Evi cekip ceviremiyorum!!!

herkes bir sürü tavsiye vermiş ben çalışan bir insan hepsini nasıl uygular diye düşünüyorum hala ben haftanaın 7 günü çalışıyorum, öğretmenim okuldan çıkınca da evde en az 2 saat okul işleri ile uğraşıyorum. haftada 2 kez cam silmek mi ayda bir kez o da canım isterse. enerjinin düşük olması yorgun olman çok normal bence. yaşadıkların işin kesinlikle. ben de bir dönem bu şekilde inanılmaz yorgun, tembel ve dağınıktım. hayatımı düzene sokan spora başlamak oldu. inan bana 1 haftadan sonra enerjiden yerinde duramıyorsun. plates , aerobik belki de koşu bandı kendine gelmene yardımcı olur. hem spor mutluluk hormonu salgılamanı sağlar. ben kendime geldim belki sende de işe yarar.

Sanirim vucudum alisamadi bu tempoya dediginizide uygulayayim ama zaten simdiden kilo vermeye basladim yeme duzenim bozuldu yiyemiyorum. Ins spor ise yarar...

Haftada 2 gün bir yardımcı birini bulsanız aslında ev hem derli toplu olur hemde siz rahat edersiniz.
Eğer böyle bir imkanınız yoksa hergün 1 odanın temizliğini yapabilirsiniz zamanlada eliniz alışır daha düzenli bir temizlik yapabilirsiniz.

Düzenli spor yaparsan çok değil günde 45 dk vücudun için ideal kiloya gelirsin. ben spora başladığımda sıfır beden bol geliyordu. 1 ay sonra 36 oldum hala öyleyim kendimi daha güzel mutlu hissediyorum. kendini mutlu hissetmen bence çok daha önemli. gerisi zaten geliyor.

.

burda bilgisayarin basinda oturana kadar kalkinda bir isinizi halledin en azindan biri bitmis olur

isleri biriktirmeyin

sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsaniz kenidnizi bi doktora görünün belki tibbi bir sonununuz vardir

devamli olarak temizlikci tutamayacaksaniz birkeresine iki kadin cagirin evi bastan assagiya temizlesinler daha sonra dagitmamaya özen gösterin, isleri arkasini birakmayin ki ayni hale gelmesin

bizde yapilmamis bir is oldugu zaman ben bilgisayarin yada derslerimin basina oturamam, o is dürter beni sürekli kalk beni hallet diye

.

valla maşallah ne genişsiniz,bende kendime dağınık diyordum -i ben günde en az 3 kere süpürge açıyorum oğlumun döktükleri yüüznden..ve bulaşıkları mutlaka akıtıp makineye koyarım..yemekte evliliğin başlarında çok oturmuyor evet doğru,heleki yemek ayıran bi kocan varsa ama zamanla eşinle ikinizin sevdiği yemekleri keşfet onalrı yap..yemek yapmaya çok vaktin yoksa pratik bişeyler yap,mesela yoğun bi günümmü alıyorum 1 şiişe bezelye atıyorum ocağayanına pilav 10dk.da,salata yoğurt geçti gitti..yada alıyorum bir şişe közlenişm patlıcan ,bi alinazik yapıyorum(eşimle ikimiz bayılırız) yanıada kahvaltılık bişeyler geçti gitti..bazemnde patates biber kızartması,yada kemiksiz tavuğu doğrat kasaba bi yıka at tavaya kızarsın yanınada çay tamam.. benimde evim genelde dağılıyor ama şunu unutma kiii SEn TOPLAMAZSAN KİMSE TOPLAMAYACAK HEP ÖYLE KALACAK..o yüzden bi yerden başla..hatta ilk önüne gelen dağınıklığı kaldır..çamaşır mı geldi katla git,mutfaga mı girdin akıt git..

konu sahibi arkadaşım sana bir öneri de benden gelsin.öğleye doğru yada ne zaman kalkarsan önceliğin ev işlerin olsun.eğer kendini bu şekilde şartlarsan ve sıraya koyarsan tıkırında gider.aldığını aldığın yere koyarsan bugünün işini yarına bırakmazsan p.c t.v vs gibi vaktimizin katili unsurlara pek yüz vermezsen bu iş olur.birde insanın uyku düzeni olmayınca halsiz olur çünkü gece uykusu kadar kaliteli değildir gündüz uykusu.en kısa düzenli bir iş bulursan kendiliğinden düzene girer.birde arada bir vitamin takviyesi felan al.Allah yardımcın olsun

Merhaba canim sana 12 senelik 2 cocuklu bir evhanimi olarak bazi tavsiyelerde bulunacagim once kendine sikinti edip te gozunde buyutme hersey hallolur arkadaslarinda dedigi gibi fazlaliklari at herseyin bir yeri olsun bende de makyaj malz falan fazladir kullanmadigim banyomu kapattim temz malz ve plastik cekmeceli dolap koydum ivir zivir doldurdum iclerini dekoratif sepetler aldim makyaj malz icine digerinede tokalarimi digerine esimin tras takimlarini hem duzenli oluyor hemde diger banyoda daginiklik olmuyor boyle ufak seylerle evini kendine gore ayarla her sabah evini havalandir mutlaka saglik icinde gerekli hemde temizlik yapsanda havalandirmazsan iyi kokmaz yemek isine gelince benim esimde et agirlikli besleniyor ben soyle yapiyorum dolaba et tavuk ve sevdigi benzeri seyleri at bir corba bir sulu yemek yada sulu yemek pilav yada makarna sana iki uc gun yeter esinede hemen tavada halledersin arada disarida yersiniz temizlige gelince bak benim evim 3+1 iki gunde bir supurur silerim hergun toz alirim hergun tuvaleti ve lavaboyu ovarim ve bunlar yarim gunumu bile almaz cunku kirlenmis olmuyor sadece toz oluyor haftada bir cam silerim havanin durumuna gore camsille tek bezle sadece toz oluyor cunku sadece utuyu yapmadan kaldiriyorum lazim oldukca utuluyorum ama asla ortada birakmiyorum herseyede vakit kaliyor hemde her saat kim gelirse gelsin evim musait sende evinin mis gibi koktugunu tertipli duzenli oldugunu gordukce dahada sevkle yapacaksin bence bir defa temizlikci al sonra kirletmeden devam et bu arada esinlede konus oda yardimci olsun benim cocuklar bile kendi daginikliklarini toplarlar bunun icin canini sikmaya degmez bir iki zorlanirsin bakmissin yasam bicimin olmus halledersin merak etme hadi biryerden baslamak lazim

Waouww süper :13: Senin için listeledim:

Yatak odasina kirli sepeti gelmi$
Eni$te oturma odasini toparlami$
Eni$te oturma odasini süpürmü$
Yatak odasina dolap veya $ifonyer bakiliyor Ikea'dan
Ivir zivir için küçük dolaplar / kutucuklar bakiliyor
Odalara oda kokulari alinmi$
Ufak böcek yemleri konmu$
E$iniz arabasini temizlemi$
Marketten alinanlar hemen yerlerine yerle$tirilmi$
Bula$iklar yikaniliyor

Yapilcak ba$ka nelerin var? Yaz buraya biz seni buradan takip edelim.
3 gün olmu$ bir çok $ey yapmi$sin(iz) kendine ve e$ine haksizlik yapma!
Bak isteyince bir$eyler oluyor...

+ Banyo da ki makyaj malzemeleri için de Ikea da güzel kutucuklar var aslinda onlardan alabilirsin.
+ Yatak odasinda ki çekmece için de böle göz göz ayirabilcegin kuma$tan veya plastikten bir ürün var (ismini bilemiyorum) onu çekmeceye yerle$tiriyorsun ve her ayri bölüme bir çift çorap koyabilirsin :)
+ e$siz olanlari bi kenara koy $imdilik bulduklarini içine at sonra çift olanlari bu çekmeceye koyarsin. (benimkiler çekmecede.. senin ba$ka bir yerin varsa bunu geç!
+ Köpegin bakimini kim yapiyor? Haftalik mi oluyor? Bir hafta sen, diger hafta e$in yapsin bunu konu$un
+ Evde bulunan ufak böcekler nasil bir$ey? Karinca mi? Karincalarin lavanta dan ho$lanmadigini biliyorum. Istersen yerleri lavanta kokulu ilaçla sil hem güzel bir koku sizi rahatsiz etmez.
+ Orada havalar güzel galiba burada kl$ var... Tam da camlarin silinebilcegi güzel havalar e$inizle bunu birlikte yapin bence
+ ... ba$ka ne vardi yapilcak? Aklima bunlar geldi...

yardimciya ne hacet alt tarafi 2 kisisiniz ve haftanin 3 4 günü calistiginiza göre kaldiki herseyin kolayligi var artik..:26:rahatlikla islerini yola koyabilirsin Disiplinli olursan.Bir gün bossan erken kalkip derin temizligini yaparsin diger günlerde kahvaltiyi topaldikdan sonra kollarini sivayip süpürgeni tozunu aldinmi isin biter yemek konusundada pratik yemekler yapmakla baslayabilirsin sonra zamanla el becerini artirirsin zaten,gözünde büyütügün kadar degil,onu icinde biraz rutin gerekiyor .Kendine 7 günün listestini yap hangi gün hangi is sana kolaylik saglar ama yani 2 kisisiniz rahatlikla cözebilcegniz bi durum canim

Pardonda butun gun burada bilgisayar basinda oturdugumu nerden biliyorsunuz basimda mi beklediniz?Su iki gundur evimi toparlamaya calisiyorum ve buraya konu actim elbet girip kontrol edip yazilan cevaplari okuyacagim.Cevap yazan tavsiye veren herkesede tsk ederim benim icin cok yararli oldu sevaba girdiniz.Ayrica size neyi ne zaman NASIL yapiyorsunuz diye sormadim .Benim bazi seyleri yapamam sizi burda bedavadan ovebilme ekstrasi vermesin. Kendinizi ovmek icin boyle insanlarin eksik yonlu oldugu forumlari kendinize hedef almayin,

Ben burda kotu bir aliskanligimi degistirmeye tavsiyeler almaya ve yeni aliskanliklar edinmeye calisiyorum. Bu sekilde beni azarlayamazsiniz. Benim eksik bir yonumu ogrenmeniz bunu bu sekilde kullanmaniz gerekmiyor. Belkide benimde sizin yapamadiginiz ama sizden iyi oldugum yonler vardir yada bazi huylar. Bunu hic boyle dusundunuz mu? Farkindaysaniz esit degiliz ben sizin eksik veya kotu huy diye tabir edilen durumunuzu bilmiyorum bilseydimde kullanmazdim zaten. Azara hic ihtiyacim yok tavsiyeye var sizde tavsiye vermediginize gore ancak moral bozabilirsiniz.Bu da sizi yararli birsey yapmis saymaz.

Bence sizinde ogrenmeniz gereken yeni birsey var insanlarin zor durumunu bu sekilde kullanmamak. Sizin gibi arkadaslarim oldu en kotu gunde boyle eksik yonlerinizi yuzunuze vuruverirler. Birinin bir zayif yonunu gordugunuzde bunu kendi guc gostergeniz adina o insanin yuzune vuracaginiza destek vermeniz gerekir ki o insan duzeltsin.

Tamam canim haklisin bravo ne guzel 3 kere aciyorsun supurgeyi ama bu beni sadece daha cok uzuyor cunku hem boyle bir aliskanlik edemedim hemde duzensiz ve tembelim. Su an elimden geleni yapiyorum. Ama geniz degilim duzelmeye calisiyorum boyle yasamak istemiyorum biktim pislikten ve yapmaya calisiyorum kendimi zorluyorum inan. Sizin burda yaptiklarinizi saymaniz ne guzel sizin yarariniza ama benim eksikligimi inanin daha cok yuzume vuruyor. Allah guc kuvvet versin daha cok yapin ama benim halime aglayasim geliyor. Elimden geleni yapacagim. Su anda yemek pisiriyorum bu arada evi toplamak icinde Ikea dan bi suru seyler aldim camasir yikadim. simdi yatak odasindaki dag gibi yigilanlara girisecegim yarim saat sonra

Canim bugun Ikea dan aldim bazi evi toparlamaya yardimci olacak organize edici kutular vs dedigin gibi...Baska seylerde aldim extradan siyonyer vs. Kopegin bakimini ikimizde yapiyoruz taramaya calisiyoruz hergun o zaman cok az tuy dokumu oluyor.Evde bulunan bocekler boyle nadir goruyorum cok ufak bocek iste ama karinca degil.Eskiden ilaclamadan once karafatma gordum bir kac kez ve ve bu ufak ve orta boy bocekler mutfak dolaplarindan cikiyordu catal bicaklarin arasindan kaplardan kacaklardan.Mutfagi toptan temizledim dolaplari sildim yerleri sildim cop ve yemek artigi bulundurmadim. Zaten apartman gorevlileride ilacladi. Onlem olsun diye kutu seklinde bocek yemleri aldik o da cok ise yaradi. Hic gormuyorum diyemem ama nadir su anda ins tamamen kurtuluruz.

yardimci tutmaya hic gerek yok canim paranizi bosu bosuna oraya buraya savurmayin
tutumlu olun birazcik. inanin ev isleri cok zor degil.
benden size bir kac oneri:

-mutfakta bulasik biriktirmemek icin yapmaniz gereken tek sey mutfakta duzenli olmak.
mesela yemek mi yapiyorsunuz, yemek yaparken kullandiginiz tavayi, tencereyi, kullandiginiz bicagi, kesme tahtasini ya da kaplari falan oyle kirli kirli lavaboya birakmak yok.
yemek yaparken bir taraftan da bu kirlettiklerinizi yikarsaniz mutfaginiz dagilmaz.
ayrica zaten 2 kisisiniz o yuzden yemek yedikten sonra 3-5 tabak, bardak, 1 tencere yikamak zor degil.
yemek sonrasi bulasiklarinizi lavaboya birakmayin sakin, yemegi yer yemez sofrayi toplayin ve bulasiklarinizi da hemen yikayin. boylece mutfaginiz hep temiz durur.
valla benim bulasiklarim 5 dk.yi gecmez bana en basit gelen istir bulasik ve cok ta severim

-camasir isine gelince, camasirlarinizin birikmemesini istiyorsaniz haftada 1 kez mutlaka camasir yikamalisiniz. 1 makina yikasaniz o 1 makina camasirin utusu 10 dklik is 5-10 parca camasir icin yarim saat utu yapmazsiniz merak etmeyin.
aksam televizyon falan izlerken utu masanizi kurun, hatta yaniniza bir bardak cayinizi ya da kahvenizi de alin ki is eglenceli hale donussun sikilarak yapmayin. ben hep boyle yaparim.
bir de tavsiye olarak utu isini banyo yapmak istediginiz bir zamandan once halletmenizi oneririm cunku utu sicagindan terledikten sonra banyo yapmak iyi gelir bunu da hep yaparim.
camasir katlamak falan da oyle zor is degil neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamadim. alin camasirlarinizi, esinizin oldugu odaya gidin hadi hayatim sunlari 2 dk.da hemen katlayalim deyin beraber hemencecik bitirin. bunu yaparken ister film izleyin ister uzanin yani ne isterseniz yapabilirsiniz

-cam silme teknigimi de size anlatayim mutlaka isinize yarar.
sprey seklinde olan camsil ve bir cekcek ile camlarinizi piril piril yapabilirsiniz, hem de hic yorulmadan.
camsili caminiza boydan boydan sikin, cekcekle sulari duzenli yani iz yapmayacak bicimde cekin. bir de bez hazirlayin akan sulari silersiniz. iste cam silme isi bu kadar kolay!
oyle bezle ugrasmaya kalkarsiniz ohooooo cok uzun ve zor is. bunu deneyin derim

-makyaj malzemelerinizi (eger coksa) 1-2 tane buyuk makyaj cantasina koyun.
sonra bunlari da yatak odanizda takilarinizi, tokalarinizi muhafaza ettiginiz cekemceye koyun, lazim oldugunda gidip alin malzemelerinizi. sonra kullanip tekrar ayni yerine koyun.
ya da banyoya kucuk bir dolap alin ve tum ojelerinizi, sac urunlerinizi, makyaj malzemelerinizi, havlularinizi vs. bu dolaba koyun hic bir sey daginik gorunmez ve hersey yerli yerinde durur.

Son düzenleme:
Katlanilcak camasirlar!!!!!!!! Koltukta bir dag olustu bir sonraki hedefim onlari katlamak...

Eklentiler

• $234726.webp
    17 KB · Görüntüleme: 161
Son düzenleme:
canım bu kadar biriktirirsen tabi gözünde büyür iş.ben olsam imdat der kaçardım hatta.bunları katla ve hergün 15 dk. nı evin bir yerini toparlamaya ayır.mesela bir gün bir çekmeceyi katla ertesi gün diğerini.en azından bukadar zor durumda kalmazsın.

hadi canım başla katlamaya inan en fazla 1 saatini alır bu çamaşırları katlamak belki okadarda almaz bile...bende şimdi kalkıp vitrin içi,mutfak dolabı içi silicem ikimizede kolay gelsin bakalım...

Katlanilcak camasirlar!!!!!!!! Koltukta bir dag olustu bir sonraki hedefim onlari katlamak...
canım hiç gözünde büyütme çok olunca bazen katlaması daha zevkli oluyor burada seni yargılayanları da ayrıca kınıyorum ne güzel bişeylerin farkına varmışsın yardım istiyorsun .Amacımız seni kınamak değil yardımcı olmak olmalı.Zira herkesin bir eksiği var

çok güldüm yaa birde resminimi koydun çok hoşsun valla özgüven bu olsa gerek.
yaparsın sen canım ben içinde istek gördüm senin istek olmasaydı buraya yazmazdın zaten.
kolay gelsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…