evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

canım da buradaymış freidman

şöyle gezerken gördüm burayı okudum hepsini valla, hoşuma gitti bütün hanımları tebrik ederim maşallah...
bizde iki kişiyiz malum neyi ne kadar yiyeceğimizi bilerek

3 kavanoz menemenlik konserve
3 kavanoz konserve patlıcan
2 kavanoz domates sosu konservesi
malum yeşil fasülye şoklayı koydum
domates ve biberi de çiğden koydum ayrıca (biberi yemeklik doğrayıp poşetledim yemeklere katıyorum kışın çok lezzetl, oluyor.....)
bir de dolmalık kabak koydum ben.. içleri oyulmuş bir şekilde poşetledim... o da güzel oluyor

fasülye, biber, bamya ve patlıcan kuruttum, reçellerimi tatlım annecim yaptı

derin dondurucu için de size katılıyorum kızlar ben de çook istiyorum çünkü sığmıyoruz artık

Son düzenleme:

afiyet şeker olsun canım...maşallah baya bişeyler hazırlamışsın..allah ağız tadıyla yedirsin...

selam kızlar...taze taze yaptığım kışlık karnıyarık tarifimi koyuyorum...patlıcanları yağda kızarttım bütün şekilde soğuyunca poşetleyip attım buzluğa...aslında basit bişey ama bazı hanımlar soruyordu patlıcanları nasıl değerlendirebilirim diye...umarım onlara tavsiye olur... birde çürümeye yüz tutmuş limonlar vardı, az daha beklese çürüyecek diye düşündüm ve limonları sıktım limon sıkacağı ile, sonra pet şişeye doldurdum....ve buzluğa koydum... limonsuz kaldığım zamanlarda buzluktan çıkarıp buzdolabına koyacam ve ordan limon suyu olarak kullanıcam :)

amanın amanın kim gemiiiççç benim datluu kzum gemiçç afiyetle ye kuzuuummm ayol yarın birgün ailelerimiz büyüdükçe hiç sığmicez valla Şimdilik yetiyo ama bana bakalım ilerde neler olcek

amanda aman :) afiyetle yiyin canım ellerine sağlık...resim bekliyoruuuzzzzzz

Ayy sağol şekerim berraber ossunn inşallah çekerim fotolarıda koyarım kısa zamanda

yaptıklarınızı okudum güle güle tüketin
çok hamaratsınız,bende fasülya kuruttum
domates sos yaptım
kızılcık tarhanası yaptım
yarında erişte keeceğim
içli köfte apacağım
mantı yapacağım
brbunya buzlukta
bezelye buzlukta

pekmezden cevizli sucuk yapacağım bilen varmı nette buldum bakayım belki ondan yaparım..

canım hiç yapmadım ama yapanları gördüm... eşimin memleketi bol üzümlü bol pekmezli bi diyar...ordan biliyorum görmüştüm yaparlarken...
ama kolay bişey değil...biraz zor ve eziyetli etraf çok batacak....birde sabrın çok olması lazım hemen oldu bittiye gelmiyor....sürekli kontrol edip duracaksın...kurutma işlemi esnasında...
aksi halde fazla kurursa yerken lastik gibi oluyor...
yada az kurursa bu sefer küflenebiliyor zamanla...
iyi ayarlaman lazım canım kolay gelsin..

Bende ıstıyorum erıste yapmak tarıf verın kızlarrrr

canım erişte yapmak biraz zahmetli tek başına pek kolay olmaz baya zorlanırsın..
annemin yıllardır yaptığı tarifi vereyim... tam ölçü yok bunda...yumurta miktarınca un ve tuz ekleniyor canım...
mesela 10 yumurtalık yapacaksan, yumurtaları leğene kır ve üzerine yavaş yavaş un ekle...biyandan yoğur bi yandan ekle...bi anda bütün unu dökme...çünkü baya sert bi hamur olacak....açarken zoralanacak şekilde sert olmalı..tuzuda unutma...
sertçe bir hamur elde edince biraz dinlendir hamuru iyice yoğunlaşsın...
sonra ufak bezeler yap...hafif unla birlikte senit üzerinde oklava ile aç... baya zorlanman gerekir açması kolay olmayacak zaten...
hani yuvarlak fırın tepsilerinin büyüklüğü varya işte o boyutta hamurları açıp, temzi bir çarşaf üzerine ser yufkaları...
haiften yapışkanlığı geçene kadar kurut...ama dikkat et fazla kurumasın...keserken parçalanır...
ne çok kuru nede çok yumuşak kalacak..ikisinin ortası işte...
sonra yufkaları toparla, üzerine bi bohça falan ört ki sen bi yandan keserken kurumaya devam etmesin bekleyenler...
yufkaları üç dört tane üst üste koy, sonra beşer cm.lik şeritler kes bıçakla...
sonra o şeritleri kibrit çöpü kalınlığında ince ince kes...
kestiğin şeritleri yine temzi bi çarşaf üzerine serpeleyerek kurut iyice...
bir veya iki gün kurusunlar...sonra ağzı kapaklı bir kapta (kavanoz bidon vs.) muhafaza et...sıkıca kapat ağzını..
aslında uzun yazınca zor gibi görünebilir ama bi okadar da zevklidir..
ufak oğlum var tam kurcalama meraklısı yaptırmaz hiç :) çok severim erişte kesmeyi ama bu sene teyzem verdi bir kova kadar sağolsun..
yapacak olanlara afiyet olsun..

Bende ıstıyorum erıste yapmak tarıf verın kızlarrrr

Gazeldustubaglara arkadaşımız tarif vermiş hamuruyla ilgili ama elde yaptığı için zor oluyor onun ki biz makinayla yapıyoruz çok kolay ve pratik oluyor erişte makinaları var aşşadaki gibi hamurunuda bununla açıyoruz kuruduktan sonra yine makinayla işlemimize devam ediyoruz zaten iki dişi daha var biri kare kare kesmek için biride makarna gibi uzun kesmek için onları kullanarak yapacağımızı yapıyoruz.

Gazelcım tarıf ıcın tsk zaten cok fazla yapmam ılk oldugu ıcın oglanın duruma bı bakayım sakın oldugu bır gun denemeye calısayım kucaktan ınmıyo benımkı bu arada mor lahana tursumuda yaptım bende

freıdman makınaya bıttım bızım burda pıdecılerde var aynından kocama al desem benı vurur herhalde her duydugunu denıyosun dıye basımın etını yedı

bende bütün hazırladıklarımı sıcakken sıkıca kapatır ters çeviririm şimdiye kadar hiç atanım olmadı ama fasulye kaynatılmadığında atıyor hemde oldukca fazla kaynatmak gerekiyor

Geremezın 2. Gunu

Eklentiler

• $Fotoðraf0046.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 86
  • $Fotoðraf0047.webp
    35 KB · Görüntüleme: 69
pekmezli sucuk yaptım çok güzel oldu ve kolaydı artanıda tepsiye yaydım üzerinde cevis serptim kuruyunca baklava dilimi kesip kesmece yapacağım
şimdi eriştede sıra 5 kilo un 20 yumurta 1 litre sütle yapacağım makinam var ama elle keseceğim daha güzel oluyor .
turşuda sıra onuda yapayım bakalım ne yapacağım ..

çok tşk ederim canım yarın deneeyecem hemen...

okuyunca burda yazılanları kendimi çok beriksiz hissettim.. off çok tembelimm yaa.. turşu yuptım sadece seneye artıkk
herkesin ellerine sağlık afiyetle yemek nasip olsun

biran kendimi gördüm sen de ben de ne görsem denerim Allahtan kocam bişi demiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…