evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

Acıl durummmmmm

kızlar geremezı koyacagınız kavanoz buyuk olsun tasıyo benımkı tastı

ne kadar sıkı kapatsan da taşıyormu yaa çok şaşırdım...buzdolabına koysak taşmaz aslında..çünkü normal ıscaklık basınç yapıyor kavanozlara...buzdolabında sabit serinlikte kalır düşünceme göre...
birde aslında kavanoz derken şu konserve kavanozları olsa kapakları da kenarları lastikli olunca sıkıca tutuyor ya, işte belki taşmaz onlardan... duruma göre buraya yaz canım..peki taşa taşa napıcaz onuda yaz...yani öyle öyle bitecekmi bu bibercikler.. :) naptın peki sonuç?

canım derince bir kaba yağ koyup patlıcanlara bıçak batırıp, kabuklarıyla birlikte kızgın yağa atarsanız ,çıkarıp kabuklarını soyduğunuzda süper olduğunu görürsünüz. sadece bir delik olduğu için hiç yap çekmiyor ve soyulduğunda bembeyaz çıkıyor. ben yemek için herzaman bu şekilde közlerim o kararmış yağıda süzüp tekrar patlıcan için kullanıyorum neticede patlıcanın içine yağ girmiyor. aynı yöntemle biberde közledim, kabaran kabuklarını soydum yiyenler yağda közlediğimi anlamadılar.

ben bamyayı şokluyorum
bir kaba su koyuyorum içine biraz tuz birazda limon veya limon tuzu koyuyorum kaynarken ayıklanıp yıkanmış bamyayı içine atıyorum rengi değişirken çıkarıp soğuk suya tutuyorum sonrada poşetleyip dolaba koyuyorum .
pişirdiğimde asla sünmüyor defalarca ısısam bile hiç sünmüyor. taze pişirirken bile aynı yöntemle pişiririm. asla sünmez salyası çıkmaz

canım tasma dedıgım yagı aktı gıttı o sekılde kapagı actıgımızda resmen kaynıyodu dolapta olmaz eksıyecek cunku yogurt ve cokelek oda sıcaklıgında olması gerekıyo ben tursu kavanozuna koydum yarısına kadar geldı sıkıca bastım ustunu yıne zyagıyla orttum artık kaynasada yerı bol tasmaz zaten 2 gunde bır karıstırıcam sen cok yapıcaktın ılk verdıgım olcuyle yaparsan eger 5 kgluk kavanoza bas mutlaka sısme payı kalsın

canım tekrar bamya yapacağında aklında bulunsun, poşetledikten sonra poşetin içine bir avuç doğranmış biber ve domates koyarsan, kışın çıkarıp kolayca pişirirsin..haliyle kışın domatesler biberler çok fazla hormonlu....dene bak farkı göreceksin afiyetle ye canım hazırlıklarını...

canım ya beş kiloluk kavanozları doldurdum turşula elimde kavanoz kalmadı :)
3 kiloluk zeytin bidonu vardı ona yapmayı düşünüyordum...dediğin ölçünün üçte ikisi olarak baz alsam sanırım yeter dimi ? birde biber olarak nasıl biber alayım ince kıl biberlerdenmi, yoksa sivri yeşil biberlerdenmi? hangisi güzel olur sence..haliyle daha önce tadmışsın bilirsin lezzet farkını?

canım, benim eşim yağ konusunda çok takıntılı ve patlıcanları hiç kızartma yaptırmaz vıcık vıcık oluyor diye..yani biz evde patates ve biberden başka karışık kızratma yiyemez olduk eşim yağlı yiyemiyor tiksiniyor...
bende macburen çaresizlik içinde çare bulmuştum ve karnıyarık falan yapacağım zaman patlıacanları soyup hiç delik delmeden kızartıyorum...içine hiç bir damla bile emmiyor yağı....o şekilde yapıyorum çaresiz olunca... eşim hah böyle ço güzel diyeli hep böyle yapıyorum :)
aslında dikkat edilmese içlerine yağ girmeden kızartıldığı belli değil..lezzet farkı yok diğer karnıyarıktan...
ama senin dediğin aklıma çok yattı....közleme yerine kızartma daha kolay...hem hiçbiyer batmaz çok mantıklı canım bunu deneyeceğim teşekkür ederim :)

tatlım 2 kere yedım bnu ıkısıde tatlı bıberle yapılmıstı 2.yı meytın dıye bır markanınkını almıstı cok tuzluydu attım ve bıberler karttı ben tatlı bıberlerın en kucuk ve taze olanlarını sectım acı katsak nasıl olur emın degılım ama acı sevıyosan 1-2 tane koy sen sımdılık bunlar deneme begenırsek seneye detaylı gırısırız zaten kafaya koydum derın dondurucu alıcam seneye :)

canım yaa bende ölüp gidiyorum dondurucu almaya, ama tayinciyiz zaten mutfağımda ufacık kibrit kutusu kadar bişey koyacak yerim yok...çok istiyorum bir evin en baş elemanı olmalı aslında dondurucu...çünkü çok lazım... ama kısmet bakalım...benim dondurucu alma durumum için şartlar olgunlaşmalı :) sen alırsan hayırlısı olsun canım...sen birde dondurucu alırsan hızına yetişemeyiz bu hamaratlıkla valla...doldur babam doldur :))

arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım bende kış hazırlığını sevenlerdenim fakat dolaba koymayı sevmiyorum şişelere koyuyorum daha sağlıklı oluyor. mesela bugün fasulyelerimi ince ince doğradım içine dometesleride doğrayıp kaynattım kaynarken kavonozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp kaldırdım kışın açınca mis gibi kokuyor dolaba koyduklarımda o lezzzeti alamadım kısmetse yarında et biberleriy kahvaltılık sosu hazırlayacam herkese kolay gelsin

merhaba dafi seni egeadanın topiğinden hatırlıyorum diyete devam edip kiloverdinmi canım?

canım bişey sorucam, bende kavanozlara konserve yapmayı çok severim buzluğa koymak bana da lezzetsiz geliyor...
yalnız ben şişeleri kaynattım, aksi halde bi kaç hafta sonra kapaklar tutmuş olsa bile ters çevrili beklettiğim halde, bi süre sonra kapaklar atıyor...sen şişeleri kaynatmadınmı...? eğer kaynatmadıysan seninkilerde atma riskinde sanırım...

canım bencede bir dene patlamasın diye sedece bir yerine bıçak batır kabuğuyla ve sapıyla birlikte kızgın yağa at pişince çıkart kabuğunu soy közden farkı yok ve bir damla yağ olmuyor.
dene ve burada paylaştelefonumda problem var resim atmıyor atabilseydim resimleyip paylaşırdım

kavonozları kaynatmıyorum kapakları sağlam olduktan sonra çok şükür atmıyorlar .dikkat edilmesi gereken kavonozların ağızları kuru olacak canım

tamam canım paylaşmazmıyım... zaten iyice takıntı oldu bana, evde ne yapsam burada paylaşıyorum :))
yakında evi süpürüp silerken ki hallerimi de görürseniz şaşmayın

kavonozları kaynatmıyorum kapakları sağlam olduktan sonra çok şükür atmıyorlar .dikkat edilmesi gereken kavonozların ağızları kuru olacak canım
bu konu geçmiş sayfalarda da konuşuldu canım da, bende denedim annem yıllardır yapar kayınvalidem de söyler hep kaynatmadan yapınca kapaklar atıyor diye...biz zaten eski kapak kullanmayaız her sene yenileriz kapakları.. ama ne hikmetse atıyor...hepsi atmasa da illaki bi kaç tanesi atıyor ( biz bol bol yaparız)

valla tatlım bızde kıracıyız ve benım mutfakta kıbrıt kutusu kadar ıs degıstırme durumumuz var tasındıgım evın mutfagı buyuk olursa seneye en kucuklerınden bı dondurucu almayı koydum kafaya kısmet

valla tatlım bızde kıracıyız ve benım mutfakta kıbrıt kutusu kadar ıs degıstırme durumumuz var tasındıgım evın mutfagı buyuk olursa seneye en kucuklerınden bı dondurucu almayı koydum kafaya kısmet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…