Evi temizlemek için cesaret..

Evimdeki düzeni hiç bozmuyorum canım herseyi yerli yerine koyuyorum.

Kullanmadığım eşyalarımı kesınlıkle ortada bırakmıyorum herseye ayrı kutular yaptım mesela.

Günlük belirli işleri yaptığınızda evdekı düzen kendi kendine sağlanıyor.

Köşede kıyıda ıvır zıvır varsa onları toplamakla baslayın mesela.

Kutulara koyun kaldırın daha düzenli oluyor.

evde fazlalık olduğunu düşündüğünüz eşyalarınızıda ya birilerine verin ya da gözden cıkarın.

Bayanların en büyük hatası yenı seyler alıp eskıleri hala yerınde tutmak.

Böyle olunca heryer tıklım tıkış dolu oluyor.

Mesela benim evimde bütün eşyalarım tam olması gerektiği kadar var fazlası yok.

Pimapenleride önceden cifle temizliyordum,ama sonradan öğrendiğim bişeyi yapıyorum artık.

Hazırladığım silme suyuna aseton döküyorum onunla siliyorum tertemız oluyor sil-geç yöntemi yanı.

zamandan ve yorgunluktan tasaruf saglıyor deneyin.

arkadasım domestoslu suyla sılıyor,pimapende sararma deforme olma falan olmadı.

asetonuda bana pimapen firmasında çalışan biri söylemıstı...

Camlarıda,cam beziyle ya da domestoslu suyla önce sılıyorum sonra kuruluyorum tertemız oluyor.

kullandığım özel detarjanlar yok canım en sık kullandıklarımı yazayım,

Domestos,aseton,yağ çöz,Bingosil...

maşallah diyorum hem çalışıp hem de evinin işini dört dörtlük yapanlara haftaya misafirim var abimler gelecek ziyarete evime ilk defa geliyorlar ama evimin ciddi bir temizliğe ihtiyacı var benim ne halim var ne de işten sonra yapma isteğim bugün akşam temizliğe başlayayım istiyorum her akşam bir odayı temizlesem bitiririm ama perdeleri nasıl yıkarım bilmiyorum ilk defa yıkıycam kafam karışık kimisi soğuk suda beklet öyle at makinaya diyor kimisi direk at uğraşma diyor sizler nasıl yıkıyorsunuz ve bende enerji toplamak ve bir an önce işlerimi bitirmek için neler yapabilirim

Asetonu ben koltuk silmek için kullanıyordum ama cam için hiç düşünmemiştim, evde 3 küçük çocuk düzen sağlamak zor yine de deneyimler insanın içini açıyor.

Canım insanı çok güzel gaza getiriyorsun.Bende hafif tembelceyimdir.ama bazen bi aşkla temizliğe başlarım her yer pırıl pırıl görünce hiç kimse hiç bir yere dokunmasın isterim
ama çocuklar aradan 3 saat geçmeden tüm odaları dağıtır.
Yaramaz çocuklar için önerilerin varmı
Aaa birde parlamayan fayanslar:44:
yepyeni evimin fayanslarını temizlikçi kadınlar mahvetmiş..ne ile silmişlerse artık parlamıyorlar

Yaramaz çocuklarla ilgili hiçbir bilgim yok canım Allah kolaylık versin

parlamayan fayanslarıda sırkelı suya amonyak karıstırıp sılındığını bılıyorum.

Amonyak tehlıkelı ve kullanımı zor olduğundan bırde çocuklarının olmasından dolayı kullan dıyemıycem.

zehırleyıcı özellıği var cunku (allah korusun)

sen sirkeli suya karbonat ekleyerek sılmeyı dene inşallah sonuc alırsın.

çünkü sirkenın parlatıcı özelliği var

seninde evini temizlediğini okuyunca acyip gaza geldim...ben gidiyorum kim tutar beni

browni,yorumların süper

seninde evini temizlediğini okuyunca acyip gaza geldim...ben gidiyorum kim tutar beni

browni,yorumların süper

Teşekkür ederim denizderyadeniz :))

seninde gaza gelmene temizliğe başlamana sevindim

Miss gibi yapıyorsundur şimdi heryeri...Işıl Işıl ohhh

Canınız yapmak istemediğinde gelin bu sayfaya okuyun gidin

ve hatta bugün neler yaptınız onlarıda yazın herkese faydalı olur

Brownim bu temizlik alışkanlığını kazanana kadar birbirimize destek olsak iyi olur aslında. Mesela ben bugün kışlıkları kaldıracağım, küçülenleri ayıracağım.

Bugün sabah erken kalktım , kahvaltımı yaptım, eşimi geçirdim. Geçtim yatak odasına dolabı boşalttım,tozunu aldım ,mevsimlikleri yerleştirdim. Kalın kışlıkları kaldırdım artık.. Camları da geçen annem silmişti..Camları açtım havalanıyor, bir yandan da tüller yıkanıyor. :) Akşama da ütüsünü yapar asarım.. Aslında bunları yaparken yanımda konuşacak bir arkadaşım olsaydı daha keyifli olurdu Tertemiz evde öylece oturuyorum tek.. Nescafe yaptım aldım pc i hem içiyorum hem size yazıyorum. Kızlaaaarrrr siz olmasaydınız ben ne yapardım iyi ki varsınız sizi ok seviyorummmmmmmm ...

kızlar yaa benim sorunum da bu çok kafaya takıyorm bu temizlik işini geceleri bile aklıma takılan birşey olurs kalkıp yapıyorum eşim yok artık bu saatte temizlik mi yapılır yarın yap diyo ama ben özellikle mutfak konusunda çok takıntılıyım herşey yerli yerinde olmadan uyuyamıyorum:26:

Bende öyleyim maalesef temizlik takıntım var.

Bir bardak bile bırakmam geceden.

herşey yerli yerınde olsun istiyorum.

benım eşimde kızıyor ama ne yapayım alışkanlık olmuş.

bende bugün eşimi saat 8 de işe gönderdikten sonra oglumun kahvaltısını yaptırdım ve odasında o oynarken ben yatak odasının dolap çekmece ne varsa düzenleyip odanın şeklini degiştirip silip süpürüp çıktım her gün bir yeri yaparım zaten yarın salon da sıra

Bende bugün yıne herzaman ki gibi sabah 6:30'da uyandım eşimi yolladım.

Temizliğe başladım,dün çocuk odasını düzenledim (Bebek yok ama ıvır zıvır odam şuanda)

yollukları yıkadım kuruttum,bugünde yıne tozları aldım sildim süpürdüm lavabolar temizlendi.

Mutfak dolaplarımı temizledim iç-dış tertemiz oldu miss gibi.

Şimdide oturdum kahvemi yaptım KK'da takılıyorum.

Son düzenleme:
Brownim bu temizlik alışkanlığını kazanana kadar birbirimize destek olsak iyi olur aslında. Mesela ben bugün kışlıkları kaldıracağım, küçülenleri ayıracağım.

Evet semfeybey haklısın,

ben zaten sırf arkadaşlar alışkanlık kazansın zorlanmasınlar heveslensınler dıye

yazıyorum,yazmayada devam edıcem diğer arkadaslarda yazar paylaşırlarsa cok ıyı olur.

Benimde tam böyle bir konuya ihtiyacım vardı kızlar ohh ne güzel çoğunuz başalmışsınız tamizlik alışkanlıklarına

Bende evim tertemiz olsun istiyorum ama bir türlü başaramıyorum şimdiye kadar hep bir bahane bulmuşumdur ama artık hiç bir bahane istemiyorum evim temiz olsun derli toplu düzenli olsun istiyorum..
Ama 18 aylık bir oğlum var onunda yaptığı en başarılı iş dağıtmak. Birde zaten onunla daha fazla vakit geçirmem gerektiği için işten ayrıldım o uyanıkken ev işi yapınca kendimi çok suçlu hissediyorum ama yapmazsamda kendime kızıyorum pis pasaklı senden adam olmaz diyorum.

Acilen bir düzen oturtmam gerekli sizden yardım istiyorum sabah genelde 8-8:30 gibi kalkıyoruz onun kahvaltısını yaptırıp ben kahvaltı yapıyorum. saat 9-10 gibi annem ararhep onunla konuşuruz hep sonra oğlumu oyalarım biraz 11:30-12 gibi uyur yaklaşık 2 saat uyur ve ben nerden başlaşam diye düşünürken yemeği yoksa yemek gelir aklıma onu yapmak için önce mutfağı toplamak gerekir zaten bu sırada 1 saat öylece gider hazır yemek yapmaya başlamışken evde yemek yoksa bizede yemek yaparım o arada biraz nete takılırım hazır oğluşum uyurken çünkü uyanıkken giremiyorum. Bir bakmışım ki uyanmış..
Sonra yemeğini yedirir dışarı çıkarırım yada evde oynarız akşam 9-10 gibi uyur o saate kadarda sanki evi dip bucak temizlemişim gibi bir ağırlık çöker ve bende yatarım yatmazsamda netin başına gelirim tekrar. Böylece hep ev işleri kalıyor..arada yaprsam o uyanıkken yaptığımda onda da hep vicdan azabı yaşıyorum hep ağlıyor çünkü ben iş yaparken ilgilenmiyorum diye..

Bu böyle olmuycak bir plan yapmam lazım herkes nasıl hepsine yetişiyorsa bende yetişmek istiyorum ama nasıl olcak onu bilmiyorum kızlar günde 2 saat öğlen 3 saat gece toplam 5 saatim var. Bana bir yol gösterin lütfen..

Bebek olunca eminim ki daha zor oluyordur.

ablam yeğenimi bir şekilde oyalıyacak birşey bulur evi toplar,temızlığe baslardı.

ağlasa bile mutlaka susturacak bir yöntem vardır yeterki siz isteyın.

öğlen uyuduğu zaman nete girmeyin,1 saatte evi temizlersiniz.

kalan 1 saattede yemeği yaparsınız.2 saat zaman az uz değil bence.

Ama pratık ve hızlı olmak gerekıyor bu zamanı değerlendirebilmek için.

Kalan işiniz olursada gece eğerki eşiniz bu duruma kızmazsa bebeğiniz uyuyunca devam edersiniz.

mutlaka bir düzen oturtturmalısın ve başarabılırsın.

herkesin bebeği var,bir şekilde çözüm bulunur yani yeterki isteyın.

benim hem bebeğim var hem bebek gibi kocam hemde çalışıorum
her işimide yapıorum çok şükür
oğlum 14 aylık hem onunla oynuyorum hemde işlerimi yapıorum
saklanbaç oynarken patates soğan soyduğumu bilirim ben
yeterki isteyin zaten bir kere dip bucak yapınca bozulsun istemioun
hergün devamını yaptıgım için öyle çokda kirlenmio
sadece cam ve kapılar için aylık yardımcım var
diğerlerini kendim yapıorum
akşmdan bulaşık bırakmazsanız ortalığı biraz toplayıp yatarsanız nettende 1 saat feragat ederseniz eviniz derli toplu olur
sil süpür kolay zaten
ben canım istemediğim zamanlarda netten dekorasyon örneklerine bakıorum bende böyle yapıyım şöle daha güzel derken bakıorum temizliği bitirmişim:d
özellikle çocuklu hanımlar daha çok dikkat edin yaramazlarınız hastalanmasın
kolay gelsin

Mesela nasıl yapıyorsunuz neyi ne zaman yapıyorsunuz?
dün akşam saat 10 dan sonra mutfağa girdim derledim topladım bulaşıkları makineya koydum çalıştırdım. O esnada bende biberonları falan elimde yıkadım tezgahı,ocağı temizleyip çekmeceleri elden geçirdim.enson yatmadan çamaşır koydum makineye sabah çalıştırıveririrm diye..

Şimdide bulaşık makinesini boşalttım ki kirlileri hemen yerleştireyim ortada kalıp dağınıklık çıkarmasın. Çamaşır makside çalışıyor bu esnada bende bebişin kahvaltısını hazırladım. Şimdi uyansın onu yedircem.

Artık her akşam bu şekilde düzen oturtmaya çalışacam. Her akşam bu işi yaparsam sabahlarıda hergün bir oda temizler düzene sokarsam oturturum heralde. Walla burda yazılanlar çok iyi gaza getiriyor insanı..

Bende hergün gelip yazıyım buraya ne yaptım ne ettim sizde yazın lütfen çünkü yazdıklarınızın bana çok faydası oldu..

bak sabah kalktıgında bulaşıkalr yıknmış mutfak temizlenmiş çamaşırlar makinede olucak yani kahvaltı hazırlmaka için mutfakla ugraşmıcaksın 1 saat buradan kazandın o 1 saati salonunu temizlemeye ayırabilirsin zaten salonunu mutfağını wc ni hep temiz tutkinki biri gelicek olsada için rahat etsin

benbugün yrm gün çalışıorum
dün markete gittim aldıklarımı yerleştirdimki bugüne kalmasın die bugünde çamaşır atıcam mak onlar yıkanırken evimi süpürücem silicem tabi önce balkonları yıkıcam zaten toplu bırakmıştım akşamdan süpür sil tmmdır
hergün cam kapı silmioruz sonuçta yapılacaklar belli
yemekten sonra üşenme hemen makineye at zaten 2 kişi en fazla 5 tbk 2 brd olur
çocuk olunca tezgahın üstünden tatlı kaşığı bardak hiç eksik olamz okadarınıda takma artık
mutfakta yersen yemeği içeride batmamış olur
yatktan kalkar kalkmaz yatağı toplarsan sonrasında üşenmezsin
akşamdan mutfağı toplu bırakki sabah hemen çocuga kahvaltı hazırla
ayrıca burada görüorumda hep çocuga yemek ahzırladım sonrada bizim için yemek yaptım ayzılarını okuorum nie böyle yapıorsunuzki 1 yaşından sonra çocuk sizin yediğiniz herşeyi yiyebilir
az baharat az salça tmmdır
ben orba yapıorum mesela içine salçasını baharatını koymuorum oğlum için ayırıorum
sonrasında üstüne salça baharat yağ yakıp ilave ediorum bizimkine tüm yemeklere böyle yapıorum herşeyi beraber yiyoruz bundanda vakit kalıo tabi
sadece kuaföre falan vaktim kalmıo onuda oğlumu bırakıp gitmek istemediğim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…