- 28 Ocak 2009
- 34.582
- 58.381
- 1.123
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
sağol canım mesajını görmedim dün patlıcanları 1 saat bol tuzlu suda beklettim sonra fırına üzerine fırçayla yağ sürerek attım 2 kilo patlıcan için ortalama yarım çay bardağı yağ kullanmışımdır.soğutum kaldırdım çok yağlı oladığı için güzel görünüyordu inşallah yerken lezzetide güzel olur.
bu arada derindondurucuya 3 kilo civarında tüm domates attım.
bide domates turşusu diye birşey gördüm onu araştırıyorum (kırmızı domates doğranarak yada robottan çekilerek yapılıyor)yapan varsa bizimle paylaşsın lütfen.
DOmatesleri küp küp yada rendeleme yöntemiyle doğrayabilirsin içine sarımsak,zeytinyağı,tuz ve acı biberi doğruyarak bütün malzemelerle karıştırıp kavanoz yada ağzı kapalı kapların içine koyarak bir hafta yada 10 gün sonra tüketebilirsin annem buzdolabında muhafaza eder.
tadı nasıl oluyor turşu gibimi bide ne kadar süre içinde tüketilmeli bilgin varmı canım.
Merhaba arkadaslar,birsey somak istiyorum.Su kola sisesine kurulan tursulari daha sonra nasil cikariyorsunuz?agzini kesince tekrar kapatmak lazim,siz nasil yapiyorsunuz?
ay şu konu tekrar güncellense ne kadar güzel olur
ah ahhh canım bu konuyu ben açmıştım şaşırdımm tekrar güncel görünce
sormak istediklerin varsa yardımcı olurum...
slm hamarat hatunlarrr
kış için hazırlık yapmaya başlayanınız var mı?
ben dün menemen yaptım..
bugünde patlıcan biber bezelye ve taze fasulye kahvaltı için acılı domates sosu yemekler için domates rendesi soğan rendesi
yapmayı planlıyorum
birde komposto için meyve atmayı planlıyorum
aklıma şuan başka birşey gelmiyor sizin fikirleriniz nedir..
birde bu salatalık olayı nasıl oluyor rendeleyip direk atıyor musunuz yani?
benim şimdiden başlama sebebim çalışıyorum elimin altında hazır şeyler olsun istiyorum..
bide benim ki kışa hazırlıktan çok kolaya kaçmak diyebiliriz
kelebek soğanı sürekli koyarmısın:26: nasıl hazırlıyorsun
Ben vişne yi çöplerini ayiklayip azar azar posetledim koydum meyve suyu yapiyorum bir kismininda çekirdeklerini cikartarak koydum pastada kullanmak için seftaliyide dograyip azar azar poşetlere koydum hem pastada kullanmak için hem de kompostoluk
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bende senin gibi yapıyorum ve artık eve cola meyve suyu hiç bişey almıyoruz ben yapıyorum daha sağlıklı..
Evet canim bende kendim yapıyorum meyve suyunu hem daha lezzetli hem de saglikli meyveyi çok tuketmiyoruz en azindan böyle vitaminleri almis oluyoruz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Mis gibi olmuşlar oky im. :) eline sağlık.dün çok uğraştım. ben yeni yeni yapıyorum bunu. annemde bilmezdi bu işleri. bu topik çok yardımcı oldu bana. benim gibi tek kişi için bu kadar yeter yaptığım ama bir arkadaşımda istedi. o yüzden gidip haftaya pazardan bolca domates alacağım yine:)
domateskonservelerim,menemenlikler ve lutenitsa yapabildim.
ee benim gibi yeni yapanlar için fena değilim aslında
senle surrender a bunlardan güzelmi güzel yemekler yapacağımMis gibi olmuşlar oky im. :) eline sağlık.
Güle güle lezzetli yemeklerde buluşalım senle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?