evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

iyi fikirmiş. gerçi bana çok misafir gelmio. geçen pratiklikle ilgili bi topic de bi arkadaş soğanları doğruyup buzluğa atıyorum dedi. bende öle yaptım da daha kullanmak kısmet olmadı :)

canım ben kendimden örnek vereyim istersen, ben barbunyaları haşlayıp atıyorum buzluğa... taze fasülyeyide azcık domatesle hafif kavurup poşetliyorum...kavurmadan yapma sanki üşümüş gibi oluyor çıkarınca... birde eğer kavanoza koyacaksan şişelere koyduktan sonra şişeleri kaynatman gerekir... fasülye çok zor tutuyor...eğer şişeleri kaynatmazsan bi kaç gün sonra atıyor vakumu..

iyi fikirmiş. gerçi bana çok misafir gelmio. geçen pratiklikle ilgili bi topic de bi arkadaş soğanları doğruyup buzluğa atıyorum dedi. bende öle yaptım da daha kullanmak kısmet olmadı :)

onu bende yapmıştım geçen sene...saklama kapları varya hani kapakları sağdan soldan kilitleniyor..onun çine doldurdum bir iki kilo soğanı yapmıştım öyle gerçekten çok kolaylık...ama çalışan bayan için ideal bence...vakit sorunu olan için...onun dışında zaten soğan doğrayıp kavurmak beş dakkalık iş..çalışanın vakti kıymetli olunca ideal tabi...

kaynatmalı kavanozu beceremem de şu domatesi sadece domatesi deneyebilirim belki.

kaynatmalı kavanozu beceremem de şu domatesi sadece domatesi deneyebilirim belki.

evet o biraz ağır iş...ama onun kolayıda var tabi, büyük düdüklü tencerede ters çevrilmiş şişelerden dört tane sığıyor..yarım saat kaynatsan yeter... ama gerek yok yapmam diyorsan domatesi yapmanı tavsiye ederim çok kolay..10 dakkanı almaz...tencerede önce biberleri hafif sotele azcık yağ koy, sonra domatesleri ekle hafif rengi değişsin doldur şişeye ters çevir bu kadar basit...ben 17 kilo domates yaptım :)) hiçde zorlanmadım...geçmiş sayfalara bakarsan resimli anlatımını yapmıştım aşama aşama...

bakimde yapim. evde bi kaç kavanoz vardı atmıştım :) kavanoz falanda almak lazım. eşim sever. ya ama bu domotesler pahalı geldi bana. siz kaça aldınız. ne tür domotes aldınız

geçen kış pek kış hazırlığı yapmamiştım.pırasa lahana vb. yemekten bıktık.

çalışan bayan için çok pratik olur .

buzlıguma, patlıcan közledim, yeşil fasulye domatesle kavurdum,bezeyyi azhaşyıp poşetledim,mantılarım var,asma yapragı,köfte yaptım koydum.aklıma gelenelr bunlar.menemen yaptım kavanozlara.erişte kesti annam :) dolmalık biber kuruttum patlıcan kuruttum. eşim çok sever kuru dolma.

bakimde yapim. evde bi kaç kavanoz vardı atmıştım :) kavanoz falanda almak lazım. eşim sever. ya ama bu domotesler pahalı geldi bana. siz kaça aldınız. ne tür domotes aldınız

canım ben salçalık domates almıştım...hani uzun uzun oluyor ya bursa domatesi diyorlar...ondan almıştım...ben bi tanıdıktan aldım fazlaca aldığım için baya hesaplıydı ama 1 lira falan diyorlar pazarda... bu domatesten güzel oluyor hani diğerleri gibi çok sulu olmadığı için etli etli oluyor...ama bulamazsan veya pahalı gelirse diğerinden de yapabilirsin...bütçene göre davran canım..bu arada nasıl olsa menemen olacağı için ezik falan olsa olur yani, bazen hafif ezilmiş domatesleri pazarda gayet ucuza veriyorlar...tasarruf için bi bak istersen...

Canım salça yapmadım.Rende domates.

başka ne yapılabilir. basit şeyler. kırmızı lahanayı da seviyorum aslında. onun turşusunu mu yapsam. vileda sen anlatmışın onla ilgili bişi ama kafamda tam canlandıramadım.

ayyy bende kuru dolmayı çok severim ama bu sene yapamadım fırsat olmadı....zamanı geçti sanki dimi...o aşırı sıcaklarda gölgede kurursa güzel olur derler...ama sıcaklar pek kalmadı..olmaz sanırım dimi geçti

3 kilo barbunya aldıysan ayıkla yıka kurut ve poşete işlemsiz doldur.Ben ayıklanmış alırım diyelim 1 kilo aldım yarımşarlık poşetlerim.Fasulyenide yıka ayıkla doğra.Domatesi rendele 3 kiloya 1 kilo kadar büyükçe tencereye koy domatesler kaynadığında ayıklanmış fasulyeni at arada çevir sarardığı zaman sıcak sıcak kavanoza doldur ters çevir.Ayrıca suda kaynatmana gerek yok bu yöntem pratik olduğu içinde genelde hep kullanılır.! seneden fazla durdu bişey olmadı bende.Yeterince ayrıntılı oldu mu? gözün korkmasın canım

bizim bi akrabalar köyde kurutmaya çalışmışlardı ama beceremeyip çürümmüştü. bende cesaret edemem sanırım. çok becerikli değilimdir

ben mor lahananın turşusunu yapmıştım beş kilo 34, sayfada anlatmıştım resimli bak istersen canm..

kırmızı lahananın şimdi mi mevsimi. inanın belki bi yıldır ilk kez pazara çıkıyorum. vaktim olmuyor. marketten bile bazen alıyoruz. hep hazır şeyler kuru bakliyat yumurta bu tarz. öğrenci evi gibi :) biraz bişiler yapıp artık sağlıklı beslensem ii olur.

neyse uzun zamandır pazara çıkmadığımdan çok bişi alamadım. kırmızı lahana pahalı geldi bana. ufacık şey 3 dedi. bende mevsimi değildir diye düşündüm. hem pazarda uzaktı çok şey alamadım taşımak zor olmasın diye. çarşamba günü gene var pazar. biraz daha yakın. ordan alayım eksiklerimi istiyorum.

sizlerden fikir edineyim de

bizim bi akrabalar köyde kurutmaya çalışmışlardı ama beceremeyip çürümmüştü. bende cesaret edemem sanırım. çok becerikli değilimdir

Nemli bölgelerde kurutma başarısız olur.Ben ev içinde gölgede nane ve maydanoz kurutmuştum gazete üzerinde başarılı oldu.Bamya ve patlıcanıda kuruttum oda oldu ama riskli böceklenebiliyor.Ama nane ve maydanoz risksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…