evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

hiç soyma canım ne uğraşacaksın soy soy bitmez dellendirir beni :) okadar ince iş sıkar beni...benim işim hemen yap bitir kaldır olacak öyle saatlerce domates soymakla uğraşamam vallahi :) anneme çekmişim oda öyle..işin kolayı neyse onu uygularız ana kız :)
sende yap valla ne soyacan bacım yaa :) çek gitsin kayboluyor zaten içinde..ben dün kısır yapmıştım söylemesi ayıp :) açtım hemen acılı sosumu misafirlerim bayıldılar...okadar lezzetli olmuş ki, birer kase verdim götürdüler :)
hiç kabuk mabuk belli olmuyor ki hiç uğraşma....
domatesin sulu olmasını ben daha çok tercih ederim, çünkü diğer bursa domatesi falan biraz kıvamlı oluyor ve haliyle salça yer gibi geliyor bana
ben karıştırmıştım tarla yayla bursa derken karışık bişeyler çıktı ortaya ama çok güzel olmuş, takdir ettim kendimi öhhmm öhm övünmeyim canım :)

ben tarla domatesinden domates sosları yaptım
kendim yetiştiridğim saksi biberlerden acı sos yaptım
dün turşu kurdum
öncesinde şeftali reçeli yapmıştım
kırmızı etli biberi közleyip sirkeli sarımsaklı turşu kurdum 4 kavanoz

bir de mürdüm eriklerinini kaynatıp rondodan geçirdim, sonra bunu elma sirkesi ile karıştırarak kavanozu ters çevirip 21 gün beklettim, tatlı eksi koyu kıvamlı salata sosu yaptım.

hııım merak ettim valla
şöyle resmini koymak gibi bir imkanın yok mu görseydik kara mercimeği
ayrıca nasıl yemekler yapıyorsunuz kara mecimekle :44:

yeşil mercimeğin biraz küçüğü tadı biraz farklı bu ne kadar pişsede kabukları soyulmaz etli türü diyebilirim biz çiğ köfteyi de onunla yapıyoruz hemen hemen aynı yemekler ...

aslında kara mercimek kırmızı mercimeğin kabuklu hali..içi kırmızı mercimek..tabi o kabuk ayrı bir tat veriyor..mercimekli köfteye içli köfteye ve bulgur pilavına kullanırız..hatta yeşil mercimekle yapılan her yemek yapılabilir..yıkanıp nemli iken tuzlanır ve kurutulur ki böceklenmesin..aksi halde çabuk böceklenir..tuzlanınca 2 sene bile saklanır...

valla ben iyi çalıştım:

kavanoz kavanoz domatezim var. (hem dondurucu kısmını boşuna sıkıştırmıyor. hemde daha lezzetli)

barbunya

taze fasulye

közlenmiş patlıcan

közlenmiş kırmızı biber

kızarmış biber (annemin bahçesinden organik.) daha sonra sarımsaklı yoğyrtla karıştırmak için

bezelye

enginar

bakla

bamya

hepsini attım deepfrize

kabak oydum

biber dizdim kuruttum

reçellerimide yaptım. kışa hazırım

yazılanları okudumda valla ben kavanoz domatezimi biberli yapıyorum. hem menemenlik hem yemeklik oluyo

Maşallahınız var kızlar,hepinizin ellerine sağlık,Allah ağız tadıyla,sağlıkla,huzurla yemeyi nasip etsin inşallah.

Benimde anneciğim sağolsun 25 şişe domates,5 kg yaprak,10 şişe turşu yaptı,biber patlıcan kuruttu...

5 kg bezelye,5 kg barbunya attım buzluğa...

şanslısın canım annen herşeyini yapmış :)
benimki gurbette annecim yapsada gönderemez
kendi başımın çaresine bakıyorum..
şükür allah sıhhat versin de yaparız napalım :)

şanslısın canım annen herşeyini yapmış :)
benimki gurbette annecim yapsada gönderemez
kendi başımın çaresine bakıyorum..
şükür allah sıhhat versin de yaparız napalım :)

Allah bin kere razı olsun,başımdan anneciğimi,babacığımı eksik etmesin inşallahBeni ziyarete geldikce yaptılar,bende gurbetteyim canım.Maşallah elinden geliyor yapıyorsun,ne mutlu...Ben bu yıl istirahatteyim

Allah bin kere razı olsun,başımdan anneciğimi,babacığımı eksik etmesin inşallahBeni ziyarete geldikce yaptılar,bende gurbetteyim canım.Maşallah elinden geliyor yapıyorsun,ne mutlu...Ben bu yıl istirahatteyim

hamilesin sanırım allah kurtarsın kolayca, biz büyüttük şükür...o işlere el atoyoruz artık :) bebeğini hayırla al kucağına...

günaydın herkese bizde 20 kavanoz domates yaptık,10 kavanoz yeşil fasulye,10 kavanoz barbunya yaptık,10 kg yaprak tuzlu suda bidonlora koyduk dolmalık patlıcan kuruttuk 10 kg dolmalık biber kuruttuk 10 kg 6 kg bamya kuruttuk 3 kg fasulye kuruttuk kuru nane yaptık ev salçası yaptık domates salçası ve biber salçası yaptık turşu yaptık karışık turşu süs biberi,lahana,havuç,karnabahar,,acur ve kornişonu karıştırdık domatesi rendeledik onuda turşu yaptık sarımsak ve biberler beraber kısmet olursa öbür hafta zeytin kuracagız yeşil zeytin ve siyah zeytin Allah herkese agız tadı ile yemegi nasip etsin

bende kış için etli kıtmızı biberlerden kahvaltılık yaptım
annemde yemeklik ve kahvaltılık yaptı 20 kavonoz kadar
turşu yapmadım kayınvalidemle aynı apt oturuyoruz canımız istediğinde ondan alıyorum
birde köyden komşum birsürü patlıcan getirdi onlarıda alacalı olarak soyup tuzlu suda bekletiyorum daha sonra yıkayıp süzüp yağlı kağıda dizip patlıcanları fırçayla yağlıyorum ve fırına atıp pişiriyorum daha sonra dondurma kaplarına koyup buzluğa atıyorum sonra yemeğe davetsiz misafirlerim olduğunda hemen kıymalı iç harç yapıp hafif bir karnıyarık oluyor
tarhanamıda annem yapıyor
yine buzluğa kayınvalidemde bamya yaptık daha almadım onun dolabında duruyor

Son düzenleme:
way be neler yapmışsınız ben tecrübesizim sizce çok mu geç kaldım bunları apmak için şu andan itibaren neyi yapabilirim acaba?

way be neler yapmışsınız ben tecrübesizim sizce çok mu geç kaldım bunları apmak için şu andan itibaren neyi yapabilirim acaba?

,iyi günler arkadaşım turşuluk malzemeler tükenmeden turşu yapabilirsin lahana,süs biberi,havuç,karnabahar,acur,kornişon bunları karştırarak karışık turşu yapabilirsin.Şuan domatesler ucuz alıp konserve yapabilirsin şişeye yada buzluga atabilirsin eger derin dondurucun varsa patlıcanları kızartıp karnıyarıklık olarak koyabilirin dolmalık patlıcan ve biber kurutabilirsin aynı şekilde buzlugada koyabilirsin eger güzel fasulye bulursan konserve yapabilirsin domatesi rendeleyerek sarımsaklı ve süs biberli turşu yapabilirsin

cevap yazdığın için çok saol canım :)
domatesleri doğrayıp kaynatıp konserve kavanozlarına koyuyolar ya işte ben ondan yapmak istiyorum ama nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum
patlıcanları kızartıp buzluğa atıcaktım zaten en iyisi yarın pazardan alıp halledeyim onları. ama şu domates nasıl yapılıyor biiyosunuzdur mutlaka tarif edermisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…