Evime habersiz giren kaynana!

Anahtari vermis esiniz. Konuda kizmaniz gereken esiniz. Ama tabi koca duşkunu olunca kaynanaya yuklenmek kolay. Hatta esiniz bile yiyememis sarmayi yazik esinjze o derece

Açık olmak gerekirse, annem sarma yapsa ben yokken girip bıraksa hiç bozulmam. Aldırış etmem hatta memnun bile olurum. Bu sebeple aynısını kayınvalide yapsa laf etmeye yüzüm olmaz çünkü herkes evladının evine giriyor nihayetinde.
Madem bu kadar hassassınız keşke anahtar vermeseydiniz. Ben yanlış hatırlamıyorsam evliliğimin ilk 2 yılı anahtar vermedim kayınvalideme, aynı apartmanda oturuyoruz. Sonra verdim onu tanıyıp güven hissedince sanırım. Hoş bizimki girmiyor. 2 yaz önce miydi hani büyük dolu yağacak falan dendi millet arabasını sardı falan, o yaz evde değildik. Yalvardık çık yukarı da camı tam kapat diye ama nafile. Ben de buna kızıyorum herkesin derdi başka. Bizimki faydalı olacağı işler pek yapmaz, eve de girmez sarma da getirmez camı da kapatmaz. 😀

Vallaha konu acmak yerine ben üstüne salcasini gecirip sarma yer olurdum su anda. Kayinvalideyi de arayip bi "Eline saglik anne, düsünmüssün" derim. Esinizden cikartamadiginiz hinci kadindan bosuna cikartmayin. Madem bu kadar kötüleyeceksiniz bundan sonra yemegi de kabul etmeyin, anahtarinizi da alin, yani o kadar durusunuz varsa.

Tamam iyi düşünmüş sarma getirmeyi ama cidden eşim bile sarmayı yiyemedi. O kadar sert ve diri kalmıştı ki.
Bu ayrıntı neden?
Acaba kadın sarıp pişirmeden mi getirip bıraktı bazen benim kv demde sarma sarıp verir ben ister pişiririm istersem dolaba atarım. Şimdi sarıp getiren olsa ne iyi olurdu 😋

Sarma kofte hamur isi bunlar paylasinca guzel..yaw evde yokmussun koymuscikmis
Kadin.. geri mi
Goturseydi? ki
Normalde asla
Sevmem boyle anahtar verme olaylarini.. ama ortaligi
Karistirmamissa sorun nedir? Cekmecekerini orani burani karistirsa daha mi iyiydi? Ha memnun degilsen anahtarinizi geri al yani..arasa iyiymis
Ama aklina gelmemistir belki…

bunu burayabuazmak yerine kaynaniza acikca soylemelisiniz .
eve gelmeden haber ver yoksakta girmek icin izin iste gibi

1-2 yil evvel benzer bir konu vardi. KV yemekleri asiri salcali ve tuzlu yapiyor, ustelik esimin rahatsizligini ve tuzsuz yemesi gerektigini biliyor ama kocisimi en cok ben dusunurum, pis, yilan kv oglusunu dusunmuyor minvalinde. Gidip adami fitleyip durdu, yine salcali yemek yapti diye konu acti vs. (Konu linkini bulamadım).

En son adam kadini bosayacakti diye hatirliyorum.

Sayfalardir yazildigi gibi bir de ben diyeyim. Esinize ses edemiyorsaniz oturacaksiniz oturdugunuz yerde. Hatta oturmayin baslayin Ozbek pilavini yapmaya. 1 saat suruyor malum. Seyretmek karin doyurmuyor.

Kadin hamile olduğumu biliyor ve canın bir şey çekerse söyle yapayım diyor ama en çok sevdiğim pilavı bile yapmayıp katır kutur sarma yapıp getiriyor bir de habersiz içeri gidip.
Sarma sarcak kadar zahmete girip neden çiğ bıraksın bilerek. İthal pirinçler var piyasada bı saat pisse bile sicakken pişmiş gibi. Soğuyunca bildiğin plastik. Belkide öyle pirinc rastgeldi.

Sarma kofte hamur isi bunlar paylasinca guzel..yaw evde yokmussun koymuscikmis
Kadin.. geri mi
Goturseydi? ki
Normalde asla
Sevmem boyle anahtar verme olaylarini.. ama ortaligi
Karistirmamissa sorun nedir? Cekmecekerini orani burani karistirsa daha mi iyiydi? Ha memnun degilsen anahtarinizi geri al yani..arasa iyiymis
Ama aklina gelmemistir belki…
sorun su ;
kaynana evde olmama ihtimallerini biliyor buyuzden zaten elinde anahtarla geliyor .

Napmış kadın yahu bi tencere bırakıp çıkmış. Siz kaynananızı sevmediğiniz için kusur arıyorsunuz yoksa pişiremediği sarmayı da alakasız bi şekilde burda anlatmazdınız. Kaynananızın kabahatini ikiye katlamaya çalışıyorsunuz sanırım. Ama olabilir yemek tam pişmemiş olabilir bu bi insanlık kusuru değil

++++

Keşke benim eve de sarma bırakıp çıkan olsa❣️

Eş suçlu o tamamda
Kv de hiç masum değil bence, anahtarı neden yanında taşıyor? Evde olmadığını bile bilemi gitmiş eve yada anahtar hep yanındamı.
Bence kv de hiç iyi niyetli değil.
İyi niyetli olsa gelmeden arar sarma yaptım evdeysen getircem der. Çat diye gelmez, hadi geldi, anahtarıda yanıma alayım belki lazım olur diye düşünmez.
Daha önce eve kaç kez girdi diye düşünürüm.
Ailelere acil durumlar vb için anahtar verilebilir, anlayabilirim. Ama o anahtar evde güvenli biryerde durur. İstediği zaman eve girip çıksın diye yanında taşınmaz. Ben olsam geri isterim anahtarı. Eşide hiç karıştırmam, belli pasif biri. Direk kv anahtarı geri verirmisin, ben yokken evime girilmesini istemiyor derim. Kırılırsa çok iş olur.

Back
X