evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

slm hatunlar bende cesıtlı seyler hazırladım ama konserve bilgim olmadıgı ıcın kapaklar attı tabı yenı kapak degılllerdı onun etkııs var sanırım

seftalı konsantresı yapmıstım öle bir sıısmıskı 1 haftada nerdeyse patlıycaktı yani tadı bozulmamıs ama

bıber kıızartım dometsle bırlıkte kavanoza doldurdum henuz akma yok

yenı kavanozlar aldım bol domateslı bıber kızartıp kavanozlara kapatıcam

kabak yemegını cok sevıyoruz bol domateslı yapıp kavanoza kapatıcam ama sogan koysammı kıısn sonucta bu ısıtıp yenıcek degılmı:44: annem hıc konserve yapmazdı da sızden ögrendısgım kadarıyla yacagım

biran kendimi gördüm sen de ben de ne görsem denerim Allahtan kocam bişi demiyo

benımkı yerken ses etmıyo ama yedıklerı onune nasıl gelıyo o zamanda ses yok ama sunu yapcam sunu alacam dedım mı soru 1 daha once yaptın mı ben: yooo denıycem benımkı devam eder yıne deney yapıcan mutfakta dımı benı bulastırma ben:

canım tarifini yazarmısın sütle ilk defa duydum güzelmi oluyo

Lutenıtsa yaptık 15 kavanoz cıktı kucuk kavanozlardan

malzemelerı yazayım

5 kg etlı kırmızı bıber
1 kg patlıcan
2 kg domates
1 lt sıvı yag

patlıcan ve bıberlerı kozleyıp soydum
domatesı rondodan gecırıp kaynattım suyunu cekene kadar domates suyunu cekınce kozledıgım patlıcan ve bıberı rondodan cekıp ekledım kaynamaya devam ettı ıcıne 1 lt sıvıyag doktum kekık kımyon kara bıber pul bıber doktum tuz ekleyıp kaynatmaya deva, ettım rengı donene kadar kaynadı daha dogrusu fokur fokur kaynadı kaynayınca kavanozlara doldurdum ters kapattım ortuyle sardım sabaha kaldırcam bu kadar

ben kabak yemeğini yumurtalı yapıyorum çok sevdiğiniz kabak yemeğinin tarifini yazsana canım denerim belki dometesli falan güzel olur

su yerine yarı yarıya süt konur bizim burada hep böyle yapılır. çok güzel olur set hamur yapılır önce merdane ile açılır küçük küçük, dinlenir sonra tek tek açılır.
serilir hafif kuruyunca kesilir ve güneşe serilir zaten aynı gün kurur birazda gölgede yani içeride kalsın bez torbaya koy sakla(ilk gölgede kurursa rengi kararır kolay gelsin.

şuan ki görüntüsü gözüme hoş göründü hangi sayfa da tarifi canım
kaç gün beklemesi gerek acaba birde bu meze hangi yöreye ait ????????????????????

tatlım bu gocmenlerın makedon gocmenlerıydı sanırım kahvaltılıgı cok lezzetlı bana gore

tekrar tarıfı yazayım ben az yaptım ıstersen olcuyu artırabılırsın
yarım kg taze cokelek
yarım kg suzme yogurt
1 kgya yakın tatlı bıber

yogurt ve cokelegı ıyıce karıstırıp ozlestırınce bıberı ekledım bıberın en tazelerını sec alırken yoksa dırı kalıyo bıberler bırer lokmalık kesılıcek bu arada bıber ve yogurt cokelek karısımını bı kavanoza bastım ama tastı bu olculerle yaptıgım geremezı 3 kgluk kavanoza bastırarak doldurdum ustunu gececek kadar zyagı ekledım bugun 3. Gun bıberlerım ıyıce erımıs cokelek ve yogurt ozlesmıs 7-10 gun beklenıyomus ama ben 7 gun anca dayanıcam sanırım :)

kaç gün beklemesi gerek acaba birde bu meze hangi yöreye ait ????????????????????

tatlım bu gocmenlerın makedon gocmenlerıydı sanırım kahvaltılıgı cok lezzetlı bana gore

tekrar tarıfı yazayım ben az yaptım ıstersen olcuyu artırabılırsın
yarım kg taze cokelek
yarım kg suzme yogurt
1 kgya yakın tatlı bıber

yogurt ve cokelegı ıyıce karıstırıp ozlestırınce bıberı ekledım bıberın en tazelerını sec alırken yoksa dırı kalıyo bıberler bırer lokmalık kesılıcek bu arada bıber ve yogurt cokelek karısımını bı kavanoza bastım ama tastı bu olculerle yaptıgım geremezı 3 kgluk kavanoza bastırarak doldurdum ustunu gececek kadar zyagı ekledım bugun 3. Gun bıberlerım ıyıce erımıs cokelek ve yogurt ozlesmıs 7-10 gun beklenıyomus ama ben 7 gun anca dayanıcam sanırım :)....

merhaba hanımlar.. Ben de dün yine kırmızı biber közledim 6-7 poşet oldular artık ama bu sefer kolay soyuldular çok güzellermiş. Domets sosu yapıcam daha ama kavanoz kalmamış dün aldığım yerde kapalıydı kaldı öyle 10 kilo domates bugün kavanoz alp yapıcam konserveleri. Dolmalık biber de koydum bamya koymuştum zaten. Fasulye atmıştım 3 kilo daha atıcam. Turşu yemiyor eşim lahana ve salatalığı güzel yaparım şu kornişonlardan ama yenmiyor tek başıma yapmadım o yüzden bu sene. Buzluğumda küçük benim altta olanlardan değil fasulye koyunca ancak az yer kalacak oralara da patlıcan kızartıp koyucam tamam işte bitti yerim. Biberlerim var menemenlikte yapcam daha biraz daha bayılırım çünkü. Çilek reçeli yapıcam bir de dün pazardan aldım küçücük mis gibi kokuyorlardı eşim onu da yemez kendime yapıcam. Acısos yapcaktım kahvaltılık ama yengem yapmış bolca o verecek bana gittiğimde onu da eşim yemiyor acılı benlik yani yeter bana. Herhalde bir 20 kavanoz domates sosum olacak, 5 kavanoz menemenlik var 5 kavanoz daha çıksa bugün 10 kavanoz yeter. iki kişiyiz zaten. Eşim maalesef kış sebzeleri yemiyor bir yediği ıspanak bol tutmaya çalıştım sebzeyi ama yer yetmiyor ki işte.

Allah hepsini afiyetle yemeği nasip etsin.
Çilek demişsin de mevsimi mi ben pek anlamam ama marketlerde görmedim hiç maalesef pazara gitme olanağımda yok.Çilek reçeli çok severim bende eğer zamanıysa almaya çalışıyım bari.

hepımıze agız tadıyla yemek nasıp etsın ınsallah

Valla bende küçük çileğin zamanı geçti sanıyordum ama dün pazarda gördüm küçücük çok güzeldi kokusu tadı aldım hemen heveslendim yapıcam baya zaman oldu yapmayalı inşallah tuttururum. Bu akşam hem dosmtes sos hem reçel yapılacak bir de ütüm var.

Muhacir olan babanem buna ''göçmen biberi'' derdi.Yine Balkan ülkelerinden gelen bir tarif.
Biz içine kapya biber de koyuyoruz.
Bir de süzme yoğurt yerine ,süt kullanılabiliyor.Lor krema kıvamı alıncaya kadar süt ilave ediliyor.
Süzme yoğurtla yapınca tadı ekşimsi oluyor.Sütle yapınca ekşi olmuyor.Tercihe göre iki türlü de yapılabilir.

Ayrıca;yaz aylarında biberler bolken ,zeytinyağda biberleri biraz soteleyip içine lor ilave ederek kahvaltılık ya da gün içerisinde atıştırmalık olarak yapıyoruz.Buna yumurta kırılabilir.

sağol canım mutlaka denicem nor alayım

sağol canım mutlaka denicem not alayım

Son düzenleme:
Ya kızlar birşey sorucam ben dondurucuya her tür sebze meyve atıyorum nerdeyse ama hiç börek poğaça falan koymadım haa bir böreğim var buzluk böreği bir de sigara böreği sarıyorum ama baika hiç buzlukta saklanacak börek bilmiyorum bir de poğaça falan mesela nasıl saklanır hamuru yoğuruup öyle mi saklamak gerek yoksa içini koyup şeklini verip öyle saklasak ne olur. Çalışan bir bayanım elimin altında olunca kolay oluyor herşey. Soğanımı doğrarım mesela hazır vardır hep, maydonoz, dereotu da öyle ama hamur işi koymak istiyorum ben. Hem misafir için hem de kendi canımız çektiğinde yapmak için hemencik. Valla şöyle bir aklımdan geçirdim de zamanı az olan çalışan biri için baya birşey yapmışım yaa bir turşu yapmadım onu da eşim yemiyor uğaşamıcam artık bu sene. Kışın rahatız valla..

kornişon salatalıklarımı turşu yaptım, birde acısostan kalma cin biberlerim vardı onuda küçük bir reçel kavanozuna kurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…