- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Eki Görüntüle 509304 Eki Görüntüle 509303
kızlar biberlerimi küp küp doğradım sivri biber ve pul biberde ekleyerek kavurdum,çok güzel oldu daha fazla biber alarak kışlık yapıcam
Ben de yapmak istiyorumda bundan ama közlesem nasıl olur acaba diyorum kırmızı biberide sivri biberide közlicem küp küp doğrayıp buzluğa atıcam bakalım nasıl olursa bu yemeklere katmak için değil mi ben öyle düşünüyorum yani kahvaltılık değil demi :)
Sıze yazınca hemen yapayım dedım ıste geremezım verdıgım olculerı yarı yarıya yaptım 1 hafta sonra sonucu yazarım tat konusunda
biz dün akşam yemeğin yanında yedik meze gibi oldu ben yemeğe katmıycam nasıl olur bilmiyorum :44:
közlesende olur ben közlemekle uğrasmak istemediğimden böyle yaptım daha pratik kavurmak
bir kaç kilo biber alıp kavonozlara doldurucam bu sekilde sende yapınca paylas fikir olur
ilk kez böyle bişi görüyorum biberleri çiğ mi koyuyorsun peki durunca tadında değişim mi oluyor ki:26:
kızlar ben kırmızı biberleri hem pratik bir salça yaptım
hem közledim buzluğa attım
hemde zeytinyağlı sarımsaklı bir şekilde konserveledim isterseniz tariflerini tek tek veririm
Sıze yazınca hemen yapayım dedım ıste geremezım verdıgım olculerı yarı yarıya yaptım 1 hafta sonra sonucu yazarım tat konusunda
evet cıg koydum bıraz degısıyo ama lezzetlı bısıy cıkıyo ortaya bakalım benımkı nasıl olucak Ç)
benim annem de kırmızı biber ve yeşil fasulyeden sirkeli,zeytinyağlı ve sarımsaklı bir konserve yapıyor müthiş oluyor isteyen olursa anneme sorup tarif verebilirim size
canım verebilirim demeyecen hemen yazıp ekleyecen :)) hani derler ya türkiyede ne satılmaz ki? herşey satılır burası türkiye :) yani konulan her tarif deneniyor yapılıyor şüphen olmasın hiç...birde insanlar bizzat okuyup karar veriyor mesela evimde şu malzeme var bu yok bunu alayım şunu yapayım gibisinden...sen ekle tarifi...yapan deneyen olucak mutlaka...
canım süpersin ellerine sağlık...bende gaza geldim haftaya yapıcam bu hafta geçti pazarımız..bi kaç kavanoz yapmayı düşünüyorum...resim eklediğin için zahmet ettiğin için teşekkürler...
olmuş halinide paylaş canım resimlerini
bu arada resimde ki güzellik senin mi ayy çok sevimli yerim onu ben mıncıklayasım geldi
canım ben 2 kısıyız dıye yarımsar kgdan yaptım 2 konserve kavanozu cıktı tahmınımce aldıgım kavanoz 4 lt sıvı alıyomus 1er kgdan yapsan 4 konserve kavanozu cıkar ben daha once yedıgımden bılıyorum ızmırde oturunca gocmen cok oluyo halıyle :)
olmus halıde aynı tatlım bıberler az daha sararıyo o kadar evet o resımdekı benım pasa oglum:)
bana kornişon turşu tarifi verebilirmisiniz..... bide kırmızı biberleri közleyip turşu yapılıyo nasıl yapmam lazımm... turşu çok sevıyorum özellikle suyunu içmeyiii biii yardımm banaa (denenmiş tarif istiyorum)
canım ben 2 kısıyız dıye yarımsar kgdan yaptım 2 konserve kavanozu cıktı tahmınımce aldıgım kavanoz 4 lt sıvı alıyomus 1er kgdan yapsan 4 konserve kavanozu cıkar ben daha once yedıgımden bılıyorum ızmırde oturunca gocmen cok oluyo halıyle :)
olmus halıde aynı tatlım bıberler az daha sararıyo o kadar evet o resımdekı benım pasa oglum:)
canım tarfileri denemiş yapmış tecrübe etmiş kişilerden özellikle resim rica ediyorum ki, görerek daha net tarif alabiliyor insanlar.. mesela ben geremez tarfini ilk duyduğumda olurmu öyle şey dedim sanki değişik geldi pek yakıştıramadım yoğurt biber peynir falan...ama resimlerde görünce tamam dedim çok şahane bişeye benziyor...nasip olursa önümüzdeki hafta biraz biber alıp yapıcam..hem bi kaç kavanoz yapmayı düşünüyorum yapmışken...biz mezelere salatalara düşkünüz biraz :) eşimde seviyor bu sebeple tarif buldummu kaçırmam.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?