- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Ya kızlar birşey sorucam ben dondurucuya her tür sebze meyve atıyorum nerdeyse ama hiç börek poğaça falan koymadım haa bir böreğim var buzluk böreği bir de sigara böreği sarıyorum ama baika hiç buzlukta saklanacak börek bilmiyorum bir de poğaça falan mesela nasıl saklanır hamuru yoğuruup öyle mi saklamak gerek yoksa içini koyup şeklini verip öyle saklasak ne olur. Çalışan bir bayanım elimin altında olunca kolay oluyor herşey. Soğanımı doğrarım mesela hazır vardır hep, maydonoz, dereotu da öyle ama hamur işi koymak istiyorum ben. Hem misafir için hem de kendi canımız çektiğinde yapmak için hemencik. Valla şöyle bir aklımdan geçirdim de zamanı az olan çalışan biri için baya birşey yapmışım yaa bir turşu yapmadım onu da eşim yemiyor uğaşamıcam artık bu sene. Kışın rahatız valla..
kornişon salatalıklarımı turşu yaptım, birde acısostan kalma cin biberlerim vardı onuda küçük bir reçel kavanozuna kurdum.
Eki Görüntüle 512101 Eki Görüntüle 512102
Ya kızlar birşey sorucam ben dondurucuya her tür sebze meyve atıyorum nerdeyse ama hiç börek poğaça falan koymadım haa bir böreğim var buzluk böreği bir de sigara böreği sarıyorum ama baika hiç buzlukta saklanacak börek bilmiyorum bir de poğaça falan mesela nasıl saklanır hamuru yoğuruup öyle mi saklamak gerek yoksa içini koyup şeklini verip öyle saklasak ne olur. Çalışan bir bayanım elimin altında olunca kolay oluyor herşey. Soğanımı doğrarım mesela hazır vardır hep, maydonoz, dereotu da öyle ama hamur işi koymak istiyorum ben. Hem misafir için hem de kendi canımız çektiğinde yapmak için hemencik. Valla şöyle bir aklımdan geçirdim de zamanı az olan çalışan biri için baya birşey yapmışım yaa bir turşu yapmadım onu da eşim yemiyor uğaşamıcam artık bu sene. Kışın rahatız valla..
canım ben poğaça yapıp kokuyorum buzluğa sonra yiyeck olduğumuzda buzluktan acelem yoksa yani kendimiz içinse birgün önceden çıkartıyorum eğer aniden biri geldiyse de buzluktan çıkart fırına sür ısınınca aynı tazelikte yiyebilirsin ben hatta pizza yaptığımda fazla yapıp buzluğa atıyorum onu kaşarsız yapıyorum buzluktan çıkarır çıkarmaz fırına sürüyom üzerinede kaşarı rendeliyom ısınınca afiyetle yiyoz
biz poğaçayı normal pişirip sopuyunca pporsiyonlar halinde koyuyoruz
kızlar ben turşu lahana salatalık turşusu yaptımda ama kokmaya başaldın yaa nasıl yapıcam domates yaptım kış ıcın onlarda az bışey kokuyo gıbı..sız nerde saklıyorsunuz bunkarı?buz dolabınamı koysam hayatımda ılk kez yaptım oda yuzume gozume bulaşdı sankı(((
kornişonları kavanoza az geldi biraz, üstünde boşluk kalınca bende büyükçe bir yerli yeşil domates koydum, domatesede üç beş bıçak sapladım içine çeksin diye.. ama üstünden iki gün geçince iyice yerleştirler üstünde yine boşluk oldu, bazıları suyun üstünde kalıyor ne koyabilirim ona?
canım turşu haliyle biraz kokar...ama kesin bişey söyleyebilmem için yaptığın turşunun terifini ölçüsünü yaz ki, neyi eksik neyi fazla koymuşsun ona göre tavsiye ederiz...
buzdolabında saklamana gerek yok...dışarda ama serin biyerde muhafaza edebilirsin...mesela benim turşularım kömürlükte ki raflarda duruyor..hiçbişey de olmadı...ölçülerini yapım şeklini yazarmısın ?
bu arada sebzelere iğne falan batırmadınmı acaba..içine çekmediyse oda koku yapabilir...hafiften çürüme olmuş olabilir içine çekmediyse..?
tatlım cvb yazdıgın ıcın cok tşk ederım...turşuların tarıfını netten aldım şimdi nasıl yaptın sorarsan hatırlamıyorum dogrusu:26:ama ortadan bolmuştum yeşil domateslerımı.salatalık turşusunda ama delmedımkı:26:ama renglerı tam turşu gıbı olmuş kokuyor dedım ama oyle ıyrenc bır koku deyıl turşu kokusu gelemye başalamış yani...bızım evde dubleks orta kattakı mutfak tezgahında duruyor turşularım..ama serın yanı panjuruda kapalı karanlık yerde...acaba yalnışmı yaptım dıye sorayım dedım..domates menemenlık yapmıştım bırını acıp tadına baktım curume falan yok...ama bıraz acılı onunda ıcıne zaten sarımsak pul bıber falan koymuştum bırazda yapaken koydum tadı guzledı tam ıstedıyım gıbı..konun sebebını oyrenmek ıstedım ama kotu kokmuyor aslında bılmdıyımız turşu kokusu rengı bıle deyışmış ters duz yapıyorum arada..
ve bu benım ılk denenmem:18:
tamam o zaman canım..sorun yok hiç telaş etme...delmeden yapınca belki içleri çürümüştür diye düşündüm...ama bişey sorcam salatalıkları ayıkladın dimi..yani uçlarındaki çöpleri bıçakla kopardın dimi...eğer yaptıysan zaten delmeye gerek yok...o kısımlarında çeker suyu içine...
bu arada rennkleri değiştiyse zaten olmaya başlamıştır...istersen bi kaç gün sonra bi tanesini ısır bakalım nasıl olmuş... eğer olmamışsa veya tadı kötü geldiyse hiç üzülme, telafisi var bunun...
bütün salatalıkları tekrardan bir leğene boşalt...sirkeli suyu dök gitsin...
sonra salatalıkları tekrardan yıka güzelce, doldur bidona tekrar....sirkeli sulu tuzlu karışım yap aynı yeniden turşu kurar gibi....
turşular bu şekilde telafi edilebilir...sakın tadı kötü falan diye çöpe falan atma...yeniden baştan yapılabilir...
ayyy çatalın tarifini verir misin nettekilere güvenemedim o yüzden hiç yapmadım güzel oluyorsa tarifi bizimle paylaşır mısın?anladım arkadaşlar deneyeyim bende bakalım.. Çalışınca haftasonu arkadaşlar falan geldiğinde hiç olmazsa bir iki çeşit buzlukta hazır olsa daha kolay olur işim ama hiç cesaret edip koyamadım bir kere kendimiz için denerim sonra daha fazla misafirler için koyarım. Çatal yapıyorum ben mesela el oyalıyor onu yapıp koysam ne kolaylık olur bana.
tatlım ben salatalıkları ayıkladım guzlece coplerınden ayıkladım..tamam canım ne zaman sonra tadına bakmam lazım..kotu olursa dedıyını yaparım.coook cok tşk ederım..
ben kabak yemeğini yumurtalı yapıyorum çok sevdiğiniz kabak yemeğinin tarifini yazsana canım denerim belki dometesli falan güzel olur
bi kaç gün sonra bakabilirsin canım..tahminimce olmuştur...aslında ne zaman istersen bakabilirsin..kapağını açmakla falan bozulmaz bişeycik olmaz... istediğin zaman aç aç bak.
bende bugün sana yazdıktan sonra aklıma geldi kendi yaptıklarıma baktım :) gayet güzel olmuşlar...bi kaç tane kütür kütür yedim salatalıklardan :)) yerken aklıma geldin
inşallah olmuştur seninkilerde...
eriştem kurudu kışa kaldırdım şimdi turşuda sıra karışık yapacağım hepsini doğrayıp 5 litrelik su damacasına koyup 1 lt suya 1 ç kaşığı tuz koyup kaynatıp soğuduktan sonra doldurup kapağını sıkıca kapatıp 3 hafta sonra şişeyi kesip kavanosa koyup tüketeceğiz muhteşem oluyorrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?