- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Oglum ıcın seftalı puresı yaptım 190 grlık kavanozlara doldurdum seftalılerı soydum kaynattım hıc seker ve su ılave etmedım dıre kavanoza doldurdum hıc bosluk bırakmadım sılme olacak sekılde ters kapattım sofra bezıyle sardım
kavanozları açtığın zaman tadında değişiklik olup olmadığını burda yazar mısın eğer güzel olursa ilerde bana da lazım olucak aklımda olsun
kavanozları açtığın zaman tadında değişiklik olup olmadığını burda yazar mısın eğer güzel olursa ilerde bana da lazım olucak aklımda olsun
1 hafta sonra 1 tane acıp bakmayı dusunuyorum netten aldım tarıfını bozulma yoksa eger 20 tane daha yaparım oglumda benım yaptıgım katkısız bıseyı yedıgı ıcın ıcım rahat olur burada tat ve kokuyu mutlaka yazarım canım...
sirkelide olur tuzluda sadece sirkeli olana 1 litre kaynamış soğumuş suya 1 yemek kaşığı tuz konur
tuzla yaprsan tuzu biraz fazla konur ve bol limon tuzu konur.
şeftali konservesi yapmak biraz riskli bence eğer yapacaksan şeftalileri doğrayıp kavanosa doldurup üzerine şekerli kaynar su eklenir kapağı kapatılır beze sarılır
tencerede baş aşğağı gelir 40 dakika kaynatılır kolay gelsin..
sirkelide olur tuzluda sadece sirkeli olana 1 litre kaynamış soğumuş suya 1 yemek kaşığı tuz konur
tuzla yaprsan tuzu biraz fazla konur ve bol limon tuzu konur.
şeftali konservesi yapmak biraz riskli bence eğer yapacaksan şeftalileri doğrayıp kavanosa doldurup üzerine şekerli kaynar su eklenir kapağı kapatılır beze sarılır
tencerede baş aşğağı gelir 40 dakika kaynatılır kolay gelsin..
teşekkür ederim cevabınız için.. ben kaynamış soğumuş su koymadım ama şişe suyu koydum kireçsiz olsun diye farkeder mi acaba.. birde aman bozulur falan diye korktum sanırım tuzunu fazla koymuşum bir yemek kaşığı kadar da limon tuzu koydum hatta.. tadına baktım tuzlu ekşili bişey olmuş ama yenmeyecek gibi değil kıtır kıtır güzeldi..
birde bazılarının turşusu bir senede geçse hala kıtır kıtır çok güzel oluyor bazılarınınkide hemen yumuşuyr neden olur acaba? biliyormusunuz?
ayyy çatalın tarifini verir misin nettekilere güvenemedim o yüzden hiç yapmadım güzel oluyorsa tarifi bizimle paylaşır mısın?
Bir de önceden kurabiye falan yap koy onlarda çok kolaylık olur ben hep öyl eyapıyorum kurabiyelerim hep buzluktadır bizim için yaptığımı bile koyuyorum ikiye bölüyorum yarısı dışarda duruyo o bitene kadar diğer yarısı buzlukta iki kişi olunca hemen bitmediği için tazeliğini koruyo
canım ben herzaman poğaça,kurabiye,börek vs aklına ne gelirse pasta türü herşeyi pişirip dondurucuya koyuyorum,hiçbirşey olmuyor merak etme
çıkardıktan sonra ısıt yeni pişmiş gibi oluyor.
yaprak sarması,nohut,fasulye,barbunya,mantı,köfte hepsi buzluğumda hazırdır herzaman
Benim buzlukta yer bitti ama kaynanamın dondurucusu var küçük böyle çekmeceli alt alta 4-5 çekmecesi var üst bölümünü bana ayırmış burayada koyabilirsin dedi. Patlıcanlarım var kızartıcam götürücem biraz daha fasulye dolmalık biber koyarım oraya. Dün gittik eşimin dayısı onlara organik biber salçası, nar ekşisi, incir reçeli falan göndermiş onlardan aldım. Domates konservelerim de baya oldu yeter artık bütün kış.
geçen hafta salı günü pazardan (bizim pazarımız salı günü oluyor gazelcim bilir :) 10 kilo domates aldım 2 kiloda etbiberi aldım
domatesin birazını menemenlik için ayırıp hepsini acılı sos yaptım ..ama resim çekemedim
10 (1 litrelik) kavanoz acılısos
5 kavanoz menemenlik yaptım
3-4 kiloda fasulye kavurup poşetleyip dondurucuya koymuştum
iki kilo kayısı iki kilo vişneden reçel yaptım (eriktende yapsammı diye düşünüyorum)
5 kiloluk iki bidon karışık turşu iki kiloda kornişon turşu yaptım
10 kiloda et biberinden turşu yaptım
yaprak zamanında üç kiloda yaprak salamura etmiştim
işte benim kışlık hazırlığım Allah hepimize sağlıkla ağız tadıyla yemek nasip etsin İnşallah...
selamlar hamarat hanımlar.
kış geliyor ve hazırlıkları devam ediyor. huzur ve güzelliklerle dolu bir kış diliyorum.
yakıt için düşünceler başladı, Allah hepimizin yardımcısı olsun.
bir ay sonra kışlık giyecekler ortaya çıkmaya başla.
mutfakta da kış hazırlıkları devam etmekte. henüz iki kişilik olan yuvamızda daha rahat ve sağlıklı kışlar için hazırlıklara giriştik.
tarhana, erişte ve turşular ailelerden bu sene. reçel ve konserve de ailelerimizden geldi çok şkr.
kış sebzelerini de rahat tüketebiliyoruz eşimle: pırasalı,lahanalı,karnabaharlı,brokoili,ıspanaklı,havuçlu sofralar bizi bekliyor inş.
lakin yaz sebzelerinin yeri de bir başka güzel. aşırıya kaçmadan bir kaç saklama yöntemiyle sofralarımızı zenginleştirebiliriz. dondurmak ve kurutmak kullandıklarım..
biber: 3 dizi ince biber kurudu
-sivri biberler hafif fırında 10 dk ısıl işlem uygulanıp, donduruldu.
- kırmızı salçalık biberler közlenip donduruldu
- kırmızı biberlerin eğri büğrüleri ve çekirdeksiz kök kısmı ayıklanıp, donduruldu.
-dolmalık biberler fırında içi çektirildi ve içiçe konup donduruldu.
domates: püre haline getirilip, az sıvıyağ ve tuzla sos haline getirildi(ocakta) ve maden suyu platik şişelerine konup donduruldu.
- küp doğranmış domatesler donduruldu.
fasulye: taze fasulyeler yemeklik hazırlanıp donduruldu.
patlıcan: közlendi, soyuldu ve dondu
-kızrtıldı yemeklik ve karnıyarıklık hazırlanıp, donduruldu
- küp doğranıp, az yağda kavruldu ve dondu.
kolay gelsin herkese.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?