- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Bu çabucak oluşan ve çabuk tüketilmesi gereken bir turşu.
İçine su girmiyor ki...Sadece domatesin suyuyla oluyor.
canım baya koymuşsun maşallah bişey kalmamış zaten :) afiyetle yiyin inşallah..
ama eğer seviyorsanız mantı yapıp koyabilirsin, sigara böreği koyabilirsin...kırmızı et biberlerini közleyip veya haşlayıp kabuklarını soyup poşetleyip koyabilirsin çok güzel bi mezedir....
sehernurcum..ben yaptım 7 kavanoz..istersen yazayım...
ben pişirerek yaptım..pişmeden yapanların pek memnun olmadığını duydum yıllardır pişirerek yapıyoruz..
domatesleri robotta çek, onlar ocakta az yağda kaynamaya devam ederken sen sarımsakları soy üçe beşe böl parçala, at içine...sonra cin biberin varsa seviyorsanız cin biberi at isteğin miktarda...mesela ben 17 kilo domatese iki avuç dolusu attım..görüntüsü ve lezzeti çok hoş...
biraz tuz koy...cin biberin yoksa pul biberin acı olanından kat acıyı sevdiğiniz miktarı ayarlarsın...en son kaynamaya devam edeerken sirke koy az... ben 17 kilo domatese 1 buçuk su badağı dökmüştüm...göz kararı yani..sen elindeki domates miktarına göre ayarlarsın canım...sirkeyi döktükten iki dakka sonra ocaktan indir ve hemen şişelere doldur sıkıca kapat ve ters çevir...hiç dokunma bir gün beklesin...ertesi gün kapakkları kontrol et tutmuşlarsa düz çevir serin yerde sakla..bu kadar..
sorun varsa buralardayım canm..
MEral bamya en kolayı. Bamyayı her zamanki gibi ayıkla. Ben ayıklayıp limonlu suya koyuyorum ayıklama işlemi bitene kadar ilk ayıkladıklarım uzamasın diye. Sonra su kaynat bol limonlu. O suda çok kısa süre sararana kadar tut. Pişmesin bamyalar. Sadece rengi dönsün. Sudan hemen çıkar. Sonra da soğuyunca birer yemeklik poşetlersin. Kışın pişirirken domatesine saçlasına normalde koyduğundan daha az limon koy, limonlu suda şokladığın için ekşi oluyor.
Sağol karanfilcim yaa daha önce hiç koymadığım için bilemedim nasıl olur diye tadında değişiklik falan olmuyo dimi?Ben normalde pek pişirmem ama geçenlerde pişirdim bizimki yeyince bende en iyisi koyim kışa yaparız diye düşündüm.O zaman senin yöntemle bende koyım biraz buzluğa.
Ne güzel topikmiş burası,birde ne hamarat hanımlarımız varmış allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.Bende közlenmiş biber attım buzluğa,taze fasulye domates suyuyla kavurup poşetlere koyucam,domates suyu yaptık şişelere,vişne poşetleyip attım,kayısı-çilek reçeli yaptı kayınvaldem gönderdi bize,şeftaliden kayısıdan vişneden falan komposto yaptık kışa kızıma blendırdan geçirip hazır meyve suyu.Melemenlik yapıcaz daha dolma biber,barbunya koymayı düşünüyorum buzluğa birde közlenmiş patlıcan.Bezelye koyamadım ama bu sene ona çok üzüldüm kaçırmışım zamanını o sıra hastamız vardı onla ilgilenirken.Bamya koymak istiyorum ama sizler bamyayı nasıl koyuyorsunuz daha önce bamya koymamıştım şimdi kıızm yiyor diye koymak istiyorum ama nasıl yapıcağımı bilemedim.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
burda arkadaşın yaptığıı kurutma ve konserve resmını nette başka sitede gördüm
burdakı arkadaşın resımlerımı çalındı :44:
Ne güzel topikmiş burası,birde ne hamarat hanımlarımız varmış allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.Bende közlenmiş biber attım buzluğa,taze fasulye domates suyuyla kavurup poşetlere koyucam,domates suyu yaptık şişelere,vişne poşetleyip attım,kayısı-çilek reçeli yaptı kayınvaldem gönderdi bize,şeftaliden kayısıdan vişneden falan komposto yaptık kışa kızıma blendırdan geçirip hazır meyve suyu.Melemenlik yapıcaz daha dolma biber,barbunya koymayı düşünüyorum buzluğa birde közlenmiş patlıcan.Bezelye koyamadım ama bu sene ona çok üzüldüm kaçırmışım zamanını o sıra hastamız vardı onla ilgilenirken.Bamya koymak istiyorum ama sizler bamyayı nasıl koyuyorsunuz daha önce bamya koymamıştım şimdi kıızm yiyor diye koymak istiyorum ama nasıl yapıcağımı bilemedim.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
bugün (yine) 6 poşet domates suyu, 3 poşet bamya, 5 adet koçan mısır, 1kg sarmalık yaprak attım. yalnız;
ben bamyayı ayıkladım yıkadım ve süzülüp kuruyunca poşetleyip dondurucuya koydum ( komşum tarifini bu şekil verdi). ben daha önce hiç bamya atmamıştım bu sene deneyeyim dedim. bir önecki mesajda tarif farklı şimdi ben yanlış mı yaptım
bide kırmızı yağ biberi diğer bir deyimle tarhana biberi aldım. onları kızartma haricinde nasıl dolaba koyabilirim ?. ocak üstünde közmatikle közlemekte zor geliyo işin açıkçası o kadar biberi. bir sene fırında közleyeyim dedim patlayıp fırını mahvettiler. közlemenin daha pratik bir yolu varmı ? yada daha başka işlem yapıp atılabilir mi ?
unutmadan ; birde bayat ekmeklerimi rondodan geçirip ister köftelik ister galeta unu yerine kullanmak için rondodan geçirip 2 pakette onu yaptım..
ben dün farklı bir acısos tarifi öğrendim.. kırmızı közlemelik biberleri çekirdeklerini ayıklayıp robottan çekiyormuşsun, birazda acı cin biberlerini aynı şekilde robottan çekiyormuşssun ve ikisini kıvamı koyulaşana kadarbirazda zeytinyağı ekleyip kaynatıyormuşsun, piştikten sonra sarımsak ekleyip kavanozlara koyup ters çevirip konserveliyormuşsun.. istersen bunu domates ve biber istediğin kadar koyarakta yapabilirmişsin ama bizim bir tanıdığımız hiç domates koymadan yapıyormuş çokda güzel oluyormuş.
kırmızı biber almıştım ama közlemeye çok üşendim, bu tarifte közleme işi olmayınca açıkçası yapasım gelditabi ben bursa domateslerinden de koymayı düşünüyorum.. bu arada sirke yok mu diye sordum ama koyulmuyormuş.. sizce sirkesiz nasıl olur, azıcıkta olsa sirke koysammı?
güzel bir tarife benziyor bugün deniycem bakalım ama çin biberini ilk defa duydum ne katıyım kırmızı biberin yanına?
hangimizin resimleri canım...bilgilendirirsen daha yakından ilgilenirim...ben çok resim paylaştım...bi incelesen acaba hangimizin..
cin biberi bazı yerlerde süs biberide deniyor belki öyle biliyorsundur. şu minik minik acı olan biberler, bu sıralar tam mevsimi, pazarlarda minik poşetlere koymuş satıyorlar... acısos olduğu için acı olması için koyuluyor, birisi kırmızı pul biberde olur demişti sanırım. eğer bulamazsan öyle dene istersen
ben dün farklı bir acısos tarifi öğrendim.. kırmızı közlemelik biberleri çekirdeklerini ayıklayıp robottan çekiyormuşsun, birazda acı cin biberlerini aynı şekilde robottan çekiyormuşssun ve ikisini kıvamı koyulaşana kadarbirazda zeytinyağı ekleyip kaynatıyormuşsun, piştikten sonra sarımsak ekleyip kavanozlara koyup ters çevirip konserveliyormuşsun.. istersen bunu domates ve biber istediğin kadar koyarakta yapabilirmişsin ama bizim bir tanıdığımız hiç domates koymadan yapıyormuş çokda güzel oluyormuş.
kırmızı biber almıştım ama közlemeye çok üşendim, bu tarifte közleme işi olmayınca açıkçası yapasım gelditabi ben bursa domateslerinden de koymayı düşünüyorum.. bu arada sirke yok mu diye sordum ama koyulmuyormuş.. sizce sirkesiz nasıl olur, azıcıkta olsa sirke koysammı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?