- 24 Ekim 2014
- 59.304
- 330.157
- 698
- Konu Sahibi Umuthepvar_
-
O koca çocuğunuza iyi bir baba olabilecek mi? Eşine sevgi dolu yaklaşıp çocuğuna örnek olabilecek mi?Karnımda çocukla sığamıyorum hiçbir yere ilerisini düşününce daha da zor geliyor çok zor durumdayım gerçekten Bi yandan bitir gitsin ben bi daha o çocuğu görmek istemiyorum diyen bir anne Bi yandan kızım kendi biliyo her şeyi o karar versin diyen bir baba bir yandan gururuma yediremeyip gitmek istemeyen ama bir yandan da gelse yalvarsa çocuğum için göz yumacagim bir ben
Yasadiginizi ve karsi yorumlari okudum tek tek.Cogunluk bitirin bu evliligi demis,bir grup var yine kaos yasayan ama bir sekilde evliliklerini duzeltebilen.Duzeltebilen ve yollarina devam edenlere hayranlikla bakiyorum.Ben de evimden gitmek durumunda kalmistim yasadigim olaydan dolayi.Yaslarimiz farkli yani daha yasliyiz cift olarak sizden ama yasadigimiz olay benzerliklerle dolu.Dün annemle tartıştık ,ben dedim ki annemlere ben onu beklicem bi süre yalvarsın yakarsın cocuk için dönerim belki annem birsürü laf söyledi sen gurursuzsun vs. bu hayatın ileriside var dedim anneme.bende biliyorum her şeyi bana denilenleri ikidebir hatırlatmana gerek yok falan dedim kalktım ağlayarak zaten içim acıyo bi de herkes gerceklerı yuzume vurunca canım daha da yanıyo. Bende o sinirle kalktım mesaj attım eşime esyalarımı torbaya koyup kapıya bırak aldırcam ben diye.bitiriyosun yani her şeyi dedi cevap vermeden bilezikler de sende yuzugude gondercem vs dedim gel kendin al dedi sonra arıcam ac teli dedi 10 kere aradı acmadım sonra actım ama içim o kadar yanmış ki bagırdım cagırdım ıcımı doktum ben sana guvenmıstım dedim delirttin sen beni dedim. Ben senin aileni istemedim mi sen öyle söyledin dedim öyle değil mi diyince bende film koptu Allah belanı versın senın diyip kapattım.Mesaj attı seninle konuşulmuyor diye evet çünkü aklım yerinde değil sayenizde öfkeden başka bir duygu bırakmadın bende sen dedim kaldı öyle
Yani beni bu denli küçük düşürmeseydi ben kalırdım zaten simdi bu durumda olmazdım terapiste de giderdik aklımda vardı zaten bu ama bundan sonra insanların bile bakısı degıstı bana insan demeye dilimde varmıyo ama işte.Yasadiginizi ve karsi yorumlari okudum tek tek.Cogunluk bitirin bu evliligi demis,bir grup var yine kaos yasayan ama bir sekilde evliliklerini duzeltebilen.Duzeltebilen ve yollarina devam edenlere hayranlikla bakiyorum.Ben de evimden gitmek durumunda kalmistim yasadigim olaydan dolayi.Yaslarimiz farkli yani daha yasliyiz cift olarak sizden ama yasadigimiz olay benzerliklerle dolu.
Benim nacizane ogrendiklerim; (bitmek uzere olan evliligim var ve cumartesi terapi alicaz yine)
1- öfke patlamasinin sonuclari agir oluyor.
2-ofke patlamasina neden olan olaylar sınır koyamamaktan cikiyor.
3-duygularimizi kontrol etmeyi ogrenmemiz gerekiyor ki durumu iyi idare edebilelim.
Tabii sınırların olmadigi bir kok aile iliskisinde bu tarz kaoslar her zaman yasaniyor oluyor.esimin ailesinden nefret eder hale geldim.
Esiniz sınır koymayi ogrenmek isterse ,cabalarsa neden olmasin.benim eşime psikiyatrist sınır dersi veriyor suan.Ogrenmek cok zormus.Acılı surec.Onemli olan size o guveni vermekte gonullu olmasi.Hatalar,travmalar yasaniyor bir sekildede ,ofke krizi durulunca elde ne var ona bakmak lazim.Elde bisey kalmadiysa tamam yeni sayfa acilir ama yine de saglikli kafayla uzun uzun konusmak,tartismak lazim derim ben.
Aynen öyle inan onca insan ne dediyse dedi unuturdum iki güne umursamaz olurdum ama insanın eşi yapınca bunu insan bitiyomuş. Benim bi borcum vardı kredi çekip onu ödedi onu bile söylemiş herkese o kadar incindim ki anlatamam ama şu an daha güçlü hissediyorumelalemin iftiraları neyse de insanın hayat arkadaşı iftira attıktan sonra geriye hiçbişiy kalmıyor. alsın hepsini koynuna onlarla yatsın artık sümsük
Hala değişen bişe yok konuları babamın ailesi de duymuş ve herkes benim ne olduğumu biliyo zaten ailemde bu yüzden benim yanımda. Ona göre benim annem yıktı yuvamı bana diyo ki anneni sil gel ya annenn ya ben böyle bişey var mı ya ben dönüp bi kere ablalarını sil demedım bana her lafı diyen onlardı. Niye ki annem ben kızımı burda bırakmam demiş tehditkar konuşmus bana onları söylüyo,annen yaptı onun suçu beyin yoksunu anlamıyo benim ona kırılıp gittiğimi.Dönmicem ona güçlü durcam ve sessiz kalcam hep, kim ne derse desin çünkü ben konuştukça iyi ki senin gercek yuzunu görmüşüm diyo. Amcası aramış yuvayı kurtaralım diye önemli olan eşim dedim bende aileme o gelmiyo o dusunmuyo ıstemıyorum kımseyı dedımn. Benim amcamda konuşalım bi sonra karar verelim dedi ama inan ben hiç istemiyorum cunku guvenım bitti onaNaptiniz son karariniz nedir?
Allahim benim yasadigim duruma benziyor.Benimki de abimin konusmasini ortaya koyuyor diyor ki o konusmasaydi duzelirdik,benim yuzumden bozulmus evliligimiz.Acaba benim sessiz cigliklarimi duymak istememesinden olabilir mi bu durum?Yalvaran durumuna dusmeyin daha guclendirirsiniz elini.Gonlu olan adam afedersiniz bok yemeyi bile kabul eder evliligini kurtarmak icin.Mirin kirin yapmaz.Hala değişen bişe yok konuları babamın ailesi de duymuş ve herkes benim ne olduğumu biliyo zaten ailemde bu yüzden benim yanımda. Ona göre benim annem yıktı yuvamı bana diyo ki anneni sil gel ya annenn ya ben böyle bişey var mı ya ben dönüp bi kere ablalarını sil demedım bana her lafı diyen onlardı. Niye ki annem ben kızımı burda bırakmam demiş tehditkar konuşmus bana onları söylüyo,annen yaptı onun suçu beyin yoksunu anlamıyo benim ona kırılıp gittiğimi.Dönmicem ona güçlü durcam ve sessiz kalcam hep, kim ne derse desin çünkü ben konuştukça iyi ki senin gercek yuzunu görmüşüm diyo. Amcası aramış yuvayı kurtaralım diye önemli olan eşim dedim bende aileme o gelmiyo o dusunmuyo ıstemıyorum kımseyı dedımn. Benim amcamda konuşalım bi sonra karar verelim dedi ama inan ben hiç istemiyorum cunku guvenım bitti ona
Bence yorumunuz yerli yerinde ve gayet guzel aciklamissiniz.Yadirgayanlar olabilir ama ben katiliyorum sahsen.Canim belki yadirgayacak insanlar olacaktir yorumumu. Şöyle soyliyim sonu a kadar okudum ve yorumum "nebicim adammış saygisizliga bak annene babana alin kızınızı gidin demis bosan bu adamla omur gecmez " yazacaktım. Ama basa dondum ve 9 aylik evli oldugunuzu gördüm .esinin cok buyuk bir reste ihtiyaci var. Yuvani yikma cunku daha yeni evlisiniz ve bircok evliligin baslarinda gercekten bu tarz buyuk sorunlar yasaniyor. Bilakis ben yasadim en son doğumumda yasadim 3 sene gecti ustunden. 5 senelik evliyim. Cevremde de yeni evliler ilk donemler cok tartismali ve aile kavgalariyla dolu zamanlar gecirdi sahit oldugum. Yani esin hatasini anlamali ve burnu cok iyi sürtünmeli. Ailene ve sana saygisizlik yapmamayı öğrenmeli bunu bir sekilde basarmak sana düşüyor. Yuvanizi yikmak yerine bir süre onun hatasini anlamsini saglayip iletişimi kesmeni oneririm. Ve ailesinden uzak olmaniz gerekiyor bunuda soyleyeyim. Hatta benim gorusum evliligin ilk zamanlarinda iki aileninde uzak olmasi. Yoksa aile birliği olusmuyor.su an gerçek ailesinin kimoldugnun farkinda değil. Hamileymissin elbet duzeleceksinizdir
Ama taviz verme. Dediğim gibi evliligin ilk dönemleri ilk yillari gercekten zor geçiyor. Bizim evliligimiz cocuk olduktan ve ailelerden uzaga tasindiktan sonra oturdu. Ailelerin pek zarari yoktu bze yarari vardi ama yinede kendi aile birligimizi kurmamiz icin ailelerin devrede olmamasi gerekiyor.benden tavsiye sadece.umarim hersey yoluna girer
Tesekkur ederim :)Bence yorumunuz yerli yerinde ve gayet guzel aciklamissiniz.Yadirgayanlar olabilir ama ben katiliyorum sahsen.
İşte zaten buna inancım olsa ve bir caba görsem dönerim cocugum için ama benim ona güvenim kalmamış ki. Benim hayallerimi umutlarımı öldürdü o.. Annem böyle olduğu için annemi sevmiyolar yuva yıktı diyolar zaten. Kendileri evimin içinde bu zaten bizi hiçbir zaman istemedi derken yuva yıkmadılar,annem beni o cehennemde bırakmayıp götürmek isteyince yuva yıkmış oldu Ben Allaha havale ediyorum onları bu halimle benim ahımı aldı onlarAdam gibi yaptiklarini duzeltecekse donun.yoksa arkaniza bile bakmayin.kaldi ki ben esinizi cok umarsiz buldum.siz hala duzeltmeye calisan tarafsiniz.
cok iyi dusunun.bazen gecen sadece yillar oluyor.simdi bir bebeginiz var.sonra belki iki uc bebekle bu durumda olabilirsiniz.
Annenize de helal olsun.
Ulkem de bu annelerden cok cok olsun Allahim..
Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim bende katılıyorum her cümlene.Benim şu an yaptığım bu aslında beni kaybetmekten korkmayan bir adamla evliyim ve gerçekten sürünsün istiyorum belki çok umudum yok ama zamanla bunun olacagınına olan inancım az da olsa var. İnan en son konuştuğumuzda bi gram umudum kalmadı çünkü bana hala annei sil gel diyen biri o.Ben onca seye ragmen aileni sil asla demedim dememde. Sessiz kalıyorum onlara karşı ona karşı.. Ve sunu biliyorum ki sessizlik insanı öldürür ne derse desin agzımı acmıcam cunku o kadar yoruldum ki anlatamam.Aile birliğimize gelince o müsade etti herkesin evimde söz sahibi olmasına yani düşün görümcem ben 3 aylık gelinken 1000 lira mutfak masrafımı olur dedi eşime ve aşırı uyuz olmustum esime bunu soyledıgımde o benim ablam hesap vermek zorundayım demıstı. O aile olamadı ben değil ona göre de ben öyleyim gerçi de.Canim belki yadirgayacak insanlar olacaktir yorumumu. Şöyle soyliyim sonu a kadar okudum ve yorumum "nebicim adammış saygisizliga bak annene babana alin kızınızı gidin demis bosan bu adamla omur gecmez " yazacaktım. Ama basa dondum ve 9 aylik evli oldugunuzu gördüm .esinin cok buyuk bir reste ihtiyaci var. Yuvani yikma cunku daha yeni evlisiniz ve bircok evliligin baslarinda gercekten bu tarz buyuk sorunlar yasaniyor. Bilakis ben yasadim en son doğumumda yasadim 3 sene gecti ustunden. 5 senelik evliyim. Cevremde de yeni evliler ilk donemler cok tartismali ve aile kavgalariyla dolu zamanlar gecirdi sahit oldugum. Yani esin hatasini anlamali ve burnu cok iyi sürtünmeli. Ailene ve sana saygisizlik yapmamayı öğrenmeli bunu bir sekilde basarmak sana düşüyor. Yuvanizi yikmak yerine bir süre onun hatasini anlamsini saglayip iletişimi kesmeni oneririm. Ve ailesinden uzak olmaniz gerekiyor bunuda soyleyeyim. Hatta benim gorusum evliligin ilk zamanlarinda iki aileninde uzak olmasi. Yoksa aile birliği olusmuyor.su an gerçek ailesinin kimoldugnun farkinda değil. Hamileymissin elbet duzeleceksinizdir
Ama taviz verme. Dediğim gibi evliligin ilk dönemleri ilk yillari gercekten zor geçiyor. Bizim evliligimiz cocuk olduktan ve ailelerden uzaga tasindiktan sonra oturdu. Ailelerin pek zarari yoktu bze yarari vardi ama yinede kendi aile birligimizi kurmamiz icin ailelerin devrede olmamasi gerekiyor.benden tavsiye sadece.umarim hersey yoluna girer
boşa niye dil döktürüyosun millete. özür dileyince gitcen madem niye konu açıyon ki.Akşam dönmeme sebebim şu aileme bisey yaparlar diye korktum sonuçta namuslariyim sözde namuslari tabi. Donmicem sürünsün istiyorum ben çok acı çektim o da öyle olsun istiyorum. Sonunda dönecek olsam bile dediğin gibi sartlarimdan biri bu olcak ayrı ev çünkü nefret ettim evimden bile soğuttular beni. Büyük ihtimal kabul etmicek davami acicam hemen bende
Hic bir erkek tarafi geline hak vermez.veren varsada milyonda birdir.o da zaten vicdanli bir evlat yetistirdigi icin bu durumlar yasanmaz.İşte zaten buna inancım olsa ve bir caba görsem dönerim cocugum için ama benim ona güvenim kalmamış ki. Benim hayallerimi umutlarımı öldürdü o.. Annem böyle olduğu için annemi sevmiyolar yuva yıktı diyolar zaten. Kendileri evimin içinde bu zaten bizi hiçbir zaman istemedi derken yuva yıkmadılar,annem beni o cehennemde bırakmayıp götürmek isteyince yuva yıkmış oldu Ben Allaha havale ediyorum onları bu halimle benim ahımı aldı onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?