Evi yokmuş! Evlenemez mişim!

MinaDeren

Kolay Olmayacak !
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
37
0
16
İstanbul
Meraba. Öncelikle zahmet edip okuyan,yorum yapan herkeze teşekkür ederim. Klasik belki artık ama benim derdim de bu.

3 yıldır hayatımda bana değer veren,beni gerçekten seven,herşeyden,herkesden her daim koruyan sevdiğim adamla evi yokmuş,işi iyi değilmiş diye evlenemez mişim. Ailemin görüşü bu. Dürüstlüğün her zaman paradan puldan önemli olduğunu hep tekrar ederler oysa ki. Laftaymış! Evet hak veriyorum onlara. Kendi çektikleri zorlukları benim çekmemi istemiyorlar. Rahat yaşamamı,hiç birşeyden eksik kalmamı istiyorlar. Anlıyorum gerçekten. Ama her zaman isteyince,çabalayınca her dileğimizin gerçek olduğuna inananlardanım. Ki sevdiğim kişi -sevdiğim için gözüm kör olduğundan düşünmüyorum böyle- herşeyi başarabilecek,taşı sıksa ekmeğini çıkarır derler ya işte öyle biri. Ben onun hayatına girmeden öncede böyleydi,şimdi de böyle. 3 yıl dile kolay. Yok o duyacak,yok o görecek diye doya doya yaşayamadık sevgimizi. Şimdi tam büyüdük,işimizi gücümüzü yerine oturttuk,vaktin geldiğine inandığımız zaman da yolumuza engeller konuluyor. Takıldığım konu bu değil aslında. Yani sabrederek,dua ederek bunları aşacağımı-zı biliyorum. Ya evi yok diye insan sevdiğinden ayırılır mı? Buna bozuluyorum. Zengin adamla evlensem adam beni mutlu edemedikten sonra ben ne anlayacağım o evlilikten. Param olacak huzurum olmayacak. Parasız hayat olmuyor bunu biliyorum. Ama Allah'a şükür durumu öyle kötü değil ya. Sadece ailesine o bakmak zorunda evin tek oğlu. Şuan ev alacak gücü yok. Öyle ağır bir yükün altına giremez. Düğün yapacak o kadar para gidecek zaten. Ama ''düğünü yapalım,borçları kapatır,hemen ev bakarız'' diyor. İstedikten sonra neden olmasın ki! Şimdi evin yok diyerek neden gururunu kırayım. 4-4 lük ilişkim varken neden zora sokayım,huzur bozayım. Mantıksız mı düşünüyorum ya! Bu ara zaten allak bullak kafam. Ruh gibiyim. Aileme derdimi anlatamıyorum. Herşeyi yoluna koyacağımıza inanmıyorlar. Babaannem desem başka sevdalarda. Damat arıyor yanık yanık! Ben ona sevdiğim var dedikçe o daha iyi nasip çıkar diyor. Kafayı yememem mümkün mü şu durumda...

öncelikle sakin ol çok kendini üzme
ailen seni düşündükleri için böle yapıolar ama sende haklısın tabiki
evi yok die sevdigin adam bırakılırmı
ewlenırsınız karı koca sırt sırta verır borcunuzuda ödersınız ewdee alırsınız
hem borç yiğitin kamçısıdır
hiç korkma ailenede söle bu iş olcak de dıret ya guselleıkle yada zorla de korkuyu ve r hemen verırler senı
tabıkı parasız mutluluk olmaz ama mulku yok dıe de ınsanları hor görmek ıyı bısıy deılkı bı deprem olsa adamın ne mulku kalır ne arabası
ınsanın ne olcagı bellımı ya yarınımızı bılıyomuyuz
ah bu aileler herşeyın ıyısını bılıyos sanıyolar
ınsanogluyuz ıste sen sabırlı ol ve sevdıgını bırakma ablam allah yardımcın olsun
bu arada
en dogruy kararı sen vereceksın kım ne derse desın en dogrusunu sen bılırsın....

Biraz inanmasam herşeyi başarabileceğine,şahit olmasam yapabildiklerine ailemi dinler kırar dizimi otururdum. Seviyorum. Sevgi karın doyurmaz da para huzur sağlar mı? Teşekkür ederim yorumun için...

canım öncelıkle para huzur saglamaz ve parayla sevgı yakalanmıyo ve anladıgım kadarıyla partnerın durust çalıskan ve ailesi reisi yanı herşeyı bılen bırı senınde guvennı fazlasıyla kazanmıs o yuzden hıc dert etme aılenle babanla konusamazsın belkı ama annenle konus bu ıs olcak de ve evlenın hakkında herşeyın hayırlısını dılıyorum
allah her zaman durust ıyı kullanrının yanındadır sizinde yanınızda hiç korkma inş herşey yolunda gıder ve herşey gusel sonuclanır

Çok teşekkür ederim.

Zorluklar elbet olacak biliyorum. Ama istiyorum ki onların rızalarını alıp,gelinliğimle,onların ellerini öperek çıkayım baba evimden. Her zaman yanımda olduklarını,olacaklarını bilerek adım atayım kuracağım yuvaya. Onların yüzlerini yere eğmek istemiyorum. Ailemi milletin ağzına sakız etmek istemiyorum. Ah bi anlasalar,bi anlatabilsem..

borçlar bitene kadar ne yapacaksınız yani ev konusunda...
ailesiylemi yaşayacaksınız....

Boğulmaya başladım artık. Ben hep düşünüyorum onları. Aman laf gitmesin,aman üzülmesinler diyerek ilişkime yeterli zamanı ayıramıyorum. Laf getirecek şeyler yapmıyorum zaten. Yapmayız da! Ama herşey laf oluyor işte malesef. Ona da yansıyor bu hallerim. En çok da onun gururunun kırılmasından korkuyorum.

Hayır. Kiraya çıkarız diye düşünüyoruz. Yaşayacağımız yer zaten küçük bir yer. Sorun olmayacak o yüzden. Zaten tek sorun ev olmamasıymışmışmış işte...

ikna edemezmisin aileni....
yani çok sevdiğini ve hem kendine hem ona güvendiğini anlatırsan belki anlayış gösterirler...

ikna edemezmisin aileni....
yani çok sevdiğini ve hem kendine hem ona güvendiğini anlatırsan belki anlayış gösterirler...

Annemden yana sorun yok. Hep arkamda. Ama bizde ailenin büyüğü babaannem. Ona danışılır o yapar herşeyi. Babama kalsam kesinlikle dürüst olması,çalışkan olması yeter der. Ama babaannem ne yapar ne eder onu bu fikrinden caydırır. Aklını karıştırır. E babam da annesinin sözünü emir bilir. O yüzden işler çıkılmaz hale giriyor ya zaten.

canım babanene söyle bir yerde okumuştum ve seminerdede duydum''eğer bir kız için devamlı bundan iyisi çıkar ,zengini çıkar aman bunla evlenmesin diye bir düşünce ve söylem olursa o ortama melekler girmesmiş ve o kişinin üzereinden ellerini çekerelmiş.ne demek istediğimi anlatabildim sanırım..sana gelince canım eğer sen güveniyorsan,seviyorsan evi yok diye bitirmek olmaz tabiki.her evlenenen kişinin evi,arabası olacak diye ayet yokki.o zaman evsiz her bekar genç evlenmesin yada sadece evi olan erkek evlensin gibi bir durum oluyor.benim çevremde vallahi evlenirken düğünü zor yapan insanlar şimdi evler,arabalar ,rahat içindeler.tabiki çalışarak ve sırt sırta vererek.bensce sen bildiğini yap kardeşşş

Bunu babaanneme söyleyeceğim. 5 Vakit namazında. Bunu uygular sanırım. İşte bana da tuhaf gelen o. Başka bahaneler bulsa tamam ama evi yok diye bıraktırılır mı hiç ya aklım almıyor. Teşekkür ederim.

Hayır. Kiraya çıkarız diye düşünüyoruz. Yaşayacağımız yer zaten küçük bir yer. Sorun olmayacak o yüzden. Zaten tek sorun ev olmamasıymışmışmış işte...

Bana kızacaksın belki ama böyle konularda daha hiç ailenin haksız çıktığına şahit olmadım.
Ailen senin rahat etmeni istiyor,bunun altında henüz aklına gelmeyen ne problemler çıkabilir.
Sevgilin ailesine bakmak zorundaysa,evlendikten sonra bile 1-2 yıl içinde evleri birleştirelim yoksa geçinemiyeceğiz demesi çok olası bikere,sonra sorunlar,sorunlar.
Umarım ailen haklı çıkmaz,senin dediğin gibi olur.

Ev yok diye evlenilmiyorsa mesela ben hiç doğmazmışım Hadi es kaza doğdum diyelim bi 5 sene daha evlenemezmisşim...

Ailemin verdiği tepkinin haksız bir tepki olmadığının farkındayım. Ama sırf evi yok diye 3 yılımızı beraber paylaştığımız birine nasıl sırtımı dönerim? Tam da kendimizi hazır hissediyorken...

canım seni anlıyorum ablamda benim evi yok diye 8 yıl bekledi evde ne kavgalar çıktı sonra şansa tokiden ev çıktıda rabbim yüzlerine güldüm şu an 2 aylık evli isterseniz sizde tokiye başvursanız.kiralar orda daha uygun
yani tokiden ev çıkınca o ev sizin oluyor kira öder gibi ev sahibi oluyorsunuz..

Son düzenleme:

Düğün masrafları felan zorlayacak onu çok. Diyorum bende evlendikten sonra baksak,toki benim de aklıma geldi. Ya isteyince olacağını biliyorum zaten. Ama malesef anlayan yok bizi işte.

Vallahi kendi konumu okuyorum zannettim. Aynı sorun bende de var.benm sevgilimin evi de var da isi uygun degilmis babamin kriterlerine. Sevgiymis , bi seyler paylasmakmis , durustlukmus vs hic umurlarinda degil.onlar istedi diye hemen ayrilicaz, hemen butun hayalleri silicez bi anda di mi.ne guzel is...

Ne kadar kolay geliyor yaşanılan dakikaların,kurulan hayallerin,umutların bir kalem de silinmesini beklemek. Bizim için herşeyin en iyisini düşünürler de hiç sormazlar bizim fikrimizi. Çünkü büyükler ve herşeyin en doğrusunu hep onlar bilir... Sen ne yapmayı düşünüyorsun peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…