- 6 Aralık 2011
- 2.225
- 560
- 363
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
canım da buradaymış freidman
şöyle gezerken gördüm burayı okudum hepsini valla, hoşuma gitti bütün hanımları tebrik ederim maşallah...
bizde iki kişiyiz malum neyi ne kadar yiyeceğimizi bilerek
3 kavanoz menemenlik konserve
3 kavanoz konserve patlıcan
2 kavanoz domates sosu konservesi
malum yeşil fasülye şoklayı koydum
domates ve biberi de çiğden koydum ayrıca (biberi yemeklik doğrayıp poşetledim yemeklere katıyorum kışın çok lezzetl, oluyor.....)
bir de dolmalık kabak koydum ben.. içleri oyulmuş bir şekilde poşetledim... o da güzel oluyor
fasülye, biber, bamya ve patlıcan kuruttum, reçellerimi tatlım annecim yaptı
derin dondurucu için de size katılıyorum kızlar ben de çook istiyorum çünkü sığmıyoruz artık
Hihoyyytttmenemim gayet güzel olduuu domates hoşuma gitmediydi ama lezzeti gayet yerinde valla ooohhhh kışada hazıım artıkım
afiyet şeker olsun canım...maşallah baya bişeyler hazırlamışsın..allah ağız tadıyla yedirsin...
canım da buradaymış freidman
şöyle gezerken gördüm burayı okudum hepsini valla, hoşuma gitti bütün hanımları tebrik ederim maşallah...
bizde iki kişiyiz malum neyi ne kadar yiyeceğimizi bilerek
3 kavanoz menemenlik konserve
3 kavanoz konserve patlıcan
2 kavanoz domates sosu konservesi
malum yeşil fasülye şoklayı koydum
domates ve biberi de çiğden koydum ayrıca (biberi yemeklik doğrayıp poşetledim yemeklere katıyorum kışın çok lezzetl, oluyor.....)
bir de dolmalık kabak koydum ben.. içleri oyulmuş bir şekilde poşetledim... o da güzel oluyor
fasülye, biber, bamya ve patlıcan kuruttum, reçellerimi tatlım annecim yaptı
derin dondurucu için de size katılıyorum kızlar ben de çook istiyorum çünkü sığmıyoruz artık
amanda aman :) afiyetle yiyin canım ellerine sağlık...resim bekliyoruuuzzzzzz
yaptıklarınızı okudum güle güle tüketin
çok hamaratsınız,bende fasülya kuruttum
domates sos yaptım
kızılcık tarhanası yaptım
yarında erişte keeceğim
içli köfte apacağım
mantı yapacağım
brbunya buzlukta
bezelye buzlukta
pekmezden cevizli sucuk yapacağım bilen varmı nette buldum bakayım belki ondan yaparım..
Bende ıstıyorum erıste yapmak tarıf verın kızlarrrr
Bende ıstıyorum erıste yapmak tarıf verın kızlarrrr
merhaba canım diyete tabiki devammerhaba dafi seni egeadanın topiğinden hatırlıyorum diyete devam edip kiloverdinmi canım?
bende bütün hazırladıklarımı sıcakken sıkıca kapatır ters çeviririm şimdiye kadar hiç atanım olmadı ama fasulye kaynatılmadığında atıyor hemde oldukca fazla kaynatmak gerekiyorbu konu geçmiş sayfalarda da konuşuldu canım da, bende denedim annem yıllardır yapar kayınvalidem de söyler hep kaynatmadan yapınca kapaklar atıyor diye...biz zaten eski kapak kullanmayaız her sene yenileriz kapakları.. ama ne hikmetse atıyor...hepsi atmasa da illaki bi kaç tanesi atıyor ( biz bol bol yaparız)
canım bu topikteki bütün tarfiler denenmiş ve tecrübe edilmiş tarfiler için rahat olsun...özellikle başlığa dikkat edersen evimizde yaptığımız kış hazırlıkları diye başlık attım... ki kulaktan duyma tarifler olmasın denenmiş ve bilinen tarifler olsun diye canım rahatça deneyebilirsin sende...
ben sana kendi turşu tarifimi yazayım annemin yıllanmış turşu tarifidir..gerçekten herkes bayılır annemin turşularına..bende bu sene yaptım 10 kilo kadar...
aynen yazıyorum...kornişonları güzelce yıka ve üzerlerine bir iki tane iğneyle delik del...içine sıvıyı çekmesi içindir bu...
sonra istediğin kavanoz bidon her ne istersen ağzına kadar doldur salatalıkları...
asıl önemli kısım olan sirke tuz su karışımıdır...buna dikkat et.
sirke ölçüsü genelde bir su bardağı suya iki su bardağı sirke eklenerek yapılıyor...fakat zaten bu ölçü hemen hemen bidonun yarısına kadar sirke konulur haliyle eşdeğer...
yani daha açık yazmam gerekirse, ben bidonun yarısına kadar sirke koydum....kalan yarısına da iri tuzla yaptığım tuzlu su karışımını döktüm...
şimdi burda dikkat edeceğin ölçü şu...yemeğe koyduğun tuz miktarından biraz daha fazla olacak...yani azar azar tuzu ekle iyice erit ve dilinle kontrol et diline keskin bir tuz tadı gelecek...olmuş demektir...az geldiyse diline biraz daha eklersin tuzu...
sonra bu tuzlu suyu bidona dök iyice dolana kadar.... en üst kısmına da bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu dök..
bir baş sarımsağı ufak ufak parçala ve en üst tepeye koy...sonra bidonun kapağını kapat...bi kaç haftaya tam anlamıyla olmuş demektir afiyet olsun canım.... kırmızı biber sorun için uzun uzun aradığın cevabı 34. sayfalarda bulabilrsin...detaylı şekilde tarifler verildi o sayfalarda... soracağın bişey olursa buralardayım canım...
merhaba canım diyete tabiki devam
90 kilo üzeri topiğindeyim sanırım o aralar 100 lü rakamlardaydım şimdi tam 90 kiloyum
Gazelcım tarıf ıcın tsk zaten cok fazla yapmam ılk oldugu ıcın oglanın duruma bı bakayım sakın oldugu bır gun denemeye calısayım kucaktan ınmıyo benımkıbu arada mor lahana tursumuda yaptım bende
freıdman makınaya bıttım bızım burda pıdecılerde var aynından kocama al desem benı vurur herhalde her duydugunu denıyosun dıye basımın etını yedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?