Evimde Köpeğim var ve misafir gelince saklanmasına son derece karşıyım

Ben hayvanları uzaktan seven birisiyim..Kuş bile tutamam mesela ben.
O incecik kemiklerini elimde hissedince tuhaf oluyorum ayyy..

Şimdi kedili bir eve gidiyorsunuz, hayvan normal olarak atlıyor zıplıyor, kucağına geliyor, ee ben hoşlanmıyorum ya da korkuyorum..

Bu yüzden gittiğim evde kedi köpek vs. varsa, başka odaya almalarını ben de rica ederim mutlaka..
Evsahibinin de bu konuda hoşgörülü olması gerektiğini düşünüyorum..

bundan lütfen sen üzerine alınma sizin durumunuz biraz daha farklı ben başka birşey izah ettim orada yani iz misafirliğinizi eminim doğru düzgün yapıyorsunuzdur ben başka birşey anlattım orada ve o ifedeyide o insanlar için yani bunu evde niye bakıyosun yok at bunu yok eve melek girmez diyecek kadar dozunu aşanlara kullandım yoksa benimde sizin gibi ürken kendi arkadaşlarım var ve ben zaten doğru düzgün tedbirimi alıyorum onlar için ben burada bir aşırılıktan söz ediyorum.

Anladim canim
hayir ben ilk mesajlara dayanarak soylemistim
ben, evinde evcil hayvanlari besleyen herkese saygi duyarim, hatta ben çok severim, hiç de rahatsiz olmam.
fakat esim korkuyor...ama arkadasini da çok seviyor. her zamanda onlar gelmiyor, bizde arada bir çay içmeye gideriz, e malum kapatiyorlar...
eger bizler saygi duyuyorsak, onlarinda saygi duymasi gerekiyor diye dusunuyorum ben.
senin için soylemiyorum ama, "hiç de kapatamam valla kusura bakmasinlar, evimede gelmesinler" gibi dusunceler bana yanlis geliyor...
nede olsa, o insanlar o ev sahiplerine deger verdikleri için geliyorlar
arkadas için biraz fedakarlik yapilabilir bence.
ama tabi, laf sokanlara, meleklerin gelip gelmemesine karisanlara karsiyim tabiki.

zaten neye dayanarak kedi-köpek olan eve melek girmez derler,anlamıyorum..onları zaten melekler koruyor,tıpkı bebekleri korudukları gibi..kaldıki onların her biri birer melek zaten..

Benim de prensim 37 kiloluk bir Labrador..

İnsan canlısı olduğu için ve onlara yakın olmak istediği için biraz yakın olmaya çalışıyor.. Üstlerine atlamak istiyor, kokularını almak istiyor vs.. Bundan çekinen / korkan insanlar olabiliyor kimi zaman.. Anlamam ama saygı duyarım.

Duyduğum saygıdan ötürü de gösterebileceğim anlayış sınırı şu:

Bu kategoriye giren misafirler olduğunda da, ben Prensimi yatak odama veya çalışma odama kapatıyorum.. Ancak 10-15 dakika misafirimle berabersem, 5 dakika oğlumun yanında oluyorum. Eşim de evdeyse, nöbet değişimi ile Prensimizi yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. Onunla oynuyoruz, okşuyoruz, iki öpücük konduruyoruz yanağına..

Köpeğimden ya da misafirimle ilgilenmememden rahatsız olan gelmez ya da erken kalkar..

Köpeklerden tiksinen, hele hele onlara "haram" olarak bakan insanlar benim dünyamda zaten yoklar.. Hiç olmadı, hiç de olmayacak..

Temizlik konusuna gelince.. İnsanın kendisi temizse, köpeği de temiz olur, görüşündeyim.

Eksik yazmışım pardon..

Misafirim kormuyorsa ve sadece çekiniyorsa, köpeğimle yakın temas içinde olmak istemiyorsa o zaman zaten yanımızda olur.. Tasmasını uzun tutup, kalorifer bacağına bağlarım..

Hem böylelikle misafirle teması ortadan kalkmış olur, hem de boş yere yalnız kalmamış olur..

Ama eğer misafir korkuyorsa, geçmişinde yaşadığı bir olay nedeniyle oluşmuş bir paranoyaya sahipse o zaman ilk mesajımda yazdığımı yapıyorum..

evimizi 3 buçuk 4 yıldır paylaştığım canım kızım köpeğim var...
Hasta olduğumda yemin ederim başımda ağlar o kadar sadık ki kurban olurum ben ona. Hayvan diye, başkaları tiksinir die hiçte onu odaya hapsedemem.. kimseye bi zararı yok. Arkadaşlarını mı köpeğini mi tercih edersin diye sorsalar, kızımı derim. Tiksinilecek neyi de var anlamıyorum ? hergün bano yaptırrım miss gibi tertermiz oluyor. Beğenmeyen, tiksinen gelmesinn bu kadar basit !

arkadaşlar ben size konuyu şöyle bir tekrar izah edeyim.benim eşimin akrabaları kapalı namazlı niyazlı insanlar sağolsun buraya kadar sorun yok kayın validem ve kayın pederim yeni hacı oldular ( onlar başka bir memlekette oturuyorlar ) ve 10 gün önce bize geldiler bende onlar kendilerini iyi hissetsin diye çağırmak istedikleri akraba veya misafirleri çekinmeden ağırlayabileceğimizi söyledim.seve seve de hizmet ettim köpek konusunada gelince korku yok fakat huylandıklarını bildiğim için de köpeği çocuk odasına bazende kendi yatak odamıza sakladım.insan gibi salonda oturup oturdukları yerden kalkıp giden insanlar olsalar zaten sorun yok ben mutfakta uğraşırken onlar saygısızca izin almadan odalarımı gezerken köpeği görüp kaçırıyorlar e haliyle hayvan evde dolaşmaya alışkın sonrada benim evimde köpek evde haram ben hiç sevmem buna niye bakıyorsun diye sorma cesaretini kendinde bulması çok saygısızca bence yani benim onlara saygı duyarak yaptığım bir eylemde haddini aşma görüyorum konu bu sanırım siz başlığı yanlış değerlendirdiniz.

Canım burada asıl sorun köpek beslemen değil,onların izinsizce odalarını gezmesi,[sen düşünceli davranıp köpeğini ayrı odaya almışsın,ev senin evin kimsenin karışmaya hakkı yok,ne yazık ki karşılıklı anlayış sınırları aşılmış seni kızdıranda bu canını sıkma a.s.:nazar:/FONT]

çok ilginç bir konu olmuş.

gelen misafirler bir densizlik yapıp odaya haber vermeden girmişler. farklı bir şekilde olsaydı, köpeğinizin tesadüfen odadan fırlayıp misafirleri korkutması da hoş olmazdı...

hayvanları çok ekstra bir durum olmadıkça odaya kapamamalı bence.
evde köpek beslediğinizi insanlardan saklamak yersiz. söylenmesi gerekir, eğer rahatsız olacaklarsa gelmesinler. kötü süprizlerden de etkilenmezler böylece...

bizimde evimizde köpeğimiz var.....ve bunu herkes bilir...eve gelenlerden dolayıda asla kızımı odaya kapatmayız....zaten kimseye zararı yoktur yavrumun....ilk etapta yabancı görünce havlar biraz ama sonra o da alışır.....hayvanlara hayvan muamelesi yapmayız kesinlikle biz....yapanlarada tepki gösteririz

evimde iki tane kızım var. albümünde resimlerini görebilirsiniz ikisi de kocaman.
fıstık gireni görünce havlar biraz koşuşuturur bazen.. bazende kendisi kanepe arkasına saklanır. özellikle çocuk varsa çıkmaz ortalığa. çok ürkektir. gündüz ise gelen misafir fıstık tüm gün balkondan havlamayı sevdiği için oraya bırakabiliyoruz. ama hava çok aşırı sıcak yada soğuk değilse. ve çok kalabalık misafire sadece .. ayrıca kızım kalabalıktan korkuyor rahatsız oluyor. onu korumak adına çıkarıyoruz. akşam geliyorsa misafir . fıstık sürekli mutfaktadır. balkona da çıkarmayız. hera da komut verdiğin şekilde kaldığı için hiç sorun çıkarmaz bize. antrede oturup bakar.
melek olayına gelince asıl meleklerim benim kızlarım. ben onları evime melek yaptım isteyen istediği düşünceye sahip olsun umrumda değildir.
ki babannem alt katımızda oturuyor. köpekten tiksinir. gelmem atın onu dedi. bizde zaten 13 yıl en fazla ömrü o kadar sabret dedik:)
kızlarımın aylık en az masrafı 300 lira aşısı maması bakımı. ben kendimden herşeyden fedakarlık yapıp hakkıyla bakıyorsam misafir de kimmiş. korkuyoruz diyenleri zaten eve kabul etmiyooruz pek.
mesela ayy size gelmek istiyoruz ama köpeğiniz varmış çok korkarım alışmadık biz diyince biz gittiğimiz evlerde çocuğunuzu kaldırın kocanızı saklayın demiyoz hiç diyorum:)) değişik bir tepki oluyor ama evin bir ferdi olduğunu umarım anlıyorlardır.
çünkü onlar sadece hayvan değil evin bir ferdi. evin tüm odalarını tüm imkanlarını kullanıyor. 3-4 saatlik biri için kızlarımı mağdur edemem.

saklamak yerine köpeğinize eğitim verin. zil çalınca koş odana yerine gibi birşey öğretin. kapsını kapamayın ama orada durması gerektiğini söyleyin. hem insanlarda görsün ne kadar eğitilebiliyor ne kadar akıllı hayvanlar var.

Kedimi hç bir şekilde başka bir odaya almam ve kapatmam ama konu melek olayı ise hangi dine mensupsunuz bilmiyorum ama Kuran-ı Kerimde hayvanlarla ilgli bazı ayetler mevcut ve der ki "Hayvanlar da birer topluluk ve ümmettir"

Son düzenleme:
Hayvanlar da birer topluluk ve ümmettir

Kur’an’ın hayvanlarla ilgili dikkat çekici bir ifadesi de, hayvanların da “ümmet” olduklarının ifade edilmesidir. ıslâmi gelenek ve literatürde özel ve önemli bir kavram olan “ümmet”in hayvanlar için de kullanılması gerçekten dikkat çekicidir:

“Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiç bir kuş yoktur ki, onlar da sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz Kitabta hiç bir şeyi eksik bırakmamışızdır. Sonra onlar Rablerinin huzuruna toplanacaktır.” (el-En’âm / 38)

Kur’an, ayrıca hayvanları yaratıcının sanatındaki mahareti ve üstünlüğü dile getiren bir başka sanat eseri olarak da takdim eder: “Kuşkusuz sizin için hayvanlarda da büyük bir ibret vardır. Zira size, onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından(gelen), içenlerin boğazından kolayca geçen halis bir süt içiriyoruz.” (en-Nahl / 66)

Hayvanların insanlara “boyun eğdirildiği” ve faydaları Kur’an-ı Kerim’de şöyle haber veriliyor: “Görmediler mi ellerimizin yaptıklarından kendilerine nice hayvanlar yarattık ta kendileri onlara mâlik olmaktadırlar. Onları kendilerine boyun eğdirdik. ışte binekleri onlardandır ve onlardan yiyorlar. Kendileri için onlarda daha birçok faydalar ve içecekler var. Hâlâ şükretmiyorlar mı?” (Yâsîn / 71 -73).

Öte yandan, Kur’an-ı Kerim’e göre; Yüce insanlara hayvanları eğitecek bilgi, beceri ve kabiliyet vermiştir. ınsanlar hayvanların nasıl öğrendiklerini tespit etmişler, daha sonra da onları eğitmişlerdir. Kur’an, hayvanların eğitimine av hayvanlarını örnek göstermiştir. Günümüzde öğrenme psikolojisini araştıran birçok bilim adamı da hayvanların öğrenme yeteneklerini incelemiştir. Hayvanların öğrenme kabiliyetini inceleyen araştırmacılar koşullandırma yöntemine ulaşmışlardır. Kur’an’da sözü edilen hayvan eğitimi de koşullandırma yöntemine dayanmaktadır.

Gördüğünüz gibi bunun dışında bir kural,yasaklama veya bilgi yoktur, benim için dini kitapta yazmayan hiç bir şeyin değeri yoktur ve safsatalardan ibarettir...Bu yüzden bana göre en doğrusu sadece hayvanları namaz kılınan odaya sokmamaktır...

Musevilerde ise temizliğinden emin olunmayan hayvanlara dokunmak sakıncalıdır ve tamemen yıkanıp temizlenene kadar tüm gün boyunca kirli sayılmaya neden olur bu yüzden çoğu musevi evinde hayvan beslemeye karşı önyargılı yaklaşır, bazıları ise sakınca görmez...Gördüğünüz gibi tamamen mantalite ile alakalı...

bazı köpek sahibi arkadaşların yorumunu okudum...gelmezse gelmesinler,umrumda değil,onun için oğlumu kızımı kapatamam,yada ben gidince onlara diyormuyumki çocuğunuzu başka odaya kapatın vs vs...yerimsenibenya arkadaşlar bunları onlara karşı duyduğunuz derin sevgiden söylediğinizi biliyorumda,biraz aşırıya kaçmamış mı bu yorumlar...yerimseniben kaç arkadaşınızın çocuğu tarafından ısırılmak korkusu yaşadınız...veya kaç arkadaşınız çocuğu size dişlerini çıkarıp hırlayarak,suratınıza karşı kıyameti kopararak havlamıştır:roflol:insanların sizi seviyor olması ve evinize gelmesi hiç mi bir anlam ifade etmiyor...sizi çok seviyordur,hayvanınıza karşıda değildir ama gelgelelim korkuyordur..korkabilir çok doğaldır...:sm_confused:bakın benim adı beji olan bir iskoç seterim vardı...daha doğrusu erkek kardeşimin bir gün dank diye daha gözü açılmamışken getirdiği dünyalar tatlısı bir bebekopuyorumnanaktan annesini arıyor ve sürekli ağlıyordu...içim kıyılıyordu ona...o bana,ben ona aşık oldum:asigim:...annem işe gittiği için gece ağlamasından uyuyamıyor onu bahçeye atacak diye korkumdan ki banyoda ona sandıkta minder ve örtülerle bir yer yapmıştık...annem eve işer felan diye oraya izin vermişti ancak...ne ise annem yatınca eski yün hırkamı giyerdim onuda sarardım altını felan üstüme işemesin diye burnunu koltuğumun altına sokar sabaha kadar orda uyuturdum onu...çünkü ancak orda susuyordu aşkım:asigim:biz< onunla gerçekten ana_oğul gibi olmuştuk...hatta ilk annelik heyacanımdı o benim diyebilirim....o banyoda kapalı kalacak diye gemzmelere bile gitmez olmuştum...çünkü eve salamıyorduk annem çok sevmesine rağmen izin vermiyordu...evimiz koca bahçe içinde idi ama bahçede de çalarlar zarar verirler diye bırakamıyordum çünkü küçücüktü henüz...ne ise büyüyünce ona bahçede saray yavrusu gibi bir yuva hazırladık...ama yavrum kapıyı açık bulduğu an evin içine kaçardı...av köpeği yetiştirecekti güya kardeşim....ama nerdeeeee sayemde o kendini evin prensi olarak gören,şebek mi şebek,oyuncumu oyuncu sevgi arsızı bir yaratık olmuştu...her hafta 2 kere annem onu banyoda şampuanlarla yıkardı(tabii banyoda kıyametler kopardı o başka:roflol:)sonra ben onu havlusuna sarar bir güzel kurular,saç kurutma makinesiyle tüylerini tarayarak kuruturdum mest olur kendinden geçerdi yavrum...vitaminleri,beslenmesi ve veteriner kontrolleri eksiksiz yapılırdı...kuzguni siyah pırıl pırıl dalgalı tüyleri vardı...o kadar temiz bir hayvandıki asla çamura toprağa yatmazdı...kameriyede bir minderi vardı sadece ona uzanırdı...çok sevgi dolu,laf sözden anlayan terbiyeli fakat çok oyuncu ve hiperaktifdi ...maalesef bu yüzden onu yanlış anlayıp korkanlar çok olurdu...hatta o dönem kızkardeşim kolejde okuyordu sadece yazları geliyordu...o bile ondan korkuyor bahçeye tek çıkamıyordu çünkü şebeğim onunla oynamak için üstüne sıçrıyor,hızla üstüne koşuyordu kızkardeşimde elinde olmadan korkuyor kaçıyordu...bebeğimde onunla oynuyor zannedip peşinden koşuyordu bahçede kızıl kıyamet kopuyordu:roflol:...sadece elimden yerdi,kimseden birşey yemezdi...onu bırakıp bir yere gidemezdim yokluğumu hissedince yuvasına kapanıyor birşey yemiyordu...ve bana küsüyordu gönlünü alıncayada kadar da yaptığı kaprisleri görseniz içinize sokasınız gelirdi....diyorum ya aslında ilk çocuğum oydu benim...sonra kaybettim bebeğimi...mafoldumben...konu uzadı ama nasıl bir hayvan sevgisi ve birlikteliği yaşadığımı bilmeniz lazımdı şimdi anlatacağım şey için...belki beji nin yüzünden oldum olası köpekleri çok severim...onların bakışları gözleri içimi ısıtır...çok sevdiğim bir ablam,arkadaşım var...birgün eşi eve bir terier getirdi...iki çocukları okul için evden ayrılmışlardı o onlara hayat kaynağı oldu...gelgelelim çok kıskanç ve asabi bir hayvandı...öyleki karı koca yı bile birbirinden kıskanıyordu...sırf eşinin yanında yatarken onu indirip,kendi uzandı diye arkadaşımı bile ısırmıştı birgün:1ninca:çok akıllı,her denileni anlayan bir hayvandı...ama eve biri geldimi huzur vermiyordu...ben ilk zamanlar kıyamadığım için başka odaya kapatılmasını istemedim ama arkadaşımla konuşmama bile izin vermiyordu...arkadaşıma cevap vermek için ağzımı açsam,(tam karşımdaki koltuğa otururdu) benim ağzımı açtığımı gördüğü anda dudaklarını geri çeker dişlerini çıkarır,tehditvari birşekilde hırlardı,onu takmayıp iki kelimemi ettim suratıma karşı havlayıp kıyameti koparıyordu...herkese öyle idi...eee bende bir zaman sonra artık korkmaya başladım,sahibini bile ısırdığına göre benide ısırabilirdi sonuçta...sonuçta bende gidince artık salona bırakıp kapıyı kapatıyorduk...yoksa huzur vermiyor:sm_confused:ama o kapı kapatılırken öyle bir bakıyordu vicdan azabı çekiyordum..."özür dilerim can'cığım ama ne yapayım"derdim...arkadaşımda "evet can ben seni çok seviyorum,ekrulumda seviyor ama sen onu korkutuyorsun,kötü çocuk oluyorsun o yüzden orda oturacaksın"derdi...ve bizi anladığından çok emindim...eve girerken"caaann baş belan geldi,salona tayinin çıktı"diyerek girerdim....can'ı birkaç ay önce üre'den kaybettik..çok üzüldüm gerçekten üzüldüm...arkadaşım ve eşi kahroldular...şimdi bir tane kızları var...yeni aldılar şu maske filmindeki köpeğin cinsindenmiş...henüz tanışma fırsatım olmadı kendisi ile,ama arkadaşım bu asabi değil insan canlısı ve çok oyuncu diyor...anlaşacağınıza eminim dedi...

gelmek istediğim nokta şu: eğer arkadaşımda bana sizin gibi davransa çok üzülürdüm...işte ben köpek yetiştirmiş o sevgiyi tatmış ve almış bir insan olduğum halde,can'dan korkuyordum bunun önü arkası yok hiç bir art düşünce yok :sm_confused:ama böyle bir gerçek vardı işte...şimdi arkadaşım bunun için bana kızıp evini kapatması sizce nahoş olmazmıydı...kaç yıllık dostum,ablam arkadaşım o benim...hayvanından korkuyorum diye benimle veya çevresinde severek görüştüğü diğer dostlarını dışlaması olacak şey mi??? sevgi uğruna yapıyorsanız bunu,dostlarınıza hiç mi sevgi duymuyorsunuz?çocuklarından haz etmediğiniz arkadaşlarınızla ilişkinizimi kesiyorsunuz...yada onlar sizlerle....eğer birgün bahçeli eve geçersem ilk işim en az iki tane köpek edinmek olacak...ama evde bakamam..bu kadar sevmeme rağmen...ama bakanıda niye evde bakıyor asla demem:sm_confused:o sevgiyi bildiğim için sonsuz saygım var....ama ben yapamam...konuyu temizlik ve hijyenden ele almıyorum şüphesiz onlara çok temiz bakıyorsunuz çünkü çok seviyorsunuz...sevdiğinizin hiç bir şeyi size iğrenç veya pis gelmez....eşlerimizle öpüşürken onun ağız salgısının bizim ağzımıza bulaştığı aklımıza bile gelmez değil mi?? ama başka bir adamla öpüşmek ve salgısını düşünmek iğrençtir:bbo:yada çocuğunuzun altını açıp kakasını temizlerken size itici gelmez hatta iğrençliği aklınıza bile gelmez...seve seve temizler ohhh yumaklar gibi yapınca birde yumulup öpersiniz her yerini:asigim:ama size ait olmayan bir çocuğun kakası size iğrenç ve itici gelebilir....:sm_confused:işte buda aynı şey emin olun...yani sizin hayvanınızın herşeyi size doğal ve hoş gözükebilir ama herkese öyle gelmeyebilir...kendi hayvanınızın yaptığı kakayı eldivenle alıp atabilirsiniz...ama başka bir hayvanın yaptığı kakayı eldivenle bile dokunup atmak istemezsiniz...
arkadaşlarım sevgilerinize sonsuz hürmetim var...ama sapı samanı karıştırmayın...çevrenizde,dostlarınızda lazım size...tek bir sevgiye odaklı veya tek bir sevgiyi her sevginin üstünde tutarak yaşamak aynı türde olduğunuz canlılar acısından bile sağlıklı değil...:umursamaz:ayrıca hayvansever bir insan,insanlarıda sever ve değer verir bence....ayyy ne ise hayli uzattım...hem hayvanlarınızla,hem dostlarınızla sevgi ile kalın...opuyorumnanaktan

Benim de kedilerim var evde . Bazen insanlar korktuğu için başka odada tutmak zorunda kalıyorum ama sonrasında normalden çok daha fazla ilgi gösterek gönüllerini almaya çalışıyorum.
Ben insanların zamanla başka bir canlı ile de yaşamaya alışacağını düşünüyorum. Mesela kayınvalidem hiç sevmiyor ve korkuyor. ılk zamanlar aynı odada olmaya tahammül edemiyordu. Şimdi alıştı . Oynamıyorlar ama ıki tarafta bir diğeri yokmuş gibi davranıyor .vereliniortak

Şimdi bu konu tam benlik olmuş:) Benimde bir köpeğim var ve ailemle yaşıyorum ailem özellikle annem hiç istemiyordu ama şimdi çok seviyor.. Ve eve bazen sevmeyen misafirler geliyo yani annemin arkadaşları filan ben köpeğimle birlikte odamda oturuyorum hiç çıkmıyoruz.. Zaten köpeğimi tek başına bi odaya kapatmam mümkün değil kapıları parçalıyor :)) Bi de şöyle bir olay var diyelim bi şekilde kendi evim oldu ya da evlendim o zamanda gelen misafirler eğer evde köpek olduğunu biliyorsa ona göre gelsinler çünkü ben başka odaya kapatamam onu belki tasmayla yanımda bi yere bağlayabilirim ama başka odaya kapatmam mümkün değil.... Hayvanlardan çok tiksinen nefret eden insanlarla da benim işim olmaz zaten... Ve burda hayvanlarla ilgili kötü sözler söyleyenler olmuş ben açıkcası rahatsız oldum sevmiyor olsalar bile saygı duymaları gerek bence... :dilcikar:

bazı köpek sahibi arkadaşların yorumunu okudum...gelmezse gelmesinler,umrumda değil,onun için oğlumu kızımı kapatamam,yada ben gidince onlara diyormuyumki çocuğunuzu başka odaya kapatın vs vs...yerimsenibenya arkadaşlar bunları onlara karşı duyduğunuz derin sevgiden söylediğinizi biliyorumda,biraz aşırıya kaçmamış mı bu yorumlar...yerimseniben kaç arkadaşınızın çocuğu tarafından ısırılmak korkusu yaşadınız...veya kaç arkadaşınız çocuğu size dişlerini çıkarıp hırlayarak,suratınıza karşı kıyameti kopararak havlamıştır:roflol:insanların sizi seviyor olması ve evinize gelmesi hiç mi bir anlam ifade etmiyor...sizi çok seviyordur,hayvanınıza karşıda değildir ama gelgelelim korkuyordur..korkabilir çok doğaldır...:sm_confused:bakın benim adı beji olan bir iskoç seterim vardı...daha doğrusu erkek kardeşimin bir gün dank diye daha gözü açılmamışken getirdiği dünyalar tatlısı bir bebekopuyorumnanaktan annesini arıyor ve sürekli ağlıyordu...içim kıyılıyordu ona...o bana,ben ona aşık oldum:asigim:...annem işe gittiği için gece ağlamasından uyuyamıyor onu bahçeye atacak diye korkumdan ki banyoda ona sandıkta minder ve örtülerle bir yer yapmıştık...annem eve işer felan diye oraya izin vermişti ancak...ne ise annem yatınca eski yün hırkamı giyerdim onuda sarardım altını felan üstüme işemesin diye burnunu koltuğumun altına sokar sabaha kadar orda uyuturdum onu...çünkü ancak orda susuyordu aşkım:asigim:biz< onunla gerçekten ana_oğul gibi olmuştuk...hatta ilk annelik heyacanımdı o benim diyebilirim....o banyoda kapalı kalacak diye gemzmelere bile gitmez olmuştum...çünkü eve salamıyorduk annem çok sevmesine rağmen izin vermiyordu...evimiz koca bahçe içinde idi ama bahçede de çalarlar zarar verirler diye bırakamıyordum çünkü küçücüktü henüz...ne ise büyüyünce ona bahçede saray yavrusu gibi bir yuva hazırladık...ama yavrum kapıyı açık bulduğu an evin içine kaçardı...av köpeği yetiştirecekti güya kardeşim....ama nerdeeeee sayemde o kendini evin prensi olarak gören,şebek mi şebek,oyuncumu oyuncu sevgi arsızı bir yaratık olmuştu...her hafta 2 kere annem onu banyoda şampuanlarla yıkardı(tabii banyoda kıyametler kopardı o başka:roflol:)sonra ben onu havlusuna sarar bir güzel kurular,saç kurutma makinesiyle tüylerini tarayarak kuruturdum mest olur kendinden geçerdi yavrum...vitaminleri,beslenmesi ve veteriner kontrolleri eksiksiz yapılırdı...kuzguni siyah pırıl pırıl dalgalı tüyleri vardı...o kadar temiz bir hayvandıki asla çamura toprağa yatmazdı...kameriyede bir minderi vardı sadece ona uzanırdı...çok sevgi dolu,laf sözden anlayan terbiyeli fakat çok oyuncu ve hiperaktifdi ...maalesef bu yüzden onu yanlış anlayıp korkanlar çok olurdu...hatta o dönem kızkardeşim kolejde okuyordu sadece yazları geliyordu...o bile ondan korkuyor bahçeye tek çıkamıyordu çünkü şebeğim onunla oynamak için üstüne sıçrıyor,hızla üstüne koşuyordu kızkardeşimde elinde olmadan korkuyor kaçıyordu...bebeğimde onunla oynuyor zannedip peşinden koşuyordu bahçede kızıl kıyamet kopuyordu:roflol:...sadece elimden yerdi,kimseden birşey yemezdi...onu bırakıp bir yere gidemezdim yokluğumu hissedince yuvasına kapanıyor birşey yemiyordu...ve bana küsüyordu gönlünü alıncayada kadar da yaptığı kaprisleri görseniz içinize sokasınız gelirdi....diyorum ya aslında ilk çocuğum oydu benim...sonra kaybettim bebeğimi...mafoldumben...konu uzadı ama nasıl bir hayvan sevgisi ve birlikteliği yaşadığımı bilmeniz lazımdı şimdi anlatacağım şey için...belki beji nin yüzünden oldum olası köpekleri çok severim...onların bakışları gözleri içimi ısıtır...çok sevdiğim bir ablam,arkadaşım var...birgün eşi eve bir terier getirdi...iki çocukları okul için evden ayrılmışlardı o onlara hayat kaynağı oldu...gelgelelim çok kıskanç ve asabi bir hayvandı...öyleki karı koca yı bile birbirinden kıskanıyordu...sırf eşinin yanında yatarken onu indirip,kendi uzandı diye arkadaşımı bile ısırmıştı birgün:1ninca:çok akıllı,her denileni anlayan bir hayvandı...ama eve biri geldimi huzur vermiyordu...ben ilk zamanlar kıyamadığım için başka odaya kapatılmasını istemedim ama arkadaşımla konuşmama bile izin vermiyordu...arkadaşıma cevap vermek için ağzımı açsam,(tam karşımdaki koltuğa otururdu) benim ağzımı açtığımı gördüğü anda dudaklarını geri çeker dişlerini çıkarır,tehditvari birşekilde hırlardı,onu takmayıp iki kelimemi ettim suratıma karşı havlayıp kıyameti koparıyordu...herkese öyle idi...eee bende bir zaman sonra artık korkmaya başladım,sahibini bile ısırdığına göre benide ısırabilirdi sonuçta...sonuçta bende gidince artık salona bırakıp kapıyı kapatıyorduk...yoksa huzur vermiyor:sm_confused:ama o kapı kapatılırken öyle bir bakıyordu vicdan azabı çekiyordum..."özür dilerim can'cığım ama ne yapayım"derdim...arkadaşımda "evet can ben seni çok seviyorum,ekrulumda seviyor ama sen onu korkutuyorsun,kötü çocuk oluyorsun o yüzden orda oturacaksın"derdi...ve bizi anladığından çok emindim...eve girerken"caaann baş belan geldi,salona tayinin çıktı"diyerek girerdim....can'ı birkaç ay önce üre'den kaybettik..çok üzüldüm gerçekten üzüldüm...arkadaşım ve eşi kahroldular...şimdi bir tane kızları var...yeni aldılar şu maske filmindeki köpeğin cinsindenmiş...henüz tanışma fırsatım olmadı kendisi ile,ama arkadaşım bu asabi değil insan canlısı ve çok oyuncu diyor...anlaşacağınıza eminim dedi...

gelmek istediğim nokta şu: eğer arkadaşımda bana sizin gibi davransa çok üzülürdüm...işte ben köpek yetiştirmiş o sevgiyi tatmış ve almış bir insan olduğum halde,can'dan korkuyordum bunun önü arkası yok hiç bir art düşünce yok :sm_confused:ama böyle bir gerçek vardı işte...şimdi arkadaşım bunun için bana kızıp evini kapatması sizce nahoş olmazmıydı...kaç yıllık dostum,ablam arkadaşım o benim...hayvanından korkuyorum diye benimle veya çevresinde severek görüştüğü diğer dostlarını dışlaması olacak şey mi??? sevgi uğruna yapıyorsanız bunu,dostlarınıza hiç mi sevgi duymuyorsunuz?çocuklarından haz etmediğiniz arkadaşlarınızla ilişkinizimi kesiyorsunuz...yada onlar sizlerle....eğer birgün bahçeli eve geçersem ilk işim en az iki tane köpek edinmek olacak...ama evde bakamam..bu kadar sevmeme rağmen...ama bakanıda niye evde bakıyor asla demem:sm_confused:o sevgiyi bildiğim için sonsuz saygım var....ama ben yapamam...konuyu temizlik ve hijyenden ele almıyorum şüphesiz onlara çok temiz bakıyorsunuz çünkü çok seviyorsunuz...sevdiğinizin hiç bir şeyi size iğrenç veya pis gelmez....eşlerimizle öpüşürken onun ağız salgısının bizim ağzımıza bulaştığı aklımıza bile gelmez değil mi?? ama başka bir adamla öpüşmek ve salgısını düşünmek iğrençtir:bbo:yada çocuğunuzun altını açıp kakasını temizlerken size itici gelmez hatta iğrençliği aklınıza bile gelmez...seve seve temizler ohhh yumaklar gibi yapınca birde yumulup öpersiniz her yerini:asigim:ama size ait olmayan bir çocuğun kakası size iğrenç ve itici gelebilir....:sm_confused:işte buda aynı şey emin olun...yani sizin hayvanınızın herşeyi size doğal ve hoş gözükebilir ama herkese öyle gelmeyebilir...kendi hayvanınızın yaptığı kakayı eldivenle alıp atabilirsiniz...ama başka bir hayvanın yaptığı kakayı eldivenle bile dokunup atmak istemezsiniz...
arkadaşlarım sevgilerinize sonsuz hürmetim var...ama sapı samanı karıştırmayın...çevrenizde,dostlarınızda lazım size...tek bir sevgiye odaklı veya tek bir sevgiyi her sevginin üstünde tutarak yaşamak aynı türde olduğunuz canlılar acısından bile sağlıklı değil...:umursamaz:ayrıca hayvansever bir insan,insanlarıda sever ve değer verir bence....ayyy ne ise hayli uzattım...hem hayvanlarınızla,hem dostlarınızla sevgi ile kalın...opuyorumnanaktan

Hayatım haklısında bak bir korktukları için uzak durmaya çalışan insanlar var onları anlayışla karşılıyorum ama birde cahillikleri yüzünden hayvanlardan uzak durmaya çalışan insanlar var işte bunları anlayamıyorum...Sen köpek örneği vermişsin ama ben sana başka bir örnek vereyim...Bak kuzenim bir psikiyatrist yani bir tıp adamı buna rağmen adam kediler kist yapar ben çocuklarımı o eve getirmem diyerek yıllardır evime gelmiyor, ne diyeceğim şimdi ben bu insana nasıl anlatayım her kedinin kist mkrobu taşımadığını veya bu mikrobun bir ilaç ile geçirilebildiğini? Böylesine karacahil denir ve böyleside gelmezse gelmesin daha iyi...Üstelik bu hayvancıklar yeri geliyor bizim evladımız gibi oluyor nasıl oluyorda bu şekilde art niyet gösteren insanlara onu ezdireyim? ben kabul etmiyorum bu tarz saçma sapan nedenler yüzünden kedimi bir odaya kapatmam, zaten hayvanlarını aile bireylerinden ayrı tutup farklı gözle bakan insanlarında hayvan beslemesine karşıyım...Bu da sapla samanı birbirine karıştırmak olmuyor...

Tabiiki herkes sevmek zorunda değil ama söylemeninde bir yolu yordamı var :)

Kesinlikle. Benim kedişlerim için de bazen öyle garip bi ifade ile rahatsızlıklıklarını belirtiyorlar ki çok kırılıyorum. Canlarım onlar benim opuyorumnanaktan
Ama düzgün ifade olan da olduğunda gidiyoruz kedişlerimle odaya , oturup anlaşıp , hallediyoruz.vereliniortak

Kesinlikle. Benim kedişlerim için de bazen öyle garip bi ifade ile rahatsızlıklıklarını belirtiyorlar ki çok kırılıyorum. Canlarım onlar benim opuyorumnanaktan
Ama düzgün ifade olan da olduğunda gidiyoruz kedişlerimle odaya , oturup anlaşıp , hallediyoruz.vereliniortak

Zaten öyle olması lazım çünkü düşünsene 3 günlükken yolda buluyorsun bakıyorsun, biberonla besliyorsun, gazını çıkartıyorsun, altını temizliyorsun, onunla oyun oynayıp güç kazanmasını sağlıyorsun, bununda insan bebekten farkı yokki, şimdi bana söyler misin doğuran mı annelik yapmış bakan mı? Zamanı geliyor böyle bebeğimiz gibi oluyorlar ve bazı insanlar yok abartmıyormusunuz yok bilmem ne diyerek aslında hayvanlarla ne kadar yüzeysel ilişkiler içerisinde olduklarını ve sadece görünürde hayvan sevdiklerini gösteriyorlar...Gerçekten hayvan sevmeyen bizi anlayamaz...vereliniortak Birde şuna dikkat ettim, kediler sevmedikleri insana yanaşmazlar,sadece uzaktan gözlerini dikip bakarlar, köpeklerde sevmedikleri insanın yanına dikilip havlarlar, peki bir köpek durup dururken bir insana kafayı neden takar? O insan sadece korkuyorsa hayvancık yine sesini çıkartmaz uzakta kalır ama havlıyorsa demekki köpeğin bildiği bir şey var o insanın hormon değişikliklerini çokda güzel algılayıp tepki veriyorlar, bence bir hayvan birinin burnunun dibinde havlıyorsa o insan kendi niyetinden şüphe etmeli...

Not: üstteki örnekte verildiği gibi yapı olarak saldırgan köpekler hariç...

Son düzenleme:
Back
X