- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
cevap yazdığın için çok saol canım :)
domatesleri doğrayıp kaynatıp konserve kavanozlarına koyuyolar ya işte ben ondan yapmak istiyorum ama nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum
patlıcanları kızartıp buzluğa atıcaktım zaten en iyisi yarın pazardan alıp halledeyim onları. ama şu domates nasıl yapılıyor biiyosunuzdur mutlaka tarif edermisiniz?
cevap yazdığın için çok saol canım :)
domatesleri doğrayıp kaynatıp konserve kavanozlarına koyuyolar ya işte ben ondan yapmak istiyorum ama nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum
patlıcanları kızartıp buzluğa atıcaktım zaten en iyisi yarın pazardan alıp halledeyim onları. ama şu domates nasıl yapılıyor biiyosunuzdur mutlaka tarif edermisiniz?
amanın amanın durun hele yeni keşfettim ben bu konuyuuuuu harika daha okumadım ama eminim çook faydalanacağım...
bende hemen bir turşu tarifi vvereyim.dün akşam eltim verdi daha bende yapmadım ama deneyeceğim.aranızda yapan varsa nasıl oluyor lezzeti söylerseniz memnun olurum.
karnıbahar turşusu:bir kiloluk kavanoza sığacak kadar karnıbahar az haşlanır.bir kapta tuz su sirke karıştırılır.karnıbahar kavanoza yerleştirirken aralarına sarımsak ve ince doğranmış kırmızı lahana eklenir karnıbaharların üstüne çıkacak kadar sirke su tuz karışımı boşaltılıp kavanoz kapatılır...işte bu kadaaarrr
günaydın bizde karnabahar turşusunu çok yaparız ama biz haşlamıyoruz çigden yapıyoruz tadı çok güzel oluyor turşuyu yaparken içine pişmemiş nohutta kyabilirsin çok az miktarda biyerde haşlamış yemiştim karnabahar turşusunu ama hoşuma gitmediherkesin damak zevki bir degil ama karnabahar turşusu mükemmel oluyor bir an önce dene derim
arkadaşlar biri bana akıl versin lütfen yaptığım turşunun tadına baktım çok tuzlu olmuş bu düzeltilebilir mi suyunu döküp yeniden sirkeli su falan yapsamm ziyan olsun istemiyorum malzemelerime(
hmm bugün deneyeyim bari ben şimdi kararsız kaldım acaba haşlasam mı haşlamasam mı?sendemi lahana katıyorsun evde lahanam yokta mor lahana
bu arada ben ilk defa bu yıl kabak kuruttum teyzem tavsiye etti ama daha pişirmedim inşaallah o da güzel olur...
canım hiç üzülme çok normal bişey bu...tekrardan sebzeleri dök leğene, suyunu atıcaksın artık mecbur...
sonra bidonu falan tekrardan güzelce yıka, yeniden sebzeleri doldur içine,
şimdi sana verdiğim ölçüyü dene mutlaka bende annem de hep böyle yaparız..
canım bidonun yarısına kadar sirkeyi doldur, tam yarıda olsun...
sonra üstüne tuzlu su dökeceksin...şimdi bak tuzlu suyu şöyle yap, suyun içine yavaş yavaş tuzu ekledikçe karıştır, her ekleyişinde tadına bak...tadı aynen yemeğe attığın tuzun azcık fazlası olacak..yani tuz biraz diline gelecek anladınmı...işte bu tuzlu suyu bidonun kalan yarısına dök doldur iyice hiç boşluk kalmasın...en son bidonun üstüne bir kaç diş sarımsak koy... en son işlem olarak da yaklaşık yarım yemek kaşığı limon tuzunu en üste dök..kapat ağzını..bi kaç gün gidip gelip bidonu şöyle evir çevir iyice karışsın...çok lezzetli olacak emin ol...ben bu sene 5er kiloluk bidonlara iki bidon kurdum, daha kış gelmeden bitti... :) bi kaç gün önce mecburen turşusuz kalmamak için lahana kurdum, henüz olmadı...
YEMEKLİKLER:
10 poşet bezelye(annecim hazırladı)
8 poşet taze fasulye,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
6 poşet bamya,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
5 poşet barbunya(annecim hazırladı)
5 poşet karnıyarıklık kızartılmış içerisinde 5 er tane patlıcan bulunan karnıyarıklığım(annecim hazırladı)
5 poşet küp küp kızartılmış domatesle sotelenmiş kabak kızatmam(annecim hazırladı)
2 kg kadar kendi hazırladığım pişirilmeye hazır kasap köftelerim var,yine ekliyeceğim benim kurtarıcılarımdır kendileri(kendim hazırladım)
2.kg kadar kuşbaşı etim var onuda yemeklik böldüm ama sürekli kullandığımdan üzerine hep ekliyorum kullandıkça(kendim hazırladım)
2 kg tavuk göğsü alıp haşladım ve didikleyip poşetlere böldüm çorbalıklarım onlar,yaz kış demeden hazırlarım(kendim hazırladım)
3 poşet tombul bostan patlıcanlarım var kalın halde yuvarlak kesip kızarttıp o şekilde poşetlere koydu annecim,oturtma yapıyorum onlardan(annecim hazırladı)
1 kg kuru fasulye haşladım düdüklüde,5-6 poşete böldüm,ezme yapıyorum onlardan,mangalın yanında harika oluyor(kendim hazırladım)
1 kg nohut haşladım onuda böldüm 5-6 poşete..sulu köfte yaptığımda içerisine ekliyorum çok severiz biz(kendim hazırladım)
2 kg börülce domatesle sotelenip 5 poşete böldük(annecim hazırladı)
4 poşet etli kırmızı biber közleyip kabuklarını soyup hazırladı anacım(annem hazırladı)
4 poşet yaklaşık 3.kg patlıcanı közleyip poşetledi yine anacım(annem hazırladı)
2.kg. lık 2 adet kavanozda domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu var,ben kahvaltıya bile çıkartırım o kadar lezzetlidir..(annem hazırladı)
REÇELLER:
5 kg.lık kavanozda çilek reçellerim(annecim hazırladı çilekler bahçemizden)
5 kg.lık kavanozda incir reçellerim(annecim hazırladı incirler ağaçlarımızdan)
3.kg.lık kavanozda şeftali reçellerim(annecim hazırladı şeftaliler bizim ağaçlarımızdan)
2 kg.lık kavanozda minik süs patlıcanlarından patlıcan reçellerim(ben kendim yaptım,patlıcanlar pazardan: )
3 kg.lık kavanozda vişne reçellerim(anneciğim hazırladı,vişnelerde bizim ağaçlarımızdan)
TURŞULAR:
daha yeni yağlı turşu yaptı anneciğim ama kışlık değil,yemelik..3k.g. lık 2 adet kavanozda bana da hazırlamış..kış için ayrı yapacak eylül ayında..tarifi burada var merak edenlere...Yağlı Turşu
1.kg lık kavanozlarda 3 kg. minik turşu biberlerinden hazırlamış anacım,acı biber çok sever damadı diye:) biberlerde bizim bahçemizden yine...
kornişon salatalık turşularım var 3.kg.lık kavanozda 2 adet...o da anneciğimden
KURUTMALAR:
domates halka halka doğrayıp güneşte tuzlayıp kurutur annecim,dolmalık biber ve dolmalık patlıcanlarıda içini temizleyip kurutur..hepsi hazırda her birinden 3 er ip dizi halinde var(annem hazırladı yine)
HAMUR İŞİ:
ev makarnası yani biz kesme diyoruz,onuda anneciğim yapar hep bana,4 kg lık 2 adet kavanozda verir ve bize tam yeter,henüz yapmadı eylülde yapacak
gözleme hazırlıyor komşularla toplanıp her gün birine yapıyorlar,1 günde benim için toplanıyorlar evlendiğimden beri:)
yufkaları açıp gözleme şeklinde katlayıp sac da pişiriyorlar,bana senede 100-150 adet yapıyor anacığım
kuskus hazırlıyor kışlık,ondandan 4-5 kg kadar benim hakkımı getiriyor:))
Tarhanamı hazırlıyor mislerr gibi,o da 4 kg lık yağ bidonlarında sıkıca saklayıp kışın kullanıyorum...
birde kışlık turşu henüz yapmadı annecim,onuda poşetlere kurup bidonlarda saklıyor..bana da epey gönderiyor yada getiriyor..o da eylülde olacakmış öyle dedi:)
kızlar şimdilik bu kadar yazdım,Allah razı olsun anacığımdan,herşeyimi yapıyor 1 tanecik kızıyım ne de olsa,hiç kıyamazlar babacımda annecimde sağolsunlar..
Rabbim başımdan eksik etmesin...
Unuttuklarım olabilir onlarıda aklıma gelirse eklerim...bu yazdıklarımın % 60 ını Ramazan bayramına gittiğimizde yanımızda gönderdi,arabanın hiç bi yerinde yer kalmadı düşünün artık:)
Allah razı olsun kat kat fazlasını versin,anacığımın yaptıklarından 1 yemek kaşığı bile ziyan etmem asla,onun pamuk elleri değdi her birine,hiç kıyamam bağladığı poşetlerin iplerini bile saklıyorum o kadar aşığım anama ben...
afiyetle güzel bir kış geçmiş maşallah anneninde ellerine sağlık
senin mutfağınıda bazen takip ediyorum onun içinde güvenilir kaynağa sorayım dedim.
patlıcanları kızartıp buzluğa atınca nasıl oluyor tadı bozuluyormu çok merak ediyorum bide ne kadar sürede tükettin
kış yaklaştı domatesler biraz daha ucuzlasın bende kışlık hazırlıklara başlıyacağım domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu yapmışsın kabuklarını soyarakmı yaptın ?
patlıcanla çok aram iyi değil kızartma yada yemek yapıyorum farklı tarifler görünce denemek istiyorum cevaplarsan sevinirim
bir yıl aradan sonra yine aynı topicte herkese merhabalar...
ben henüz bu yıl hiç birşeye başlamadım, birtek vişne gelmişti eşimin memleketten onu poşetleyip atmıştım buzlua. geçen yıl yaptıklarımın çok faydasını görmüştüm, şimdi yeni taşındım yerleşme işlerim bitsin bir an önce bu kış içinde başlayacağım.
sizlere bir sorum var; barbunyanın mevsimi bitmek üzere midir? geçen hafta aldım ama pişirdim hepsini, kilo 2.5 tl idi bugünde pazarım var acaba 3 kilo kadar alsammı, toplam 5-6 poşet yapar oda bana yeter iki kişiyi zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?