evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

Eki Görüntüle 509304 Eki Görüntüle 509303
kızlar biberlerimi küp küp doğradım sivri biber ve pul biberde ekleyerek kavurdum,çok güzel oldu daha fazla biber alarak kışlık yapıcam

Ben de yapmak istiyorumda bundan ama közlesem nasıl olur acaba diyorum kırmızı biberide sivri biberide közlicem küp küp doğrayıp buzluğa atıcam bakalım nasıl olursa bu yemeklere katmak için değil mi ben öyle düşünüyorum yani kahvaltılık değil demi :)

biz dün akşam yemeğin yanında yedik meze gibi oldu ben yemeğe katmıycam nasıl olur bilmiyorum :44:
közlesende olur ben közlemekle uğrasmak istemediğimden böyle yaptım daha pratik kavurmak
bir kaç kilo biber alıp kavonozlara doldurucam bu sekilde sende yapınca paylas fikir olur

Meze olarakda güzel olur hem misafir geldiğinde çeşit olarak iyi olur. Ben de yapınca yazarım buraya bugün son kalanlarımı yapsam bitecek inşallah kış hazırlığım

kızlar ben kırmızı biberleri hem pratik bir salça yaptım
hem közledim buzluğa attım
hemde zeytinyağlı sarımsaklı bir şekilde konserveledim isterseniz tariflerini tek tek veririm

benim annem de kırmızı biber ve yeşil fasulyeden sirkeli,zeytinyağlı ve sarımsaklı bir konserve yapıyor müthiş oluyor isteyen olursa anneme sorup tarif verebilirim size

kızlar ben kırmızı biberleri hem pratik bir salça yaptım
hem közledim buzluğa attım
hemde zeytinyağlı sarımsaklı bir şekilde konserveledim isterseniz tariflerini tek tek veririm

canım tarfileri denemiş yapmış tecrübe etmiş kişilerden özellikle resim rica ediyorum ki, görerek daha net tarif alabiliyor insanlar.. mesela ben geremez tarfini ilk duyduğumda olurmu öyle şey dedim sanki değişik geldi pek yakıştıramadım yoğurt biber peynir falan...ama resimlerde görünce tamam dedim çok şahane bişeye benziyor...nasip olursa önümüzdeki hafta biraz biber alıp yapıcam..hem bi kaç kavanoz yapmayı düşünüyorum yapmışken...biz mezelere salatalara düşkünüz biraz :) eşimde seviyor bu sebeple tarif buldummu kaçırmam.. :)

Sıze yazınca hemen yapayım dedım ıste geremezım verdıgım olculerı yarı yarıya yaptım 1 hafta sonra sonucu yazarım tat konusunda

canım süpersin ellerine sağlık...bende gaza geldim haftaya yapıcam bu hafta geçti pazarımız..bi kaç kavanoz yapmayı düşünüyorum...resim eklediğin için zahmet ettiğin için teşekkürler...

benim annem de kırmızı biber ve yeşil fasulyeden sirkeli,zeytinyağlı ve sarımsaklı bir konserve yapıyor müthiş oluyor isteyen olursa anneme sorup tarif verebilirim size

canım verebilirim demeyecen hemen yazıp ekleyecen :)) hani derler ya türkiyede ne satılmaz ki? herşey satılır burası türkiye :) yani konulan her tarif deneniyor yapılıyor şüphen olmasın hiç...birde insanlar bizzat okuyup karar veriyor mesela evimde şu malzeme var bu yok bunu alayım şunu yapayım gibisinden...sen ekle tarifi...yapan deneyen olucak mutlaka...

tam tarifi bilmiyorum anneme sorup yazmam lazım ama aklımda kaldığı kadarıyla annem yaparken gözlemlediğim kadarıyla
kırmızı biberler doğruyor bir de taze fasulyeyi bir tenceerede bol zeytinyağ ve bol sirke ve çokk bolll sarımsakla birlikte pişiriyor işte kavanozlara doldurup ters kapatıyor ama varya her türlü yenir yani ben kahvaltıda bile yerim:)
meze olarak ye,yemek olarak bile yenir aperatif olarak atıştır çook güzel

canım süpersin ellerine sağlık...bende gaza geldim haftaya yapıcam bu hafta geçti pazarımız..bi kaç kavanoz yapmayı düşünüyorum...resim eklediğin için zahmet ettiğin için teşekkürler...

canım ben 2 kısıyız dıye yarımsar kgdan yaptım 2 konserve kavanozu cıktı tahmınımce aldıgım kavanoz 4 lt sıvı alıyomus 1er kgdan yapsan 4 konserve kavanozu cıkar ben daha once yedıgımden bılıyorum ızmırde oturunca gocmen cok oluyo halıyle :)

olmuş halinide paylaş canım resimlerini
bu arada resimde ki güzellik senin mi ayy çok sevimli yerim onu ben mıncıklayasım geldi

olmus halıde aynı tatlım bıberler az daha sararıyo o kadar evet o resımdekı benım pasa oglum:)

gerçekten de paşaymış bence kaldır o resmi canım nazar değer ALLAH korusun çok tatlı şu yanaklara bak ya ısırıcaksın onları
çok canım çocuk sevmek istiyor bu aralar:)

bana kornişon turşu tarifi verebilirmisiniz..... bide kırmızı biberleri közleyip turşu yapılıyo nasıl yapmam lazımm... turşu çok sevıyorum özellikle suyunu içmeyiii biii yardımm banaa (denenmiş tarif istiyorum)

canım bu topikteki bütün tarfiler denenmiş ve tecrübe edilmiş tarfiler için rahat olsun...özellikle başlığa dikkat edersen evimizde yaptığımız kış hazırlıkları diye başlık attım... ki kulaktan duyma tarifler olmasın denenmiş ve bilinen tarifler olsun diye canım rahatça deneyebilirsin sende...
ben sana kendi turşu tarifimi yazayım annemin yıllanmış turşu tarifidir..gerçekten herkes bayılır annemin turşularına..bende bu sene yaptım 10 kilo kadar...
aynen yazıyorum...kornişonları güzelce yıka ve üzerlerine bir iki tane iğneyle delik del...içine sıvıyı çekmesi içindir bu...
sonra istediğin kavanoz bidon her ne istersen ağzına kadar doldur salatalıkları...
asıl önemli kısım olan sirke tuz su karışımıdır...buna dikkat et.
sirke ölçüsü genelde bir su bardağı suya iki su bardağı sirke eklenerek yapılıyor...fakat zaten bu ölçü hemen hemen bidonun yarısına kadar sirke konulur haliyle eşdeğer...
yani daha açık yazmam gerekirse, ben bidonun yarısına kadar sirke koydum....kalan yarısına da iri tuzla yaptığım tuzlu su karışımını döktüm...
şimdi burda dikkat edeceğin ölçü şu...yemeğe koyduğun tuz miktarından biraz daha fazla olacak...yani azar azar tuzu ekle iyice erit ve dilinle kontrol et diline keskin bir tuz tadı gelecek...olmuş demektir...az geldiyse diline biraz daha eklersin tuzu...
sonra bu tuzlu suyu bidona dök iyice dolana kadar.... en üst kısmına da bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu dök..
bir baş sarımsağı ufak ufak parçala ve en üst tepeye koy...sonra bidonun kapağını kapat...bi kaç haftaya tam anlamıyla olmuş demektir afiyet olsun canım.... kırmızı biber sorun için uzun uzun aradığın cevabı 34. sayfalarda bulabilrsin...detaylı şekilde tarifler verildi o sayfalarda... soracağın bişey olursa buralardayım canım...

evet canım bende sürekli denk geldikçe bakıyorum resime :) çok tatlı maşallah tombiş yanaklı tam ısırmalık :) bencede kaldır resmi canım bebeğine nazar olmasın...

tamam bacım yarın akşam gönderirim resimleri kendime site açıyorum onun için fotoğrafları arşivledim makinayı tak çıkar olmasın yolların yarın mujukx hamarat hatunlara

Kızlar yaa ben bugün pazardan beş kilo domates aldım menemen yapmak için ama domatesler pek hoşuma gitmedi ama mecbur yaptım inşallah tadı güzel olur geçen yıl memleketten bahçe domatesiyle yapmıştık ne güzel olmuştu ama orda taaaaaaaa buraya getirmek çok zor oluyo inşallah bunuda tadı güzel olur.

4 kavanozda patlıcan konservesi yaptım bu kış için yeter artık onlar mısır aldım onlrıda atıcam buzluğa. Yarında yemeğe katmak için kırmızı ve yeşil biber közlicem bakalım o nasıl olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…