- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
merhaba arkadaşlar allah hepimize sağlıkla ve ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
benimde yaptıklarım şöyle;
menemenlik(1 kg kavanozlarla 10 tane
4 poşet bamya (şimdilk daha yapıcam kızım çok sever)
6 poşet taze fasulye
6 poşet barbunya
5 poşet bezelye
5 poşet vişne
3 poşet erik
5 poşet dolmalık biber (yarım kg olarak)
3 poşet kızartmalık biber
1 poşet sivri biber (küçük küçük doğradım büyük poşete yemeklere koymak için kırıp kırıp alrım)
7 poşet kırmızı biber (közledim biraz daha koyucam ben çok severim misafirlrede iyi oluyor salata olarak)
2 poşet patlıcan (közledim bostan patlıcan)
2 poşet karnıyarıklık (kıarttım patlıcanları sağlıksızmış daha yapmıycam) 2 poşette oturtmalık kızartarak
4 poşet salatalık (cacık için bir kaç poşet daha düşünüyorum)
kızılcık bulursam koyucam
vişne reçeli (annem yaptı)
tarhana (biraz annem biraz kayınvalidem)
erişte (annemden)
salatalık turşusu (kendim)
3 kavanoz süs biberi turşusu (eşim çok sever acıyı)
köfte yapar koyarım zaman buldukça sigara böreği sarar atarım sarmada aynı şekilde tavukta atarım
şimdilik bu kadar allah sağlık versin ki hepimize ağız tadıyla yiyelim
bu kadar çok yapmıyordum ama bu yıl derin dondurucu aldım hevesle dolduruyorum bakalım buzdolabının üstüde var (gerçi allahım izin verirde kurban kesersek onları oraya)
ben buzluktan çıkan yemeği yiemiorum yaaa:S
hersey anlık pişip tüketilcek başka türlü ıı ıhhh ertesi güne kalmış yemeği bile yiyemiorum
ama yapanları tebrik edıorum beni kesseniz bu scakta kış için dolaba bi yumurta dahi atmam helal olsun valla
yapmadan yapmaya fark olabiliyor. genelde buzluğa atılacak şeyler domatesle şöyle bir kavrulup atılınca daha güzel oluyor.
aksi halde direk konunca ya da çok az pişirilip konunca çok iğrenç tadı ve kokusu oluyor.
bir paket denedim öyle oldu ve bir daha da hiç yapmadım.
Nasıl yani !
Ben ilk kez bu sene fasülye ve börülce şoklayıp,birazda çiğden biber doğrayıp buzluğa attım.Tadı, kokusu kötü olurda yenmezse çok üzülürüm valla.
Nasıl yani !
Ben ilk kez bu sene fasülye ve börülce şoklayıp,birazda çiğden biber doğrayıp buzluğa attım.Tadı, kokusu kötü olurda yenmezse çok üzülürüm valla.
ben öylece attım hiç haşlamadım hatta geçen kocam dayanamadı çıkardım haşladım ımmm enfes oldu afiyetle yedik onu nüzerine azıma geldi aldığım mısır biraz daha koyucammısır bende attım canım, haşlayıp öyle koçanıyla koydum......
garnitür olarak makarna salatalarına da katıyorum.... yada bazen eşim sevdiği için çıkarıp sıcak suda bekletip öylece tuz atıp kemirmesine bayılıyoruz :))
valla canım ona kalırsa kavanoz konserveye de sağlıksız diyorlar...hatta et kıyma türlerini az az alıp tüketin yoksa sağlıksız oluyor diyorlar..iyide bacım kurbanda etleri napalım yani mecbur aylarca dondurucuda kalıyorlar..yani ufak ayrıntılara takılırsak hiç bişey yapmamak lazım...mesela yıllarca uzamanlar dediler konserve yapmak yerine sebzeleri kurutun diye...ama bi süre sonra da dediler kurutmak da çok masum değilmiş... açık alanda günlerce kuruyan sebze içinde bakteri muhafaza ediyormuş...hatta bilenler bilir, kuruyup kaldırdıktan sonra özellikle evi sıcak olan kişiler bilir, böcekleniyor güveleniyor...işte bu bakteriler ilk başta gözle görülmediği için biz temiz sanıyoruz ama sıcak olan ortamda beslenip gelişiyor ve güve halini alıyor..yani içinde saklı duruyor bakteriler.. o yüzde lafın kısası yapılan herşeyde az da olsa bakteri mikrop gibi canlılar olması kaçınılmaz...bunlarda kurtuluş yok gibi bişey...steril bir ortamda yaşayamadığımız için mecburen bu tarz şeyleri görmezden gelmemiz lazım...kaldı ki hazır gıdalarda yazar üzerinde bazılarının, el değmeden üretildi falan gibi...mesele el değilki...hijyen ellere dayalı değil sadece...nerde yetişti nasıl o hale geldi....
bunlardan kaçış yok ama en aza indirgemek için çabalamalıyız elbette...fakat bu çabaları kendimizi harap edercesine değil tabi...önlem alırız gerisi takdiri ilahi :)
Ben de sizin yaptığınız gibi yapmıştım.Fakat yeşil ve kırmızı biberle yapmıştım.
Şimdi anlıyorum ki;benim 'hatam' sirke koymam olmuş.Sirke biberleri eritmiş.
Bir de domateslerin kabuklarını soymuştum ve yağsız yapmıştım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Sanırım annem de böyle yapıyordu.
Peki ,o yaptıklarımı dökmeli miyim?Bir işe yarar mı?
Kötü kokmuyor ,bozulma falan yok.
sagol cnm ınsl..yaaa saglıcakla yıyelımhepımısdeeee evet kalabalık aıle oldugmuz ıcınnn ck olması ıyı ama sade busluk oluncaa ck koyamyrmm yoksamm yapraklarımdaa var ıkı bes kg lık onlarıda sarar atarımmm hazır olur ama kurban yakınnn eee ınsl..kesecegızdee ıkımısdee annemlerleee ona yer kalmyrr ınsl..bırgun bısdee dıfrız alırsakk dahada ck koyarızzzz melemenlerımızzsayısı bellı dıll ve daha salca kaynatıcazz kayın annemle cnm gecen sene kaynattık 5 aıle yedık bu sene ne yaparıs blmyrmmmmmmaşallah memlekette sebze meyve bırakmamaışsınız..gelin kaynana bir olup :)
afiyetle yiyin canım... bamya sezonunu ben kaçırdım..ona üzülüyorum çok sevdiğim için..artık hazır kurutulmuş alıp yaparım
cnmkavanosların sogududamı duz koydun sıcak sa hemen terısne koy d konserven saglamlassınnn tmm mııbiraz sizlerden aldığım gaz, biraz hevesle yaptığım kışlık domatislerim, ve kırmızı erik ve şeftali kompostom.. 8 poşette buzluğa attım domates yeter sanırım..
ama haala şu acılı sostan yapamadım bu haftada onun için domates alacam..
Eki Görüntüle 507487
cok tatlılar yaaaaaaaaaaaaaaaabu minicik kavanozlarıda acısos yapmak için aldım, bir tanesine yemeklik domates yaptım..
Eki Görüntüle 507488
6 poşet taze fasulye
6 poşet barbunya
5 poşet bezelye
5 poşet vişne
3 poşet erik
1 poşet sivri biber (küçük küçük doğradım büyük poşete yemeklere koymak için kırıp kırıp alrım)
7 poşet kırmızı biber (közledim biraz daha koyucam ben çok severim misafirlrede iyi oluyor salata olarak)
2 poşet karnıyarıklık (kıarttım patlıcanları sağlıksızmış daha yapmıycam) 2 poşette oturtmalık kızartarak
erişte (annemden)
köfte yapar koyarım zaman buldukça sigara böreği sarar atarım sarmada aynı şekilde tavukta atarım
bu kadar çok yapmıyordum ama bu yıl derin dondurucu aldım hevesle dolduruyorum bakalım buzdolabının üstüde var (gerçi allahım izin verirde kurban kesersek onları oraya)
acılı kahvaltılık tarifi arıyorum deneyen var mı ?
2 tarif duydum.birisi pişirilerek digeri turşu gibi hangidsini tavsiye edersiniz ?
hanımlar ben adana dayım burası çok sıcak..
bende bir özenti yaptım domates konserveleri.epey de yaptım ama buzdolabına koymadım zaten koymaya kalkışsam yer kalmayacak..dışarıda bozulmaz değil mi.
6 poşet taze fasulye
6 poşet barbunya
5 poşet bezelye
5 poşet vişne
3 poşet erik
erişte (annemden)
Canım tadi bozuk değil yenilebilecekse atma niye ziyan olsun yazıkYalnız ben domatesleri rondodan geçiriyorum kabuklu kabuksuz farketmez sadece asıl kabuklarındaki vitamin değerli diye bu tür şeylerde soymam.Şimdiden afiyet olsun olur inşaallah.
Ben de derin dondurucu almak istiyorum.A + enerji sınıfından üç katlı dikey olanlardan...
Araştırıyoruz.Acaba siz nasıl bir şey aldınız?
canım ben arçelik aldım sandık tipi olanından A+ bir de yanında mikrodalga hediyesi vardı 750TL
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?