- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Esimde bana derindorucu almis bugun.istiyodum ama pek orali degildi bende bezelyeden baska bisey almadim.
Pazar gunu gidicem evime.herseyin gectimi zamani.eylulde olmazmi bisey.pek heveslendiydim okuyunca sizi.dondurucuda gelince evde olmadigima uzuluyorum resmen
gazeldüstübaglara senin nicki hep güzeltosba diye okuyorum hahahaha daha yeni farkettim biliyo musun
güzel tosbağa mı :) ha hahaha ayy çok güldüm :) iyi bi tespit olmuş :) nasıl benzettin kız tosbağaya..allah iyiliğini versin :))
ay kız ne bileyim ya bende şaşırdım kendime arlarda bosluk yok ya başta ki gazeli"güzel" düştübağlara kısmınıda "tosba" yapıvermiş beynim
gazelcimm ilk sizin hergün yemeklerinizi paylaştığınız sayfada bende seninn nickii okuyamıyordumm bir türlü beceremiyoordum okumayıı ,zor geliyordu uzun olunca bende anlam çıkaramamıştımm ama bir günn birisii senin nickii ayrık yazmış ozaman anladım ve çok duygulandımm nasılda güzel bir nick dedim,tüylerim diken diken olmuştu
kk ya üye olurken bi türlü yazdığım nick onaylanmadı, kaç denedim yok olmadı...bende o an gazel düstü bağlara şarkısını dinliyordum, üff dedim sinirden şarkının adını yazdım gitti :)= öyle oldu yani, düşünülerek bulunmuş bi nick değil :)
ama sonra pek bi hoşuma gitti :)
merhaba arkadaşlar benim 1 buçuk ay sonra düğünüm var biliyorum her şeyin zamanı geçer o zamana kadar ama ben çalışacağım için daha çok pratiklik açısından dondurucuya bir şeyler yapar yapar atarım diye düşünüyorum dolabımı da baya büyük aldırttım bu yüzden..
şimdi sorun var sizlere;
karnıyarık için patlıcanı kızartıp dolaba atıyoruz ya hani ben abartıp içini de hazırlayıp atabilir miyim acaba?
tadı bozulur mu içini hazırlayıp pişirip poşete koyup dondursam?
teşekkür ederim cevaplarınız içinnn
bide şunu öğrendim patatesleri küp küp ya da kızartmalık içince ince doğrayıp kavanoza doldurup üstü kapanana kadar su eklerseniz 2-3 ay kadar kullana bilirsiniz ama suyu her gün değiştirmeniz lazım tabi bu kışa hazırlık değil çalışan bayanlar için zamandan tasarrufff
hayır canım asla abartmış olmazsın...çünkü tecrübeyle sabit :) bende öyle yapıp koyuyorum hatta bunu ilk kayınvalidemde gördüm...
birgün dedi ki dipfrizde karnıyarık var onu çıkarda fırına koyver dedi...bi baktım tamamen hazır..tepsiye dizmiş içleri dolu...aaa anne ilk kez görüyorum tadı bozulmuyormu dedim...pişince ye kendin karar ver demişti...sadece salçalı su döküp direk fırına koydum pişti yedik çok şahane sanki yeni yapılmış gibi :)
kayınvalidemin kocaman dipfrizi olunca tepsiyle koymuş...ama benimki ufak, o yüzden o gün bugündür patlıcanları kızartıp içlerini koyup poşetlere yavaşca koyuyorum...üst üste koysan bile bişey olmaz zaten donunca taş gibi oluyorlar...
sonra yiyeceğimiz zaman çıkarıp tepsiye dizip bi salçalı su döküp pişiriveriyorum :) çok pratik ve zevkli oluyor hazır yemek :)
başka tavsiyelerimde var sana...taze fasülyeleride doğra sonra domates ve biberle azcık yağ dök, renkleri değişene kadar kavur...hiç su dökme...renkleri değişince kapat altını ve soğuyunca poşetle at buzluğa..oda hazırca yemek sana..
başka başkaaa....dur düşüneyim :)
ben mesela patlıcanları direk doğrayıp çiğden de koyuyorum..patlıcanları doğrayıp, domates ve biberleride doğrayıp bir poşete koyuyorum oh hazır oda...kışın hemen çıkar bi soğan doğra tencereye at pişir...:)
sigara böreği sarıp koyabilirsin...hatta poğaça börek kurabiye..aklına gelen her türlü hamur işi...
birde dolma sarma yapıp koyuyorum ben...
aslına bakarsan canım herşeyi koyabilirsin...mesela yemek yaptın çok geldi diyelim...ertesi güne bozulup çöpe atacağına, koy saklama kabına at buzluğa...hazır yemek ne güzel..ben çok yaparım...
çalışan bayan değilim ama bazen yemek yapasım olmadığında hasta olduğumda başım ağrıdığında vs hazırda yemek olması çok hoş..
bu konuyu daha yeni gördüm maşallah tüm hanımlar becerikli ellerimize sağlık afiyetle yeriz yaptıklarımızda bereketli olur inşallah.
taze fasulye-zeytinyağlı ve normal yemek için doğrayıp domatesle soteleyip poşetledim.
börülce-şoklayıp poşetledim.
kabak-domatesle soteleyip poşetledim.
barbunya ve bezelye attım.
domates-doğrayıp poşetledim.
kırmızı biber-küçük küp küp doğradım bolca,kızartmalık iri iri doğradım,dolmalık ve közlenmiş hallerini poşetledim.(kırmızı biberin her halini severim)
tatlı biber-poşetleyip attım (her mevsimde domates ve baharatlarla sotelenip servis yapınca süper oluyor)
köy biberi-yıkayıp tüm olarak poşetledim kışın yoğurtlu biber kızartması için.
dolmalık biber-iç içe konulup poşetlendi.
biraz acı biber ve çarliston alıp ince ince doğramayı düşünüyorum.
patlıcanı kızartmadan saklayacağım bi yöntem olursa onuda yapmayı düşünüyorum kararması endişelendiriyor.
domatesli biberli menemelik konserve hazırlandı.
kırmızı biberli domatesli sos konservesi yapıldı.
domates sosu hazırlandı.
derin dondurucumun 6 çekmeceside doldu.konservelerde baya var.
ilk defa bu yıl yemek için aldığım turşuluklardan son anda turşu yaptım azıcık.
bu yıl yaptıklarım hem adetleri hemde yapılışları içime sindi afiyetle yeriz inşallah
patlıcanı kızartmamaktan kastın tavada kızartmamaksa ben fırında kızartıyorum öncesinde tuzlu suda bekletiyorum kararmıyor sonra da azcık yağla hepsini karıştırıp fırın tepsisine koyuyorum benimkiler güzel oldu
bugün pazardan küçük patlıcanlardan aldım şimdi nette araştırıyordum benimde aklıma fırında yağlı kağıtta kızartmak geldi inşallah güzel olur.alaca soyup karnıyarıklık yapmak istiyorum tuzlu suda ne kadar bekletiyorsun.
bi yarım saat kadar bekletiyorum sanırım tam saat bakmadım hiç tahmini söylüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?