- 31 Ocak 2012
- 3.137
- 25
- 118
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
heee bu arada şimdi aklıma geldi, minik kavanozuma minik yeni kapak bulamayacağım için zaten kışlık olarak kaldıramam onu. ben yapıp yiyeyim en iyisi, beğenirsem normal kavanozlarada yaparım.
normalde acı sos sevilirde işte ben pişmiş sarımsak yiyemeyen biriyim o yüzden ikiye bölüp atacam içine yerken çıkarabileyim diye. çok sarımsak sinersede yiyemem ondan merak ediyorum tadını..
canım sanırım o dediğin şey baskı biberi... ama lor falan yok benim yaptığımın içinde...hatta bende tarifini burdan aldım ve üşenmeden hemen kalkıp yaptım ve hemen gelip resmini paylaşmıştım :)
benim yaptığımı anlatayım canım....
her türlü biber olur farketmez, sivri biber çarliston dolmalık biber veya kırmızı et biberi falan...ben evde kalan artmış biberleri toparladım güzelce dilimledim doldurdum bidonun içine...
sonra bir buçuk litre suyun içine bir buçuk çorba kaşığı tuz ekledim erittim karıştırarak...bu tuzlu suyu bibelere döktüm kapağını sıkıca kapattım...
kışın çıkarınca kızartıp yiyecem inşallah :) çok lezzetli oluyormuş...bende yfakken bi yemiştim ordan esinlendim tarifini burda paylaşan arkadaştan aldım yaptım...sende dene istersen sirkeye falan gerek yok sadece tuz ve su... başka soracağın olursa sor yine canım...ilk sayfalara bakarsan resmi orda vardı benim yaptığım baskı biberinin...ben bulursam sana sayfayı söyleyim..resimden görünce daha net anlarsın canım..
tamam canım buldum resmi... 10. sayfaya bak...benim yaptığım baskı biberinin resmi ve detaylı anlatımı var..
onu gördüm canım ama benim dediğim öyle bi şey değil. baskı biberi annem yapıp veriyo bana sağolsun. ama o daha farklı bişeydi
senin dediğin lorlu biber sanırım şu: biberleri ayıklayıp doğruyorsun, bir kavanoza bir kat biber bir kat lor döşüyorsun.
her sırada bir iki kaşık zeytinyağ koyuyorsun. kavanoz dolana kadar bu şekilde devam ediyorsun üzerine yine biraz yağ döküp
kapatıyorsun. lor tuzsuzsa aralara biraz tuz serpersin. sanırım buzdolabında bekletiyorsun. ne kadar zamanda olacağını ve
ne kadar dayandığını bilmiyorum ama:26:
Maşallah kızlar tüm yazıları okudum hepinizin ellerine sağlık,ailelerinizle beraber afiyetle hepsinin yiyin inşallah :)
sevgili gazeldustubaglara ilk kez acı sos tarifini 3 kavanoz yaptım,haftasonu birini açıp deneyeceğiz,tutturabilmişsem biraz daha yapacağım ,
benim bir kaç sorum olacak,okuduklarımdan esinlenerek biraz patlıcan alıp közledim fırında ama kabuklarını soyunca hem çok koyuydu rengi hem de çok çekirdekliydi patlıcan çok sevdiğimden attım dolaba ama benden başka kimse yemez sanırım o görüntüyle,nasıl anlıyorsunuz patlıcanın içinin iyi olduğunu ,fırında ortalama ne kadar közlemek gerek?
İlk kez börülce aldım şoklayıp buzluğa atacağım ama nasıl temizleniyor bilmiyorum yani fasülye gibi kılçıklı mı olur buda.İncecik bişey zaten nasıl çıkacak kılçık.Gülmeyin lütfen hiç yemeğini yemedim ,taze fasülye gbi dendi bana.
İçini doldurduğunuz dolmalık kabak,patlıcan,biber,yaprak sarma buzluktan çıkarınca direk ocağa mı alıyorsunuz yoksa çözdürüyormusunuz.
güzel bişeye benziyor ama içinde sirke veya tuzlu su tarzı bişey olmadan o biberler nasıl dayanıyor...çürümüyormu...turşuları sosları yaşatan tuz ve sirkedir...bu nasıl olacak anlayamadım...birde yerken kızartma falanmı yapılıyor...direk çıkarıp yeniyormu..:?
Maşallah kızlar tüm yazıları okudum hepinizin ellerine sağlık,ailelerinizle beraber afiyetle hepsinin yiyin inşallah :)
sevgili gazeldustubaglara ilk kez acı sos tarifini 3 kavanoz yaptım,haftasonu birini açıp deneyeceğiz,tutturabilmişsem biraz daha yapacağım ,
benim bir kaç sorum olacak,okuduklarımdan esinlenerek biraz patlıcan alıp közledim fırında ama kabuklarını soyunca hem çok koyuydu rengi hem de çok çekirdekliydi patlıcan çok sevdiğimden attım dolaba ama benden başka kimse yemez sanırım o görüntüyle,nasıl anlıyorsunuz patlıcanın içinin iyi olduğunu ,fırında ortalama ne kadar közlemek gerek?
İlk kez börülce aldım şoklayıp buzluğa atacağım ama nasıl temizleniyor bilmiyorum yani fasülye gibi kılçıklı mı olur buda.İncecik bişey zaten nasıl çıkacak kılçık.Gülmeyin lütfen hiç yemeğini yemedim ,taze fasülye gbi dendi bana.
İçini doldurduğunuz dolmalık kabak,patlıcan,biber,yaprak sarma buzluktan çıkarınca direk ocağa mı alıyorsunuz yoksa çözdürüyormusunuz.
ben de bir kez fırında patlıcan közledim, aynen senin dediğin gibi oldu
bence patlıcandan değil de fırının derecesiyle alakalı. bir daha hiç fırında közlemedim.
ocakta yapıyorum ben, kirlenmemesi için de folyo kaplıyorum, işim bitince çıkarıyorum.
ya da közleme için pazarlarda satılan delikli tavaya benzeyen bir şey var ondan alabilirsin.
kırmızı biberi de fırında közlüyorlar, o da çok eriyor benceen güzeli ocakta közlenenler
patlıcan bembeyaz oluyor, biberler de hiç erimeden aşırı yumuşamadan tam kıvamında oluyor
bir de böyle dene
patlıcanın çok aşırı sert olmaması biraz yumuşak olması lazım. rengi parlak ve sap kısmı yeşil olmasından anlaşılır patlıcanın iyi olduğu. börülce kılçıksız olur zaten ama nadiren kılçık olabilir. zaten ayıklarken ayrılır kılçığı da varsa. dolmalık kabak hiç atmadım buzluğa ama iyi bi fikir olabilir. onun dışında sarma ve dolmayı çözdürmeden alıyorum ben ocağa
ben de bir kez fırında patlıcan közledim, aynen senin dediğin gibi oldu
bence patlıcandan değil de fırının derecesiyle alakalı. bir daha hiç fırında közlemedim.
ocakta yapıyorum ben, kirlenmemesi için de folyo kaplıyorum, işim bitince çıkarıyorum.
ya da közleme için pazarlarda satılan delikli tavaya benzeyen bir şey var ondan alabilirsin.
kırmızı biberi de fırında közlüyorlar, o da çok eriyor benceen güzeli ocakta közlenenler
patlıcan bembeyaz oluyor, biberler de hiç erimeden aşırı yumuşamadan tam kıvamında oluyor
bir de böyle dene
kızlar ben barbunyayı ayıklayıp direkt atıyordum buzluğa. acaba şoklamak gerekir mi? siz nasıl yapıyorsunuz?
fasülye eşim yemez o yüzden koymuyorum. börülce koyabilirim onu nasıl yapıyorsunuz?
Merhaba hanımlar bende bahsedeyim azıcık kış hazırlıklarımdan fikir olur belki kim neler demiş bakmadım ama öyle dolanırken gördüm.
Taze fasulye koydum tabii ki aslında her sene 3-4 dk haşlayıp şoklayıp öyle yani züzüp buzlu suya koyup sonra da poşetlere koyardım ama bu sefer domestesle az çeviricem ocakta öyle denicem daha güzel oluyormuş. Şimdilik 5 kilo koydum daha yapacaklarım bekliyor yer kalırsa daha alıp koyucam.
Bamya çok fazla yemiyor eşim yerse de tavuklu yiyor 250 gr lık 5 paket aldım onun da püf noktasını annemin komşusu vermiş ilk defa bamya koydum da ben. Bamyayı ayıklayıp güzel yıkayıp kurumaya bırakıyoruz ya da kuruluyoruz acelemiz varsa sonra dometes doğruyoruz küp küp ve güzel limon sıkıyoruz kaldırıyoruz buzdolabı poşetine pratik yani.
Dolmalık biber 4 kilo aldım 6-7 tane bir poşete olacak şekilde koydum ayıklayıp tabii ve çiğden.
Kırmızı salçalık biber közlemiştim bir kısım fırında közlüyorum ben yumuşayınca çıkarıyorum kabuklarını soyuyorum bir taneyi ikiye bölüyorum her bir poşete 5-6 tane koyuyorum kaldırıyorum kışın da çözdürüp ya da acelem varsa sıcak suya koyup sonra da doğrayıp salatasını yapıyorum.
Dometes 2 kilo kadar attım küpte doğradım, rendeledim de. Biraz da konserve yapıcam buzlukta yer kaplamasın domates bu hafta aldım daha da. Daha kırmızı biber aldım yeni, fasulye, dolmalık biber, 4 kilo domastes falan aldım hep. Onlarla da konserve ve menemenlik yapıcam. Ayrıca kızılcık aldım dondurucuya attım hiçbirşey olmuyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?