- 11 Nisan 2011
- 3.643
- 9
- 358
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
biran kendimi gördüm sen de ben de ne görsem denerim Allahtan kocam bişi demiyo
pekmezli sucuk yaptım çok güzel oldu ve kolaydı artanıda tepsiye yaydım üzerinde cevis serptim kuruyunca baklava dilimi kesip kesmece yapacağım
şimdi eriştede sıra 5 kilo un 20 yumurta 1 litre sütle yapacağım makinam var ama elle keseceğim daha güzel oluyor .
turşuda sıra onuda yapayım bakalım ne yapacağım ..
slm hatunlar bende cesıtlı seyler hazırladım ama konserve bilgim olmadıgı ıcın kapaklar attı tabı yenı kapak degılllerdı onun etkııs var sanırım
seftalı konsantresı yapmıstım öle bir sıısmıskı 1 haftada nerdeyse patlıycaktı yanitadı bozulmamıs ama
bıber kıızartım dometsle bırlıkte kavanoza doldurdum henuz akma yok
yenı kavanozlar aldım bol domateslı bıber kızartıp kavanozlara kapatıcam
kabak yemegını cok sevıyoruz bol domateslı yapıp kavanoza kapatıcam ama sogan koysammı kıısn sonucta bu ısıtıp yenıcek degılmı:44: annem hıc konserve yapmazdı da sızden ögrendısgım kadarıyla yacagım
Geremezın 2. Gunu
şu geremezi anneme söyliyimde deneyelim bari konserve olarak peki o yağ nerden geliyor canım içinde sıvıyağ da mı koydun:26:
canım bunu kurdugun zaman ustunu ortecek kadar zyagı koyuyosun yag o tarıfı yazmıstım zaten
şuan ki görüntüsü gözüme hoş göründü hangi sayfa da tarifi canım
kaç gün beklemesi gerek acaba birde bu meze hangi yöreye ait ????????????????????
kaç gün beklemesi gerek acaba birde bu meze hangi yöreye ait ????????????????????
merhaba hanımlar.. Ben de dün yine kırmızı biber közledim 6-7 poşet oldular artık ama bu sefer kolay soyuldular çok güzellermiş. Domets sosu yapıcam daha ama kavanoz kalmamış dün aldığım yerde kapalıydı kaldı öyle 10 kilo domates bugün kavanoz alp yapıcam konserveleri. Dolmalık biber de koydum bamya koymuştum zaten. Fasulye atmıştım 3 kilo daha atıcam. Turşu yemiyor eşim lahana ve salatalığı güzel yaparım şu kornişonlardan ama yenmiyor tek başıma yapmadım o yüzden bu sene. Buzluğumda küçük benim altta olanlardan değil fasulye koyunca ancak az yer kalacak oralara da patlıcan kızartıp koyucam tamam işte bitti yerim. Biberlerim var menemenlikte yapcam daha biraz daha bayılırım çünkü. Çilek reçeli yapıcam bir de dün pazardan aldım küçücük mis gibi kokuyorlardı eşim onu da yemez kendime yapıcam. Acısos yapcaktım kahvaltılık ama yengem yapmış bolca o verecek bana gittiğimde onu da eşim yemiyor acılı benlik yani yeter bana. Herhalde bir 20 kavanoz domates sosum olacak, 5 kavanoz menemenlik var 5 kavanoz daha çıksa bugün 10 kavanoz yeter. iki kişiyiz zaten. Eşim maalesef kış sebzeleri yemiyor bir yediği ıspanak bol tutmaya çalıştım sebzeyi ama yer yetmiyor ki işte.
ooo maşallah şimdilik bu kadarsa devamında neler görecez bakalım :) afiyetle yiyin canım...
15 şişe menemen sana kış boyu yeter artar bile..çok sıkışırsan dök tavaya kır üzerine yumurta ohh mis gibi kokulu domateslerden kış ortasında menemenin tadını çıkar :)
benim tarhanamda teyzemde geldi birde ben satın aldım komşudan tembellik ettim :)
eriştemi de yapılmış satın aldım komşulardan..çünkü oğlum ufak ve erişte baya uzun süreli zahmetli iş olduğundan cesaret edemedim...
kırmızı dolmalık biberi bende çok seviyorum ama diğerlerine nazaran biraz pahalı...ben yeşil dolmalık koydum doldurup... ee devir tasarruf devri bacım napıcan :)
Allah hepsini afiyetle yemeği nasip etsin.
Çilek demişsin de mevsimi mi ben pek anlamam ama marketlerde görmedim hiç maalesef pazara gitme olanağımda yok.Çilek reçeli çok severim bende eğer zamanıysa almaya çalışıyım bari.
tatlım bu gocmenlerın makedon gocmenlerıydı sanırım kahvaltılıgı cok lezzetlı bana gore
tekrar tarıfı yazayım ben az yaptım ıstersen olcuyu artırabılırsın
yarım kg taze cokelek
yarım kg suzme yogurt
1 kgya yakın tatlı bıber
yogurt ve cokelegı ıyıce karıstırıp ozlestırınce bıberı ekledım bıberın en tazelerını sec alırken yoksa dırı kalıyo bıberler bırer lokmalık kesılıcek bu arada bıber ve yogurt cokelek karısımını bı kavanoza bastım ama tastı bu olculerle yaptıgım geremezı 3 kgluk kavanoza bastırarak doldurdum ustunu gececek kadar zyagı ekledım bugun 3. Gun bıberlerım ıyıce erımıs cokelek ve yogurt ozlesmıs 7-10 gun beklenıyomus ama ben 7 gun anca dayanıcam sanırım :)....
tatlım bu gocmenlerın makedon gocmenlerıydı sanırım kahvaltılıgı cok lezzetlı bana gore
tekrar tarıfı yazayım ben az yaptım ıstersen olcuyu artırabılırsın
yarım kg taze cokelek
yarım kg suzme yogurt
1 kgya yakın tatlı bıber
yogurt ve cokelegı ıyıce karıstırıp ozlestırınce bıberı ekledım bıberın en tazelerını sec alırken yoksa dırı kalıyo bıberler bırer lokmalık kesılıcek bu arada bıber ve yogurt cokelek karısımını bı kavanoza bastım ama tastı bu olculerle yaptıgım geremezı 3 kgluk kavanoza bastırarak doldurdum ustunu gececek kadar zyagı ekledım bugun 3. Gun bıberlerım ıyıce erımıs cokelek ve yogurt ozlesmıs 7-10 gun beklenıyomus ama ben 7 gun anca dayanıcam sanırım :)....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?