- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Nemli bölgelerde kurutma başarısız olur.Ben ev içinde gölgede nane ve maydanoz kurutmuştum gazete üzerinde başarılı oldu.Bamya ve patlıcanıda kuruttum oda oldu ama riskli böceklenebiliyor.Ama nane ve maydanoz risksiz.
onu bende yapmıştım geçen sene...saklama kapları varya hani kapakları sağdan soldan kilitleniyor..onun çine doldurdum bir iki kilo soğanı yapmıştım öyle gerçekten çok kolaylık...ama çalışan bayan için ideal bence...vakit sorunu olan için...onun dışında zaten soğan doğrayıp kavurmak beş dakkalık iş..çalışanın vakti kıymetli olunca ideal tabi...
kızlar bu doğranan soğanı herşeye kullanabiliyo muyuz salataya bile:44:
hayır canım salataya kullanılmaz...kavrulmuş soğanı saklıyoruz buzlukta...çiğ soğan kokar randumanlı olmaz sanırım..
3 kilo barbunya aldıysan ayıkla yıka kurut ve poşete işlemsiz doldur.Ben ayıklanmış alırım diyelim 1 kilo aldım yarımşarlık poşetlerim.Fasulyenide yıka ayıkla doğra.Domatesi rendele 3 kiloya 1 kilo kadar büyükçe tencereye koy domatesler kaynadığında ayıklanmış fasulyeni at arada çevir sarardığı zaman sıcak sıcak kavanoza doldur ters çevir.Ayrıca suda kaynatmana gerek yok bu yöntem pratik olduğu içinde genelde hep kullanılır.! seneden fazla durdu bişey olmadı bende.Yeterince ayrıntılı oldu mu? gözün korkmasın canım
kırmızı lahananın şimdi mi mevsimi. inanın belki bi yıldır ilk kez pazara çıkıyorum. vaktim olmuyor. marketten bile bazen alıyoruz. hep hazır şeyler kuru bakliyat yumurta bu tarz. öğrenci evi gibi :) biraz bişiler yapıp artık sağlıklı beslensem ii olur.
neyse uzun zamandır pazara çıkmadığımdan çok bişi alamadım. kırmızı lahana pahalı geldi bana. ufacık şey 3 dedi. bende mevsimi değildir diye düşündüm. hem pazarda uzaktı çok şey alamadım taşımak zor olmasın diye. çarşamba günü gene var pazar. biraz daha yakın. ordan alayım eksiklerimi istiyorum.
sizlerden fikir edineyim de
buzlukta plastik kaplarda bakteri ürer ama çok hızlı hemde ve sağlıksız olur ve doğranmış aynı zamanda dondurulmuş soğan çıkar yap tekrar tekrar donduğu zaman da bakteri ürer yine ve sağlıksızlaşır kızlar bence
benim saklama kaplarım ufak canım...tek kullanımlık...bildiğin ufak cam kase büyüklüğünde...
kavrulmuş mu koyuluyor. ay bn normal koydum
tek kullanımlıksa olur tabi
geçen yıl bende ilk kez lahana turşu gibi bişi yaptım çok beğendi evdekiler mor lahanayı ince doğrayıp bir çay bardağı kadar sirke iki tane limon bir kaşık kadar tuz bir de şeker vardı sanırım on gün kadar dolapda beklettim harika oldu hemde pespembe renk oldu bayıldım renginede tadınada beni alan yaşadı yaa bu ne hamaratlık (bi köşeye sığdırdım lafımıda)
bencede yaşadı seni alan :)
lahanayı çok seviyorum..gerçketen nasıl rengi çıkıyor ya..boya gibi resmen..sirke ve limon girince resmen bayıyor kendini lahanacık :)
ama bu dediğimde su yok o yüzden susuz oluyor ben birde mor lahana turşusu yapıcam bakalım nasıl olucak o da kığkırmızı olur eminim su ve sirkeyle
kullandığın kavanozu bidon vs ne kullanırsan yarısına kadar sirke koy, üzerine tuzlu su ile doldur..ben böyle yaptım...en son 1 kaşık limon tuzu koy...sonra kışın yeme yanında yat :)
hadi ya bunu not alıyorum canım denicem eline sağlık sağolasın
canım hoşgeldin aramıza :) bu hamaratlıkla sen nerelerdeydin yahu :)
baya bişeyler yapmışsın..
maşallah..
allah ağız tadı ile yedirsin inşallah...
tariflerinden resim eklesen daha çok faydalanırız canım..
sormak istediğimiz şeyler olur gördükçe...
slm kızlar..yavaş yavaş bitti artık hazırlıklarım...rabbim ağız tadıyla yedirsin hepimizinkini inşallah...
bu gece yaptım hemen paylaşıyorum sizlerle...
kırmızı et biberleri hep közleyerek yapardım ama son zamanlarda haşlayarak daha kolay soyuluyor hem daha kısa sürrüyor diye duyunca bu sefer öyle denedim...biberleri yıkayıp içlerini ayıklayıp, boydan dikine ikiye bölüp sıcak suda haşladım...
sonra çıkarıp kabuklarını soydum, gerçekten közlemeye nazaran daha kolay soyuluyor...
kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak dilimledim...kavanoza doldurdum...en üste bi iki diş sarımsak parçalayıp koydum...
en son 1 çay bardağı sirke
yarım çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
yarım yemek kaşığı tuzu bir kapta karıştırdım...tuz eriyiceye kadar...sonra bu karışımı kavanoza döktüm...kapağını sıkıca kapatıp kaldırdım..
hepsi bu kadar...yapanlara afiyet olsun kızlar...Eki Görüntüle 505974 Eki Görüntüle 505975 Eki Görüntüle 505976
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?