- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Teşekkür ederim cevabın için bende bu sene deneyim dediğin şekilde...Ben 1 senelik evliyim yeni yeni öğreniyorum böyle şeyleri.Bu sene anneminde yardımıyle bezelye,barbunya,menemen ve reçel yapıp koyduk difrize...Biraz yeşil fasülye,domates ve biber daha koymayı düşünüyorum...Turşu çok yemiyoruz yüzden yapmayı düşünmüyorum...Dolmayı eşim yemediği için yapmıyorum hiç anneme gittiğimde o yapıyor ben yiyorum...Bunlar dışında ne yapabilirim başka :26::26:
Patlıcanıda denerim mutlaka
kızlar bana ölçüleriyle şu lutenitsa tarifini verirmisiniz
valla canım ben bu modern ismini bilmiyorum :) biz acı sos veya kahvaltılık sos meze gibi isimlerde hitap ediyoruz kendilerine :)
eğer dediğin buysa tarifini yazayım..acılı sosa mı diyorsun?
sende aramıza hoşgeldin canım...bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim...
yazını dikkatle okudum evet malesef öyle katkı dolu ürünler yiyoruz ki, hatta yerken bildiğimizi sandığımız şeylerin tam aksine hiç bilmediğimiz ürünler olduğuna şahit oluyoruz... ben mesela geçen sene öğrendim hazır satılan kaymaklı yoğurtların üzerindeki o bir parmak kalınlığındaki kaymağın aslında kaymak olmadığını öğrendim. ne olduğunu öğrenince ikinci şoku yaşadım..o yüzden 3 senedir evliyim ve her zaman yoğurdumu kendim yaparım.... elden geldiğince sağlıklı beslenmek adına çabalıyorum ufak oğlum var onada hazır şeyler yedirmemeye çalışıyorum....elbette hazır gıdalardan kurtuluş yok bu devirde, ama meseleyi en aza indirmek bile bir kardır diye düşünüyorum....
hazırlıklarınız gayet lezzetli geliyor kulağa... eğer imkanınız varsa yaptıklarınızın resimlerini burdan ekleyebilirseniz çok seviniriz...çünkü bu forumda yeni evli olup veya çalışan bayan olup da tecrübesi bilgisi olmayan çok kardeşlerimiz var...birbirimizden edindiğimiz tavsiyelerle birçok hazırlık yaptık bu kış için...ve halada faydalanıyoruz...ben mesela yeter artık başka yapmayacam yeter bu kadar diyorum, ama ertesi gün burdan yeni bi tarif görüyorum ve hemen imrenip yapıyorum :)
sizdende resimlerle paylaşmanızı rica ediyoruz kolay gelsin canım..
Ben de sizin yaptığınız gibi yapmıştım.Fakat yeşil ve kırmızı biberle yapmıştım.
Şimdi anlıyorum ki;benim 'hatam' sirke koymam olmuş.Sirke biberleri eritmiş.
Bir de domateslerin kabuklarını soymuştum ve yağsız yapmıştım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Sanırım annem de böyle yapıyordu.
Peki ,o yaptıklarımı dökmeli miyim?Bir işe yarar mı?
Kötü kokmuyor ,bozulma falan yok.
Hoş buldum
Amin inşallah! Güzel dileklerinize teşekkür ederim.
Son yıllarda gıda konusunda ortaya çıkan gerçekler adeta paniğe kapılmama yol açtı.
Hele ki hamile olmam sebebiyle çok fazla dikkat eder hale geldik.Hele ki İstanbul'da
dikkat etmek çok daha zor.Milyonlarca insanın yaşadığı yerde her türlü sahtekarlık var.
Ne kadar korunmaya çalışsak da elbette ki maruz kalıyoruzdur.
Bir yerlerde yoğurdun üzerindekinin margarin olduğunu okumuştum.
Asla margarin tüketmeyen biri olarak bana çok itici gelmişti.
Tabii ki;tek sebebi bu değildi.Hazır yoğurtların içerisinde katkı maddelerinin olması ve besleyici değerinin az olması ,süt tozu katkısı bulunması vs. gibi nedenlerle 'ekşiyebilen' yoğurt yapmayı ve tüketmeyi daha sağlıklı buluyorum.
Allah uzun ,sağlıklı ömür versin oğlunuza.
Ben de bebeğim doğup da ek gıdaya başlama zamanı gelince asla hazır mama vermeyi düşünmüyorum.Onu en sağlıklı şekilde bebek çorbaları ve yemekleriyle beslemek istiyorum.
Tabii ki;elimden geldiğince resim eklemeye çalışırım.
Dün sizin tarif ettiğiniz patlıcanlı domatesi yaptım.İlk kez yaptım.Patlıcanın her türlüsünü çok severim.
Farklı tarifleriniz varsa bekliyorum. :13:
gazeldüstübaglara senin nicki hep güzeltosba diye okuyorum hahahaha daha yeni farkettim biliyo musun
güzel tosbağa mı :) ha hahaha ayy çok güldüm :) iyi bi tespit olmuş :) nasıl benzettin kız tosbağaya..allah iyiliğini versin :))
canım normal sarıyorsun sigara böreklerini sonra poşetleyip koyuyorsun...çıkarınca da hiç çözmesini bekleme o zaman ıslanıyor yufkalar...direk çıkar kızart... paçanga böreği hakkında bi fikrim yok canım hiç yapmadım o yüzden bilgi veremeyeceğim...
valla canım ben bu modern ismini bilmiyorum :) biz acı sos veya kahvaltılık sos meze gibi isimlerde hitap ediyoruz kendilerine :)
eğer dediğin buysa tarifini yazayım..acılı sosa mı diyorsun?
Ben sirkeli yapıyorum. Ama keskin sirke sevmezseniz kaynayıp soğumuş su ile seyreltebilirsiniz. Biberi sirke değil de kullandığını sudaki klor eritmiştir.
Aaa bir de ben buzluğuma yeşilfasülye ve mısır attım yazmayı unutmuşum eksik kalmasınlar valla gücenirler dedim
Çok teşekkür ederim cevabın için birazda ondan koyayım bari pratik oluyo valla
Bir de kızlar şu patlıcanı kızartıp buzluğa atmak sağlıksız diyorlar peki közlenmişşide mi sağlıksız acaba :26:
-7-8 poset cacık(madımak)
-9 poset taze fasulye
-2 musakkalık,2guvenclık,4 karnıyarıklık patlıcannn
-2 koslenmıs kırmısı bıber,
-2 poset mısır
-2 kg seftalı recelı
-2,5 kg cılek,
-3 kg gul recelı
-melemenlerın sayısı ck ve daha devam yapmayaaa
-tursu 2 5 kg yapıldı dahada yapılabılır:)
-3 kg kayısı recelııı
-patlıcan kozlemeyı dusunyrmm
-kuru dolmalıkpatlıcanıhazır alıcamm obur ay(tazesını beklyrmmm)
-4 bag kurutulmus bamyaa
- aklıma baskadaa gelmıyorrrrrrrrrrrrrr he ekmek yapacagızz yufkaa kısın yemeyeeeeeeeeeeeeeeeee56:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?