evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

DOmatesleri küp küp yada rendeleme yöntemiyle doğrayabilirsin içine sarımsak,zeytinyağı,tuz ve acı biberi doğruyarak bütün malzemelerle karıştırıp kavanoz yada ağzı kapalı kapların içine koyarak bir hafta yada 10 gün sonra tüketebilirsin annem buzdolabında muhafaza eder.

tadı nasıl oluyor turşu gibimi bide ne kadar süre içinde tüketilmeli bilgin varmı canım.

tadı nasıl oluyor turşu gibimi bide ne kadar süre içinde tüketilmeli bilgin varmı canım.

​Tadı normal turşu gibi degil canım daha çok sos gibi ama biz içine süs biberi doğradımız için çok acı olur bir nevi acı sos gibi tüketilmesi konusuna gelince bizde açılan kavanoz bir hafta yada 10 gün içinde biter büyük kavanozlara yaparız genelde ve buzdolabında saklarız.

Merhaba arkadaslar,birsey somak istiyorum.Su kola sisesine kurulan tursulari daha sonra nasil cikariyorsunuz?agzini kesince tekrar kapatmak lazim,siz nasil yapiyorsunuz?

Merhaba arkadaslar,birsey somak istiyorum.Su kola sisesine kurulan tursulari daha sonra nasil cikariyorsunuz?agzini kesince tekrar kapatmak lazim,siz nasil yapiyorsunuz?

Agız kısmını kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsin hava almaması için yada daha basit bir yöntemle şişeleri kestikten sonra çıkarması kolay olsun diye bidonun içine komple turşuyu boşaltabilirsin.

slm hamarat hatunlarrr
kış için hazırlık yapmaya başlayanınız var mı?
ben dün menemen yaptım..
bugünde patlıcan biber bezelye ve taze fasulye kahvaltı için acılı domates sosu yemekler için domates rendesi soğan rendesi
yapmayı planlıyorum
birde komposto için meyve atmayı planlıyorum
aklıma şuan başka birşey gelmiyor sizin fikirleriniz nedir..
birde bu salatalık olayı nasıl oluyor rendeleyip direk atıyor musunuz yani?

benim şimdiden başlama sebebim çalışıyorum elimin altında hazır şeyler olsun istiyorum..
bide benim ki kışa hazırlıktan çok kolaya kaçmak diyebiliriz

Son düzenleme:
inş bu ay sonuna doğru bulantılarım geçerde domates hazırlıcam bende...bikaç çeşit reçel var aklımda

kelebek soğanı sürekli koyarmısın:26: nasıl hazırlıyorsun

kelebek soğanı sürekli koyarmısın:26: nasıl hazırlıyorsun

evet sürekli koyuyorum misk.
robottan bolca soğan geçiriyorum sonra tek kullanımlık olarak ince bir şekilde streçliyip derin bi saklama kabına üst üste yan yana dizerek buzluğa atıyorum.
yemek yaptıkçada birtane çıkartıp kullanıyorum çabuk çözülüyor çözülmesede ince olduğu için yağa koyduğunda hemen çözülüyor..
bazende 1 soğan rendeleyeceğime 2 soğan rendeliyorum fazla olan soğanı saklama kabına koyup üzerine yağ döküp dolapta saklıyorum tekrar yemek yapınca onun içinden alıp kullanıyorum..
koku yoğun olsada sorun olmuyor..

Ben vişne yi çöplerini ayiklayip azar azar posetledim koydum meyve suyu yapiyorum bir kismininda çekirdeklerini cikartarak koydum pastada kullanmak için seftaliyide dograyip azar azar poşetlere koydum hem pastada kullanmak için hem de kompostoluk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende senin gibi yapıyorum ve artık eve cola meyve suyu hiç bişey almıyoruz ben yapıyorum daha sağlıklı..

bende senin gibi yapıyorum ve artık eve cola meyve suyu hiç bişey almıyoruz ben yapıyorum daha sağlıklı..

Evet canim bende kendim yapıyorum meyve suyunu hem daha lezzetli hem de saglikli meyveyi çok tuketmiyoruz en azindan böyle vitaminleri almis oluyoruz

Evet canim bende kendim yapıyorum meyve suyunu hem daha lezzetli hem de saglikli meyveyi çok tuketmiyoruz en azindan böyle vitaminleri almis oluyoruz

aynen öyle dünde kuru üzümüm vardı onlardan yaptım gayet güzel oldu vitaminli vitaminli ohh..
yapınca bide 5 litrelik su şaşallarına koyuyorum 2 günde bitiyor biz çok tüketiyorduk içecek bu şekilde daha iyi oldu bizim için..

dün çok uğraştım. ben yeni yeni yapıyorum bunu. annemde bilmezdi bu işleri. bu topik çok yardımcı oldu bana. benim gibi tek kişi için bu kadar yeter yaptığım ama bir arkadaşımda istedi. o yüzden gidip haftaya pazardan bolca domates alacağım yine:)
domateskonservelerim,menemenlikler ve lutenitsa,birde kırmızı biber konservesi yapabildim.
ee benim gibi yeni yapanlar için fena değilim aslında

Son düzenleme:
Mis gibi olmuşlar oky im. :) eline sağlık.
Güle güle lezzetli yemeklerde buluşalım senle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…