- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
bu arada karar verdim.kek ve kurabiye yapacağım.poğaça pek sevmem.ani misafire iyi olur.
benim annem gibi ne çok şey yapmışsın canım ALLAH güle güle ağız tadıyla yemek nasip etsin hepsini eline sağlık
canım reçel tariflerimi sormuşsun ben de netten aldım.ama biraz cıvık oldu.tam tutmadı yani.annemden gelenler de gereğinden koyu olunca ikisini karıştırdım da güzel olduo yüzden tarif yazmayayım ben.acı sosu 1 gün bekletmedim ben soğuyunca dolaba kaldırdım bozulur mu ki?:26:
sen sevmiyorsun ama misafir poğaçayı çok seviyor şekerim
ya bende aksine poğaca hastasıyım çok severim kek kurabiye pek aramam ama evimde buzluğumda poğacam hep olur mutlaka...
son aldığım bilgiler göre kek iyi olmuyormuş kuruyormuş.en iyisi buzluk böreği yapayım,belki o poğaçayı da yaparım tariflerine güveniyorum artık.kurabiye de.
kızlar bir de misafirliğe gitmiştik.ev sahibi hani kır pideleri var ya,dışarda satılan onları almış dondurmuş.bize ısıttı gayet de güzeldi,tavsiye ederim hem yapmakla da uğraşmamış olursunuz.
kızlar ben de gaza geldim bu konu sayesinde.konu sahibesine sonsuz teşekkürler.ben 6 kavanoz kayısı reçeli yaptım ve 2 kavonoz mürdüm eriği reçeli.annem de kırmızı erik reçeli verdi.(bahçemizin)
buzluğa da sigara böreği,kabak,fasülye yemeği attım.toplam 6 pişirim olur.ince biberleri kızartıp attım bol miktarda.bir arkadaş zararlı demiş araştırdım kaynak bulamadım ama zararlıysa bile "amaaan ne zararlı değil ki şekerim" diyerekten kendimi ferahlattım.
konu sahibesinin anlattığı acı sosu yaptım 2 kavonoz bayıldım süper oldu.ama ben bir gün bekletmedim.6 saat falan bekletip dolaba attım inşallah bozulmaz ama tüketmeye başladık bile onları.5 kilo domates alıp yine yapacağım inşallah.
bol miktarda da patlısan közleyip atmak istiyorum.k.validem de turşu, menemen ve kuru getirecek.oooh tamamdır.
malesef benim annem bu açılardan pek becerikli değil.üşenir daha doğrusu.reçellerimi görünce şok oldu zaten bugün.
k.vailedem getirsin şunları.ben de acı sos ve patlıcan közleyim.hazırlıkları tamamlamış olacağım.
kızlar sizden ricam biraz daha hamur işi örnekleri verelim buzluğa atmalık.
ayy sana oturmaya gelebilirmiyim canım ya bende çok severim poğaça çıkarır senin buzluktan yeriz:=)
kızlar konumuzla ne kadar alakalı bilemiyorum ama ben liseye giderken bir komşumuz beni kahvaltıya çağırmıştı. kavanoza lorla kestel biberlerden basarak bi konserve yapmış ve onu açmıştı. o zamanlar aklım bu işlere pek ermediği için tarif falan istemedim. şimdi o tarz bişey yapmak istiyorum. internette biraz araştırdım ama tariflerde biberleri yağda kavurun yazıyodu. ama benim o yediğim şeyde biberler çiğdi. yani herhangi bir işlem yapılmamıştı sanki. bu tarifi bilen var mı?? paylaşırsanız çok sevinirim
buyr gel canımın içi :) sana buzluktan çıkarmam, ellerimle yaparım sıcak sıcak tazecik :) ayıp ettin..:)
domatesleri rendeliyorum ocağa kaynamaya bırakıyorum.sosu neli yapmak istiyorsam içine atıyorum.bol sarımsak,sirke ve acı biberle birlikte kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.mesela küçük küçük havuçları doğruyorum.sirke,sarımsak ve acı biberle kaynatıyorum.gene kornişon koyuyorum.patlıcan doğrayıp gene aynı şekilde kaynatıyorum.yada sadece biberle yapıyorum,hatta hepsini birden atıp karışık yapıyorum.bu sizin zevkinize veya damak tadınıza bağlı.
ayrıca patlıcan ve yağ biberlerini közleyip bilendırdan çekiyorum.acı biberide bilendırdan sarımsakla birlikte çekiyorum.rendelenmiş domatesle birlikte hepsini kaynatıyorum.en son sirke de koyup kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.kışın hepsi de nefis oluyor
canım benim sos tarifimde şöyle... domatesleri robotla çekiyorum, ocağa koyuyorum, o kaynarken bi yandan içine sarımsak doğruyorum, minik minik cin biberleri varya acı, işte onları bütün bütün atıyorum içine..eğer biber yoksa normal yeşil acı biberi bi iki parçaya bölüp atıyorum...acısı çıktıkça içinde daha bi lezzetli oluyor...sonra kaynayıp koyulaştıktan sonra biraz sirke döküyorum...çok değil ama zevke göre tadına bakarsın zaten göz kararı dök...ben 10 kiloluk domatese 1 su bardağı dökmüştüm...çok da lezzetli olmuştu....sonra ister konserve şişelerine koy ters çevir tutsun kapakları, istersen büyükçe turşu bidonlarına veya cam kavanozlara koy dolapta sakla...konserve şişesine koymanın avantajı dolap dışında saklayabilmendir...kışın da ister kahvaltıda ekemeğe sür ye, ister kısırın yanına koy :) ohh canım çekti
off yine acısos tarifi bulduuumevde cin biber olsa kalkıp şimdi yapacam ama yok maalesef.. nasıl canım çekti bide kısırın yanında of of offf
selam canım, yazılarını okudum tek tek, hoşgeldin kışlık hazırlık yapmayla kafayı bozmuşların arasına :)
acı sos olayını anlatayım canım...turşu gibi beklemene gerek yok, pişirdikten sonra soğur soğumaz yiyebilirsin...içinde zaten çok az bi sirke var...sen eğer bir kavanozcuk bişey yapacaksan sana tarifi ona göre yazayım derhal :)
domatesleri kabukları soymadan robotta çek iyice çekilsin sıvı gibi olsun... sonra tencereye az sıvıyağ koy, yağ biraz kızsın, sonra domatesleri ekle, o pişmeye devam ederken varsa cin biberi ekle eğer yoksa pul biberi damak tadına göre ekle..cin bibri tamamen zevke kalmış canım takılma ona görüntü güzel olsun diye koydum ben..fazla acısı çıkmıyor onun...en iyi acı pul biberle oluyor.....acılık oranı sana kalmış...sonra bi kaç diş sarımsağı ikiye üçe parçala at içine....birazda tuz koy...tamamdır...şimdi kaynamasını bekle 20 dakka falan kaynası fokurdasın...fazla koyulaşmasın ama kontrol et...kaynayıp bitince koy kavanoza sıkıca kapat ters çevir hepsi budur afiyetle ye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?