa olsun ıse baslayınca bırakamıyorum ama baslamayı ıstemem lazım 3 ayda bır yardımcı alıyorum evın camlarını kapılarını ve genel temızlıgı yapıyor onun dışında ben yapıyorum ama severek yapıyorum evi pis görmeyi sevmıyorum yemegımıde yapıyorum 2 3 ayda bır gun yardımcı alsan durumu kurtarırsın bence

kimsenin madalya takmasına gerek yok ben mutlu oluyum yeter
aman aman ev işi yapıyım diye koşturan birisi değilim
öyle temizlik için yaratılmışım temizliği çok severim diyemem
ama pis yerde de ruhum daralır
mutfakta bulaşık varken yaptığım yemeği yiyemem..
bu görev kadınındır erkeğindir diye birşey yok
hep eşitlik diyorsunuz da..
eşler yardım etmeye razı ama yinede ev işi deyince bir öcü geliyor sanki
ne bu yahu ev işi yapan kadınlar kadın değilde yapmayanlar mı kadın..
temizlik imandan gelir demişler afedersiniz kokmayacak bitlenmeyecek kadar temiz olsam yeter fazlasını benimde gözüm almıyor ilerleyen yaşlarda belki alışkanlık kazanırım ama belli başlı zorunluluklar var
ha eşime yardım et dersem oda eder kadınmış erkekmiş ayırmaz...
öyle olmalıda zaten, çünkü bu kadın yapmıyorsa ozaman kokuşalım meselesi değil ideal şartlarda yaşayalım meselesi..
birde çocukların yetişirken kazandığı alışkanlıklarda çok önemli
benim eşim hiç dağınık değil, çok düzenli ortada bardak çanak bırakmaz benimde işim hafifler,
tv de bir yığın toz ardından ekranı seyredeceğime
alırım elime camsil birde bez 2 fıs fıs ardından silmek 30 saniyemi almaz bunda bir eziyet göremedim ben
siz iyi yaşamaya devam ediyorsunuz,
çok fazla param olsa evet param varsa zamandan tasarruf etmek için yardımcı tutarım ama dediğim gibi zamandan kazanmak için yoksa temizliğmi yapamayacağım için değil..
ayrıca benim paramı alarak çalışan insanda evine ekmek götürür..
ama asla yapmak istemediğim için değil ben yine kendi yemeğimi yaparım 2 parça bulaşığımı yıkarım ortalığımı toplarım
büyük temizlerimi de bir yardımcım yapar haftada 1-2 gün..
ha dahada zengin olsam zaten hergün evde bir yardımcı olur o yapar bana birşey kalmaz bende paramın keyfini sürerim..
sanırım şu anlaşılmıyor;
bizler neden artık kadın erkek çalışmaya başladık
standartı yüksek bir hayat yaşayabilmek daha çok para kazanabilmek için
ozaman daha az para kazanırken yardımcıya paramı vereceğime 2 parça işimi yaparım olur biter...

hayat bukadar abartılacak kadar zor da değil öyle hafife alınacak kadar kolayda değil..
keşke tek derdim temizlik yapmak olsada
ohhh bi güzel yapıp kurtulsam

doğru hem çalışmak hemde ev işi yapmak çok zordur
ama bir düzene koymayı isteyin zaten sonrası kolay olur
toplu evi toplamazsınız
eviniz büyük fazla odanız varsa bir odayı evin ıvır zıvır odası yapın evde ortalıktaki fazlalıkları oraya kaldırın
kullanmadığınız eşyaların olduğu oda varsa kapatın kapısını hiç girmeyin haftada bir süpürüp toz alsanız zaten kirlenmez bile
mutfağı her yemek yiyişinizde toplu bırakın
eşyalarınızı hep katlayarak koyup kaldırın
siz düzenli olursanız yetiştireceğiniz çocuğa da bu yansır..
inanın okuldaki çocukların giyinmelerinden saçlarından kahvaltı yapıp yapmadıklarından çantalarında doğru kitabın bulunup bulunmamasından ailesininn düzenli olup olmadığı çözülebiliyor (istisnalar hariç) siz düzenli olmayı öğrenemezseniz çocuklarınıza hiç öğretemezsiniz ve hep bir temizlik derdiyle başbaşa olursunuz hep o sevmediğiniz yaramaz söz dinlemeyen heryeri dağıtan çocuklar var ya hani onlardan birisi de sizin evinizde olur farkına bile varmazsınız okadar alışkanlık haline gelir..
bu da yetmezmiş gibi ailenizde çevrenizde arkanızdan pasaklı diye bahsedilirsede şaşırmayın

valla benim gibi biri varmış demekki bi iş yapmaya kalksamm heryeri dip köşe yaparım ama ev hanımları gibi hergnn o düzende yapamıyorum işe gidiyorum geliyorum nöbet dışında 3-4 gün evde opluyorumn yorgunluk yarın yaparım filan derken işlerim birikiyo evimde büyük kocamda yardımcı olmuyo çok fazla ve ikimizde dağınığız aşırı derece bakalımm belki zamanla düzelirimm

merak etme canım bende cok meraklı değilim evde yemek bile olmadan oturmaya, sürekli dışardan söylemeye yoksa aç aç durmaya veya bisküvi makarna tost üçlüsüne talim etmeye. denedim ama olmuyo. bu neden sana dert oldu ki? bizi rahata kavuşturmicaksa çalışıp para kazanmanın ne anlamı varki? zaten parayı biriktirip biriktirip öbür tarafa da götüremiceğime göre?

bi atasözü var duruma çok uygun ama neyse söyleyip seni daha da fazla germemin bi anlamı yok

bekarken kirlettigim bulasiklari yikamak, calisma masamin tozunu almak, anneme yuk olmamak icin okul formami utulemek ve aciktigimda patates kizartmak makarna yapmak disinda hic bir sey yapmazdim.
is basa dusmeden is yapmayi ogrenmek gerekmiyor bana kalirsa, cunku zaten yapman gerektigi zaman kendi kendine ogreniyorsun.
ben bekarken cam silmeyi ogrenseydim ne olacakti? ya da toz almayi ogrenseydim ne olacakti?
bu isleri yapabilmek bana simdi lazim, kendi kendime ogrendim ve yapiyorum.
alt tarafi iki bez iki temizlik malzemesiyle kolumu sallayacagim bunun neresini ogrenmek gerekiyor onu da anlamis degilim.
tertip duzen meselesine gelince...
bu biraz kisinin yetisme tarziyla ilgili...
ailesinden ne goruyorsa kizlar oyle yapiyor bence.
yani genel olarak etrafimdaki insanlar(ben de dahil) bu genellemeye uyuyoruz.
gecen gun gorumcem evde bi kizartma yapti butun ocak, yerler yag oldu. mutfagin yerlerini paspasladim o derece yani...
sasirmadim zaten, ailecek cok temiz degillerdir.
ama benim annem cok titizdi o yuzden ben de duzenli ve tertipli bir sekilde yetistim ve simdi de evimi toparlamak bana zor gelmiyor.
temizlik yapmayi seviyorum AMA vaktim kisitli degilse, ki okul cok cok cok vaktimi aliyor orasi ayri...
kirli bir ortamda oturamam, ders calisamam...mutfakta bulasik gorunce uyuz oluyorum bir seyler bana batiyor...
ne kullaniyorsan bir sunger surt bir durula yika kaldir bu zor degil...
yemek yapmayi da seviyorum ama cok degil...yorgun oldugumda beni cek vur oldur daha iyi ama yemek yap deme...
esimin yemek temizlik pek umrunda olmaz o yuzden bu konularda istedigim gibi davraniyorum yani yapmasam da dir dir edecek biri yok, hos etse de takmam banane...git hizmetci tut derim...
okul bitsin, ise baslayayim ev isi yapmak zor gelmez bana...
nasil olsa aksam eve gelince kafam rahat olacak.
haftaya sinav var cok kazik calismam lazim, projemi su gun teslim etmem lazim bu gece bana uyku yok gibi dertlerim olmayacak insallah.

bana kalirsa bazi hanimlar temizlik, yemek isini cok buyutuyor.
yemek dedigin ne ki...
10 cesit yapmaya gerek yok...
yap bir domatesli sehriye corbasi, uzerine maydonoz ohhhh al sana fistik gibi aksam yemegi hem de 15 dk'da

Son düzenleme:
Benim temizlikle ilgili bir sıkıntım yok. Hafta içi pek bişey yapmam zaten çok yorgun geliyorum eve. Cumartesi dahil çalışıyorum. Pazar günleri genel bir temizlik yaparım. Ama malesef benim
düzen takıntım oldugundan 10 dk'lık işi ben yarım saatte yaparım. Buda benim çok yorulmama sebep oluyor. İşlerimi bitiriyorum ama yorgunluktan ölüyorum. Hiç dinlenemeden ertesi gün gene
işe gidiyorum. Bu çogu zaman böyle. Kurtulmak istiyorum bu düzen takıntısından ama olmuyor
içim rahat etmiyor. Bakıyorum evde oturan kadınlardan bile daha düzenliyim,tertipli ve temizim
ne gerek var diyorum ama yapmadanda duramıyorum. Hayatım çalışmak ve temizlik yapmakla
geçiyor.

Öncelikle bu durumdan rahatsız olmanız içinizde bir cevherin varlığını gösteriyor :))
Fakat neyi nasıl yapcağınızı nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz bence...
Birde dağınık ev insanı daha da tembelleştiriyor, herşey gözünüzde çok büyüyor.
Birde nerden başlamanız gerektiğini belirleyin.

* Çamaşırlarınızı balkonda kurutuyorsanız öncelikle orayı yıkayın ve çamşırlarınızı asın.
Epey büyük bir çamaşır sepeti edinin. ( Hatta 2 tane ) Ütülenecekleri ve katlanıp dolaba konacakları orada toplayın. Ortadaki çamaşır dağınıklığından kurtulmuş olursunuz.

* Mutfakta buzdolabında atılacak ne varsa atın ve elinizin altında kirli gözüken ne varsa makinaya doldurun. Tezgahınızı tertemiz silin pırıl pırıl derli toplu bir tezgahta size azim verir ve hızlanırsınız.

* Tüm halıları süpürün varsa balkona yoksa bir oda da köşede toplayın. Halılar kalkınca da önce odanın tozunu alın, cam mermerlerini silin sonra yerleri silin. ( Enerjiniz varsa camları komple silebilirsiniz. ) Komple temizlediğiniz odaya halısını serip, kapısını kapatın.

* Yatak odasına geçtiğinizde nevresimleride değiştirin. Uzanabildiğiniz yere kadar silin. yatak altları dahil. Çünkü halının havları ve nevresimin pamukları ( yeniyse ) her köşede öbek öbek birikiyor.

* En sonda wc banyo güzelce yıkayın sonra siz duş alın, banyo kuruyunca paspaslarını serersiniz.

Yoğun günün sonunda yemek yapmayı düşünmeyin o gün dışarıdan söylersiniz.
Biraz enerjiniz kalırsa katlanacaklara ve ütüleneceklere bir el atın.
Dolap içleriniz dağınıksa genel temizlikten önceki gün oraya ciddi bir el atın, dolapta size yer açılsın ve kapağı her açtığınızda canınız sıkılmasın.

Kendinize bir program oturtursanız haftada yarım gün bile yetecek bu işler için.
Yemek konusunda da program yapın. Yani ertesi gün ne pişireceğiniz kabataslak aklınızda olsun.

Bende evliliğimin ilk 3 yılı çalışıyordum inan bir düzen oturttuktan sonra misafir bile ağırlayacaksın.
Bu durumdanda çok keyif alacaksın.

Kesinlikle müzik eşiliğinde temizlik yapmak enerji veriyor. Evde tek olursanız çok daha iyi olur.

Kolay gelsin şimdiden...
Umarım sende yakında artık düzenimi oturttum dersin.

Sevgiler...

Sevgili Punchshe, iş yapmayı sevmeyen ve içinden gelmeyen arkadaşımıza gerçekten çok güzel yönlendirmeler yapmışsın.Bana da bu şekilde pratik çözümler verebilirsen sana minnettar kalırım.

Bende dağınıklıktan ve nereden başlayıp nasıl yapacağımı bilemediğimden çok sorun yaşıyorum. Bende eşimde oğlumda çok dağınığız ve çok yoğun saatler çalışıyorum, çok yoruluyorum.

Artık evde elimi hiçbir şeye sürmek istemiyorum.Yemekte aynı şekilde aslında biliyorum ve yapabiliyorum ama eşim çok yemek seçtiğinden yapıp da yenmeyince çöpe gidince insanda yemek yapma şevki kalmıyor.Hem yapacak yemek bulamıyorum hemde çok zor geliyor.

Önerilerine açığım, evde her tarafta bir şeyler var.Evraklar okunacak yazılar dergiler gazeteler ödenmiş ödenecek faturalar minik minik notlar ilaçlar..... sonu gelmeyen dağınıklık.Çok uzun oldu seni sıkmak istemem.Ama gerçekten iş yapmaya kalktığımda keşke yanımda bir arkadaşım olsa ve neyi nasıl yapacağımı söylese ben o şekilde yapsam diyorum.

Yardımlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

amanınn kendimi gördüm. tembelliğin doruk noktası benim ki. allahtan yardımcım ve deep freezem var. günde 10 saat çalışıyorum o beni yormuyor. ama kalkıyım bi tabak yıkıyayım dedim mi sanki külçe gibi yığılıyorum. bu iş birazda pratik işi galiba. şimdi 4,5 yıl sonra bebişim gelicek. eşim merak ediyorum ona nasıl bakacaksın diyor. ama o benim biricik bebişim olucak. ona ben bakıcam. onunla ev hanımlığına adım atacağımı düşünüyorum.

ben başak burcuyum

evliliğimin ilk senesinde evim bal dök yala modundaydı..
çok güzeldi herşey

sonra hamile kaldım.. düşük tehlikem vardı.. bi de ohalde taşındım.. evimi başkaları temziledi yerleştirdi.. soğudum evden
çocukla iş yapmak işkence gibi.. süpürgeyi açarsın tepesinden inmez ya da ben süpürücem diye ağlar...
silmek istersin yerleri vileda kovasını banyoda bırakmak zorunda kalırsın.. 2 m2 yer silip hadeee banyoya viledayı yıkamaya.. ev büyük olunca mesafe uzun oluyo.. vs

hadi o büyüdü tam eski düzenime dönüyorum derken... 2. gebelik.. yine düşük tehlikesi.. merdiven çıkmak bile yasak..

arada bi kadın aldıım ama temizlik nankör.. bi de evde çocuk olunca 2 gün sonra aynı...

şimdi iki çocuk... koca ev... temizle temizle bitmiyo.. bi de pc bağımlılığı... çok sıkılıyorum.. nooldu bana diyorum ama artık içimden de gelmiyo kii.. gelirimiz eskisi gibi değil, kadın da alamıyorum

ooff çok sıkıldımm dağınıklıktan.. çocukalrın oyuncakları heryerdee...

:))
şöyle bi sıralaman olmalı kafanda
ev dağınık mı dağınıklık mı toplayacaksın
yoksa ev kirli temizlik mi yapacaksın
kafanda bu soruyu cevaplayıp ona göre hareket etmelisin

ev dağınık ise eğer dağınık evde temizlik yapmakta çok zor sıkıcı uzun saatler alır
ev dağınık olduğunda temizde olsa pismiş gibi durur bu sebepten
önce dağınık olan şeyleri toplarsan
evin pismi değil mi ona karar verirsin
ve sonrasında kendine bir temizlik günü belirlersen dağınıklıkları toplayınca temizlik gününe kadar rahat edersin,

öncelikle bir oğlum var yazmışsın
çocuklar için yaşadıkalrı ortam alışkanlık kazanmaları açısından çok önemlidir..
eşimde dağınık yazmışsın muhtemelen annesinden alışkanlık kazanmayan bir eş..
oğlun için ağzı kapalı bir oyuncak kutusu almalısın yada sepet gibi birşey büyük olmalı ki herşeyi içine sığsın oyun oynarkern oynacağı oyuncağı içinden çıkartıp oynayacaklarını kaldırmaya alıştırmalısın ..
bunu şöylede yapabilirsin eğer oyuncaklarını toplamazsa sen toplama kaybettiği oyuncağı bulamadığında onunla konuş böyle eşyalarını toplamazsan kaybedersin diye..
oyuncaklarını çocuk odası dışına taşırmayın bu konuda kesin kuralınız olsun.. hatta ufak bir alıştırma cezası verebilirsiniz..eğer oyun odası dışında oyuncak bulursanız onları ceza torbasına koyup vermeyin böylece oyuncaklarını oyun odası dışına çıkartmayacaktır..

öncelikle dağınıklığı engellemenin en temel yolu herşeyin bir yeri olduğudur, nasıl oğlunuza temel alışkanlığı kazandırıyorsanız kendinizede kazandırın..
böylece kısa zamanda el alışkanlığı herşeyi hep aynı yerlere koymaya başlarsınız...

evde dağınıklık toplama taktikleri;
1- evdeki okunmuş orda burda duran gazeteleri bir poşete topla atılmak üzere kapının önüne hazırla
2- faturaların hepsini bir araya getir 3 ayı geçmiş faturaları yırt çöpe at.. ve ödenmemiş olanlar için evde bir çekmece yada bir çanda gibi birşey tahsis et hepsini oraya stokla her gelen faturayı oraya atarsan böylece faturalar kaybolmaz ve 3 ayda bir temizlersen fazlalıklardan kurtulursun
3. çekmece içleri ve elbiseler.. öncelikle boş bir gün gerekli bunun için
bütün elbiseleri hepsni bir yere boşalt ve ayır
içinden giymediklerin giymeyeceklerin vs varsa çorapların delik olanları falan hepsini ayır daha sonrada katlarken enaz giydiklerinizi en az kullanılacak yerlere altlara en çok kullandıklarınızıda en çok kullanılan yerlere koyun
4-mevsimine göre ayırın yazlıkları hiç kullanılmayan bir yere katlayıp kaldırın.. mevsim değiştiğinde yerlerini değiştirirsiniz bunun haricinde her gün elbise raflarında olsun gözünüz yatarken 2-3 dk da hemen katlanıp kaldırılıyor zaten :))
bunları yaptığınızda temel dağınıklığınız gidecektir..

5-bunun haricinde evraklar falan demişsiniz yine bu kutu gibi dosyalar var onlardan alın ve evraklarınızı onun içine koyun

dağınıklık ne kadar az olursa harcayacağınız efor okadar az olur ve zamanınız size kalır unutmayın..

6-yemek yapmayı biliyormuşsunuz ozaman önce eşinizin sevdiği yemeklerin bir listesini yapın ve haftasonu yada izin gününzde bunlar için hazırlık yapıp diffirize kaldırın böylece işten geldiğinizde hemen dolaptan çıkartıp tencereye koyarsınız ve pişer böylece..

7-ayakkabılarınızın kullanmadıklarını ayırın atılcakları çıkartın ve onları düzenli bir şekilde koyun
terlikler içinde aynısı geçerli varsa atılacak atın ( atılacakları belki kullanırsam diye saklayıp hiç kullanmamaktan dolayı evlerimiz daha kalabalık gözüküyor malesef)

ve evde kuralınız olsun
8-salonunuz her zaman misafir gelirse formatında toplu olmalı yani büfe üzerine sehpa üzerine biryerlere ıvır zıvır eşyalar koydurmayın gördüğünüz anda yerlerine götürün..

9-evde dağınık duran kalemleriniz için kalem kutusu olsun ve kalem kutusuna koymadan yazmayanları kontrol edip atın

en gene taktik fazlalıklardan kurtulun..
gazete dergi broşür giyecek yiyecek ıvır zıvır herşeyin fazlasını hemen seçip atılacak olarak ayırın
böylece evinizdeki gereksiz fazlalıklardan kurtulun..
kitaplarınızı birkez sıralayın ( eğer kitaplık olan bir odanız varsa kitaplık dağınıklığı evi acayip karmaşık gösterir)

bende naçizane fikirlerini yazayım

1- evde "belki lazım olur" biriktirdiğiniz ıvır zıvırı atın, asla lazım olmaz, olsa bile o dağınaklıkta bulunmaz
2- fatura ve fişleiri biriktirmeyin, bir çekmece ayırın ödedikten 1 ay sonra atın
3- bir odadan başka odaya geçerken çevrenize bakın gidecekleri götürün, eliniz boş gitmeyin
4- eşinize dağnınıklığı toplamayı öğretin, gerekiyorsa yere attığı şeyin yanına çağırın, yerine koymasını söyleyin
5- sanki akşama misafir gelecekmiş gibi düşünün

çocuğu olan kadınların en büyük derdi çocukların oyuncakları
çocuklarınıza kural koyun
evin reisini çocuklar yaparsanız tepenizden inmezler
onlara yasaklar ve cezalar vermezseniz toplu olmayı öğrenemezler alışkanlık kazandırın
burdan bütün çocuğu olan annelere söylüyorum
çocuk 5 yaşını geçtikten sonra kazandıramazsınız alışkanlığı
ilk işiniz bir oyuncak sepeti almak olsun
ve asla oyuncaklarını oyun odasından çıkartmayın
birde ceza torbası yapın
oyun odası dışında ortalıkta bulduğunuz oyuncakları ona göstererek koyun ve ceza torbasını onun ulaşamayacağı bir yere kaldırın
ve kızan bir ses tonuyla değil
öğreten bir ses tonuyla
eğer oyuncaklarını ortada bırakırsan bidaha onunla oynayamazsın
evde senin oyun odan burası burada oyun oynamamalısın ve oyunun bittiğinde oyuncaklarını kaldırmalısın
kaybettiği eşyaları siz bulup vermeyin
kaybettiğinde konuşun dağınık olduğun için kaybettin eğer oyuncak kutuna kaldırsaydın kaybetmeyecektin

düzenli olma alışkanlığı kazandrılmayan çocuklar okulda dikkat dağınıklığı yaşayan ödevlerini yapmak istemeyen gerekli eşyalarını çantasına koymayan eşyalarına özen göstermeyen çocuklar oluyor
lütfen söylediklerimi dikkate alın
çocuklarınız sizin aynanız
siz nasıl yetiştirirseniz öyle büyürler
ben çocuğumu yaramaz yetiştirmedim ki ama dersiniz
ama farkında olmadan öyle yetiştirmişsinizdir
evde her istediklerini kabul etmeyin..
o evdeki küçük çocuk ve siz o evde ondan önce vardınız evin kurallarını çocuklar değil ebevynler koyar

bundan şunu çıkartmayın çocuklara çok sert olalım falan hayır
sadece çocuklarınıza alışkanlık kazandırmayı bilin

ah ah bir zamanlar evimde örtü kırışmazdı,mum gibiydi evim mum.herşey tertemiz ve simetrikdi,milim oynamazdı eşyalar yerlerinden.yerde bir tel saç göreyim tüm evi baştan sona temizlerdim.ama sonra bir canavar doğurdum ve artık evlere şenlik oldum.temizlik yapmak nerdeee,kendimi bile zor temizliyorum.geçtiii o günler,şimdi evimi gören ağlar

çocuklarnızı canavara çeviren sizsiniz ağlayan yine sizsiniz :))
tabi çocukların evde kapalı kalmanında etkisi var
tabiki çocuğun yapacağı yaramazlıklar oyunlar da var ama
evinizin kurallarını ona benimsetmelisiniz
1 yaşındayken hayırı öğrenmeli

hayır dediğiniz şeyi sırf ağlıyor diye verirseniz çocuk nasılsa ağlayınca veriyor diye herşeyi ağlayarak ister..
evde dokunmadığınız eşyalara cııs kötü pis gibi engel olamazsınız
ona açık açık bununla oynamak yok hayır alamazsın izin vermiyorum bu senin oyuncağın değil diye
her almak isteyişinde hayır diye cevap vereceksiniz
hep aynı ses tonu ne kızgın ne de umursamaz
sabit sakin bir ses tonuyla kararlı bir şekilde
hayır diyeceksiniz
ha birde çocuğunuzun aklının kaldığı bir eşyadan uzaklaştırmak içinde asla başka birşeyi aklına sokmayın
mesela vazoyu almak istiyor
sizde aaa bak senin ne güzel kamyonun var derseniz sadece konuyu geçiştirmiş olursunuz yarım saat sonra aklına yine eşya gelecek ve almaya çalışacaktır
siz açıkça netçe hayır bu oyuncak değil alamazsın ben onunla oynamıyorum diyerek te onun oynanacak birşey olmadığını netleştirin..
herzaman kararlı bir ses tonu kullanın
siz kızarsanız eğer o inatla yaparak size ceza verir
o kızdı bende oynadım onu dinlemedim
o kızdı bende ona küstüm gibi
kızmayın
ama herşeyede izin vermeyin..
çocuklarınız okul hayatına başladığında herşeyi elde edemeyecekler ve mutsuz olmasına neden olabilirsiniz her istediğini elde etmeye alıştırarak..

Son düzenleme:

cnm ya çocuğun yok ya da varsa çok uslu maşallah. ben dediklerini anen yapıorum oğluma ama arkamı dönene kadar uyuyor. azıcık yalnız bırakıyım aklına koyduğunu gene yapıor hemen. ben çare bulamadım. bulan varsa onu da deniyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…