- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Ellerine saglik cnm afiyetle yiyin
Ben de ustteki tarif gibi yaptim bamyayi ama ananem senelerdir senin yaptigin gibi yapar bir seycik de olmaz agiz tadiyla yiyin ins
ben dün farklı bir acısos tarifi öğrendim.. kırmızı közlemelik biberleri çekirdeklerini ayıklayıp robottan çekiyormuşsun, birazda acı cin biberlerini aynı şekilde robottan çekiyormuşssun ve ikisini kıvamı koyulaşana kadarbirazda zeytinyağı ekleyip kaynatıyormuşsun, piştikten sonra sarımsak ekleyip kavanozlara koyup ters çevirip konserveliyormuşsun.. istersen bunu domates ve biber istediğin kadar koyarakta yapabilirmişsin ama bizim bir tanıdığımız hiç domates koymadan yapıyormuş çokda güzel oluyormuş.
kırmızı biber almıştım ama közlemeye çok üşendim, bu tarifte közleme işi olmayınca açıkçası yapasım gelditabi ben bursa domateslerinden de koymayı düşünüyorum.. bu arada sirke yok mu diye sordum ama koyulmuyormuş.. sizce sirkesiz nasıl olur, azıcıkta olsa sirke koysammı?
Maharetlı hatunlarrr ben geldım lorlu bıber konusu gecmıs yugoslav gocmenlerının sahane bır kahvaltılıgıdır adı geremez bu sekılde aratırsanız tarıfı cıkar :)
iyi dileklerin için saol canımcım :)
közleme işi banada zor geliyo :) bahçe gibi yer olmayınca evde daha da zor. geçen sene her pikniğe gitmiştik 2kilo kırmızı biberi öylelikle közlemiştim :) bide benim aklıma şu geldi olurmu olmazmı bilmiyom kızlar size danışayım dedim.
biberleri kesmeden delmeden bütün olarak kabukları soyulacak kadar kaynatsak. soğuyuncada soyup kavanoza dizsek olur mu ?
yada aynı şekil yapıp soyduktan sonra yağda hafif kızartsak, sonra kavanoza koysak ?
kızlar bide yurt dışından yeğenim gelcek onada bikaç şişe domates sosu yapıcam bugün. bide patlıcan istedi benden. kavanozda olucak. patlıcanları ne şekil yapıyonuz ? hemen cevap verirseniz domatesleri bugün yapıcam kaynatma işi olursa onlarla birlikte patlıcanda çıkar aradan.
bugün (yine) 6 poşet domates suyu, 3 poşet bamya, 5 adet koçan mısır, 1kg sarmalık yaprak attım. yalnız;
ben bamyayı ayıkladım yıkadım ve süzülüp kuruyunca poşetleyip dondurucuya koydum ( komşum tarifini bu şekil verdi). ben daha önce hiç bamya atmamıştım bu sene deneyeyim dedim. bir önecki mesajda tarif farklı şimdi ben yanlış mı yaptım
bide kırmızı yağ biberi diğer bir deyimle tarhana biberi aldım. onları kızartma haricinde nasıl dolaba koyabilirim ?. ocak üstünde közmatikle közlemekte zor geliyo işin açıkçası o kadar biberi. bir sene fırında közleyeyim dedim patlayıp fırını mahvettiler. közlemenin daha pratik bir yolu varmı ? yada daha başka işlem yapıp atılabilir mi ?
unutmadan ; birde bayat ekmeklerimi rondodan geçirip ister köftelik ister galeta unu yerine kullanmak için rondodan geçirip 2 pakette onu yaptım..
ben dün farklı bir acısos tarifi öğrendim.. kırmızı közlemelik biberleri çekirdeklerini ayıklayıp robottan çekiyormuşsun, birazda acı cin biberlerini aynı şekilde robottan çekiyormuşssun ve ikisini kıvamı koyulaşana kadarbirazda zeytinyağı ekleyip kaynatıyormuşsun, piştikten sonra sarımsak ekleyip kavanozlara koyup ters çevirip konserveliyormuşsun.. istersen bunu domates ve biber istediğin kadar koyarakta yapabilirmişsin ama bizim bir tanıdığımız hiç domates koymadan yapıyormuş çokda güzel oluyormuş.
kırmızı biber almıştım ama közlemeye çok üşendim, bu tarifte közleme işi olmayınca açıkçası yapasım gelditabi ben bursa domateslerinden de koymayı düşünüyorum.. bu arada sirke yok mu diye sordum ama koyulmuyormuş.. sizce sirkesiz nasıl olur, azıcıkta olsa sirke koysammı?
cin biberi bazı yerlerde süs biberide deniyor belki öyle biliyorsundur. şu minik minik acı olan biberler, bu sıralar tam mevsimi, pazarlarda minik poşetlere koymuş satıyorlar... acısos olduğu için acı olması için koyuluyor, birisi kırmızı pul biberde olur demişti sanırım. eğer bulamazsan öyle dene istersen
Ben acı biber koymadan aynı tarif ettiğiniz gibi yapıyorum.
Yani sadece kırmızı biberi çekip biraz zeytinyağ ve tuzla kaynatıp ,kavanozluyorum.
Yerken içine baharat (tercihe göre karabiber ,kimyon ,kekik ,biberiye ya da nane konulabilir),sarımsak ve dövülmüş ceviz karıştırıp kullanıyorum.
Barbunyayı çiğden poşetleyip koydum.
Patlıcan ve kırmızı biberi fırında közleyip koydum. (ocakta çok uğraştırıyor böyle fırına atıp çıkarıyorsun sadece)
Menemenlik biber doğradım.
Bir domatesler kaldı onları da küçük küçük doğrayıp atacağım. Gözümde çok büyüyor şu an :)
canım sakın sirke koymadan yapma...o sosa lezzeti veren sirkedir zaten..sirke koymazsan salça gibi bi tad oluyor yerken...
annem bi keresinde kardeşim yemiyor sirkeyi diye bi kavanozunu sirkesiz yapmıştı ama hiç güzel olmamış...mecbur onu yemeklere td versin diye birer kaşık dökerek tüketti...
sirke koy canım az da olsa koy..lezzetin sırrı sirkede zaten...
evet canım pul biber olur diyen benim :)
ben cin biberi almıştım koymak için ama fazla acı değilmiş nedense acısı çıkmadı kaynatırken sosun içine...anneme telefon ettim sordum napıyım anne acısız olursa bi manası kalmaz adı üstünde acılı sos dedim...pul biber koy hiç bişey olmaz..çok da lezzetli olur demişti...koydum hatta bol bol koydum...:) çok da lezzetli oldu...çok beğendim...cin biberleri görüntü olarak güzel oldu ama benim cin bierlein acısı yokmuş nedense...
bugün yaptım acısoslarımıııııııhem kırmızı etli biber hemde bursa domatesten eşit miktarda yaptım.. ama sarımsakların pişmesini istemediğim için kavanozların dibine ince kıyılmış sarımsakları atıp üstüne döktüm sosları.. yinede sıcağıyla pişebilir ama yapacak bişey yok.. birde sirkem yoktu evde yarım çay fincanı kadar elma sirkesi vardı sadece bende onu koymuştum.. tüh yaa kötü mü olur acaba sirkesiz..
birde dediğin gibi benim cin biberlerde acı çıkmadı, aslında alırken özellikle az acılısını aramıştım ama bunda da çok azmış acısı, bende bir avuç pul biberde ekledim, tadına baktım acısı iyi olduinşallah ağız tadıyla yeriz kışın..
benim bir kase arttı onu akşam yemeğin yanında deneyecem bakalım nasıl olmuş.
paylaşırım tabikii, hemende çektim geldim bileaz yaptım ben, birde acı süsbiberli domatesli turşudan yapmayı düşünüyorum çünkü, haftaya biberlerin daha acılarını bulayımda yapayım..
Eki Görüntüle 508865
akşam yemeğinin yanında biraz yedim, acısı çok güzel olmuş ama çok ekmek yediriyorbirde sarımsaklar tabiki sıcaktan pişmiş sarımsak gibi olmuş, ben kışın yiyeceğim zaman açtığım kavanozlara biraz daha zeytinyağ ve sarımsak rendelemeyi düşünüyorum daha lezzetli olur bence.. tarif verenler gaz verenlere ve bu topiği açan gazeldüştübağlara sana teşekkürler
GEREMEZ
1 kg suzme yogurt
1 kg taze cokelek
1.5 kg bıber
bıberler lokmalık dogranacak yogurt ve cokelek karıstırılacak bıber eklenıp kavanoza basılacak 7-10 gun ıcınde hazırmıs arada karıstırılması daha ıyıymıs bıberler taze olursa daha lezzetlı oluyomus bende denıycem netten aldım bu tarıfı kavanoza basınca ustunu ortecek kadar zyagı eklemek gerekıyomus kuflenmemesı ıcın oda sıcaklıgında beklıcekmıs kavanoz bıde bakalım nasıl olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?