- Konu Sahibi missplayful
-
Kimse kusura bakmasin, ama bazilari gercekten simarik bir kücük kiz gibi davraniyor. Maalesef hayat herzaman laylaylom degil hanimlar, evde oturuyorsunuz, esiniz eve para getiriyor ve size bir evin isi bile cok geliyor.
Kastim o yardimciya 600-700 tl göz kirpmadan veririm diyen arakadas. Biraz hayatin sorumlulugunu sizde üstlenseniz? Öyle hanimlar taniyorumki hem fulltime calisip, hem okuyup, hemde cocuk bakan...
Buarada anneler kizima iyilik yapiyorum zannediyorlar, ellerini hicbirseye vurdurmayarak ama asil kötülügü onlar yapiyor. Insan ev süpürmeyidemi ögretmez kizina ya.
Bana göre su zamanda, hem erkek hem kadin herseyi ögrenmeli bilmeli. Temizligi, yemek yapmayi bilmeli, ha yapmiyormu, kendisi bilir ama en azindan ögrenmeli.
Kusura bakmayin benim fikrim bu.
tamam bak şöyle başlayalım ikeada çekmece içleri için aparatlar var
mesela makyaj malzemelerin için.. onarı toplayack kutu alabilirsin.. ama alana kadar
kalemleri rimelleri bi bardağın içine koy ve ilk olarak çekmeceni düzeltmekle başla işe
bak gör kendini mutlu hissedeceksin hem aptıkça bugün şunu yaptım bunu yaptım diye bizimle paylaş böylece hergün birşey yapmak zorunda hissedersin...
bugünkü görevin şunlar olsun;
1- evdeki okunmuş gazeteleri bulup bir poşetin içine toplamak ve atılmak üzere hazırlamak.
2- yatak odasındaki çekmece içlerini yerleştirmek..
3- raflardaki dağınık elbiseleri katlayarak yerine yerleştirmek..
yemek işini bugünden başlamk istermisin yoksa onu yarınmı yapmak istersin
hadi bakalım 3 tane görevin var bugün için 3 ünüde yapıp bitirip buraya gel paylaş ve ne hissettiğinide paylaş..
Sevgili Punchshe, iş yapmayı sevmeyen ve içinden gelmeyen arkadaşımıza gerçekten çok güzel yönlendirmeler yapmışsın.Bana da bu şekilde pratik çözümler verebilirsen sana minnettar kalırım.
Bende dağınıklıktan ve nereden başlayıp nasıl yapacağımı bilemediğimden çok sorun yaşıyorum. Bende eşimde oğlumda çok dağınığız ve çok yoğun saatler çalışıyorum, çok yoruluyorum.
Artık evde elimi hiçbir şeye sürmek istemiyorum.Yemekte aynı şekilde aslında biliyorum ve yapabiliyorum ama eşim çok yemek seçtiğinden yapıp da yenmeyince çöpe gidince insanda yemek yapma şevki kalmıyor.Hem yapacak yemek bulamıyorum hemde çok zor geliyor.
Önerilerine açığım, evde her tarafta bir şeyler var.Evraklar okunacak yazılar dergiler gazeteler ödenmiş ödenecek faturalar minik minik notlar ilaçlar..... sonu gelmeyen dağınıklık.Çok uzun oldu seni sıkmak istemem.Ama gerçekten iş yapmaya kalktığımda keşke yanımda bir arkadaşım olsa ve neyi nasıl yapacağımı söylese ben o şekilde yapsam diyorum.
Yardımlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
ben başak burcuyum
evliliğimin ilk senesinde evim bal dök yala modundaydı..
çok güzeldi herşey
sonra hamile kaldım.. düşük tehlikem vardı.. bi de ohalde taşındım.. evimi başkaları temziledi yerleştirdi.. soğudum evden
çocukla iş yapmak işkence gibi.. süpürgeyi açarsın tepesinden inmez ya da ben süpürücem diye ağlar...
silmek istersin yerleri vileda kovasını banyoda bırakmak zorunda kalırsın.. 2 m2 yer silip hadeee banyoya viledayı yıkamaya.. ev büyük olunca mesafe uzun oluyo.. vs
hadi o büyüdü tam eski düzenime dönüyorum derken... 2. gebelik.. yine düşük tehlikesi.. merdiven çıkmak bile yasak..
arada bi kadın aldıım ama temizlik nankör.. bi de evde çocuk olunca 2 gün sonra aynı...
şimdi iki çocuk... koca ev... temizle temizle bitmiyo.. bi de pc bağımlılığı... çok sıkılıyorum.. nooldu bana diyorum ama artık içimden de gelmiyo kii.. gelirimiz eskisi gibi değil, kadın da alamıyorum
ooff çok sıkıldımm dağınıklıktan.. çocukalrın oyuncakları heryerdee...
çocuklarnızı canavara çeviren sizsiniz ağlayan yine sizsiniz :))
tabi çocukların evde kapalı kalmanında etkisi var
tabiki çocuğun yapacağı yaramazlıklar oyunlar da var ama
evinizin kurallarını ona benimsetmelisiniz
1 yaşındayken hayırı öğrenmeli
hayır dediğiniz şeyi sırf ağlıyor diye verirseniz çocuk nasılsa ağlayınca veriyor diye herşeyi ağlayarak ister..
evde dokunmadığınız eşyalara cııs kötü pis gibi engel olamazsınız
ona açık açık bununla oynamak yok hayır alamazsın izin vermiyorum bu senin oyuncağın değil diye
her almak isteyişinde hayır diye cevap vereceksiniz
hep aynı ses tonu ne kızgın ne de umursamaz
sabit sakin bir ses tonuyla kararlı bir şekilde
hayır diyeceksiniz
ha birde çocuğunuzun aklının kaldığı bir eşyadan uzaklaştırmak içinde asla başka birşeyi aklına sokmayın
mesela vazoyu almak istiyor
sizde aaa bak senin ne güzel kamyonun var derseniz sadece konuyu geçiştirmiş olursunuz yarım saat sonra aklına yine eşya gelecek ve almaya çalışacaktır
siz açıkça netçe hayır bu oyuncak değil alamazsın ben onunla oynamıyorum diyerek te onun oynanacak birşey olduğunu netleştirin..
herzaman kararlı bir ses tonu kullanın
siz kızarsanız eğer o inatla yaparak size ceza verir
o kızdı bende oynadım onu dinlemedim
o kızdı bende ona küstüm gibi
kızmayın
ama herşeyede izin vermeyin..
çocuklarınız okul hayatına başladığında herşeyi elde edemeyecekler ve mutsuz olmasına neden olabilirsiniz her istediğini elde etmeye alıştırarak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?