Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Arabanin modelini neden dusurmediniz ? 40 bin civari mis gibi temiz arabalar var.Ordan gelecek parayla nakit borcu kapatip elinizde 10 bin bile kalacakti...Gelir gider islerinde esiniz de siz de pek iyi degilsiniz yanlis anlamayin da.

O ev,istediğiniz fiyata satılmaz şu ekonomik şartlarda.
Bir de ordan zarar edeceksiniz.
Borç yükü sizi depresyona sokmuş,
sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Yapılacak olan belli arabayı,düşük modelli bir arabayla takas edip aradaki parayla,
kredinin birini kapatmak.
80binlik arabaya binmeye devam edip,
evi satmak size niye mantıksız gelmiyor?Anlayamıyorum.
Bunca yıl sadece banka kredisine çalışmış olacaksınız.

Yerinizde olsam arabayı satıp,bir daha almam.
Evi de kiraya verip merkeze taşınırım.
Evin borcu bitince,istediğim arabayı alıp,
evime geri dönerim.
Yaklaşık 10 yıldır kendi evimizdeyiz,
bir kuruş borcumuz yok,
ortalamanın üzerinde kazanıyoruz,
eşimin kullandığı araba satsak 45 bin eder.
Bir evde,iki tane iyi arabaya gerek yok diye düşünüyoruz.

Sürekli araba ihtiyaç diyorsunuz ve bunu anlayabiliyorum fakat bu ihtiyaç neden illa da 80bin TL ederinde bir araçla sağlanmak zorunda onu anlayamıyorum.

Sizinle gelirlerimiz eşit sayılır, şimdi doğum iznindeyim çalışmaya başlayınca toplamımız 11bini geçer. Bizim kapıdaki araba şu an 30bin. Çünkü temizlemekte olduğumuz borçlar var. Sırf bebek geldi diye aldık zira artık bize de ihtiyaç. Beni x noktasından y noktasına götürüp getirdiği için bana yetiyor ama sanırım siz daha yumuşak koltuklarda seyahat seviyorsunuz.

Arabayı satıp bizimki gibi bir şey alsanız yeni muhitinizde karizmanız mı çizilir? Ortada araba satılıp çözülecek bir sorun varken ev satıyorsunuz çok enteresan. Kaldı ki bu model düşürme işini en başta yapmış olsanız büyük ihtimalle o sonradan çektiğiniz kredilerin bir kısmını çekmemiş, boşa da faiz ödememiş olacaktınız.

80i satıp 35lik alın ayağınızı yerden kessin, kalan 45in 30u elden borca gitsin, kalan 15i ellemeyip atın kenara (eşinizin işsiz kalma senaryosu gerçek olursa birkaç aylık güvence olur, çok çok sıkışınca da biraz çekip kendinizi rahatlatabilirsiniz).

Evin satılmaması taraftarı olmamın en büyük nedeni çöpe atacağınız paranın büyüklüğü.

Evin bize maliyetinin tam 70 bin tl altina satisa koyduk ona ragmen gitmiyor suanda.Yani cope atacagimiz para 70 bin tabi o fiyata da satilirsa.Öyle bir cikmaza girdik ki ziyan olan parayi ma uzuleyim yoksa cektigimiz sikintiya mi? Ev 70 bin zararina satilirsa ben 12 ayda o zarari yerine koyarim birikimle giden 1 yilim olacak ama satilmazsa 3 yil boyle gecmez ki

Guncelleme; yeni konu acmayip buraya yazmak istedim.Ne ev ne de araba satilmadi alici cikmiyor.Ekonomik kriz yuzunden emlak sektoru durmus.Zaten fiyati cok asagi cektik resmen zararina saticaz ama yok alici yok.Emlakcinin bize soyledigi bu.Bu ay itibariyle eksi hesaptan gitmeye basladik.10 bin gelirin 8 bini kredilere gidiyor ve 2 bin tl ile mutfak faturalar harclik yetiremiyoruz hayat cok pahali hale geldi son durum bu.Var mi benim gibi olanlar teselliye ihtiyacim var iyi birseyler soyleyin nolur bu ekonomi duzelir mi

Allah kolaylık versin. Zor gerçekten. Başta da arabayı satın demiştim. Evin değil ama arabanın fiyatını düşürün. Evde çok zarara girersiniz. Arabada 3-5 çok bir şeyi değiştirmez. Minimum yaşayın. Sıkın biraz dişinizi. İnşallah feraha çıkarsınız

Arabayı düşürüp elden çıkarmaya çalışın bence de. Ekonomi 2023e kadar düzelmeyecek bundan emin olabilirsiniz. Allah kolaylık versin.

Evin kredisini şu an ki şartlara göre düşük çektiyseniz, satmayın. Arabanın modelini düşürün, eşim 180 cm üstü, ev aldığımız dönem fiat uno ya binmiştik. (Kendisi üst düzey yönetici) . Kafası aracın üstüne geliyordu ama ne evi sattık ne de arabasız kaldık. Sadeleşin

Bence evi satin borclardan kurtulun sonra ayaginizi yorgana gore uzaltin bu sene satilmazsa seneye satilir siz satmaktan vazgecmeyin uzun yil var onunuzde inanin omur gecmez o yukle

2bin lira 2 kisiye yeter aylik.
Dışarda yemeyin. Evde yemek pisirin.
Elektrigi suyu dikkatli kullanin.
Belki ufak ama cok cok etkili yontemler bunlar.
İş harici dışari cikmayin . 2 sene sabır edin. Depresyona girdik bunalimdayiz diyip ipin ucunu birakmayim .mücadele verin. Bu hayati siz yasayacaksiniz sonucta.

Araba satilabilirse 80bine kendinize 50bine temiz araba bulursunuz 30bini elden aldiginiz borca verin.

Ev hangi şehirde? Sahibinden e koyduysanız bakalım biz bi

Var canım biz yeni evleniyorum. Eşinin bir sürü borcu var.
Şükür ev borcumuzu arabayı satarak kapadık ama gel gor ki saha bir sürü borç var ve evi ipotek ettirip kredi çekmeyi dün konuştuk daha.
Böyle işte çıkış yolu arıyoruz bizde....

evi satmayın arabayı satın daha düşük bir model alın veya arabasız idare edin bir süre.masraf yapacak gereksiz harcamalardan kaçının dışarda yemek yemek gibi.ekonomi düzelmeyecek ve siz evden zarar edeceksiniz bu nedenle çok sıkışmadıkça satmak mantıklı değil.

Konunuza daha önce de yazmıştım. Evi değil de arabayı satmanızı önermiştim.

Şu durumda ikisini de satamadığınızdan ve 2000 lira ile geçinmenin zorluğundan bahsetmişsiniz. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum. Büyükşehirlerde geçinmek elbette daha zor. Ben 3 sene boyunca aylık 2000 lira ile geçindim hem de istanbulda. Üstelik son sene eşim işten çıkarıldı ve işsizlik maaşı aldık sadece ve o maaş da tam 2000 lira bile değildi. Gereksiz harcamaları azaltınca, dışarı çıkmayı minimuma indirince, eldeki paraya göre yaşamaya çalışınca inanın istanbul gibi bir yerde bile geçim oluyor. Bi noktada sizi de anlıyorum büyük dağın karı da büyük olur derler. Maaşınız çok ve harcamalarınız da (kredi ve borç dışındakilerden bahsediyorum) buna göre çok olur. Sabrın sonu selamet demişler. İnşallah siz de selamete erersiniz.

Arabayı satın ve arabanın parasıyla kapatabildiğiniz kadar borcu kapatın. Yenisini de almayın bence.
zaten o kadr borç var ise araba lüxe girer yada daha uyguna araba almak lazım .. yani ne bileyim.. opele reno ya değilde şahine kartal a binin (Örnek verdim sadece) yada ulaşım sıkıntı derken hiç mi yok yoksa erken kalkmanızmı gerek. yürümek mi gerek bilemedim. sıkıntı diyorsanz demekkş zor da olsa ulaşım var. . ben sabahın 5inde 4ünde kalkar giderdim işime ne olacakki.. M mylittlem allah yardımcınız olsun

Krediyi 1.15 ten cekmistik bir daha bu oranlari goremeyiz kesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…