Evim 4+1 ama çok küçük bunalima girdim ne yapabilirim

Haklisiniz ama yemek odasini bir oda yaptim gardrops baska odada yatak odasi baska odada yani kulaniş yok malesef kulanim alanic 90 100m2 dir
Gerekirse açarsınız odaları ya da balkonları olur biter.

Şu an oturduğum ev 3+1 110 m2. Mutfak balkonunu iptal edip mutfağa kattım kocaman mutfak oldu. Yatak odasından yan odaya kapı açtım giyinme odası oldu. Çalışma odasını koridora genişlettik kocaman oda oldu.

Yeni taşınacağım ev 2+1 98 m2. Orda pek bir değişiklik yapmadım henüz. Yaşadıkça ihtiyaç olan değişiklikleri yapacağım. Odaları birleştirmek, balkonları kullanıma açmak çok zor ya da masraflı işler değil. Bir mimarla görüşürseniz yardımcı olur. Benim iki evimi de aynı mimar dizayn etti, gayet başarılı çözümler sundu her sorunumuza.

Yapanlar var da aslında olmaz, projedekinden farklı bir hâle getiremez. Kaldı ki duvar da taşıyıcıdır, binanın statiğini etkiler duvar kaldırılması.
Evet taşıyıcı olmayan duvarı bulmak bilmek gerek o konuda haklısın. Bu konuda yardım alarak yapılmalı tabi

3 kişisiniz evde ve 140 m2 küçük geliyor? Ay şaka gibi. :))

Madem ev sizinmiş, odaları çok kullanışsızsa, bir iki duvarı kırdırın, yaptırın bir şeyler, sokun içeri bir mimar.
120 m2 evimiz, eşimle içine yerleştiğimizde 2+1di, salon L şeklinde yemek bölümü ayrıydı ve biz o bölümü doğru düzgün kullanmıyorduk bile. Ben, kendime çalışma odası istedim, çocuğum da oldu, 2 alçıpan 2-3 demir profille böldük salonu, bana fazladan oda çıkardık, oldu mu ev 3 +1 :))

Eşyalarımın çocuğun gereksiz yer kapladığını fark ettim, evi tekrar düzenledik. Meğer benim evim kocamanmış dedim. Siz 140 m2ye nasıl sığamıyorsunuz 3 kişi ile anlayamadım. Ben bi kiler istiyorum, bu evde oturacak olsam onu da gayet ayarlardım evin içinde yapardık bir şeyler. Ancak muhitin çehresi değişmeye başladı, komşulardan pek hazzetmez oldum diye uzatmalı ev sat-al sürecindeyiz, dokunmuyorum daha hiçbir yerine.

140 m2 ev 3 kişiye dar geliyor demek de artık nasıl bir dertse...

Merhaba daire kendimizin önceden guzel manzarasi vardi onune bina yapildi, 4+1 ancak salon salon degil mutfak mutfak degil, çok bunalimdayim sizce burayi iraya verip kiraya cikmak mantiklimi yoksa satmakmi
Kira fiyatlarından haberin var mı bacım senin ya da taşınma masraflarından 😂😂😂madem masraf yapasin var bari evin içine masraf yap kırdır bir şeyler yap

3 kişisiniz evde ve 140 m2 küçük geliyor? Ay şaka gibi. :))

Madem ev sizinmiş, odaları çok kullanışsızsa, bir iki duvarı kırdırın, yaptırın bir şeyler, sokun içeri bir mimar.
120 m2 evimiz, eşimle içine yerleştiğimizde 2+1di, salon L şeklinde yemek bölümü ayrıydı ve biz o bölümü doğru düzgün kullanmıyorduk bile. Ben, kendime çalışma odası istedim, çocuğum da oldu, 2 alçıpan 2-3 demir profille böldük salonu, bana fazladan oda çıkardık, oldu mu ev 3 +1 :))

Eşyalarımın çocuğun gereksiz yer kapladığını fark ettim, evi tekrar düzenledik. Meğer benim evim kocamanmış dedim. Siz 140 m2ye nasıl sığamıyorsunuz 3 kişi ile anlayamadım. Ben bi kiler istiyorum, bu evde oturacak olsam onu da gayet ayarlardım evin içinde yapardık bir şeyler. Ancak muhitin çehresi değişmeye başladı, komşulardan pek hazzetmez oldum diye uzatmalı ev sat-al sürecindeyiz, dokunmuyorum daha hiçbir yerine.

140 m2 ev 3 kişiye dar geliyor demek de artık nasıl bir dertse...
Haklisiniz ancak kulanim alani 105 m2 dir ancak ev dubleks 2 hol 2 balkon kiler vesayre var bundan dolayi m2 oralara gidiyor

Mutfak duvarını yıkıp açık mutfak yapabilirsiniz hatta oralardan birini iptal edip solona katabilirsiniz mesela . Böylece hem salon Hemde mutfak genişler. Planda bir kaç değişiklikle evin düzeni daha iyi olabilir. Benim evin mutfak duvarını iptal edip salonla birleştirdim harika oldu . Girişte içe gömme garderop ve ona bağlı minnacık tuvalet vardı garderobu iptal edip tuvaleti genişlettim ve üs kattaki soyunma orasını banyoyla birleştirdim süper bir görüntü çıktı.

Haklisiniz ancak kulanim alani 105 m2 dir ancak ev dubleks 2 hol 2 balkon kiler vesayre var bundan dolayi m2 oralara gidiyor

Ev kiraları almış başını gitmiş. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak burada (Yabancı kiracılar da olduğu için fiyatlar yüksek tutuluyor) eli ayağı düzgün bir 100 m2 evin aylık kirası 7 binden başlıyor. Taşınma için nakliye ücretiydi, sizin eve kiracı bulana kadar geçen zamandı derken, cebinizden çıkar. Onun yerine, eğer sadece evin içi ise sorun, manzarası, muhiti vb değilse, bir mimar ile anlaşır, mis gibi yaptırırsınız evinizi.

Merhaba daire kendimizin önceden guzel manzarasi vardi onune bina yapildi, 4+1 ancak salon salon degil mutfak mutfak degil, çok bunalimdayim sizce burayi iraya verip kiraya cikmak mantiklimi yoksa satmakmi
Seneye ben😂
Her günü sahibindende bitiriyorum, önüme dikilen binaya değil ‘şo tarafa’ doğru bakarım diyorum.
Piyasa belli, elinizdekinden daha iyisini almak istiyorsanız ya konum çehre ya kalite ya da 2 kat paradan feragat edeceksiniz.
Bu değerlendirmede kıçı kırıp oturman en iyi seçenek.

Seneye ben😂
Her günü sahibindende bitiriyorum, önüme dikilen binaya değil ‘şo tarafa’ doğru bakarım diyorum.
Piyasa belli, elinizdekinden daha iyisini almak istiyorsanız ya konum çehre ya kalite ya da 2 kat paradan feragat edeceksiniz.
Ay bu ne saçmalık ama , doğru düzgün planlama yok bi uyanıyorsun sap diye bina dikmişler önüne. Sanırım bir karış boş aln kalmasın istiyorlar. Bence baktığın evlerinde önüne ansızın bina dikebilirler iyi düşünmek lazım.

Seneye ben😂
Sizdemi kucuk ev aldiniz maleserf butcemoz buna elverdi bizimde (

Sizdemi kucuk ev aldiniz maleserf butcemoz buna elverdi bizimde (
Benim sorunum küçük odalar.
3 kişilik bir ev bana göre burası ya da 2 kız çocuklu bir aileye uygun olabilir ama asla 2 afacan veletle bize uygun değil.
Elbette geleceği öngöremediğimden 2 çocuklu bir hayatı hayal etmiyorduk, bu sebeple sıkışıklık yaşıyorum.
Kendimiz birkaç güvensiz bulduğumuz alanı değiştirsek de gerçekten 4 duvar bırakıp sıfırdan inşaat haline girmem lazım ki sorunlar çözülsün, burnumun dibine yapılan inşaat göz seviyeme geldi, önüne de ayrı bir şey başlayacak derken tüm güneş alacak yer kapanacak zaten

Lakin dediğim gibi hem hobi hem de bir arzu ile mülk satış sitelerinde yarım saat harcarım her gün, dur durak bilmiyor fiyatlar.
Elinizdeki de artıyor olsa dahi bütün sorunları halledilmiş olan eldekinden çok daha fazla katlıyor, uçurum git gide daha fazla açılıyor.
Bizlere de en iyi çözümlerle hayatı kolaylaştırmak kalıyor.
Küçük ev hiç problem değildir, kullanışsız olması hangar yerini iğne deliğine çevirir.

Ay bu ne saçmalık ama , doğru düzgün planlama yok bi uyanıyorsun sap diye bina dikmişler önüne. Sanırım bir karış boş aln kalmasın istiyorlar. Bence baktığın evlerinde önüne ansızın bina dikebilirler iyi düşünmek lazım.

Evim 3 cephe ve iki cephesine bina dikili. Kesinlikle perde açamıyorum öyle dip dibe. :)

Buraya otururken başta sorun etmemiştim, bir cephe açık, zaten öyle çok manzara arayan biri değilim, pencereden dışarıyla işim olmaz ben pc ekranına açarım manzarayı çok istersem derdim ahshs Ama otur otur 8-9 sene, beni 5. seneden basmaya başladılar; salonumun bir cephe hep kapalı, yatak odası full kapalı, açsam seyirliğiz komşulara, çocuk odası cephesi de bina... Mutfak da karşı komşunun ergen oğlunun odasıyla yan yana neredeyse, çocuk gözümün önünde yaşadı tüm ergenliğini ahshs

Bir olay anlatayım hatta, yeni evliyim, mutfaktaki jaluzileri çevirdim ışık gelsin diye, karşıdan görünmez ama binanın çatısına birisi çıksa olduğu gibi beni mutfakta seyreder. Tabii cici gelinim, o sıralar dantelli sabahlıklara heves etmişim, evin içinde seksi seksi salınıyorum, mutfakta seksi kahvaltılar hazırlıyorum. Bi ses geldi dışarıdan, kafayı bir kaldırdım, çatıda iki herif, artık çanak takmaya mı çıktılar ne için çıktılar bilmiyorum benden tarafa sığır gibi bakıyorlar. Ben gözümü çevirince dönüverdiler. Şok olmuştum.

Manzara filan değil de dip dibe dikilen binalarda şöyle rahatça perde pencere açamıyorsun.

Evim 3 cephe ve iki cephesine bina dikili. Kesinlikle perde açamıyorum öyle dip dibe. :)

Buraya otururken başta sorun etmemiştim, bir cephe açık, zaten öyle çok manzara arayan biri değilim, pencereden dışarıyla işim olmaz ben pc ekranına açarım manzarayı çok istersem derdim ahshs Ama otur otur 8-9 sene, beni 5. seneden basmaya başladılar; salonumun bir cephe hep kapalı, yatak odası full kapalı, açsam seyirliğiz komşulara, çocuk odası cephesi de bina... Mutfak da karşı komşunun ergen oğlunun odasıyla yan yana neredeyse, çocuk gözümün önünde yaşadı tüm ergenliğini ahshs

Bir olay anlatayım hatta, yeni evliyim, mutfaktaki jaluzileri çevirdim ışık gelsin diye, karşıdan görünmez ama binanın çatısına birisi çıksa olduğu gibi beni mutfakta seyreder. Tabii cici gelinim, o sıralar dantelli sabahlıklara heves etmişim, evin içinde seksi seksi salınıyorum, mutfakta seksi kahvaltılar hazırlıyorum. Bi ses geldi dışarıdan, kafayı bir kaldırdım, çatıda iki herif, artık çanak takmaya mı çıktılar ne için çıktılar bilmiyorum benden tarafa sığır gibi bakıyorlar. Ben gözümü çevirince dönüverdiler. Şok olmuştum.

Manzara filan değil de dip dibe dikilen binalarda şöyle rahatça perde pencere açamıyorsun.
Benim evde perde bile yok 😂😂

Back
X