- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Çok fena gaza geldim bu hafta bu hazırlıkları bitirmem lazım.
Okuldan eve geldiğimde yemek derdi fazla olmaz hem =)
Ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-Ben yemeklik domates yapmak istiyorum.
2-fasulye falan koymak istiyorum buzluğa.
3-Patlıcan ve biber koymak istiyorum buzluğa( Hem türlüyü hem de karnıyarığı çok severiz de )
Benim gibi acemiye yardım edin. NAsıl yaparım bunları. 2kişiyiz bu arada. Öğle ve akşam yemeklerini evde yeriz her zaman. Kaçar kilo alayım sizce =) Bir de dün kavanoz sordum ama 1lt olandan mı alayım yoksa daha küçük mü?
Konu sahibi arkadaşım bana bir yardım etsen çok güzel olur =)
Ben şimdi kavonoza domates koymak istiyorum. Kışın kullanmak için.
Biberleri doğrayıp yağda kavuracağım sonra üzerine domatesi atıp birlikte pişireceğim, tencerede bunlar kaynarken yani sıcak sıcak kavonoza koyup ağzını kapatıp kavanozu ters çevireceğim değil mi?
doğru mu anlamışım bu işlemi =)
ama merak ettiğim birşey var, bu domates ve biberler ne kadar pişecek yani noemal bir yemek yapar gibi iyice pişirecek miyim yoksa hafif diri mi kalacak?
Bugün senin yazdıklarına göre 1kilo alıp deneyeceğim.
ben de buzluğa domates biber koymak istiyorum menemenlik gibi.
önce küp küp doğrayıp yağda mı çevirmem gerekir?
Çok fena gaza geldim bu hafta bu hazırlıkları bitirmem lazım.
Okuldan eve geldiğimde yemek derdi fazla olmaz hem =)
Ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-Ben yemeklik domates yapmak istiyorum.
2-fasulye falan koymak istiyorum buzluğa.
3-Patlıcan ve biber koymak istiyorum buzluğa( Hem türlüyü hem de karnıyarığı çok severiz de )
Benim gibi acemiye yardım edin. NAsıl yaparım bunları. 2kişiyiz bu arada. Öğle ve akşam yemeklerini evde yeriz her zaman. Kaçar kilo alayım sizce =) Bir de dün kavanoz sordum ama 1lt olandan mı alayım yoksa daha küçük mü?
canım çiğ sekilde doğrayıp koyanlar var, ama ben eski usül yapıyorum..yani azıcık tencerede soteler gibi yapıp soğuyunca poşetleyip atıyorum buzluğa...ama bu sene kavanoza yaptım buzluğumda yer kalmayacağı için..malum kurban bayramı sebebiyle..
Maşaallah hanımlarr afiyet sağlıkla tüketmek nasip olsun.Bende biraz yazayım dedim nasıl yaptığımı.Barbunya ve bezelyemi yıkayıp kurutup poşetler atarım buzluğa.Fasulyeyi rendelenmiş domatesle sarartırım soğuyunca poşetler atarım buzluğa.Buzluğum dolu ise kaynarken kavanoza doldurur hemen sıkıca kapağını kapatır ters çeviririm soğuyunca dolaba koyarım.Kapaklarımı her sene yeni alırım emeğim ziyan olmasın diye hemde sağlıklı olur pas olmadığı için.Bamyamı ayıklarım domates rendesini kaynatır içine limon sıkarım 2 tane bamyayı atar sarartırım soğudu mu?hooooooop atarım buzluğa poşetle tabii...biberleri doldurarakta koyabilirsiniz öylesi daha kolay risksiz plastik kaplara sıralayın.Domates alırım 10 kilo doğrarım iricce ya da rendeden geçiririm eriyip suyunu biraz çekene kadar kaynatırım içine en son tuz atar kavanoza doldurur hooop ters çevir.(doğrayıp kaynatınca erimeye yüz tuttuğu an blenderla püreleyin rondo bozulması olmaz bu sayede)5 kilo domatese 1 kilo sivri alır doğrarım kaynatırım aynı işlemden geçer hoppp buzdolabına dizilir kavanozlar.Biber yaparım yağlı.Küçük turşuluk biberleri delerim,domatesi rende yada doğrama yaparım,5 baş diş değil baş sarımsağı doğrarım,kavanoza doldururum tuzunu atarım bolca hakiki zeytiyağı koyarım.Gölge ve serin yerde 1 hafta bekler ekşir .Kavanoz tamamen dolmamalı ekşimeden dolayı taşar.Her gün karıştırırm turşumu aksatmadan olduğunda dolapta muhafaza ederim harika bir sos misafirler bayılır fazla yaptığımda istekliside çok olur.Kırmızı lahanayıda kıyarım tuzla ovar ölünce yıkar basarım kavanoza üstüne az yağ bol sirke su tuz katar dolaba kışın balkona hazır salata.Şimdi aklıma gelenler bunlar.
canım maşallah sen profosör olmuşsun ha. bişi daha sorayım menemenliği buzluğa atmayla kavanoza koyma arasında lezzet farkı var mı?
arkadaşlar bende sizden gaza geldim yaptım bişeyler..domates zaten hersene koyarım buzluğa..bamya bezelye barbunyada koydum bu sene..bende kavanozla domates yapmak istiyorum bu hafta..ama kafama takıldı domatesleri kavanoza koyduktan sonra kavanozları kaynatacak mıyız yoksa sadece kapağını kapatıp ters çers çevirip bırakacakmıyız..eskiden annem konserve yaparken kaynatıyodu gibi hatırlıyorum..kaynatmadan yapınca bozulmaz değil mi..birde yarın kavanoz alıcamda 7-8 kilo domates için kaç tane kavanoz gerekir..yardımcı olursanız çok sevinirim...hepinize kolay gelsin..
canım tebrikler de ben okuyunca yoruldum ya :) konserve daha mı iyi acaba. geçen tv de bi kadın buzluklar şoklama için düüşük ısıda değil. sağlıklı değil orda altı ay tutmanız dedi. içime kurt düştü. konserve den de pek anlamam ama daha mı sağlıklı acaba. yapabilir miyim ki. biirde barbunya yı haşlamıomusun. fasülyeleri de annem kavurup koyardı. hangisi daha kullanışlı
Yordum mu?Barbunyaları bezelyeyi işlemsiz koy ne tadı bozulur nede görüntüsü.Bezelye falan kavurunca büzüşüyor iyi olmuyor.Bu zamana kadar sıkıntı olmadı dondurma işleminde ama tercih meselesi.Konserve zor değil stoklayacağın yer ne kadar müsaitse ona göre yaparsın tercihini.Dondurucun büyükse dondur koy yok küçükse kavanozla sakla.Konserve basit ve lezzetli.Domates alıp yapacaksan salçalık kırmızı sivri domateslerden al.Etli olur sulu olmaz salçalık için idealdir tabii rende içinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?