Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Bu mesajı görmeden önce yazmıştım bir önceki cevabımı. Araba diyince 40-50binlik bişey düşünmüştüm açıkçası. 80binlik bir arabaymış. Onunla elden borcunuzu ve 1500lük kredinizi kapatıp bayağı bir rahatlayabilirdiniz. Ama tabi ki yaşayan sizsiniz. Ben şu an 10 dakikalığına düşündüm bu konu üzerine, siz ve eşiniz uzun süredir düşünüp kendinizce tabi ki en doğru kararı vermişsinizdir. Sizin için hayırlısı olur inşallah.

Aynen bikac sene birikim yaparsak bi tik daha uygun fiyatli bir eve girebiliriz kismet

Suanki evimiz gibi bir evi bir daha asla alamayiz bunu goze aldik ne yapalim huzur olsun yeter ki

Elinizde kalan parayla eski bir ev bakabilirsiniz.
Ödemeler zorlamaz o kadar.
Gönül yeni ev istiyor ama para yetmiyorsa eski evlere bakmak mantıklı, ev değer kaybetmiyor.

bence satmayın evi.

ev kiraya verilse ne kadara verilir?

evi kiraya verip daha ucuz bi yere kiraya çıkabilirsiniz aklıma geldi ya da aile yanına taşınabilirsiniz.

bu devirde ev satarsanız bi daha alamazsınız bence. durum çok kötü

Hakkınızda hayırlısı olsun ama arabayı satsaydınız daha güzel olurdu hem elden olan borcu hem diğer kredileride kapatırdınız, değeride düşük değilmiş, ev satılınca kiraya 2 bin verecekmişsiniz kira her yıl artacak krediniz sabit kalacaktı.

Bir yıl direnmek bana göre daha mantıklı neden derseniz ! seneye ikiniz de maaş zammı alacaksınız sonraki sene zam + 1500 artıya geçeceksiniz satarsanız elinizdekiler ufak tefek dağıtılacak ve kira ödeyeceksiniz ve geçen sene ile bu sene arasında bile kredilerde uçurum fark var sonraki seneleri düşünemiyorum bile zaman her geçen gün kötüye giderken , 2 yıl dişini sıkmanız daha mantıklı gibi

Ya evet birsekilde idare edemezmiyiz deyip duruyorum hala.Cunku bu evi cok istedim ve oyle boyle 1 bucuk yil gecti hayirlisi ins satilmazsa zaten birsekilde idare edecegiz ama karar vermemize ragmen icime sindiremedim hala

10 bin tl geliri olan insanlar nasıl bu kadar zora sokabiliyor kendilerini satın evi borçları ödeyin geliriniz iyi gene alırsınız 3 5 sene böyle giez o 30 bin olmasaydı neyse

Cok haklisiniz sanirim esim de bunaldi bunlari dusunmek istemiyor

Evi satmaya karar vermissiniz ki bence su an alabileceginiz en mantıklı karar olmuş,
Bu devirde 10 yil borç ödeyip yasam standartini bu kadar dusurmek hic mantikli gelmiyor bana, hayat o kadar uzun değil.

E 80 binlik araba varmış ulan ya 10 bin gelir 80 binlik araba ama geçinemiyorsunuz arabayı satın kimse anasının karnından arabayla doğmuyor ne arabaymış yav 30 bin bana borcunuz olsa arabayı satıp ödeyin banane derim peh

Cok tatlisiniz daha once de cok yazdim araba ihtiyac benim icin.Yani mecburum bir nevi.Arabanin modeli dusurulup 1 kredi kapatilabilir cunku yine araba almam lazim.Gelir iyi cok sukur ama buyuk birsehirdeyiz ve hayat pahali giderler de ona gore.Yani burda yazmak istemedigim bazi zorunlu sebeplerden baska krediler cekilince bizim hesap sasti.Hos suan ev satislari da durmus durumda nasil satilacak onu da bilmiyorum.Bir kisi teklif vermis istedigimiz rakamin 90 bin altinda.Zaten evi nerdeyse zararina veriyoruz bankaya odedigim 45 bin tl faiz o arada cekilen ekstra krediler elden borclanmalar derken 125 bin tl zararimiz var satsan bir turlu satmasan bir turlu.Buraya yazdim biraz rahatliyim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…