evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

merhaba arkadaşlar allah hepimize sağlıkla ve ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
benimde yaptıklarım şöyle;
menemenlik(1 kg kavanozlarla 10 tane
4 poşet bamya (şimdilk daha yapıcam kızım çok sever)
6 poşet taze fasulye
6 poşet barbunya
5 poşet bezelye
5 poşet vişne
3 poşet erik
5 poşet dolmalık biber (yarım kg olarak)
3 poşet kızartmalık biber
1 poşet sivri biber (küçük küçük doğradım büyük poşete yemeklere koymak için kırıp kırıp alrım)
7 poşet kırmızı biber (közledim biraz daha koyucam ben çok severim misafirlrede iyi oluyor salata olarak)
2 poşet patlıcan (közledim bostan patlıcan)
2 poşet karnıyarıklık (kıarttım patlıcanları sağlıksızmış daha yapmıycam) 2 poşette oturtmalık kızartarak
4 poşet salatalık (cacık için bir kaç poşet daha düşünüyorum)
kızılcık bulursam koyucam
vişne reçeli (annem yaptı)
tarhana (biraz annem biraz kayınvalidem)
erişte (annemden)
salatalık turşusu (kendim)
3 kavanoz süs biberi turşusu (eşim çok sever acıyı)
köfte yapar koyarım zaman buldukça sigara böreği sarar atarım sarmada aynı şekilde tavukta atarım
şimdilik bu kadar allah sağlık versin ki hepimize ağız tadıyla yiyelim
bu kadar çok yapmıyordum ama bu yıl derin dondurucu aldım hevesle dolduruyorum bakalım buzdolabının üstüde var (gerçi allahım izin verirde kurban kesersek onları oraya)

Son düzenleme:

ayrıcada unutmuşum memleketimden getirdiği teyağlarım lor peynirlerimide attım mis gibi

yapmadan yapmaya fark olabiliyor. genelde buzluğa atılacak şeyler domatesle şöyle bir kavrulup atılınca daha güzel oluyor.
aksi halde direk konunca ya da çok az pişirilip konunca çok iğrenç tadı ve kokusu oluyor.
bir paket denedim öyle oldu ve bir daha da hiç yapmadım.

cok guzel paylasım olmus walla tam benlık bu sene ramazandan once ramazan ıcın patlıcan kızartıp koydum ramazanda zor olur dıye börek sardım azıcık kırmızı bıber kozleyıp atmıstım ramazandan sonra yaparımdedım ama sanırım yapamıcam bu sene ...sadece barbunyam var dolapta kurusunu sevmıyorum ....kaynanam yapmıs bırseyler bakalım verecekmıs kırmızı bıber kozlemeyı cok ıstıyordum gecen sene 1 kasa kozleyıp attım hemen bıttı esımde bende sarımsaklı yogurtla yapıp cok sevıyorum ama bu sene yapamıcam buyuk ıhtımal...

Nasıl yani !
Ben ilk kez bu sene fasülye ve börülce şoklayıp,birazda çiğden biber doğrayıp buzluğa attım.Tadı, kokusu kötü olurda yenmezse çok üzülürüm valla.

Nasıl yani !
Ben ilk kez bu sene fasülye ve börülce şoklayıp,birazda çiğden biber doğrayıp buzluğa attım.Tadı, kokusu kötü olurda yenmezse çok üzülürüm valla.

canım ben yaptım bi farkı olmadı güzel oldu canını sıkma herkesin damak tadı farklı olabiliyor sanırım
sende beyenmezsen denemiş olursun bende bugün ilk kez salatalık turşusu yaptım bekliyorum güzel olcak inşllah :)

Nasıl yani !

ben de çiğden koydum geçen yılda bu yılda benim hoşuma gitti hatta arkadaşım geldiğinde fasülye pişirdim çok beğendi bu yıl aynı kendide koyucaktı yani birşey olmaz canım canını sıkma

Ben birazda siyah erik koymayı düşünüyorum meyvesuyu çok güzel oluyor geçen kış hiç meyvesuyu almadım hep kendim yaptım kayısı ve erikten deniyebilirsiniz seviyorsanız böyle yapmayı çok güzel oluyor tavsiye ederim

ben öylece attım hiç haşlamadım hatta geçen kocam dayanamadı çıkardım haşladım ımmm enfes oldu afiyetle yedik onu nüzerine azıma geldi aldığım mısır biraz daha koyucam

ayyyy aslında ben de öyle düşünüyorum ama işte insanın içine yinede kurt düşürüyolar oysa nasıl güzel oluyor o karnıyarıklık patlıcanlar dediğin gibi en güzeli bildiğimi zgibi yapıp gerisine takılmicaz

Canım tadi bozuk değil yenilebilecekse atma niye ziyan olsun yazık Yalnız ben domatesleri rondodan geçiriyorum kabuklu kabuksuz farketmez sadece asıl kabuklarındaki vitamin değerli diye bu tür şeylerde soymam.Şimdiden afiyet olsun olur inşaallah.

sagol cnm ınsl..yaaa saglıcakla yıyelımhepımısdeeee evet kalabalık aıle oldugmuz ıcınnn ck olması ıyı ama sade busluk oluncaa ck koyamyrmm yoksamm yapraklarımdaa var ıkı bes kg lık onlarıda sarar atarımmm hazır olur ama kurban yakınnn eee ınsl..kesecegızdee ıkımısdee annemlerleee ona yer kalmyrr ınsl..bırgun bısdee dıfrız alırsakk dahada ck koyarızzzz melemenlerımızzsayısı bellı dıll ve daha salca kaynatıcazz kayın annemle cnm gecen sene kaynattık 5 aıle yedık bu sene ne yaparıs blmyrmmmmm

cnmkavanosların sogududamı duz koydun sıcak sa hemen terısne koy d konserven saglamlassınnn tmm mıı

bu minicik kavanozlarıda acısos yapmak için aldım, bir tanesine yemeklik domates yaptım..

Eki Görüntüle 507488

cok tatlılar yaaaaaaaaaaaaaaaa

maasallahh cnm rabbım huur ıcınde yedırsın ınsl... negusel daırısı bana ınsl...dıfrızınnnn

hanımlar ben adana dayım burası çok sıcak..
bende bir özenti yaptım domates konserveleri.epey de yaptım ama buzdolabına koymadım zaten koymaya kalkışsam yer kalmayacak..dışarıda bozulmaz değil mi.

acılı kahvaltılık tarifi arıyorum deneyen var mı ?
2 tarif duydum.birisi pişirilerek digeri turşu gibi hangidsini tavsiye edersiniz ?

sehernurcum..ben yaptım 7 kavanoz..istersen yazayım...
ben pişirerek yaptım..pişmeden yapanların pek memnun olmadığını duydum yıllardır pişirerek yapıyoruz..
domatesleri robotta çek, onlar ocakta az yağda kaynamaya devam ederken sen sarımsakları soy üçe beşe böl parçala, at içine...sonra cin biberin varsa seviyorsanız cin biberi at isteğin miktarda...mesela ben 17 kilo domatese iki avuç dolusu attım..görüntüsü ve lezzeti çok hoş...
biraz tuz koy...cin biberin yoksa pul biberin acı olanından kat acıyı sevdiğiniz miktarı ayarlarsın...en son kaynamaya devam edeerken sirke koy az... ben 17 kilo domatese 1 buçuk su badağı dökmüştüm...göz kararı yani..sen elindeki domates miktarına göre ayarlarsın canım...sirkeyi döktükten iki dakka sonra ocaktan indir ve hemen şişelere doldur sıkıca kapat ve ters çevir...hiç dokunma bir gün beklesin...ertesi gün kapakkları kontrol et tutmuşlarsa düz çevir serin yerde sakla..bu kadar..

sorun varsa buralardayım canm..

hanımlar ben adana dayım burası çok sıcak..
bende bir özenti yaptım domates konserveleri.epey de yaptım ama buzdolabına koymadım zaten koymaya kalkışsam yer kalmayacak..dışarıda bozulmaz değil mi.

kapaklarını tutturduysan bozulmaz canım bir sene beklese bozulmaz...yaparken sıcak sıcak kapatıp ters çevirdiysen tutmuştur...zaten tutmayan kapak belli olur...parmağının ucuyla tık tık diye vur kapağa, hafiften ses tok gelir... ama tutmuşsa zaten ses pek çıkmaz...

Ben de derin dondurucu almak istiyorum.A + enerji sınıfından üç katlı dikey olanlardan...

Araştırıyoruz.Acaba siz nasıl bir şey aldınız?

Ben her şeyin kabuğunu soyuyorum çünkü;kabuğunda zirai atıkların iyice yıkansa da kaldığı söyleniyor.Soyulmayacak sebzeleri de sirkeli suda bekletiyorum sonra iyice yıkıyorum.
Amaan her şeyden korkar hale geldik.

Acaba o kavanozların içine tekrar biber atsam olur mu ki...bir fikriniz var mı?

hamarat kadınım veselam
kalktım hiç üşenmeden 3 kşilo patlıcan kızartım
biber salçası yaptım acılı acısız ımmmm he diceksin bunun neresinde hamaratlık hepsinii 12 de başladım yapmaya eşim işte onu beklerken :):):)kafayı yicem kışın hiç aç kalmayız bu kadar şeyden sora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…