evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

canım reçel tariflerimi sormuşsun ben de netten aldım.ama biraz cıvık oldu.tam tutmadı yani.annemden gelenler de gereğinden koyu olunca ikisini karıştırdım da güzel oldu o yüzden tarif yazmayayım ben.acı sosu 1 gün bekletmedim ben soğuyunca dolaba kaldırdım bozulur mu ki?:26:

benim annem gibi ne çok şey yapmışsın canım ALLAH güle güle ağız tadıyla yemek nasip etsin hepsini eline sağlık

amin canım benim inşallah hepimiz ağız tadı ile yiyelim...önceden böyle değildim pek hazırlık yapmazdım...ama zamanla insan tasarrufu öğreniyor...
ani misafirlerde kışın ortasında böyle güzel şeyleri bulabilmek gerçekten mutlu ediyor insanı..eline hazır çıkıp gelmesi ayrı bi mutluluk ve rahatlık...
birde gurbetteyim bu sene...yalnız başımayım ve kendi başımın çaresine bakmam lazım...her başım sıkıştığında yetiş diyebileceğim eş dost akrabam yok burda..
kendi çapımda bişeyler yaptım bakalım nasipse ağızz tadıyla yedirsin rabbim...

bişeycik olmaz canım merak etme...kapağı tuttuktan sonra dolap daha garnti olur...çünkü bazen sıcaktan kapaklar atabiliyor...soğukta daha sıkı durur..iyi olmuş dolaba koyduğun...

son aldığım bilgiler göre kek iyi olmuyormuş kuruyormuş.en iyisi buzluk böreği yapayım,belki o poğaçayı da yaparım tariflerine güveniyorum artık.kurabiye de.

kızlar bir de misafirliğe gitmiştik.ev sahibi hani kır pideleri var ya,dışarda satılan onları almış dondurmuş.bize ısıttı gayet de güzeldi,tavsiye ederim hem yapmakla da uğraşmamış olursunuz.

hadi ya kır pidesini de severim bak ben iyi fikir aslında ani gelen misafire hopp çıkar mikro dalgada ısıt koy yani

Allah agiz tadiyla yedirsin cnm benim favorim katmer pogaca dondurucuya attim cok guzel olmustu cikarinca da kaynar suyun ustune kevgiri koy beze sardigin pogacalari isit pastane isi oluyor bildigin afiyet olsun simdiden

MUTFAK GÜNCESİ: KATMER POĞAÇA

kızlar konumuzla ne kadar alakalı bilemiyorum ama ben liseye giderken bir komşumuz beni kahvaltıya çağırmıştı. kavanoza lorla kestel biberlerden basarak bi konserve yapmış ve onu açmıştı. o zamanlar aklım bu işlere pek ermediği için tarif falan istemedim. şimdi o tarz bişey yapmak istiyorum. internette biraz araştırdım ama tariflerde biberleri yağda kavurun yazıyodu. ama benim o yediğim şeyde biberler çiğdi. yani herhangi bir işlem yapılmamıştı sanki. bu tarifi bilen var mı?? paylaşırsanız çok sevinirim

canım sanırım o dediğin şey baskı biberi... ama lor falan yok benim yaptığımın içinde...hatta bende tarifini burdan aldım ve üşenmeden hemen kalkıp yaptım ve hemen gelip resmini paylaşmıştım :)
benim yaptığımı anlatayım canım....
her türlü biber olur farketmez, sivri biber çarliston dolmalık biber veya kırmızı et biberi falan...ben evde kalan artmış biberleri toparladım güzelce dilimledim doldurdum bidonun içine...
sonra bir buçuk litre suyun içine bir buçuk çorba kaşığı tuz ekledim erittim karıştırarak...bu tuzlu suyu bibelere döktüm kapağını sıkıca kapattım...
kışın çıkarınca kızartıp yiyecem inşallah :) çok lezzetli oluyormuş...bende yfakken bi yemiştim ordan esinlendim tarifini burda paylaşan arkadaştan aldım yaptım...sende dene istersen sirkeye falan gerek yok sadece tuz ve su... başka soracağın olursa sor yine canım...ilk sayfalara bakarsan resmi orda vardı benim yaptığım baskı biberinin...ben bulursam sana sayfayı söyleyim..resimden görünce daha net anlarsın canım..
tamam canım buldum resmi... 10. sayfaya bak...benim yaptığım baskı biberinin resmi ve detaylı anlatımı var..

Son düzenleme:

acısos acısos dediniz canım çekti, konu başlarından bu tarifi buldum. bugün domates almıştım 9 kg kadar, bir minik kavanozada bu sostan yapmak istiyorum benim eşim acı yemez zaten o yüzden minicik bir reçel kavanozum vardı ona yapacam denemek amaçlı. kaç günde olur bu? mesela yapıp kavanozladıktan sonra ertesi gün yesem olur mu turşu gibi en az bir hafta falan beklemesi gerekiyor mu? hani sirkeli falan olunca sordum.

bugün pazardan 2kğ'da kırmızı eriklerden almıştım eve gelince hemen onlarıda az suda pişirip komposta yaptım kavanozlara, 2 kavanoz oldu. birde bu kompostolarla ilgili bir araştırma yaptım, hani bir bakteri ürüyormuş ya o gerçekten öldürücü olabilen ciddi bir bakteriymiş, önlem olarak kavanozların kapaklarının yeni olması, mutlaka cam kavanoz olması ve domates ve meyve türü şeyler asitli olduğu için en az 20-30 dak. kaynatılması, ve hatta kaynatırken en az 118 C ye çıkarılırsa kesin ölürmüş bu bakteri bu nedenlede basınçlı tencerelerde bu sıcaklığa çıkılabiliyormuş yani düdüklüde.. bende eriklerimi düdüklüde kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dak. pişirdim.

domateslerimide düdüklüde yapmayı düşünüyorum yarın, iyice canları çıkacak sanırım ama olsun. 15 dak kaynatırım en az.

birde bişey sormak istiyorum domatesleri robottan mı çektiniz? ve kabuklarını soydunuz mu?

off yine acısos tarifi bulduuum evde cin biber olsa kalkıp şimdi yapacam ama yok maalesef.. nasıl canım çekti bide kısırın yanında of of offf

off yine acısos tarifi bulduuum evde cin biber olsa kalkıp şimdi yapacam ama yok maalesef.. nasıl canım çekti bide kısırın yanında of of offf

selam canım, yazılarını okudum tek tek, hoşgeldin kışlık hazırlık yapmayla kafayı bozmuşların arasına :)
acı sos olayını anlatayım canım...turşu gibi beklemene gerek yok, pişirdikten sonra soğur soğumaz yiyebilirsin...içinde zaten çok az bi sirke var...sen eğer bir kavanozcuk bişey yapacaksan sana tarifi ona göre yazayım derhal :)

domatesleri kabukları soymadan robotta çek iyice çekilsin sıvı gibi olsun... sonra tencereye az sıvıyağ koy, yağ biraz kızsın, sonra domatesleri ekle, o pişmeye devam ederken varsa cin biberi ekle eğer yoksa pul biberi damak tadına göre ekle..cin bibri tamamen zevke kalmış canım takılma ona görüntü güzel olsun diye koydum ben..fazla acısı çıkmıyor onun...en iyi acı pul biberle oluyor.....acılık oranı sana kalmış...sonra bi kaç diş sarımsağı ikiye üçe parçala at içine....birazda tuz koy...tamamdır...şimdi kaynamasını bekle 20 dakka falan kaynası fokurdasın...fazla koyulaşmasın ama kontrol et...kaynayıp bitince koy kavanoza sıkıca kapat ters çevir hepsi budur afiyetle ye :)

teşekkür ederim hoşbulduk başından beri arada bakıyordum zaten buraya

bu verdiğin tarif sos tarifi mi? sirke yazmamışsında.. pul biberin tadıda cin biber gibi olmaz şimdi ben cuma günü alırım yaparım en iyisi. hemen yeniyor olması iyi tadını çok beğenirsem bikaç kavanoz yapabilirim.

bu arada domatesleri bursa domatesi aldım, akşam çıktım pazara yavaş yavaş dağılıyordu pazar. 9 kilosunu 5tl ye aldım. hemde baya güzeldi yumuşak değildi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…