- 18 Ekim 2014
- 8.158
- 39.053
- 748
- Konu Sahibi Umuthepvar_
-
Ozaman dünyada bayan kalmaz. Cünkü herkes bir şekilde görümce k.v oluyor. Ben hem gelinim hem görümce . Ama bende 3 görümcek var. Görümceligin kitabini yazarlar
Eğer geri dönersen daha beterlerini yasaticaklar çünkü gitti ama ben olmadan yapamadı ya da ailesi istemedi diye seni iyice sahipsiz beller. Çocukla ve hamileyken oldukça zor bir durum ama kendi ruh sağlığın için kendine değer ver. Ancak pişmanlıktan sürünür hatalarını anlar o zaman şans verebilirsin ama eğer bundan sonra ilk adımı atan sen olursan inan çöpten farksız davranır. Allah yardımcın olsun inşallah daha hayırlı kapılar açılırMerhabalar, 9 aylık evli 5 aylık hamile bir kadınım. Severek evlendik zorluklarla fakat kıymet bilmedi. 2 gün önce herkesi topladık bitircem dedim, inanmadı hiçbir zaman gidicegime sevgime o kadar güvendi ki. Ben benimle ilgili şikayetlerini anlatır sanırken Bi sürü iftira attı bana. Ablalariyla aynı binadayiz onlar ne dediyse onu dedi. Zaten aileme söyleme sebebimde sen ablamların ayaklarinin altına kurban ol demesiydi ailemi aricam yeter dediğimde bile inanmadı bana. Herkesin içinde beni ayaklar altına attı bu kimseye gitmek istemiyor benim ailemden, kendi ailesi gelince döktürüyor siz gelince Bi çay koyuyo gibi iğrenç iftiralar attı ve kimse orda biz gelinimizi biliyoruz demedi yalvardım ben öyle biri miyim diye herkes sustu. Ablası gelmiş sen bizi hiç istemedin zaten dedi titredim buz gibi oldum, ben sizi zorla eve getirmiyor muydum etrafınızda döndüm dedim ama eşimden ses çıkmadı. Deli ablası kendini yerlere attı sonra eşim bağırdı annemle babama alın kızınızı gidin dedi amcası eşime vurdu falan. Annemler çıktı ben indim aşağı kadar gidemedim o an. Büyükleri gelip benle konuştular yıkma yuvani dediler durdum eşimle tek kaldık yanıma bile gelmedi gitti uyudu ama ben o lafları hazmedemedim gece boyu oturdum ağladım düşündüm ve sabah babama geldim, beni gördü hazırlanırken sormadı bisey sırtını döndü 10 dk geçti aradı açmadım arama beni yazdım. Ben bitirdim sende ailenle mutlu ol dedim biseyler yazdı falan cevap vermedim dünden beri ne aradı ne yazdı ne de geldi bitircem nankör yalancı Bi insanmış beni koruyup savunamayacak kadar acizmis, o benim en büyük hayal kırıklığım en büyük
Yetkim olsa evliliğin ilk senesi hamile kalmayı yasaklardım. Ne evliliği biliyorlar, ne ilişkiyi yönetmeyi, ne cinselliği... Ama çocuk büyütecekler, oyuncak ya...en ufak bir şeyde koşarak barışacağınızdan eminim ne yazık ki.daha evliliğin 4. ayında hamile kalmak neden? kovalayan mı vardı? niye herkesi topluyosunuz ayrılıcaksanız ayrılın sülale buluşmasına şova bağlamaya ne gerek var?hatalar zinciri.o kadar çıkan rezalete hala orda kalmaya devam etmişsin bi de.kendine bunu yapan kadınlar benim gözümde adamdan daha suçlu.inşallah adam boşar da (sen koşarak ger gidersin çünkü) çocuk o ortamda doğup büyümek zorunda kalmaz.
Herkesi derken ben anne ve babamı çağırdım beni almaları için o ablasına haber etmiş onlarda amaçlarını anne ve babaları yok çünküHerkesi niye topladiniz orasini anlamadim. Amerikan mahkemesi gibi onlar jüri mi.
Akşam dönmeme sebebim şu aileme bisey yaparlar diye korktum sonuçta namuslariyim sözde namuslari tabi. Donmicem sürünsün istiyorum ben çok acı çektim o da öyle olsun istiyorum. Sonunda dönecek olsam bile dediğin gibi sartlarimdan biri bu olcak ayrı ev çünkü nefret ettim evimden bile soğuttular beni. Büyük ihtimal kabul etmicek davami acicam hemen bendeİlk ozurde donuceksiniz zaten donmeyecek olsaniz aksam anne babanizla donerdiniz.Cocuk var diyceksiniz ,cocuk olursa toparlar denilecek falaaaan filaaaan
Geri donme sarti olarak baska yerde eve tasinma koyunda,arada bir nefes alma sansiniz olsun bari, ama bundan daha iyi bir evliliginiz olmaz yani es ortada aile ortada,yasam bicimi ortada goturebildiginiz yere kadar artik
En ufak tartismada aile meclisi toplamalar,kabile hayati yasamlar,kadinli erkekli siddet egilimli kisiler, birbirinden cikmayan aileler ,gelin degil hizmetci mantikli kv gorumce elti guruhu zor olmuyor iste ama dinlemiyorsunuz.
Aslında bunu biliyorum bende ama işte diyorum az Bi çabalasa belki dönerim ama yok. Herkesin içinde bu sizi istemiyor demesi delirtti beni ve Bi Allahın kulu da bizim gelinimiz bizi el üstünde tutuyo demedi hepsi nankor sanki Bi kapanın içinde gibi hissettim kendimi. Evet ailem sahip çıkıyor annem ve babam biz kızımızı biliyoruz sizi de taa en başından biliyoduk dedilerAynı model kocadan bende de var. Ben sırf Görümceler yüzünden boşanmak istedim ama eşim dön düzelecem dedi istemeye istemeye döndüm emin olun hiç bir şey değişmedi. Eşim kardeşleri konu olunca bana ağır laflar der. Eğer bir insan başta neyse en sonda da o olarak kalıyor siz sadece durumumu kabullenip eziliyorsunuz. Ailesinin dolduruşuna geldiği belli yoksa hamile iken insan karısını el üstünde tutar. Benim eş te ailesine gidip benim karım evde yemek temizlik yapmıyor demiş sırf kendini haklı çıkarmak için. Halbuki Görümceler den dolup gelir evde sürekli her şeye kavga çıkarırdı. Değişmeyecek bu da kulağınıza küpe olsun. Aileniz arkanızda mı
Allah razı olsun evet işte bu yüzden ayrı ev isticem başka bir yerde belki degismicek biseyler ama ben dediğimi yaptırmış olcam. Ben netim bu konuda çok sabrettim hergun ağladım ama eşimden bunları beklemedim ben aileme geldim biri gelmedi kapıya eşime kimse gelmesin aramasın dedim. Ama eşimi bekledim o da gelmedi. Bugünde Wp grubuna gezmeye gitmişler onu attılar ağlama krizine girdim çok zoruma gitti çıktım gruplardan da net olduğumu anlasınlar diye. Çünkü benim geri döneceğimi dusunuyolarEğer geri dönersen daha beterlerini yasaticaklar çünkü gitti ama ben olmadan yapamadı ya da ailesi istemedi diye seni iyice sahipsiz beller. Çocukla ve hamileyken oldukça zor bir durum ama kendi ruh sağlığın için kendine değer ver. Ancak pişmanlıktan sürünür hatalarını anlar o zaman şans verebilirsin ama eğer bundan sonra ilk adımı atan sen olursan inan çöpten farksız davranır. Allah yardımcın olsun inşallah daha hayırlı kapılar açılır
Allah razı olsun evet işte bu yüzden ayrı ev isticem başka bir yerde belki degismicek biseyler ama ben dediğimi yaptırmış olcam. Ben netim bu konuda çok sabrettim hergun ağladım ama eşimden bunları beklemedim ben aileme geldim biri gelmedi kapıya eşime kimse gelmesin aramasın dedim. Ama eşimi bekledim o da gelmedi. Bugünde Wp grubuna gezmeye gitmişler onu attılar ağlama krizine girdim çok zoruma gitti çıktım gruplardan da net olduğumu anlasınlar diye. Çünkü benim geri döneceğimi dusunuyolar
26 yaşında muhasebeciyim eşimde 28 yaşında. Inan ki hatam yok aslında var çok kıymet verdim herkese ben görümcelerimi eve davet ederdim hergun, eşim işte oluyordu geç geliyordu çay dokmelerine bile izin vermezdim ben yapardım severek isteyerek ama eşimle birlikte onlarda o gün sen hiç kimseyi istemedin zaten evine dediler iftira o kadar ağır ki delircem sandım. Eşim dışında kimseden bisey beklemiyorum bittiler benim için eşimi de çocuğum için affederim ama sürünsün istiyorum çünkü beni rezil etti onların ayaklarının altına kurban ettiYaşlar ufak herhalde. Dönecek gibisin de bari çok özür dilerlerse toptan(tabii anlattığın gibiyse sen süperken onlar nankörse vs), dön.
Ayıp söylemesi ama Bi seferlik bisey de oldu inan istemiyoduk bizde ağladım çok hatta ama aldırmayı asla düşünmedim. Bi de hep Allah'a yalvarıyodm bana Bi mucize ver diye dualarımın karşılığıdır belki de diye düşündüm evliliğimin kurtarıcısı diye değil. Asla etmem beni yaktı o bitirdi ona olan sevgime güvendi hep ama artık gururum daha öndeİğrenç bir sülale bunlara girdiğim yetmemiş bir de yemeden içmeden çocuk yapmışsın Allah akıl fikir versin sana ne diyeyim ki.
O adam bozuntusu eşin de yarım ağız gelip özürdileyince dönmezsin inş. Çünkü ayrı ev bile açsa adamın kumaşı belli. Bi yol olmaz ondan.
Şart koş bari o eve dönme. Başka ev tutsun. İşin gücün de varmış. Ön teker nereye giderse arka teker oraya gider derler gerçi. Baştan böyşe bir olay gidişatı belirlemiş görünüyor. İnşallah biz şaşırırız da sen çok mutlu olursun26 yaşında muhasebeciyim eşimde 28 yaşında. Inan ki hatam yok aslında var çok kıymet verdim herkese ben görümcelerimi eve davet ederdim hergun, eşim işte oluyordu geç geliyordu çay dokmelerine bile izin vermezdim ben yapardım severek isteyerek ama eşimle birlikte onlarda o gün sen hiç kimseyi istemedin zaten evine dediler iftira o kadar ağır ki delircem sandım. Eşim dışında kimseden bisey beklemiyorum bittiler benim için eşimi de çocuğum için affederim ama sürünsün istiyorum çünkü beni rezil etti onların ayaklarının altına kurban etti
Siz bitti deyince o ne yazdı?Ve yuvayı yıkan siz mi oluyormuşsunuz? Daha bir sene olmamış evlenelim üstelik hamilesin. İyi düşün derim. Daha baştan böyle davranan insanlar ömrünü verme.Merhabalar, 9 aylık evli 5 aylık hamile bir kadınım. Severek evlendik zorluklarla fakat kıymet bilmedi. 2 gün önce herkesi topladık bitircem dedim, inanmadı hiçbir zaman gidicegime sevgime o kadar güvendi ki. Ben benimle ilgili şikayetlerini anlatır sanırken Bi sürü iftira attı bana. Ablalariyla aynı binadayiz onlar ne dediyse onu dedi. Zaten aileme söyleme sebebimde sen ablamların ayaklarinin altına kurban ol demesiydi ailemi aricam yeter dediğimde bile inanmadı bana. Herkesin içinde beni ayaklar altına attı bu kimseye gitmek istemiyor benim ailemden, kendi ailesi gelince döktürüyor siz gelince Bi çay koyuyo gibi iğrenç iftiralar attı ve kimse orda biz gelinimizi biliyoruz demedi yalvardım ben öyle biri miyim diye herkes sustu. Ablası gelmiş sen bizi hiç istemedin zaten dedi titredim buz gibi oldum, ben sizi zorla eve getirmiyor muydum etrafınızda döndüm dedim ama eşimden ses çıkmadı. Deli ablası kendini yerlere attı sonra eşim bağırdı annemle babama alın kızınızı gidin dedi amcası eşime vurdu falan. Annemler çıktı ben indim aşağı kadar gidemedim o an. Büyükleri gelip benle konuştular yıkma yuvani dediler durdum eşimle tek kaldık yanıma bile gelmedi gitti uyudu ama ben o lafları hazmedemedim gece boyu oturdum ağladım düşündüm ve sabah babama geldim, beni gördü hazırlanırken sormadı bisey sırtını döndü 10 dk geçti aradı açmadım arama beni yazdım. Ben bitirdim sende ailenle mutlu ol dedim biseyler yazdı falan cevap vermedim dünden beri ne aradı ne yazdı ne de geldi bitircem nankör yalancı Bi insanmış beni koruyup savunamayacak kadar acizmis, o benim en büyük hayal kırıklığım en büyük
Ben hepsinin içinde bağırdım bitti sen ailenle mutlu ol dedim delirdim kimse tutamadı beni. Ama bi kere kalkıp bakmadı bana. Bana benim sorunum yok sorun çıkaran sensin dedi dün daha da cevap vermedim.Siz bitti deyince o ne yazdı?Ve yuvayı yıkan siz mi oluyormuşsunuz? Daha bir sene olmamış evlenelim üstelik hamilesin. İyi düşün derim. Daha baştan böyle davranan insanlar ömrünü verme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?