Peki evdeki düzeni nasıl sağlıyorsun. Bir de cam temizliği pimapenin çerçeveleriyle başım dertte hep cifliyor musun. camı da deterjanlı su durulama kurulama şeklinde mi? Yani daha ayrıntılı bilgiler verelim mi arkadaşlar. Mesela bahar temizliğini nasıl yaparsınız. Kullandığınız özel deterjanlar var mı. Neyle nereyi temizlersiniz?
Evimdeki düzeni hiç bozmuyorum canım herseyi yerli yerine koyuyorum.
Kullanmadığım eşyalarımı kesınlıkle ortada bırakmıyorum herseye ayrı kutular yaptım mesela.
Günlük belirli işleri yaptığınızda evdekı düzen kendi kendine sağlanıyor.
Köşede kıyıda ıvır zıvır varsa onları toplamakla baslayın mesela.
Kutulara koyun kaldırın daha düzenli oluyor.
evde fazlalık olduğunu düşündüğünüz eşyalarınızıda ya birilerine verin ya da gözden cıkarın.
Bayanların en büyük hatası yenı seyler alıp eskıleri hala yerınde tutmak.
Böyle olunca heryer tıklım tıkış dolu oluyor.
Mesela benim evimde bütün eşyalarım tam olması gerektiği kadar var fazlası yok.
Pimapenleride önceden cifle temizliyordum,ama sonradan öğrendiğim bişeyi yapıyorum artık.
Hazırladığım silme suyuna aseton döküyorum onunla siliyorum tertemız oluyor sil-geç yöntemi yanı.
zamandan ve yorgunluktan tasaruf saglıyor deneyin.
arkadasım domestoslu suyla sılıyor,pimapende sararma deforme olma falan olmadı.
asetonuda bana pimapen firmasında çalışan biri söylemıstı...
Camlarıda,cam beziyle ya da domestoslu suyla önce sılıyorum sonra kuruluyorum tertemız oluyor.
kullandığım özel detarjanlar yok canım en sık kullandıklarımı yazayım,
Domestos,aseton,yağ çöz,Bingosil...
Sonunda ... :) Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim varlığınızı bilmek bana casaret verdi. Öğlen eşimi geçidikten sonra buzdolabıdan başladım mutfak dolapları düzeni temizliğini her yeri temizledim valla nefes aldığım hissediyorum. :) sonra geçtim odalara süpürdüm toz aldım zaten evimin dağılmasına izin vermiyorum bu işimi kolaylaştırdı gerçekten başladım devamı geldi sonuç olarak evi mis gibi yaptım ve mutluyum :) Şimdi arkadaşların dediği gibi hergün bir yeri yapıcam..
seninde evini temizlediğini okuyunca acyip gaza geldim...ben gidiyorum kim tutar beni
browni,yorumların süper
Brownim bu temizlik alışkanlığını kazanana kadar birbirimize destek olsak iyi olur aslında. Mesela ben bugün kışlıkları kaldıracağım, küçülenleri ayıracağım.
Mesela nasıl yapıyorsunuz neyi ne zaman yapıyorsunuz?
dün akşam saat 10 dan sonra mutfağa girdim derledim topladım bulaşıkları makineya koydum çalıştırdım. O esnada bende biberonları falan elimde yıkadım tezgahı,ocağı temizleyip çekmeceleri elden geçirdim.enson yatmadan çamaşır koydum makineye sabah çalıştırıveririrm diye..
Şimdide bulaşık makinesini boşalttım ki kirlileri hemen yerleştireyim ortada kalıp dağınıklık çıkarmasın. Çamaşır makside çalışıyor bu esnada bende bebişin kahvaltısını hazırladım. Şimdi uyansın onu yedircem.
Artık her akşam bu şekilde düzen oturtmaya çalışacam. Her akşam bu işi yaparsam sabahlarıda hergün bir oda temizler düzene sokarsam oturturum heralde. Walla burda yazılanlar çok iyi gaza getiriyor insanı..
Bende hergün gelip yazıyım buraya ne yaptım ne ettim sizde yazın lütfen çünkü yazdıklarınızın bana çok faydası oldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?