- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Aynen cnm gerci benim daha cook tecrubeye ihtiyacim var 1.5yil oldu daha her gecen gun bir sey ogreniyorum forum da cok faydali
Kirmizi et biberlerinin cekirdeklerini temizleyip haslayin kabuklari atmaya baslayinca alin kabuklarini temizleyip dograyin kavonoza biraz koyun araya 1 dis sarimsak rendeleyin ustune kirmizi biber yine kavonoz dolana dek bi kirmizi biber bi sarimsak doldurun sirke su ve tuz karisimini ekleyin mukemmel bir meze kahvaltidada super oluyo
canım aynı tarif ettiğin gibi geçen sene yapmıştım ben...sarımsağı fazla olmuş kokusundan yiyemedik...saten ufak bi kavanozdu yenmedi attım mecburen...sarımsağın çok az olmasıyla alakalı mıdır yoksa sirke tuz ayarını tutturamadık falan da ondan mı öyle kokusu kötü yoğun oldu...seviyorum kırmızı biberi..buzluğa közleyip koydum ama kavanoza yapmak bana daha çok uyar..buzluğuma et koyarsam kurbanda, bu tür mezelere yer kalmaz...o yüzden kavanoz tarzına daha çok önem veriyorum...tuz su ve sirke konusunda biraz daha detaylı anlatırsan daha iyi anlarım canım..mesela konserve kavanozuna göre..ölçü ne kadar olmalı..
ay nasıl güldüm gece gece :) fabrika çıkışımı demişsin ya vallahi haklısın... bi ara acil misafirim gelecek diye bi kaç sebze alacam diye gittim markete...patlıcan almıştım ya bi görsen, şu beyaz mantar tabaklar varya köpükten, o tabaklara bi sıralamışlar patlıcanları, eni boyu eşit aynen dediğin gibi fabrikadan imal resmen :) zaten yemeği de yavan yavan olmuştu :) içi sanki köpük yer gibiydi :)
ama öyle canım yani sebze bu hepsi bir ayaarda büyümüyor sonuçta ben de kaç kez marketten çilek aldıysak dışı seni içi beni yakar hesabı dediğin gibi köpük tabaklaara ambalaj yapmışlar süslemişler alıcaz ya işte nasıl ham kokuyor çilek ama dışı kıpkırmızı zannedersin bu olgunlaşmış ama tadı tuzu yok
ama gerçekten bazen aldığım şeyler öyle organik gibi kokuyor ki mis domatesi kesiyorum mis gibi domates kokuyor biber desen çiğ ye kütür kütür yani
bazende bir alıyoruz ne biberde tad var ne domateste üstelik bir de hepsi aynı tatta oluyor saman gibi bu hormonu da hayatımızdan çıkarmanın bir yolunu bulsalar artık ya
organik şeyler çok lezzetli mesela bizim ev bahçeli olduğundan bahçede vişne,şeftali,naar var onları görsen nsaıl lezzetliler nasıl mis gibi bahar bahar yaz kokuyor mevsim kokuyor resmen kendinden geçiyor insan kokusuyla çünkü sadece suyla yeetişiyorlar onlar bahçemizde yani
Canim konserve kavonozu 3 cb ile doluyosa eger 2 cb sirke 1 cb su olacak tuz olcusu sana kalmis bence 1 yk yeterli olur bende goz karari yaparim cunku :)) sarimsaktandir bende oyle minik bir kavonoz ziyan ettim :))
annem konyali babam laz benim iki tarafinda yemeklerine asinayim :)) ama o dedigim yufka bulgur olurum biterim sana gelirdim yemeye yakin olsaydik)
aynen canım çok haklısın gerçekten, sebzeye meyveye hormonu basa basa düzelttiler hepsini bi ölçüde yaptılar evet başardılar bunu, ama bizi yamulttular... sağımız solumuz hastalıktan kurtulmuyor... bu hormonlar yüzünden olumsuz bildiğimiz herşey arttı...
evet mesela eskiden ninelerimizin teni pürüzsüz müş hiç de hasta olmazlarmış mesela benim büyhüklerim ninelerim görüyorum tek tüy yok vücutlarında neredeyse bacakalrında bile ama bizlere bak kıl yumağı gibiyiz artık herkes yüzü için lazere gitmeye başladı bunlara bizlerde dahiliz yani
oo canım hemşeriyiz yani sevindim :) bulgur bizim vazgeçilmezimizdir gerçketen herşeye kullanırız, dediğin gibi annem yapar çok, hayvanın boyun etinden yapar mis gibi ohh...birde boyun kısmı saf kas olduğu için et haşlanınca tel tel oluyor resmen yufkayı serip üzerine bulgur ekleyip eti didiklerken ellerinden dökülür gider et o kadar tel tel olur yani :) canım çekti yaw :)[/QUOTE
hanımlar ben erzincanlıyım bu yemek bizimkinin aynısı yufka pilav et ve tereyağ mis gibi olur gazel diyetteyim ben güya kız neyse bulgur biz herşeyimiz sulusu kurusu yemeği çorbası say say bitmez yani......
ben geldiiiimmm:) dün gece memleketten döndük bugün ayağımın tozuyla pazara çıktım. patlıcan, kırmızı biber, barbunya ve domates aldım. bi de lutenitsa denen sosu çok duydum kk'da. denemek için 2 tane 250 gramlık kavanoz aldım. yaptım koydum bakalm. beğenirsem haftaya devamı gelecek. şimdi şişeler ters çevrilmiş şekilde soğumayı bekliyolar. daha önce hiç yapmadığım için bu sadece bi deneme:) kalan patlıcanları, kırmızı biberleri de közledim attım dolaba. rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
yoldan gelip bunları yaptıysan o yorgunlukla maaşallah sana .....
mecburen yaptım canım. o tarif vardı elimde uzun zamandır niyetleniyodum yapmaya. yarın işe başlıycam. o yüzden mecbur hissettim kendimi. zaten az olduğu için hemen bitiverdi
selam kızlar, söz verdiğim gibi yapar yapmaz burda paylaşıyorum sizlerle.. :)
yapım aşamasını anlatıyorum,,
4 kilo kadar fasülyeyi ayıkladımi yeşil tatlı biber doğradım, göz kararı işte keyfinizce ayarlayın miktarını..
8 tane falan domates doğradım kabuklarını falan soymadım...
büyükçe bir tencereye yine göz kararı yemeğe koyar gibi sıvı yağ koydum, birazda zeytin yağı koydum fasülyeye yakışıyor diye...
yağ biraz kızınca bu fasülye biber ve domates üçlüsünü döktüm tencereye, ve yaklaşık 20 dakika kadar fasülyelerin rengi değişinceye dek soteledim...
en son kavanozlara doldurdum tamı tamına 4 kavanoz etti...hemen kapaklarını sıkıca kapatım direk makinenin içine ters şekilde koydum...
şuan makinem en yüksek derecede yoğun bölümünde çalışıyor...işim biter bitme zoturdum bilgisayara :) bakalım nasıl olacak...
bu benimde ilk denemem..inşallah güzel olur da bundan sonra hep böyle yaparız beraber :)
makineden çıkarınca yine ters biçimde düz biyerde soğuyana kadar bekleticem..
ertesi gün kapakları kontrol edip tuttuklarına emin olursam serin biyere düz çevirip koyacam...
eğer sonuç güzel olursa ilk fırsatta bamya alıp yapmayı düşünüyorum...
işte resimler...
Eki Görüntüle 501703 Eki Görüntüle 501704 Eki Görüntüle 501705 Eki Görüntüle 501706 Eki Görüntüle 501707
canım aynı tarif ettiğin gibi geçen sene yapmıştım ben...sarımsağı fazla olmuş kokusundan yiyemedik...saten ufak bi kavanozdu yenmedi attım mecburen...sarımsağın çok az olmasıyla alakalı mıdır yoksa sirke tuz ayarını tutturamadık falan da ondan mı öyle kokusu kötü yoğun oldu...seviyorum kırmızı biberi..buzluğa közleyip koydum ama kavanoza yapmak bana daha çok uyar..buzluğuma et koyarsam kurbanda, bu tür mezelere yer kalmaz...o yüzden kavanoz tarzına daha çok önem veriyorum...tuz su ve sirke konusunda biraz daha detaylı anlatırsan daha iyi anlarım canım..mesela konserve kavanozuna göre..ölçü ne kadar olmalı..
aynen canım çok haklısın gerçekten, sebzeye meyveye hormonu basa basa düzelttiler hepsini bi ölçüde yaptılar evet başardılar bunu, ama bizi yamulttular... sağımız solumuz hastalıktan kurtulmuyor... bu hormonlar yüzünden olumsuz bildiğimiz herşey arttı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?