Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Ev alma surecinde ekonomik krizden kaynakli ekstra krediler cekildi yani şöyle soyliyim konut kredisi 3 bin tl onun disindaki 5 bin tl odeme diger krediler.Arabam suan 80 bin civarinda ben de satip daha ucuz birsey almayi onerdim mecburum arabasiz evden adim atilmiyor daha once dedigim gibi ulasim hic yok villa tipi evlerin oldugu tenha biryerde evim yani toplu tasima yok.Esim daha 8 bucuk yil var bu ekonomide önumuzu goremiyorum ya issiz kalirsam bu kadar sikintiyla 2 yil gecer mi tarzinda dusunuyor.Hak veriyorum allah korusun hersey olabilir insanlik hali ama suan maasimiz da iyiyken evi odeyebildigimiz kadar odemek mantikli degil mi,?Ona gore satip kredileri kapatip elimizde 150 bin kalir vadeli durur diyor
Eşinizi dinleyin, iş garantisi yokmuş ya işsiz kalırsam demiş o zaman ne yapacaksınız, öyle bir durumda hemen evi satamazsınız ne olacak, kalan 150 bin az değil tekrar onu değerlendirip daha ekonomik bir ev alip üzerine daha makul bir kredi çekebilirsiniz şu an konut kredileri çok yüksek değil

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor

Sizi bir miktar rahatlatır bu yöntem. Hemde sartlarıniz degismemis olur. Araba almak yada yenilemek evden daha kolay. Sizin düsunceniz daha mantıkli.

Sizlere göre daha eski evliyim. Maddi sıkıntılar yasadım ki, birakın yemeğe çikmayı, sosyal aktiviteyi cafeye gitmeyi bile dert ettigimiz günler oldu. Yaşandı ve bitti, gözünüzde büyüyen zamanın aslinda nasil hızlı aktığını keşke farkettirebilseydim size. Tüm yaşananlar bu günlerin hazırlığıydı.

2 sene sonra 2 kredi bitecek, maaslar artacak, ödediginiz ev kredisi gözünüze gözükmeyecek bile. Hatta kiraya ödedigin miktarla aynı yada daha azı olacak ve mülk sana kalacak. Bence anlık degil geniş zamanlı düşünün. 2 yıl sıkintı cekmek 3 5 sene sonra sil baştan ev almaya girismekten iyidir.

150bin peşinatla büyük sehirdeyseniz yeni bi kredi cekip ev almanız cok zor
Hiç öyle değil.
Ben evi 100 bin tl ye aldım.
5 yıl sonra 300 bine sattım.
Yan taraftaki sıfır evler 500 bin civarı ve alan çok.

Demek istediğim, 5 yılda evler pahalandı kimse alamaz diye düşünürdüm ama bizim 5 yıllık eve 300 bin verilmesi yanıldığımı gösterdi.

Yani ev iyi bir bütçe yönetimiyle yeniden alınır.

Hiç öyle değil.
Ben evi 100 bin tl ye aldım.
5 yıl sonra 300 bine sattım.
Yan taraftaki sıfır evler 500 bin civarı ve alan çok.

Demek istediğim, 5 yılda evler pahalandı kimse alamaz diye düşünürdüm ama bizim 5 yıllık eve 300 bin verilmesi yanıldığımı gösterdi.

Yani ev iyi bir bütçe yönetimiyle yeniden alınır.
150bin peşinatla alabilecegi ev 350-400binlik bi ev olur ve özellikle İstanbul da bu fiyata ya beylikdüzünde ya Kurtköy de ev bulur
Ev var ev var illaki 1+1 bile olsa alır ama nerden alır nasıl alır

Kazancınız güzel, bu kadar kazançla kendinizi nasıl böyle bir durumu soktunuz anlayamıyorum. 10 bin tl aylık gelirle sizin bolluk içinde yaşamanız gerekirken resmen sıkıntıya sokmuşsunuz kendinizi. Bu süreçte büyük ihtimal kredi kartları da doluyordur. Kendinizi köşeye sıkıştırmışsınız.

Ama dünyanın sonu değil tabi ki :) Neden depresyona giriyorsunuz ki satın tabi ki evi. Sizden önemli mi? Kredileriniz bitince 3 yıl sonra bir daha alırsınız ne olacak. Şimdi siz dayanayım diye önünüzdeki 2-3 yılı kendinize zehir edip depresyona gireceğinize satın evi borçları kapatın ve rahatlayın.

Sonuçta bu bir mal. Mal alınır da satılır da. Yok değer kaybeder satarsak, satmazsak ilerde çok iyi fiyatlanır diye düşünürseniz 3 yıl boyunca 10 bin tl maaşla kıt kanaat sorunlarla yaşar durur, ömrünüzün en güzel yıllarını bir ev uğruna heba etmiş olursunuz.

Ha yaz da geliyor evi sattıktan sonra eğer ayarlamamışsanız kendinize şöyle 1 haftalık 5 yıldızlı bir otelde tatil ayarlayın bence. Bu stresi anca atarsınız.
İyi fikir 👍👏

Hayat 10 sene değil ama
Evimi 22 yaşımdayken aldım, çok zorlandım ödemek için 8 yıl ödedim, sonra yıllarca kiraya verdim, bir maaş kadar ek gelir oldu bana ailemle yaşarken ve özellikle annemin hastalık döneminde 9 yıl o ek gelire deli gibi ihtiyacım oldu. 3 yıl önce kentsel dönüşümle yeniledik binaları, şu an 900.000 liralık bir piyasası var ki ben bu parayı 25 yıl çalıştım asla bir araya getiremedim. Paradan ziyade 25 yıl iş yaşamının ardından çok yorgunum, bu gün kirada otursam çalışmayı asla bırakamam, yaşadığım yerde 2000 liranın altında kira yok. Geçen yıl hesap kitap yaptık ve eşim yeter çalışma artık dedi, işim çok ağır ve stresli bir işti, bir ay önce bıraktım, şu an evdeyim. Eğer kendimi 9 yıl sıkıp bu evi almamış olsaydım bu adımı asla atamazdım. Maaş gelirli insanlar için bu sıkıntıyı çekmek elzem oldu artık bu devirde, evet ev mezara gitmiyor ama belli bir yaştan sonra çalışmak çok zor, insanlarının ömürlerinin sonuna kadar işe gidemiyorlar maalesef
şu an kaç yaşındasınız?

Arabayi satip daha uygun bir araba alirsak sadece 1500 tl lik artiya geciyoruz tamamen arabasiz da kalamayiz ulasim sikintili burda
Arabanızı satıp daha uygun bir araba almak daha mantıklı. Evi satmak sizi sadece eksiye düşürür, çektiğiniz sıkıntılar da boşa gider. 15 bin bile elinize kâr kalsa rahatlarsınız diye düşünüyorum.

ev disindaki kredileri tek bir borcta kapatip vadesini uzatarak daha dusuk ucretli odeyemezmisiniz?

Hayat 10 sene değil ama
Evimi 22 yaşımdayken aldım, çok zorlandım ödemek için 8 yıl ödedim, sonra yıllarca kiraya verdim, bir maaş kadar ek gelir oldu bana ailemle yaşarken ve özellikle annemin hastalık döneminde 9 yıl o ek gelire deli gibi ihtiyacım oldu. 3 yıl önce kentsel dönüşümle yeniledik binaları, şu an 900.000 liralık bir piyasası var ki ben bu parayı 25 yıl çalıştım asla bir araya getiremedim. Paradan ziyade 25 yıl iş yaşamının ardından çok yorgunum, bu gün kirada otursam çalışmayı asla bırakamam, yaşadığım yerde 2000 liranın altında kira yok. Geçen yıl hesap kitap yaptık ve eşim yeter çalışma artık dedi, işim çok ağır ve stresli bir işti, bir ay önce bıraktım, şu an evdeyim. Eğer kendimi 9 yıl sıkıp bu evi almamış olsaydım bu adımı asla atamazdım. Maaş gelirli insanlar için bu sıkıntıyı çekmek elzem oldu artık bu devirde, evet ev mezara gitmiyor ama belli bir yaştan sonra çalışmak çok zor, insanlarının ömürlerinin sonuna kadar işe gidemiyorlar maalesef
sonuna kadar katiliyorum size gencken skinti yine cekiliyor el tutuyor ayak tutuyor da yasliyken cok zor

150bin peşinatla alabilecegi ev 350-400binlik bi ev olur ve özellikle İstanbul da bu fiyata ya beylikdüzünde ya Kurtköy de ev bulur
Ev var ev var illaki 1+1 bile olsa alır ama nerden alır nasıl alır
Zaten konu sahibi şehir dışındaymış. Belki oralarda uygun ya da 2-3 sene sonra bütçeyi aşmayan bir ev alabilir.

Ben evi aldığımda köydü. 5 yılda 100 bin dairelik bir mahalle oldu :)

Memlekette hiç arsanız vs filan yok mu satacak varsa onu satın ama kesinlikle evi satmayın arabayı satın 30bini kapatın evi satmanız demek boşuna sıkıntı çekmeniz demek hiç birikim yapmadan ev almayın arkadaşlar öncesinde yüklü bi miktar biriktirin diğer türlü çok açık verirsiniz

Ev alma surecinde ekonomik krizden kaynakli ekstra krediler cekildi yani şöyle soyliyim konut kredisi 3 bin tl onun disindaki 5 bin tl odeme diger krediler.Arabam suan 80 bin civarinda ben de satip daha ucuz birsey almayi onerdim mecburum arabasiz evden adim atilmiyor daha once dedigim gibi ulasim hic yok villa tipi evlerin oldugu tenha biryerde evim yani toplu tasima yok.Esim daha 8 bucuk yil var bu ekonomide önumuzu goremiyorum ya issiz kalirsam bu kadar sikintiyla 2 yil gecer mi tarzinda dusunuyor.Hak veriyorum allah korusun hersey olabilir insanlik hali ama suan maasimiz da iyiyken evi odeyebildigimiz kadar odemek mantikli degil mi,?Ona gore satip kredileri kapatip elimizde 150 bin kalir vadeli durur diyor
Konut kredinizin taksidi çok makul ,bence evi satmayın .Daha sonra tekrar ev alamayabilirsiniz ,faiz oranları da şuanda malum zirve yapmıs durumda .
Arabanızı satıp borçlarınızı ödeyin ,ayağınızı yerden kesmesi için makul bir araç alın .
Şuanda en iyi seçenek bu gibi görünüyor .

Zaten konu sahibi şehir dışındaymış. Belki oralarda uygun ya da 2-3 sene sonra bütçeyi aşmayan bir ev alabilir.

Ben evi aldığımda köydü. 5 yılda 100 bin dairelik bir mahalle oldu :)
Arkadasın yasadıgı ev yaklasık 700-800civarı bi tutarda şehirdısı ama villa tarzı bi yer diyor :)

Yahu evi satin diyenler ne kadar rahat
Kredi faizlerinden haberleri varmi acaba tekrar neden bankaya iki ev iki araba parasi odesinlerki
birde soyle bi durum var bu bankalar taksitleri duzenlerken en once aldiklari faizi koyuyolar yani once faiz sonra ana para odemis oluyorsun
Bu bir bucuk senede sadece faizi odediler yani dahada odeyecekler
Araba satilip vadeler uzatilirsa olay cozulur
Suan ev + araba satilsa dahi borcu karsilamayabilir
Daha odeyecekleri belki 50-60 bin borclari kalabilir malum banka faizleri
Tekrar sifirdan baslamaktansa borcu kucultmek daha mantikli
Bu zamanda tekrar kredi cekmek hic mantikli gelmiyor

Back
X