evi satın almak mı başka yere kiraya çıkmak mı?

Canisi :KK66: seni gordugume sevindim
Ben olsam kp kvden kurus almam da aldirmam da. Yahu calisan kadinim, canim ne istiyorsa onu alirim da satarim da yaparim da. Kp parazit yapmasin nacizane dusuncem
Bende öyleyim
Bi hak varsa da miras zamanı paylaşılır ama
Bunlar babası sağken paylaşmış gibi
Askere giden kardeşini de göz ardı etmişler gibi
Bizde sağken mal paylaşımı yapılmaz.

Bence kayınpederin dairesine gitmesinde napıyosa yapsın konu sahibi
Dipdibe yaşarlar, köy hikaye

Bende öyleyim

Bence de , adam daha hayatta, su anda o ona bunu vermis su suna sunu vermis lafta kalir yani hersey herkese esit yapilmaz yapilmak zorunda da degil. Ne zaman ki buyukler vefat eder ölüm hak miras helal o noktada
O koye gitme konusu gercekten hikaye;) orda bir koy var uzaktaaaa o kooooy bizim koyumuzdurrrr, gitmesekk deeee hesabi o koy bence;) daha giden olmadi:KK70:kandiriyoar gencleri sonra gelsin beraber yasamalar uykusuz gecelerrrr:KK53:

180 lik evi alabilmek için en az 45 bin peşinat lazım yalnız
45 bini kayınpeder + 2 kayın verse bile
135 bin kredi sizi zorlamaz mı ?
Bunları ölç biç istersen
Kaç yıl vadede taksit kaç TL oluyo

Şimdi aidatla beraber 660 veriyosun, biraz fazlası bizi zorlar başka yere kiraya çıkarsak diyosun
Kredi 660 ı epey geçer bence
Kolay gelsin

kp köye gitse de kışları evinde olacak en başta öyle bir hataya düşmeyin....
daha çok yıpranırsınız....
eşinize söyleyin bulunduğunuz çevreden bakının babası yardım edecekse ama adam anladığım kadarıyla ev falan almaya niyeti yok çok da umutlanmayın

Belki ew sahibinin Almanya'ndan oğlu geliyordur :KK45:
Hep öyle olur ya :KK51:
Peşinatsız o kadar paralık ew alınmaz.
Destek şart bence eşin konuşsun sen karışma kötü gelin olursun

Tabi ki ev alıp çıkmanız daha güzel olur ama geliriniz nedir? Ekstra borçlarınız var mı? Eşiniz ailesi ya da sizin aileniz peşinat için destek olacak mı? Ne kadarlık bi kredi taksidi ödeyebilirsiniz? vs vs bi çok soru var cevaplanması gereken. Yoksa hepimiz isteriz ev sahibi olmayı değil mi?

kp yardım edecek olsa etmezmiydi zaten.
sen de çalışıyomusun.
180 000 e ev almak kolay iş değil.
hadi peşinatta biraz yardım isteseniz.
ne kadar verebilir ki.
ayrıca vermeyebilir de.
diğer kardeşlerin oturduğu evlerin tapusu kimde.yine kp de mi hepsi.
bence calışın biriktirin.ileride kalkışın bu işe

kpederınız ufak tefek size de destek olsa evı alabılırsınız evet
ben buyukler olarak evlatlara eşit davranılmasından ve eger durum yok ise bır yola cıkmak ıcın iki tarafın da destek cıkmasından yanayım
benım evladım olsa idi bunu yapardım , çnk artık hayat cıdden cok zor.
ama istese zaten bu zamana kadar size boyle bırsey teklif edebilirdi

biz de aynı durumdayız ben de iki senedir aynı evdeyım ve evımı cok sevıyorum
gelirlerımız de ıyı ancak peşinat olmadıgı için evı satın alamıyoruz
şuanki kiramızın 3-4 katını kredı olarak odeyebılırız ama birikimimiz olmadıgı için ev alamıyoruz malesef

:KK70:

Yok diyo ki diğer eltiler hazıra kondu
Bi el atsalar o binaya gitmesem de bu evin peşinatını versek, krediyi biz öderiz
Sanırım böyle demek istiyo
Böyleyse haklı aslında ama eşi el atmalı olaya , kendi babası kendi abileri sonuçta

aynen öyle diyorum teşekkür ediyorum :)

Ben o gorev dediginiz seyi gorev olarak gormuyorum iste, siz calisiyorsunuz aciz insan da degilsiniz. Kimselere bel baglamayin ki yarin obur gun borclu hissetmeyin kendinizi. Hepimiz gelin olduk ben hic demedim ki kp diger eltilere ne yapiyorsa aynisindan bana da yapmak zorunda diye. Calisiyorum sukur, kpin bana verecegi hicbir seyi de kabul etmem, esime de ettirmem. Siz de tok gozlu olun tavsiyem zira Kpinizin gorevi dedigniz sey gorevi degil, bu tur konularda gonulluluk esastir. Adamin vermeye gonlu yoksa agzinizi acip beklemeyin bosa derim

bakın kesinlikle haklısınız ben kimseye bel bağlamak istemiyorum ama mecburum ev konusunda ne kadar çalışıpta ev alıcam kaç sene sonra bi düşünsenize ben sadece ev konusunda böyleyim başka hiç bi konuda değil

Canisi :KK66: seni gordugume sevindim
Ben olsam kp kvden kurus almam da aldirmam da. Yahu calisan kadinim, canim ne istiyorsa onu alirim da satarim da yaparim da. Kp parazit yapmasin nacizane dusuncem

özelde asgari ücretle çalışıyorum çok şükür şu an maaşım komple bize kalıyor ama ev nasıl alınırki benim maaşıma güvenip çocukta istiyoduk çünkü bu mesele öne çıkmadan önce

Bence sen dersen yanlış anlaşılır
Senin kendi ailende bi hakkın olsa sen istemesen eşin karışsa saçma olmaz mı ? Ailen yadırgamaz mı böyle düşün
Ama eşini gazla, alsın hakkını

Askerlik ne kadar hepi topu 1 sene
Ayrıca evlatlar arasında adil olmak lazım maddi manevi, askerlik keyfi bişey de değil vatan borcu
Eşin de fazla pasif kusura bakma ama

Ben bile burdan bunca sebep saydım, onun yerinde olsam öyle üzülüp süzülüp az daha babamın telefonunu kıracaktım diye sana ağlamam.
Gider hakkımı isterim, ona göre de yolumu çizerim
Yarın çoluk çocuğa karışacaksınız, geniş düşünmesi lazım

evet eşim pasif farkındayım onu nasıl gazlayabilrim bilmiyorum daha fazla ailesinide kötülemek asla istemem tabiki ama ne demeliyim eşime bilemiyorum.

Bu cümleyi kurdun mu gerçekten? Belki durumları müsait değil, kimse size ev almak zorunda değil ki.

eşim biraz tavrını belli etsin diye söyledim

Bende öyleyim

Bence de , adam daha hayatta, su anda o ona bunu vermis su suna sunu vermis lafta kalir yani hersey herkese esit yapilmaz yapilmak zorunda da degil. Ne zaman ki buyukler vefat eder ölüm hak miras helal o noktada
O koye gitme konusu gercekten hikaye:KK66: orda bir koy var uzaktaaaa o kooooy bizim koyumuzdurrrr, gitmesekk deeee hesabi o koy bence:KK66: daha giden olmadi:KK70:kandiriyoar gencleri sonra gelsin beraber yasamalar uykusuz gecelerrrr:KK53:

180 lik evi alabilmek için en az 45 bin peşinat lazım yalnız
45 bini kayınpeder + 2 kayın verse bile
135 bin kredi sizi zorlamaz mı ?
Bunları ölç biç istersen
Kaç yıl vadede taksit kaç TL oluyo

Şimdi aidatla beraber 660 veriyosun, biraz fazlası bizi zorlar başka yere kiraya çıkarsak diyosun
Kredi 660 ı epey geçer bence
Kolay gelsin

şu an benim maaşımı kenara atıyorz asgari ücret alıyorum ben eşimin maaşıyla geçiniyorz sadece. öyle bi durum olursa fazla ödeyeceğim kirayı kendi evime ödemek isterim yani değilmi

kp köye gitse de kışları evinde olacak en başta öyle bir hataya düşmeyin....
daha çok yıpranırsınız....
eşinize söyleyin bulunduğunuz çevreden bakının babası yardım edecekse ama adam anladığım kadarıyla ev falan almaya niyeti yok çok da umutlanmayın

:(( napıcaz bilmiyorum
Belki ew sahibinin Almanya'ndan oğlu geliyordur :KK45:
Hep öyle olur ya :KK51:
Peşinatsız o kadar paralık ew alınmaz.
Destek şart bence eşin konuşsun sen karışma kötü gelin olursun

eşim pasif kalıyor çoğu yerde hakkını savunamıyor iyi bi kavga edicem onla öyle savuncak :(

Tabi ki ev alıp çıkmanız daha güzel olur ama geliriniz nedir? Ekstra borçlarınız var mı? Eşiniz ailesi ya da sizin aileniz peşinat için destek olacak mı? Ne kadarlık bi kredi taksidi ödeyebilirsiniz? vs vs bi çok soru var cevaplanması gereken. Yoksa hepimiz isteriz ev sahibi olmayı değil mi?

ben çalıştığım sürece rahat 1500 öderiz.

kp yardım edecek olsa etmezmiydi zaten.
sen de çalışıyomusun.
180 000 e ev almak kolay iş değil.
hadi peşinatta biraz yardım isteseniz.
ne kadar verebilir ki.
ayrıca vermeyebilir de.
diğer kardeşlerin oturduğu evlerin tapusu kimde.yine kp de mi hepsi.
bence calışın biriktirin.ileride kalkışın bu işe

3 kat tek tapu kpde

kpederınız ufak tefek size de destek olsa evı alabılırsınız evet
ben buyukler olarak evlatlara eşit davranılmasından ve eger durum yok ise bır yola cıkmak ıcın iki tarafın da destek cıkmasından yanayım
benım evladım olsa idi bunu yapardım , çnk artık hayat cıdden cok zor.
ama istese zaten bu zamana kadar size boyle bırsey teklif edebilirdi

biz de aynı durumdayız ben de iki senedir aynı evdeyım ve evımı cok sevıyorum
gelirlerımız de ıyı ancak peşinat olmadıgı için evı satın alamıyoruz
şuanki kiramızın 3-4 katını kredı olarak odeyebılırız ama birikimimiz olmadıgı için ev alamıyoruz malesef
sizin adınızada çok üzüldüm gerçekten en iyi ben anlarım sizi :((

bakın kesinlikle haklısınız ben kimseye bel bağlamak istemiyorum ama mecburum ev konusunda ne kadar çalışıpta ev alıcam kaç sene sonra bi düşünsenize ben sadece ev konusunda böyleyim başka hiç bi konuda değil

özelde asgari ücretle çalışıyorum çok şükür şu an maaşım komple bize kalıyor ama ev nasıl alınırki benim maaşıma güvenip çocukta istiyoduk çünkü bu mesele öne çıkmadan önce

evet eşim pasif farkındayım onu nasıl gazlayabilrim bilmiyorum daha fazla ailesinide kötülemek asla istemem tabiki ama ne demeliyim eşime bilemiyorum.

eşim biraz tavrını belli etsin diye söyledim

şu an benim maaşımı kenara atıyorz asgari ücret alıyorum ben eşimin maaşıyla geçiniyorz sadece. öyle bi durum olursa fazla ödeyeceğim kirayı kendi evime ödemek isterim yani değilmi

:KK43:( napıcaz bilmiyorum

eşim pasif kalıyor çoğu yerde hakkını savunamıyor iyi bi kavga edicem onla öyle savuncak :KK43:

ben çalıştığım sürece rahat 1500 öderiz.

3 kat tek tapu kpde
Adam digerlerine de ev almamis zaten bak tapu kendisindeymis
Cocuk da olur ev de olur ama sabirli olmalisiniz, kismet biraz da bu isler

selam kızlar bi derdimi paylaşmak istiyorum sizinle..
ben evlendiğimden beri aynı evde kiracıyım. ve geçen gün öğrendikki eşimle ev sahibi evi satıyormuş ve şok oldu kardeşinden öğrendik (aynı sitede oturuyoruz.)
ve biz evimizi çok seviyorum hele ben aşırı yani ilk gelin girdiğim ev diye işte bize yetiyor diye komşularımda var 4 ay sonra 2 sene olacak evleneli.
neyse biz zaten ilerde evi satın almayı düşünüyoduk ama bu bizim için ani oldu ve ev alacak pek gücümüz yok. eşimle konuştuk dedimki babanla konuş ya biz alalım evi yada başka yerdende olsa kiracı değil ev sahibi olarak çıkmak istiyorum burdan dedim. babasıyla konuşmuş babasıda bi öğren kaça satıyomuş demiş.
kızlar çok zoruma gidiyo eşimin 2 abisi var ikiside kayınpederimin üst katında evli kendi evleri var benim eşim en küçüğü ve abilerinin zerre desteği yok. ben başka şehirden geldim buraya kayınpederim sen çalışcam diye geldin diye bi laf etti bana geçen sene hiç unutamıyorum ki öyle bişey yok ben çalışırım zaten hadi onu geçtim ama yarın bigün çocugum olunca mecbur calısamıcam bi süre..
zamanında eltilerimin çalışmasına kendisi izin vermemiş şimdi bana dediğine bakın.
bugün eşim ev sahibiyle konuştu ev en az 180 bin falan daha babasına söylemedi. peşinatımız yok sayılır bi yerden bulmazsak ev kredileri almış başını gidiyo takip ediyosanız.
sizce ben napayım eşimi kırmak istemiyorum ama hakkınıda savunmasını istiyorum artık
bana fikir verin nolursa olsun bu evi başkası almadan bizmi alalım yoksa başka kiramı bulayım :(
birde şu an ödediğimiz kira oldugumuz mahalleye göre çok çok iyi bi daha bu fiyata kiralık bulamayız. gidersek kayınvalidemlere yakın uygun kira(şuan uzağım) her an gidebilirim ki kayınpederim gelirsiniz demiş. hatta eve gelin ben köye gitmeyi düşünüyorum demiş. gel dediği yerde 3 sene sonra kentsel dönüşüme girecek ben zaten istemiyorum bana akıl fikir verin lütfen :(
Yani bir miktar peşinatınız olsaydı kredi çekin diyecektim ama. Ailenizden destek görürseniz bir miktar yine krediyi düşünün derim. Diğer türlü o evi almanız zor.

eşinizin geliri nedir?
siz neden çalışmıyorsunuz. yani kp istiyor değil değik, siz neden istemiyorsunuz?
dediğiniz gibi, çocuk falan olabilir ilerde zaten çalışamayacaksınız. o yüzden şimdi çalışmanız doğru olan..
ev almak kolay birşey değil. 180tl peşinat olmadan asla yapılacak birşey değil..
haksızlık var mı? evet var.. abilerine ev verilmişken sizede verilmesi gerekiyordu. yada hepsinin bir miktar verip ev almanıza yardımcı olabilirlerdi..

Bazen her istediğimiz her zaman olmaz.
Peşinat yoksa ev de yok maalesef.
Ben de uc senedir oturdugum evden ciktim, ilk basta bizde aliriz ilerde diye girdik de o işler oyle olmuyormus.
Kimseye de minnet etme bana ev alsinlar diye. Kimsenin kimseye faydasi yok bu devirde.

1- abilerine güvenip evlenmedi ya bu Adam. Nede abiler "sahip çıkmak" zorunda ki
2- abileri kendi evlerinde oturuyor kp in üst katında diyorsun ama sen orda otur denince evi beğenmiyorsun
3-2 sene olmuş altı üstü bu kadar dramatize etme kendini 15 yıl olmuş değil ki.
4- çocuk olunca çalışmayabilirsin aöa çocuk olana kadar çalışıp oda koyabilirsin kenara

sizin adınızada çok üzüldüm gerçekten en iyi ben anlarım sizi :KK43:(

Yok o kadar drametize edilecek bir durum yok
ben bunu kafayat takmıyorum :)

hatta biz evlenırken daha nişanlı iken kpeder arabayı satar size peşinat verırız kredıler de destek oluruz demıstı

bu arada araba eşimindi ( evde baska araba kullanmayı bılen yok )
eşime almış ailesi
ama bız evlenınce eşime o araba bıle verılmedi( ruhsat kvalide üstüne yapılmıs)
eşim evlenene kadar kullanmıs ıkı yıl
evlenınce hopppp araba bizim dediler :)
eşim çok sinirlendi aldı arabasını
iki senedir de basımızın etını yedıler arabayı bız aldık satıcazsatıcaz dıye
eve peşinat yapılır dediler:)))))
gecen ay araba satıldı kv cebıne koydu gttı parayı

nişanlıyken de satarız peşinata destek olunur dediler:)))))))))))

biz tamam araba satılsın ama kredılerımızı bız oderız dedık..
ne araba satıldı ne destek olundu hiçbirsey olmadı.
hala kiracıyız

onlardan gelecek hayır allahtan gelsin oğullarına kendı ısteklerı ıle ben hayatında yokken bıle alınna arabayı kafaya kakan ınsanlardan hıcbırsey ıstemıyorum

Allah baska yerden bır kapı acar inş.
Eşiniz babasına durumu anlatsın belkı babası destek olmak ıster, istemezse de kendı bılır

üüzlmeyın
neyın ne olacagı bellı olmaz

Bizim peşinat var ken alamıyoruz bende bunu anlamıyorum ben hep bi kendimize ait ev olsun istedim en baştan beri kira yerine kendi evimizi öderiz diye kp eski bi evini sattı tek oğlu olan oğluna ev alması gerekirken nişanlı iken alırız demişti sonra düğünle bir çıkışamam dedi yattı bizim ev işi ben Oysaki ne altın ne ev eşyası gözüm yok ev olsun da diyordum yapamadı neyse düğün dört dörtlük oldu şimdi kira veriyoruz bankada peşinat para altinlarim var duruyo ama ev alamıyoruz eşim kp in çekmedigi altın kredisini oduyo oda kirayi veriyor değiştiler bi nevi şimdi hem biz birikim yapamıyoruz anca giderler falan kredi de çekemiyoruz kp Şubat ayında elim bollasacak diyomus eşime o zaman altın kredisinin yarısını kapatacam senin demiş ben sürekli ev bakıyorum etraftan sanki hemen alabilecek gibi neyse bende güvensizlik oluştu inanmıyorum yani birilerinden birsey beklememek gerek bide herkes beni suçluyo mantıksız birsey mi istiyorum herkes gibi bende kira yerine ev ödeme fikrim var saçma mi?

eşinizin geliri nedir?
siz neden çalışmıyorsunuz. yani kp istiyor değil değik, siz neden istemiyorsunuz?
dediğiniz gibi, çocuk falan olabilir ilerde zaten çalışamayacaksınız. o yüzden şimdi çalışmanız doğru olan..
ev almak kolay birşey değil. 180tl peşinat olmadan asla yapılacak birşey değil..
haksızlık var mı? evet var.. abilerine ev verilmişken sizede verilmesi gerekiyordu. yada hepsinin bir miktar verip ev almanıza yardımcı olabilirlerdi..
ben çalışıyorum zaten asgari ücret alıyorum 1.5 senedir çalışıyorum önce borç ödedik şimdi bbirikim yapıyoruz benim maaşımı kenara atıyoruz

Vallahi kimse hak hukuk dinlemiyor.:KK14:
Benimde eşim en küçükleri, babasından kalan 2 daire var.
Abileri evlendiğinde benim ki küçük olduğundan 20 yıldır onlar oturuyorlar.
Normalde eşime de hep ev alınacağı söylenirdi ama lafı güzaf..:KK51:
Biz evlenince her şey değişti.
Kaldı ki peşinata destek verilse 10 sene krediyi biz ödeyecektik zaten ama kimse oralı olmadı..
Biz evi kendi başımıza alabilirsek alacağız, alamazsak kira da oturacağız, onlar 20 yıldır kira bilmezken bir de eşim hakkından feragat edecek, evleri üstlerine alacaklar.
Onlar için yaşıyoruz çünkü biz..:KK53:

Rica ederim

Hımm anladım. Önce 660 kira + aidat ödüyoruz başka kira bizi zorlayabilir deyince
Ondan kredi sizi zorlar dedim
Peki araştırdın mı hiç 1300 taksitle ödeyeceğin krediler ev almanıza yetiyo mu ?

Back
X