evi temizlemek için cesaret:
öncelikle ufak ufak başlayın.
Mesela o kadar ufak başlayın ki; ıslak mendillerle orayı burayı silmeye başlayın. Eminim arkası gelecek.
Çünkü içiniz rahat etmeyecek. "Daha fazla temizlemeliyim, daha fazla temizlemeliyim" diyen bir canavar bile çıkabilir içinizden..
ay çok güldüm cnm ya ben de hep üşendiğimde denediğim bi taktik var her zaman işe yarar ilk önce mutfağa gidip domestosla süngerimi iyice köüpürtürüm armatürleri köpürttüre köpürttüre iştaha gelecek kadar yıkar parlatırım sonra elim suya girmişken ilk önce viledayı ayarlayıp (temizlikten vazgeçmemek için) bikenarda bekletip hemencik süpürgeye saldırırım yerlerdi dolaplardı yarım saatimi bile almaz iki günde bir en fazla 5-6 gün de bir hiç aksatmam bu olayı ve çokta yorulmam yeterki elim suyla köpükle oynasın hemen iştaha gelirim:119::119::119::128:
GERCEKTEN İYİ FİKİR BUNU DENİCEMbende sabah işe başlayamam hep öğleden sonra başları bu seferde akşama iş bitmez az daha vaktim olsada şurayıda yapsam diye düşünürüm sonra:44:
dene canm 100/100 garanti işe yarar sabahlarıda hep gaza gelmek için camları açarım ohhh mis gibi havalanır ev kendime yarım saat 1 saat açılma esneme payı kahvaltı nette gezinme payı vs vs sonra 10 10.5 gibi ufaktan başlarım ütüyü çok severim erken vakitlerde süpürge açmak istemem uyuyan komşular varsa die ses çıkarmayan işlerimi hallederim ütü dolap katlama kirli beyaz ayırma çöp çıkarma felan rutin işler erteleyince çok birikiyor sonra süpürge yerler felan çok sürmüyor eğer yapmazsam çatlarım ama :) ondan sonraa kim gelirse gelsin hep huzurluyum düzen temislik çok güzel ya
maşallah çok ggüzel
ben evleneli 9sene olacak (maşallah nede çok olmuş)hala adam akıllı düzen oturtamadım evle ilgili
çok tembel oluyorum geneldeayy bende bi an önce hamarat hatta titizlik hastası olmak istiyorum...
aslında kilit nokta ertelememek mesela buz dolabını sildin içini dışını örnek olarak diyorum iyice kirlenmesini beklemeden baktınki dağılmaya başladı 2 dk hemen bozulan kuruyan az kalan çıkar nemli bezle sil şipşak olsun bitsin yada dolabını katladın ,katlar bozulunca elçabukluğu yap hemen düzene sok tamamdır inanki bir süre sonra iltifatlar gelince insan coşuyor ençok biriktirdiğim şey ütüdür oda çok severim ama ikidebir açıp açıp ütüyü çok yazmasın die biriktiririm bende 6 senelik evliyim cnm sanada maşallh enazından heves var içinde çocuğun varmı peki
2 kızım var Allah sağlık uzun ömür versin yavrularımıza inşALLAH, sende çocuk varmı?
hele çocuk olunca işimi hiç bitiremiyorumtam işe dalmışım annnee karnım acıktı,
annneee tuvalett, annnee su ver offf diyomişi gücü bırakıyom az dınleniyim diyorum
ALLAH ben pc yada tv başına geçiyom ,bakmışım akşam olmuş :26ff gene kaldı işler diye hayıflanıyom sonra
cnm bnim ya :) Allah sağlık hayır vesin size bağışlasın inşallah yavrlarınız benim çocuğum yok ama olsaydı heralde daha iyi olurdubilmiyorum hiç benim düşüncem bu, çünkü bu halimle bile miskin hissediyorum çok boş vaktim oluyor onun minik giysilerini ütülemek yerleştirmek neyse şimdi konu temizlik ti dimi
AMİİN canım teşekkürler
ayy canım benım ,RABBİM sağlıklı hayırlı bir evlat versin (bak temizlik sayesnde kaptın bi duayı)tüm isteyenlere inşALLAH,
yeni evliydim bebeğim henüz yoktu..
ay işler bitmiyor.. ay ne zormuş.. ay yarın yapim artık.. ay hiç vaktim kalmıyor kendime.. ay ev işi bitmez mi.. der dururdum..
şimdi 2 yaşında kızım var aynı işleri bi de onunla yapıyorum!!!
piiii ne beceriksizmişim o zaman diyorum.. koca işte evde yalnızsın hala yapamıyormuşsun diyorum kendime..
şimdi kızımla top oynarken "yanlışlıkla" topu mutfağa kaçırıyorum ki 2-3 tabak daha çıkarayım bulaşık makinesinden.. 1 saatte makineyi boşaltıyorum:)
özellikle çok hareketli ve oyuncu bir tipse çocuğunuz ev işlerini nasıl yaptığınızı bi allah bi siz bilirsiniz..
aminn aminn cnm çok sağol sizede güç kuvvet versin azim iştah gelsin :)
canım ev işi nankör bitmiyo işte bizim suçumuz yok
ne güzel çocuğunla kaliteli vakit geçiriyosun çokta takılma, mutlu bir çocuk yetiştiriyosun Allahın izniyle daha ne
sağol canım allaha şükür öyle..
önce o geliyor.. tabiki önce onun için hijyen önemli.. ama ev işleri her zaman kızıma göre ayarlı..
o gün gezdiysek ,uyumadıysa falan o gün ütü bekleyecek, ütüde kıyafeti olan da bekleyecek artık:)))
"ev işi bitmez allah da bitirmesin" derdi babaannem:)))
herşeyi oyun gibi beraber yapmaktan normal iş yapamıyorum aklım hep oyunda:)))
herkese kolay gelsin kadın olmak zor.. eşim "evi geçindirmek para getirmekle değil ev işini halletmekle oluyor" der.. öyle ev geçindirmek zor iş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?