- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
saol canım beni kabuk soyma derdinden kurtardın
domates işlemime kaldığım yerden devam edeyim ben o zaman
turşuya başlamadım daha hiç bakalım ne yapacağım
benim domates yayala domatesi deriz biraz suluıydu sanırım ondan
kara mercimek farklı bizim buralara doğuya aittir çok lezzetli yada bize öyle geliyor.
yıkamamızın sebebi hiç bozulmuyor seçiliyor doğal olduğu için içinde tohumlar taş oluyor onları ayıklıyouz tuzlayıp kaldırıyoruz mis gibi..
Maşallahınız var kızlar,hepinizin ellerine sağlık,Allah ağız tadıyla,sağlıkla,huzurla yemeyi nasip etsin inşallah.
Benimde anneciğim sağolsun 25 şişe domates,5 kg yaprak,10 şişe turşu yaptı,biber patlıcan kuruttu...
5 kg bezelye,5 kg barbunya attım buzluğa...
şanslısın canım annen herşeyini yapmış :)
benimki gurbette annecim yapsada gönderemez
kendi başımın çaresine bakıyorum..
şükür allah sıhhat versin de yaparız napalım :)
Allah bin kere razı olsun,başımdan anneciğimi,babacığımı eksik etmesin inşallahBeni ziyarete geldikce yaptılar,bende gurbetteyim canım.Maşallah elinden geliyor yapıyorsun,ne mutlu...Ben bu yıl istirahatteyim
hamilesin sanırım allah kurtarsın kolayca, biz büyüttük şükür...o işlere el atoyoruz artık :) bebeğini hayırla al kucağına...
way be neler yapmışsınız ben tecrübesizim sizce çok mu geç kaldım bunları apmak için şu andan itibaren neyi yapabilirim acaba?
,iyi günler arkadaşım turşuluk malzemeler tükenmeden turşu yapabilirsin lahana,süs biberi,havuç,karnabahar,acur,kornişon bunları karştırarak karışık turşu yapabilirsin.Şuan domatesler ucuz alıp konserve yapabilirsin şişeye yada buzluga atabilirsin eger derin dondurucun varsa patlıcanları kızartıp karnıyarıklık olarak koyabilirin dolmalık patlıcan ve biber kurutabilirsin aynı şekilde buzlugada koyabilirsin eger güzel fasulye bulursan konserve yapabilirsin domatesi rendeleyerek sarımsaklı ve süs biberli turşu yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?