evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

ya korktum ben. buzdolabı poşetine mi koysam :)

canım tekrar özür dilerim diğer tarifi soranla karıştırdım... sen kapağa bi bak tutmamışsa tadını kontrol et...
sonra poşete dök at buzluğa...ama unutma tadına bi bak üzgünüm ama dışarda kalmışsa bozulmuş olabilir...
buzdolabındaysa sağlamdır...

video çekcektim de olmadı :) kapak dar olduğu için anlamadım. ne çekmiş ne kabarmış

ay yok ne özrü. est. cevaplaman bile büyük incelik. yaptıktan sonra buzdolabına koydum. zaten ilk 2 kilo domatesle yaptım. bi şişe çıktı sonrasını yedik. bu şişeyi de yesek mi ne :)

ay yok ne özrü. est. cevaplaman bile büyük incelik. yaptıktan sonra buzdolabına koydum. zaten ilk 2 kilo domatesle yaptım. bi şişe çıktı sonrasını yedik. bu şişeyi de yesek mi ne :)

madem buzdolabındaydı o zaman bozulmamoştır....sen onu direk poşete dök..koy buzluğa...bişeycik olmaz korkma...şimdi domatesler bol nasılsa yemeyin :)
kışın hormonlu domates zamanı çıkarıp yersiniz..veya yemeklere koyarsın...mis gibi..

hazır melemeni bulunca açtık yedi bu sabah. :) ama daha yarısı duruyor. buzluğa koysam mı onuda mı yesek. 2 kilodan denedim önce. daha 4 kilo var. onlardan mı yapsam diorum. bişi dicem. bu buzluğa koyunca daha mı kötü. konserve daha mı ii

canım vallla ben buzluğa konan menemeni sevmiyorum...ya nedense sulanıyor buzlanıncaa haliyle ve pişirirken suya çıkıyor gibi oluyor...haliyle buzluğun kokusu siniyor içine...
özellikle menemen tarzını hiç koymam buzluğa..
elbette patlıcan biber közlmeesi falan koyuyorum ama domates hoş gelmiyor buzlukta bana..
ben 17 kilo yaptım ve hepsi kavanozda..geçen gün nasıl olmuş diye bi tanesini açıp yedik üzerine yumurta kırınca oh şahaneydi valla eşimle bayılarak yedik...

baskı biberini yaptım teşekkürler..
şimdi kusura bakmazsan menemen yapmak isterim 5 kilo domates ölçüsü verirmisin ne kadar biber ne kadar yağ kullanıcağım teşk

baskı biberini yaptım teşekkürler..
şimdi kusura bakmazsan menemen yapmak isterim 5 kilo domates ölçüsü verirmisin ne kadar biber ne kadar yağ kullanıcağım teşk

afiyetle ye canım inşallah..
beş kilo domatese yarım kilo biber yeterli gelir...çünkü biber kiloda hafif basar ama çok çıkar... biberleri doğra ufak ufak...tencereye koy sonra normal yemeğe döktüğün sıvı yağın iki katı kadar fazlasını dök..aslında biraz göz kararın olmalı...bende göz kararı dökmüştüm... dökerken bilirsin zaten çok az eksik olması veya fazla olması pek önemli değil...bi zararı olmaz...
biberleri azcık kavur yağda, sonra domatesleri dök, tuzunu da avucunun ortası ile ayarla...ben avuçla ölçerim hep...kaşıkla tam bişey diyemecem... avuç ortası kadar yeterlidir zaten... ama unutma kışın yemeklere katacaksan bu menemenden ayrıyeten yemeğe de tuz koyacağın için sıkıntı olmasın şimdiki koyacağın tuz...
annem hiç tuz koymadan yaptı menemenleri...o kışın çıkarıp yiyeceği zaman tencereye dökünce tuz ekler...ben az biraz koydum...karar senin sen blirsin zevkin nasılsa öyle yap canım...sonra hafif kaynasın tencereyi ocaktan almadan kaynar kaynar doldur şişeleri kapat kapaklarını hemen ters çevir..ilk gün kalsın öyle ertesi gün serin yere kaldır...
ama poşete koyup buzluğa koyacaksan ocağın altını kapat iyice soğuduktan sonra poşetle kaldır... poşete koyduktan ve ağzını bağladıktan sonra elinle dümdüz yaparsan poşetleri üst üste istif yaparak daha kolay muhafaza edersin yerden tasarruf için..

Kızlar yaptıgım purelerden bırını actım bozulma yok ne koku ne goruntude ama tadını begenmedım acaba aldıgım seftalıler bozuk gıbıydı ondan mı oldu nedır uzuldum ama 7 tane mınık kavanozdu cok olmadıgı ıcın sorunda yok ben bunların hepsını acıp sekerle kaynatıp marmelat olarak mı tuketsem bı fıkır verın banaaaaa

canım o şeftaliye şeker atıp kaynatsan bile sadece şekerli şeftali püresi olur ama marmelat gibi olmaz.tadının güzel olması gerekiyordu beğenilmeyecek durumdaysa bi sorun var mutlaka..... tahminimce biraz bozulmuş onlar..bence riske atma kendini zaten fazla değilmiş..atıcaksın mecbur...

valla uzuldum bu duruma ama seftalıler hep bozuk cıktı 3 kg seftalının sozde saglam taraflarını aldım 750 gr anca kalmıstı koku ve goruntude bısey yok tadı bı tuhaf napım atarım artık

yarıda menemeni yapayımda kışlık hazırlığı bitsindiyeceğim ama hayırr turşu tamamlanmadı.
çok sağ ol arkadaşım teşekkürler..

Kızlar bamyayı nasıl atıcaz buzluga salyalanmaması ıcın lımon mu sıkmalı nasıl olucak

Kızlar bamyayı nasıl atıcaz buzluga salyalanmaması ıcın lımon mu sıkmalı nasıl olucak

canım tencerede suyu kaynat, içine bolca limon sık.. veya limon yoksa evde limontuzu dök bir kaşık falan....sonra bamyaları dök hemen hafif renkleri değişince sararınca çıkar...süzgeçten süz...soğuyunca poşetle at buzluğa...

Ben bamyaların tepelerını güzelce temizleyip , yıkayıp bol limonlu suda beklettim,ardından tencereye alıp uzerine rendelenmiş domatesle rengi dönene kadar soteledim .soğuyunca poşetleyip difrize kaldırıyorum..

bende bamyayı yıkıyorum bol limon sıkıyorum biraz kuruyor poşetleyip buzluğa koyuyorum daha önce şokluyordum o da güzel oluyordu..

kızlaar pazartesi günü lorlu biber yapmıştım bugün açıp tadına baktım.. daha olmamış ama tadı tıpkı baskı biberi gibi olmuş..

Kayınvalıdem çok yapar lorlu bıberı, sız cok erken açmısınız en az 1 ay beklemesı lazım bende 2 once tukketmeye basladım

Son düzenleme:
Kayınvalıdem çok yapar lorlu bıberı, sız cok erken acmısınız en az 1 ay beklemesı lazım bende 2 gun once tukketmeye başladım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…