• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim e ateş düştü. ..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
o kadar kötüyüm ki hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmadım cikmazdayim. ..
yeni ev aldık eşimin de benim de işi var durumunuz iyi olduğu için ev aldık bütün birikimimizi eve verdik. ..

cuma günü öğrendik ki eşimin iş yeri kapanıyor... biz bu kadar borcu tek maaşla imkansız ödeyemeyiz bütün emeklerimiz yok olacak... o kadar Üzgünüm ki... biz yurt dışında yaşıyoruz eşimin dili yetersiz zaten bu işi bile 2 yıl savastiktan sonra bulduk. . yani eşimin işe girmesi imkansız gibi bişey. ..

ben işi bırakmayı düşünüyordum bebek istediğimiz için. .. her planım iptal oldu biz mahfolduk allahım ne yapacağız nasıl olacak hiç bilmiyorum o kadar emek ettiğimiz ev başıma yıkıldı çok kötüyüm çok acıyor kalbim...

babama anlattım derdimi elden ne gelir yapacak bişey yok dedi. .. kimse anlamıyor beni kimse benim ne durumda olduğumu anlamıyor. ..

şuan sifirdayiz zaten bide işsizlik başım ağrıyor düşünmek ten. .. ne önerirsiniz benim için dua edin nolursunuz çok yıprandım. ..

yapacak bir şey yok gibi görünüyor.eşinizin alacağı tazminatla bir iki ay idare edeceksiniz. o arada eşiniz ağzıyla kuş tutup iş arayacak. olmazsa ev elden gidecek.
bunu kabulleneceksiniz zamanla.

oncelikle seni çok iyi anliyorum. Aynı dönemlerden geçtim. kari koca az aglamadik. acil eylem plani olarak ievo satışa cikarip uygun bir urere kiraya ciksaniz, krediyi odeyemezseniz evi alirlar cunku. artan paraylada kredi karti vb. borclari odeyin. tek maasla gecinmeye calisin. cocuk olursa dogum izninden sonra ise baslarsin. en kotu ihtimalle kocan is bulamazsa dahi evde bebege bakabilir.

galiba evinizin borcu yokmus. bi daha iyi. evinizee oturup tek maasla gcinmeye calisin simdilik.

yeni ev aldık eşimin de benim de işi var durumunuz iyi olduğu için ev aldık bütün birikimimizi eve verdik. ..

cuma günü öğrendik ki eşimin iş yeri kapanıyor... biz bu kadar borcu tek maaşla imkansız ödeyemeyiz bütün emeklerimiz yok olacak... o kadar Üzgünüm ki... biz yurt dışında yaşıyoruz eşimin dili yetersiz zaten bu işi bile 2 yıl savastiktan sonra bulduk. . yani eşimin işe girmesi imkansız gibi bişey. ..

ben işi bırakmayı düşünüyordum bebek istediğimiz için. .. her planım iptal oldu biz mahfolduk allahım ne yapacağız nasıl olacak hiç bilmiyorum o kadar emek ettiğimiz ev başıma yıkıldı çok kötüyüm çok acıyor kalbim...

babama anlattım derdimi elden ne gelir yapacak bişey yok dedi. .. kimse anlamıyor beni kimse benim ne durumda olduğumu anlamıyor. ..

şuan sifirdayiz zaten bide işsizlik başım ağrıyor düşünmek ten. .. ne önerirsiniz benim için dua edin nolursunuz çok yıprandım. ..
babanizin yardim etcek durumu yokmu en azinda borc olorak

Kendinizi bu kadar uzmeye gerek yok hayat bu illaki Eşiniz iş bulur
İş bulana kadar disinizi sikicaksiniz.
Bizde ev almayı planlıyorduk ama biraz daha pesinat biriktirmeye kadar verdik çünkü dünya hali hastalığı var işten atılma var o yüzden cesaret Edemiyorduk .
Umarım en yakın sürede Eşiniz iş bulur

Sakincasi yoksa hangi ulkede yasadiginizi sorabilirmiyim?ve oncelikle gecmis olsun canim uzulme saglikli insanlarsiniz cok sukur,calisacak gucunuz kuvvetiniz yerinde buna sukredin once neyse issizlik maasi alabilirsiniz aslinda devlet tarafindan veriliyor ve ayni zamanda is ariyorsunuz uygun bi is bulundugunda fiyatta anlasirsaniz calisyorsunuz o yuzden sordum hangi ulke diye,esiniz basvurabilir bransini,ne gibi islerde calismak istedigini soyluyor ve ona gore bi is buluyor devlet hemen karamsar olmayin allah caresiz dert vermesin canim bu gunlerde gececek letal etme

babanizin yardim etcek durumu yokmu en azinda borc olorak[/QUOTE

var ama ben o borcu alsam bile geri ödeyemeyiz imkansız ..babam çok zengin ...
çok çok dairesi var kirada ama ben babama bişey diyemem...

Çıkmadık Can'dan umut kesilmez eşin var gücüyle iş arayacak ve şu bu ayırt etmeden çalışacak

Bu kadar dert etmeyin. yurtdışında işçiler için imkanlar daha iyi. En azından işsizlik parası falan alır diye düşünüyorum. Alamasa bile, derdi veren Rabbim dermanı da verir. Varsın mutlu olun, gerekirse evi satarsınız. Eviniz olsa, huzurunuz olmasa daha mı iyi. Burda hergün ne örnekler görüyoruz. Her şerde bir hayr vardır. Buna yürekten inanıyorum.

Basligi okuyunca neler geldi aklima. Allah dermansiz dert vermesin, elbet esin bulur bir is yine eski duzeninize donersiniz. Bu sure zarfinda da sikarsiniz biraz disinizi.

Bende başlığı okuyunca aileden biri vefat etti sanmıştım neyse ki değilmiş.

Babanız çok zengin ve tek söylediği söz elden ne gelir mi oldu? Vay be. İstemediği bir evlilik mi yaptınız. Elbet bulur bir iş. Benim arkadaşım Almanya'ya gelin gitti hiç bilmiyordu o bile buldu. Nerede yaşıyorsunuz ki? Ben başlığı okuyunca bir hastalık çok büyük bir dert var zannettim.

Allah yardimciniz olsun, umarim onunuze guzel kapilar acilir.

Yalniz ben birseyi anlamadim. Yurtdisinda ikamet ettigi halde bir insan bunca zamandir dilini neden gelistirmez? Yani belli artik o ulkede yasayacaksin, tek onceligin o olmali. Bu konuda esinizi sorumsuz buldum acikcasi.

Dil bilmez,iz bilmez eş bulup evlenmenin gerekliliği ne bilmem.Adam dil bilmiyor başka ülkeden alıp getiriyorsunuz sonra sıkıntı çekMen çok normal.Eşine denilecek hiç bir şey yok.Ne yapsın garip dil bilmedikten sonra kendini paralara yapacak şey yok.Bunları sıkıntıları evlenirken biliyordun canını sıkma. DAHA çok gençsiniz eminim.Evinizde bebeginiz de olur.Esine destek ol.Adamcağız birde bunalım yaşamasin.

yaşadığım ülkede 1 yil işsizlik maaş i var ama bir yıl sadece ondan sonra si muamma. ..
Allah ım yardım etsin bize

eşime çok söyledim girmeyelim bu ev işine almayalim ev falan ama dinlemedi beni. .
Bütün birikimimizi 30 bin euro yu eve harcadı saray gibi yaptı evi şimdi girip başkası oturacak. .
çok kötü bi durum bu yazık oldu emegimize paramiza. ..
disimden tirnagimdan biriktirdim ben bu parayı o götürdü çöp e attı çok kızınım eşime yaktı bizi çook Üzgünüm. ..

Allah bir kapiyi kapatir baska kapi acar. Dua edin.. Allah yardimciniz olsun ve umudunuzu kaybetmeyin

Allah yardimciniz olsun, umarim onunuze guzel kapilar acilir.

Yalniz ben birseyi anlamadim. Yurtdisinda ikamet ettigi halde bir insan bunca zamandir dilini neden gelistirmez? Yani belli artik o ulkede yasayacaksin, tek onceligin o olmali. Bu konuda esinizi sorumsuz buldum acikcasi.

eşim 3 yıldır burda 3 yılda öğrenebilecegi kadar öğrendi ama çok iyi dil bilmeden burda iş bulmak çok zor. ..
o kendine hala güveniyor ben inanmıyorum iş bulacagina. .
tam hersey düzene oturmuş tu tepetaklak döndük...

Back
X