- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
ben barbunyaları haşlayıp koyuyorum canım...hatta kuru fasülye ve kuru nohutlarıda haşlayıp poşetleyip koyuyorum ki ani misafir geldiğinde veya fasülye nahutu geceden ıslatmayı unuttuğumda oh hazırca çıkarıp pişiriyorum düdüklüde :)
salça ?? onu da mı kendin yapıon. ya ben bilmiom pek bana açık açık anlat. bu aldığım kilolar yeter mi. bezelye görmedim pazarda. barbunyayı ayıklıyıp yıkayıp direkt poşetliyim mi. fasülyeyi de kavurup mu koyayım. melemen gibi yapmak isterim aslında. hiç yapmadım. onu kavanoz da mı yapayım
iyi fikirmiş. gerçi bana çok misafir gelmio. geçen pratiklikle ilgili bi topic de bi arkadaş soğanları doğruyup buzluğa atıyorum dedi. bende öle yaptım da daha kullanmak kısmet olmadı :)
canım ben kendimden örnek vereyim istersen, ben barbunyaları haşlayıp atıyorum buzluğa... taze fasülyeyide azcık domatesle hafif kavurup poşetliyorum...kavurmadan yapma sanki üşümüş gibi oluyor çıkarınca... birde eğer kavanoza koyacaksan şişelere koyduktan sonra şişeleri kaynatman gerekir... fasülye çok zor tutuyor...eğer şişeleri kaynatmazsan bi kaç gün sonra atıyor vakumu..
kaynatmalı kavanozu beceremem de şu domatesi sadece domatesi deneyebilirim belki.
evet o biraz ağır iş...ama onun kolayıda var tabi, büyük düdüklü tencerede ters çevrilmiş şişelerden dört tane sığıyor..yarım saat kaynatsan yeter... ama gerek yok yapmam diyorsan domatesi yapmanı tavsiye ederim çok kolay..10 dakkanı almaz...tencerede önce biberleri hafif sotele azcık yağ koy, sonra domatesleri ekle hafif rengi değişsin doldur şişeye ters çevir bu kadar basit...ben 17 kilo domates yaptım :)) hiçde zorlanmadım...geçmiş sayfalara bakarsan resimli anlatımını yapmıştım aşama aşama...
Domatesin kilosu 1 lira salçalıklar ucuz şu anda .Tabii bulabilirsen yavaş yavaş tükenir.
bakimde yapim. evde bi kaç kavanoz vardı atmıştım :) kavanoz falanda almak lazım. eşim sever. ya ama bu domotesler pahalı geldi bana. siz kaça aldınız. ne tür domotes aldınız
salça ?? onu da mı kendin yapıon. ya ben bilmiom pek bana açık açık anlat. bu aldığım kilolar yeter mi. bezelye görmedim pazarda. barbunyayı ayıklıyıp yıkayıp direkt poşetliyim mi. fasülyeyi de kavurup mu koyayım. melemen gibi yapmak isterim aslında. hiç yapmadım. onu kavanoz da mı yapayım
geçen kış pek kış hazırlığı yapmamiştım.pırasa lahana vb. yemekten bıktık.
çalışan bayan için çok pratik olur .
buzlıguma, patlıcan közledim, yeşil fasulye domatesle kavurdum,bezeyyi azhaşyıp poşetledim,mantılarım var,asma yapragı,köfte yaptım koydum.aklıma gelenelr bunlar.menemen yaptım kavanozlara.erişte kesti annam :) dolmalık biber kuruttum patlıcan kuruttum. eşim çok sever kuru dolma.
Canım salça yapmadım.Rende domates.
başka ne yapılabilir. basit şeyler. kırmızı lahanayı da seviyorum aslında. onun turşusunu mu yapsam. vileda sen anlatmışın onla ilgili bişi ama kafamda tam canlandıramadım.
3 kilo barbunya aldıysan ayıkla yıka kurut ve poşete işlemsiz doldur.Ben ayıklanmış alırım diyelim 1 kilo aldım yarımşarlık poşetlerim.Fasulyenide yıka ayıkla doğra.Domatesi rendele 3 kiloya 1 kilo kadar büyükçe tencereye koy domatesler kaynadığında ayıklanmış fasulyeni at arada çevir sarardığı zaman sıcak sıcak kavanoza doldur ters çevir.Ayrıca suda kaynatmana gerek yok bu yöntem pratik olduğu içinde genelde hep kullanılır.! seneden fazla durdu bişey olmadı bende.Yeterince ayrıntılı oldu mu? gözün korkmasın canımya kızlar ben bugün pazara gittim. 3 kilo fasülye 3 kilo barbunya aldım. domates almadım. çok anlamıyorum bu işlerden aslında. bana yardımcı oLSANIZ. NAPPİM NELER HAZIRLAYAYIM. aslında çalışıyorum böle şeyler hazırlasam ii olur. bi yandan da üşeniyorum ama yapmalıyım sanırım
ayyy bende kuru dolmayı çok severim ama bu sene yapamadım fırsat olmadı....zamanı geçti sanki dimi...o aşırı sıcaklarda gölgede kurursa güzel olur derler...ama sıcaklar pek kalmadı..olmaz sanırım dimi geçti
rende domatesi yemeklerde kullanmak için mi yapıosun yoksa melemen için mi.
ben mor lahananın turşusunu yapmıştım beş kilo 34, sayfada anlatmıştım resimli bak istersen canm..
bizim bi akrabalar köyde kurutmaya çalışmışlardı ama beceremeyip çürümmüştü. bende cesaret edemem sanırım. çok becerikli değilimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?