evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

canım o dediğin domatesleri ben yaptım ve burada detaylı resimlerle paylaştım...
ama uzun uzun anlatmıştım, istersen sen bu topiğin 65. sayfalarına bakarsan bulursun canım, baya uzun anlattım orda detaylı ve resimli şekilde...sadece domatesde değil kızarttığım patlıcandan kurduğum turşuya, biber baskısına, acılı soslara, mor lahana turşusuna, kırmızı biber közlemesine, patlıcan közlemesine daha aklına gelebilecek herşeyimi resimli olarak paylaştım...her sorunun cevabını geçmiş sayfalarda bulabilirsin... genelde bütün resimleri ben yaptım ve paylaştım, ordan bak resimlere aklına takılan soruları yine teker teker cevaplarım canım...resimli olduğu için bul diyorum canım çünkü tecrübesiz biri bile olsa o resimlere bakarak ölçüleri uygulayarak çok basit yapabilir...bi bak resimlere anlayacaksın canım...yine sorun olursa ben buralardayım...

Son düzenleme:
twety canım ilk yaptığım zamanlardaki paylaştığım resimler çok geri sayfalarda kalınca bulamadım, ama 65, sayfaya bak..ordada var resimlerim...detaylı anlattım resimli...

günaydın arkadaşım biz domatesleri bursa domatesinden yaptık şimdi bursa domatesi var mı bilmiyorum domateslerin kabugunu soyduk küp küp dogradık büyük bir tencerde kavurduk içine biraz tuz birazda zeytin yagı koyduk kimisi tuzu ve yağı kavanozlara koyduktan sonra yapıyor,domatesleri kavurduktan sonra sıcak sıcak şiselere doldurduk sıkıca kapaklarını örttük ters çevirdik koyduk bir gece beklektik ertesi gün kapagı atan varmı yokmu diye çok şükür yoktu zaten kapagın atıp atmadıgını bakınca anlarsın birde kapakların yeni olacak aşınmış olmasın

Arkadaşlar , konuya da paylaşımlara da bayıldım .Harika tarifler de var bu arada,sayfalarca paylaşım. İşte bu forumdur ! Herkesin ellerine sağlık .Herkes bildiğini yazıyor,bir sürü konu..
Ama kış hazırlıkları , hepsini okuyacağım şimdi :)Dayanamadım önce düşüncelerimi yazayım dedim...
Burada olan herkese sevgiler...

amanın amanın durun hele yeni keşfettim ben bu konuyuuuuu harika daha okumadım ama eminim çook faydalanacağım...
bende hemen bir turşu tarifi vvereyim.dün akşam eltim verdi daha bende yapmadım ama deneyeceğim.aranızda yapan varsa nasıl oluyor lezzeti söylerseniz memnun olurum.
karnıbahar turşusu:bir kiloluk kavanoza sığacak kadar karnıbahar az haşlanır.bir kapta tuz su sirke karıştırılır.karnıbahar kavanoza yerleştirirken aralarına sarımsak ve ince doğranmış kırmızı lahana eklenir karnıbaharların üstüne çıkacak kadar sirke su tuz karışımı boşaltılıp kavanoz kapatılır...işte bu kadaaarrr

günaydın bizde karnabahar turşusunu çok yaparız ama biz haşlamıyoruz çigden yapıyoruz tadı çok güzel oluyor turşuyu yaparken içine pişmemiş nohutta kyabilirsin çok az miktarda biyerde haşlamış yemiştim karnabahar turşusunu ama hoşuma gitmediherkesin damak zevki bir degil ama karnabahar turşusu mükemmel oluyor bir an önce dene derim

hmm bugün deneyeyim bari ben şimdi kararsız kaldım acaba haşlasam mı haşlamasam mı?sendemi lahana katıyorsun evde lahanam yokta mor lahana
bu arada ben ilk defa bu yıl kabak kuruttum teyzem tavsiye etti ama daha pişirmedim inşaallah o da güzel olur...

arkadaşlar biri bana akıl versin lütfen yaptığım turşunun tadına baktım çok tuzlu olmuş bu düzeltilebilir mi suyunu döküp yeniden sirkeli su falan yapsamm ziyan olsun istemiyorum malzemelerime (

arkadaşlar biri bana akıl versin lütfen yaptığım turşunun tadına baktım çok tuzlu olmuş bu düzeltilebilir mi suyunu döküp yeniden sirkeli su falan yapsamm ziyan olsun istemiyorum malzemelerime (

canım hiç üzülme çok normal bişey bu...tekrardan sebzeleri dök leğene, suyunu atıcaksın artık mecbur...
sonra bidonu falan tekrardan güzelce yıka, yeniden sebzeleri doldur içine,
şimdi sana verdiğim ölçüyü dene mutlaka bende annem de hep böyle yaparız..
canım bidonun yarısına kadar sirkeyi doldur, tam yarıda olsun...
sonra üstüne tuzlu su dökeceksin...şimdi bak tuzlu suyu şöyle yap, suyun içine yavaş yavaş tuzu ekledikçe karıştır, her ekleyişinde tadına bak...tadı aynen yemeğe attığın tuzun azcık fazlası olacak..yani tuz biraz diline gelecek anladınmı...işte bu tuzlu suyu bidonun kalan yarısına dök doldur iyice hiç boşluk kalmasın...en son bidonun üstüne bir kaç diş sarımsak koy... en son işlem olarak da yaklaşık yarım yemek kaşığı limon tuzunu en üste dök..kapat ağzını..bi kaç gün gidip gelip bidonu şöyle evir çevir iyice karışsın...çok lezzetli olacak emin ol...ben bu sene 5er kiloluk bidonlara iki bidon kurdum, daha kış gelmeden bitti... :) bi kaç gün önce mecburen turşusuz kalmamak için lahana kurdum, henüz olmadı...

​biz karışık yapıyoruz lahana,acur,biber,hepsini koyuyoruz egr karalahana yoksa karahavuçta güzel olur

bende burdan okuyup yaptım bayağı bişeyler kırmızı köz biber salatalık karışık turşu süs biberden falan yalnız o çok aşırı acıymış o acıyı yiyecek bizde kimse yok malesef ama bu acemilik inşallah seneye daha güzellerini yapırım çok sağ ol canım

afiyetle güzel bir kış geçmiş maşallah anneninde ellerine sağlık
senin mutfağınıda bazen takip ediyorum onun içinde güvenilir kaynağa sorayım dedim.
patlıcanları kızartıp buzluğa atınca nasıl oluyor tadı bozuluyormu çok merak ediyorum bide ne kadar sürede tükettin

kış yaklaştı domatesler biraz daha ucuzlasın bende kışlık hazırlıklara başlıyacağım domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu yapmışsın kabuklarını soyarakmı yaptın ?
patlıcanla çok aram iyi değil kızartma yada yemek yapıyorum farklı tarifler görünce denemek istiyorum cevaplarsan sevinirim

ççookk teşekkür ederim,harika geçti her zamanki gibi, sağolasın cnm
patlıcanların tadı asla değişmiyor canım,ama kızartmadan evvel tuzlu suda bekletim iyice kuruladıktan sonra kızartmanı öneririm.
canım o domatesli patlıcan sosunun patlıcanlarını ççookk inc şeritli kabukları olacak şekilde soyuyoruz biz.diğer türlü patlıcanlar kel duruyor sevmiyorum:)

2 gündür kışlıklarla ugraşıyorum
domates sosu hazırladım
patlıcan biber közledim
taze fasulye ve taze börülce yaptım
şeftali kompostosu
vişne kompostosu
bamya kuruttum 8 dizi
patlıcan biber kurttum 10 dizi
domates kuruttum
tarhana yaptık
erişte yaptık
salça yaptık kışa afiyetle yeriz allahın izniyle

domates püresi yaptım 20 poşet
vişne attım biraz daha alabilirsem atıcam komposto için
taze fasulye atıcam
börek sarcam bolca çok iyi oluyor
bide patlıcan közleyip atıcam

Süpersiniz kızlar ya üsenmedim okudum tam zamanında vakit geçmeden bende yapmaya başlıyorum inşallah yarın buranın pazarı patlıcan kırmızı et biber domates filan alcaz annemle başlıcaz aklımızda yoktu konuyu görünce karar verdik annemle şimdi de mantı açtık ama onu şimdi yicez biz dolaba mantı atmıyoruz canımız isteyince hemen yapıyoruz e annem ben iki kız kardeşim var hemen bitiyor beş dakikada yapıp yiyoruz.

bir yıl aradan sonra yine aynı topicte herkese merhabalar...

ben henüz bu yıl hiç birşeye başlamadım, birtek vişne gelmişti eşimin memleketten onu poşetleyip atmıştım buzlua. geçen yıl yaptıklarımın çok faydasını görmüştüm, şimdi yeni taşındım yerleşme işlerim bitsin bir an önce bu kış içinde başlayacağım.

sizlere bir sorum var; barbunyanın mevsimi bitmek üzere midir? geçen hafta aldım ama pişirdim hepsini, kilo 2.5 tl idi bugünde pazarım var acaba 3 kilo kadar alsammı, toplam 5-6 poşet yapar oda bana yeter iki kişiyi zaten.

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizim burada barbunya eylül ayı çıkıncaya kadar bulunur kendi yaşadıgım şehire göre henüz mevsimi bitmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…