• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evime geldim ama sadece 1 güncük:(

bildiğin duygu sömürüsü yapıyorlar rahata alışmış baban , herşey önüne gelsin gitsin oldu yanii ,

kal evinde bir zahmet kardeşin ilgilensin

bence babanız öyle iddia ettiğiniz gibi melek değil. çok iyi bir baba olsa kızının vicdanıyla bu derece oynamaz. ben babam için düşünmeden canımı veririm ama bana sizin babanızın size davrandığı gibi davransa umurumda olmaz üzülmesi. onun canı var da sizin yok mu? sinir oluyorum herkesin rızası yokken şöyle kabile gibi yaşamak isteyen insanlara.

Mağdur etmemişsin ki önce kendin kabullen.
Yemeğini bile yapmış gelmişsin evine.
Onları da kapı önüne koymamışsın.
Kendi evlerinde, yemekleri hazır.
Daha ne olsun?

Vicdan yapılacak birşey görmüyorum ben.
Böyle bir iki bir iki uzaklaşırsın.
Zamanla onlar da kabullenirler merak etme
Yalniz birakti gibi laflar sen bari gitme falan demeler kardesime bunlaara vicdan yaptim cnm insalah zamanla kabullenir

bence babanız öyle iddia ettiğiniz gibi melek değil. çok iyi bir baba olsa kızının vicdanıyla bu derece oynamaz. ben babam için düşünmeden canımı veririm ama bana sizin babanızın size davrandığı gibi davransa umurumda olmaz üzülmesi. onun canı var da sizin yok mu? sinir oluyorum herkesin rızası yokken şöyle kabile gibi yaşamak isteyen insanlara.
Benimde aynen zorla is yaptirilmasi kabile hayati isteyen buyukler ..bugun yine gidicem mecburen

Ay cok komik :) yumurta kirmislar bide fotosunu cekip mi yollamislar :)

Baban bu yasa gelmis ama hala cocuk gibi ilgi bekliyo.. kaldiki yanliz degil kardesin var..diger konundada dedi herkes...psikolojik baski kurmuslar uzerine.. yemeklerini yapmissin sirf sana vicdan yaptirmak icin boyle yapiolar. Ailen cok bencil kusura bakma

Hayata bi kere geliyorsunuz. Orda abinin cocugu rahat ettirilsin. Sizin cocuk yazik rezillik ceksin. Babaniz gelsin sizin evde kalsin agirlayin

bildiğin duygu sömürüsü yapıyorlar rahata alışmış baban , herşey önüne gelsin gitsin oldu yanii ,

kal evinde bir zahmet kardeşin ilgilensin
Bugun malesef gidiyorum dun dayanamayip arayip yarin gelcem demistim 2 3 gun sora ablamlar gelcek sehir disindan onlar gelene kadar mecbur idare etcem

Hayata bi kere geliyorsunuz. Orda abinin cocugu rahat ettirilsin. Sizin cocuk yazik rezillik ceksin. Babaniz gelsin sizin evde kalsin agirlayin
Cok ogut verdi herkes diger konusunda..?ana konu sahibi goruldugu gibi bildigini yapmis:) hem konu aciliyo hem kimseyi dinlemiyo.. yani milleri yorduguyla kaliyo..

annen bir daha şehir dışına çıkacak ozaman
ben gelemıyecem ama babamlar bana hergun gelsinler benım için zor oluyor diyeceksin ,
kesin ve net oldugun sürece kimse sana emrı vaki yapamaz ,

Keske oyle dese iyice benimsedi bizi kendi evimizde durmamizi kabulllenemiyi bazi durumlarda tutturmus napcaniz evde burada ev
Yuva dediğimiz şey bu işte. Boş bi ev değil orası. Anne babalar çocuklarının yeni hayatlarını çabuk kabullenemiyor. Bütün baskıların sebebi bu. Baba rahat edemiyorum evimi özledim diyorsun “e burada senin evin” diyor hemen. Öyle değil işte o işler :)

Babanız da çok ilginç gerçekten. Çocuk var sen düzenini bozma, burda kalma der insan. Yalnız kalmıyormuş ki, evde bir kız kardeşniz de vamış. Bir gün gittiniz diye kırılmalar, laflar... Çocuktan beter babanız valla

Anne babaya neden hayır denilemiyor, anlayamadım. Bu sevgi/saygı duymak değil ki, itaat etmek. Siz karıştırıyorsunuz bunları bence. Mantıklı olmayan talepleri -elbette- geri çevrilebilir. Sonuçta hepimiz akıl sahibi insanlarız değil mi?

Çok merak ediyorum, eşinizin annesi birlikte yaşamayı istese idi, yine de "anne babaya hayır denmez" diyecek miydiniz? Hiç sanmam.

Keske oyle dese iyice benimsedi bizi kendi evimizde durmamizi kabulllenemiyi bazi durumlarda tutturmus napcaniz evde burada ev

o zaman kendi evinizi kapatın hep onlarda kalın

öbür konuya da yazdım

annen olmayınca hep beraber kalıyorsunuz annen olunca neden kalmıyorsunuz bir o kadıncağız mı fazlalık

diğer evli kardeş kız mı erkek mi anlamadık ama ona neden sen bari kal diyor baban

senin kalma görevin varsa onun da olsun

10 günün yarısında da o kalsın

Ay cok komik :) yumurta kirmislar bide fotosunu cekip mi yollamislar :)

Baban bu yasa gelmis ama hala cocuk gibi ilgi bekliyo.. kaldiki yanliz degil kardesin var..diger konundada dedi herkes...psikolojik baski kurmuslar uzerine.. yemeklerini yapmissin sirf sana vicdan yaptirmak icin boyle yapiolar. Ailen cok bencil kusura bakma
o zaman kendi evinizi kapatın hep onlarda kalın

öbür konuya da yazdım

annen olmayınca hep beraber kalıyorsunuz annen olunca neden kalmıyorsunuz bir o kadıncağız mı fazlalık

diğer evli kardeş kız mı erkek mi anlamadık ama ona neden sen bari kal diyor baban

senin kalma görevin varsa onun da olsun

10 günün yarısında da o kalsın
Ay yok asla annem gidince yemek ses herseyngudiyo ondan gidiyoz iste digeri evli o da buralarda oturuyor ona demis halbuki bi bekar daha var yaninda

Yuva dediğimiz şey bu işte. Boş bi ev değil orası. Anne babalar çocuklarının yeni hayatlarını çabuk kabullenemiyor. Bütün baskıların sebebi bu. Baba rahat edemiyorum evimi özledim diyorsun “e burada senin evin” diyor hemen. Öyle değil işte o işler :)
Aynen ole ablam bile ole diyo napcan evde ora da ev:(

siz neyin içindesiniz böyle. ben olsam arada gider 2-3 günlük yemek yapardım yada babamı kendi evime çağırırdım.orda 10 gün kalmanız çocukla büyük saçmalık geldi bana.

vicdan yapacak bi durum yok. rahatınıza bakın

Daha once konu acmistim kisin baska evde kalmak adiyla...bugune kadar evime gelemedim bugun cocuk cok sıkildi oyuncaklarjmi istiyorum dedi birszda ust bas almak icin geldim eve gunduz babamda giderken cabuk gel dedi..neyse eve geldim isittim evimj vocukda oynamaya basladi .babama msj attin baba ben bugun evde durcam ccouk gelmiyo oynuyor burda evde isindi falan dedin isinmisken kalayim dedim tamam diye cvp yazdi..diger evli kardesimde ordaydi o msj atti aksam bana..babam sen gidince cok uzuldu dedi bana sen bari kal yalniz birakma dedi dedi..senin icinde gelmesse gelnesin dedi ama cok uzgun suab falan dedi...bide geceye dogru resim atmis 3ü yumurta kirmis yiyor sanki ben vicdan yapayim diye...bende suan huzursuz ca evimde oturyorum uyku girniyo gozume birakti gitti dicekler pesimden ..bikerecuj geldim diye evime..bu kona birsz kiziyorum yemeklerini de yaptim gelirken cok sukur eli aya tutuyo ustelik bi kiz kardesim daha var evde..ben evime gelince bole durumlarda hep suclumu olucam ya ustumdeki bu baski beni cok kotu hissettiriyor..yarin geri gidicem

Eski konuyu bilmeyenler icin;
Annem abimin focuguna bakmaya gitti 10 gun falan biz esimle babamin yaninda kaliyorduk yemek yapmak icin falan..babamda hep israr ediyordu kalin eve gitmeyin diye bizde yalniz birakmak istemedigimiz icin kaliyorduk ama ben cocukla pek rahat degildim..
Kalmayın bence artık. Yaptığınız şeyler göze gözükmüyor. 1 günlük geliyorsunuz ama hemen suçlu duruma düşüyorsunuz. Kocaman eli ayağı tutan insanlar.her şeyi yapabilirler.Gelip sizde yemek yiyip evine gidebilirler.kocaman insanlar düzenini bozmuyor ama siz küçük çocuklar üstelik soğuk evde düzen bozuyorsunuz.Yarin arayıp baba yemek yaptım gelin burda yiyelim de akşama evlerine gitsinler böyle devam edin

Back
X