- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
bulasık makinası kac dereceye kadar cıkabiliyor ki! arkadaslar içinde bakteri ve toksin ürüyor.. illa zehirlenmeniz sart degil vücüdunuza zarar.. ben uyarıyorum buzluk dısında saklama yapmayın. hekimim ben konserve içinde ne mikroplar uruyor ne hastalar geliyor bizeselam kızlar, söz verdiğim gibi yapar yapmaz burda paylaşıyorum sizlerle.. :)
yapım aşamasını anlatıyorum,,
4 kilo kadar fasülyeyi ayıkladımi yeşil tatlı biber doğradım, göz kararı işte keyfinizce ayarlayın miktarını..
8 tane falan domates doğradım kabuklarını falan soymadım...
büyükçe bir tencereye yine göz kararı yemeğe koyar gibi sıvı yağ koydum, birazda zeytin yağı koydum fasülyeye yakışıyor diye...
yağ biraz kızınca bu fasülye biber ve domates üçlüsünü döktüm tencereye, ve yaklaşık 20 dakika kadar fasülyelerin rengi değişinceye dek soteledim...
en son kavanozlara doldurdum tamı tamına 4 kavanoz etti...hemen kapaklarını sıkıca kapatım direk makinenin içine ters şekilde koydum...
şuan makinem en yüksek derecede yoğun bölümünde çalışıyor...işim biter bitme zoturdum bilgisayara :) bakalım nasıl olacak...
bu benimde ilk denemem..inşallah güzel olur da bundan sonra hep böyle yaparız beraber :)
makineden çıkarınca yine ters biçimde düz biyerde soğuyana kadar bekleticem..
ertesi gün kapakları kontrol edip tuttuklarına emin olursam serin biyere düz çevirip koyacam...
eğer sonuç güzel olursa ilk fırsatta bamya alıp yapmayı düşünüyorum...
işte resimler...
Eki Görüntüle 501703 Eki Görüntüle 501704 Eki Görüntüle 501705 Eki Görüntüle 501706 Eki Görüntüle 501707
meşhur fasulye yapılmış
Rabbim ağız tadıyla yedirmek nasip etsin eline koluna sağlık hemşooo
bulasık makinası kac dereceye kadar cıkabiliyor ki! arkadaslar içinde bakteri ve toksin ürüyor.. illa zehirlenmeniz sart degil vücüdunuza zarar.. ben uyarıyorum buzluk dısında saklama yapmayın. hekimim ben konserve içinde ne mikroplar uruyor ne hastalar geliyor bize
Demin bir konu gordum c colanin icinden igrenc bir cisim cikmis danonenin icinden dis!
Asil dikkat etmemiz gerekenler hazir gidalar
Esliden benim ananem anlatir kavurmalar kuplerde saklanirmis meyveler de benzer sekilde insanlar saglikliymis dondurucunun olmadigi zamanlar onu gecin buzdolabi yok
Konserve dunku teknik degil ki ama tabi su acisan cok haklisiniz dikkatli yapilmali kapaginin tutmasi cok onemli
uyarınız için teşekkürler... benden rica edenlere paylaştım, yapıp yapmamak herkesin kendi fikri tabi...
fakat ben düşüncemde ısrarcıyım...onca yediğimiz sağlıksız ürünlerin yanında konserve bana masum geliyor...
işin teknik kısmını elbet siz daha geniş bilirsiniz...ama zamanında örnek veriyorum açık süt zararlı diye vatandaşı UHT sütlere yönlendiren onların daha sağlıklı olduğuunu belirten bazı hekimler, şimdi açık sütleri tercih edin diye duyuruyor...yanlış anlamayın sizin fikrinize saygı duruyorum tabiki... ama şu an ki devirde ne yeddiğimiz bile belli değilken, böyle konserve tarzı şeyleri onların yanında çok daha masum buluyorum ben..bu benim görüşüm..herkes düşüncesinde özgür tabi...
bulaşık makinası ne işe yarıyor burda :))konservelerin tutması için tek kullanımlık kapak olması yeterli öncesinde kavonozu kapakları yıkıyoruz zaten ne alaka bakteri falanda ben anlamadım:26:
arkadaslarım ben kimseye hazır beslenin,doğal beslenmeyin dedim mi!!! hazır konserve alın falan da demedim
bizlerin ders konularından biridir konserve içinde üreyen bakteri ve toksinler,düşünün ders konusu diyorum.. ben konservelemek yerine buzluga atın diyorum sadece ben uyarırım uymak uymamak sizin bileceginiz sey..
konserve yeni teknik degil diyen arkadaslarada söylüyrm ben evet yeni degil o sebeple bizlere bunlar deerslarde anlatılacak boyutta ve de gördüğümüz hastalar da cabası.. misal çinde insanlar tütsüleme ve tuzda bekletme yapıyorlar,o bölgelerdede mide kanseri cok fazla görülüyor.. asırı tuz da bekletme ve tuzlu tüketim de mide kanseri risk faktörü.. yuzde yuz yapar diyemeyiz ama bunlar kanıtlanmıs risk faktörleri.. ve cok fazla hasta görürüz.. haa eskiden mecbur yiyecek saklamak için yapılıyormus cunku buzdolabı yokmus ve bu gelenekler devam ediyor ve şu an ki bilim bunların risklerini ortaya koyuyor.. eskiden ölüyorlar yada konserve yiyip birden ishalden hastaneye gidiyorlarmıs ama sebebi bilinmiyormus.. ayrıca yapacak bişeyde yokmus ne yapsın insanlar.. ama suan ben mümkün oldugunca uyarırım gerisi size kalmıs.. ayrıca ben bulasık makinasında 70 derecenin ustunu görmedim zaten
domates konservesinde zaten domates kaynatılıp dediğiniz gibi kullanılmamış kapakla kaynar haldeyken kapatılıyor. burda bir
sorun yok. ama fasulye konservesini kavanozla beraber kaynatmak şart. bu yöntem de bunun için kullanılıyormuş. bulaşık makinesini en yüksek ısıda çalıştırıp kavanozun kapanması sağlanıyor. ama kaynama olmadığı için ben kesinlikle sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
gazelcim dediğim gibi ben çok az bi miktar yaptım deneme amaçlı. internetten bulmuştum tarifini bi ara. ama bulduğum tarifi yazayım sana. 3 kg domatesin etli kısımlarını rendele. salça olana kadar kaynat. 5-6 zivri biber doğra küçük küçük. domateslere ekle. 3 kg kadar közlenmiş kırmızı biberi ve 5-7 közlenmiş patlıcanı rondoda çek. domateslere ekle. 1 çay bardağı sıvıyağ, 3-5 diş sarımsak, 3-4 küp şeker karabiber ekleyip kaynat.üstüne isteğe göre maydanoz doğrayıp karıştır. sıcak sıcak kavanozlara koyup ters kapat. soğuyunca buzdolabında sakla yazıyodu. ben bu tarife göre yaptım. bugün okulda bi arkadaş fırında pişirdiğini söyledi. o da aklıma yattı.
ayy canım nasıl sevindim bilemezsin...bir kişiye bile fikir verebildiysem ne mutlu bana..kaldı ki açtığım konu amacına ulaşmış demektir gerçekten çok sevindim... allah ağız tadı ile yedirsin...benim reçellerim annemden geldi sağolsun yapmış anacım :) konserve turşu menemen sos gibi şeylerde güveniyorum kendime ama reçel hiç yapmadım kıvam konusunda tereddütlüyüm...biraz anlatırmısın nasıl yaptın.... bizim burda karadut ve böğürtlen çok iyi yetişir...bende onlardan yapmak istiyorum...bana ölçü yazarmısın canım şeker su oranını kaynama süresini falan...sabırsızlıkla bekliyorum canım....kızlar ben de gaza geldim bu konu sayesinde.konu sahibesine sonsuz teşekkürler.ben 6 kavanoz kayısı reçeli yaptım ve 2 kavonoz mürdüm eriği reçeli.annem de kırmızı erik reçeli verdi.(bahçemizin)
buzluğa da sigara böreği,kabak,fasülye yemeği attım.toplam 6 pişirim olur.ince biberleri kızartıp attım bol miktarda.bir arkadaş zararlı demiş araştırdım kaynak bulamadım ama zararlıysa bile "amaaan ne zararlı değil ki şekerim" diyerekten kendimi ferahlattım.
konu sahibesinin anlattığı acı sosu yaptım 2 kavonoz bayıldım süper oldu.ama ben bir gün bekletmedim.6 saat falan bekletip dolaba attım inşallah bozulmaz ama tüketmeye başladık bile onları.5 kilo domates alıp yine yapacağım inşallah.
bol miktarda da patlısan közleyip atmak istiyorum.k.validem de turşu, menemen ve kuru getirecek.oooh tamamdır.
malesef benim annem bu açılardan pek becerikli değil.üşenir daha doğrusu.reçellerimi görünce şok oldu zaten bugün.
k.vailedem getirsin şunları.ben de acı sos ve patlıcan közleyim.hazırlıkları tamamlamış olacağım.
kızlar sizden ricam biraz daha hamur işi örnekleri verelim buzluğa atmalık.
canım tarifin benim acı sosa benziyor, ama seninki patlıcanlı falan olunca baya lezzetlidir eminim..neyle yiyorsunuz bunu...meze olarak mı...
biz misafir geldiğinde kısır yanında patates ve makarna salatası gibi şeylerle yiyoruz...
veya yemeklerin yanına ekmek bandırmak için :)
hatta bazen kahvaltıya ekmeğe sürmek için koyuyorum eşimde çok seviyor...kayınvalidem de pişi ile yemeyi seviyor..pişiyi bilirsin hamuru yağda kızartıyorsun ya, bizde ona pişi derler..pişiyi bandırmak çok lezzetli oluyor...
ben bunu kahvaltılık sos niyetine yaptım. ekmeğe sürüp yemek için. kahvaltıda böyle şeylere bayılıyorum ben
slm kızlar, bugün sabah makineden çıkardım fasülyelerim çok güzel tutmuşlar...kapakları gayet basınçlı şekilde tutmuş..çok sevindim...şimdilik sorun yok gibi görünüyor ama inşallah sonrada kapaklardan atma olmaz...bugün annemde yapmış makinede onunkilerde tutmuş :)
resimlerini ekliyorum, bunlar fasülyeler..
Eki Görüntüle 502379
bunlarda bütün kış için hazırladığım ürünler...kompostolar,kurutmalık fasülyeler ve biberler, reçeller, acı soslar, menemenler, salamura yapraklar, turşular, baskı biberleri ve cin biber turşuları :) bütün hepsi bunlar...allah herkese ağız tadı ile yemeyi nasip etsin..herkesin evinde huzurla yenmeyi nasip etsin inşallah..
Eki Görüntüle 502382
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?