- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
gayet güzel görünüyor ellerine sağlıktadıda güzel olur inşaAllah
ben kırmızı biberden hiç denemedim ama güzel olur herhalde .biraz senişince azalır biraz daha bastırailirsin biber olduğunda üzerine biraz daha koyabilirsin
ya çok iyiymiş bu domates olayı marketlerde konserve ya da karton kutuda satılan doğranmış domates gibi mi oluyo? hemen denicem:)))
marketlerde satılan doğranmış biberlerden daha lezzetli oluyor canım..hem onların ufacık bi kutusu birsürü para yazık değilmi.. evde bu kadar basit bişeyi yapmak imkanı varken, neden israf edeyimki :)
çok doğru ama ben kaçırdım galiba... biberler icin de aynı işlemi mi yapıyoruz domates gibi?
Dun 1.5 kg dolmalik biber aldim 2 kg kirmizi biber 2.5 kg patlicanim vardi dolmalari doldurdum dolaba attim 20 tane varmis 4er posetledim kirmizi biberde doldurucam patlicanlari musakka ve karniyarik olarak attim 1 torbada kozlenmis boyuna 2 kestim koydum kirmizi biberlerimin bi kismini doldurucam bi kismini kozluycem ama yoruldum bugunluk yeter :)
dondurulmuş gıdaların bozundultan sonra vitaminlerinin %60'nın (sanırım sebzelerde ) gittiğini öğrenmiştim o yüzden buzluğa et ve dondurma haricinde bir şey koymuyorum bence herşeyi mevsiminde yemek en doğrusu ayrıca mevsim haricinde insanın yani en azından benim canım başka bişey istemiyo ... vücudumuz öyle harika bir makine ki bence vaktinizi böyle şeylerle harcamayın en sağlıklısından ( ki bu zamanda mevsiminde bile yerken sağlıklısını bulmak zorken ) yiyin derim ben ... zaten yiyeceklerin yeterince vitamininin yanına toksik maddeler konuyo bide siz vitaminlerini öldürüp de yemeyin neyse çok konuştum gerisi size kalmış iyi geceler...
dondurulmuş gıdaların bozundultan sonra vitaminlerinin %60'nın (sanırım sebzelerde ) gittiğini öğrenmiştim o yüzden buzluğa et ve dondurma haricinde bir şey koymuyorum bence herşeyi mevsiminde yemek en doğrusu ayrıca mevsim haricinde insanın yani en azından benim canım başka bişey istemiyo ... vücudumuz öyle harika bir makine ki bence vaktinizi böyle şeylerle harcamayın en sağlıklısından ( ki bu zamanda mevsiminde bile yerken sağlıklısını bulmak zorken ) yiyin derim ben ... zaten yiyeceklerin yeterince vitamininin yanına toksik maddeler konuyo bide siz vitaminlerini öldürüp de yemeyin neyse çok konuştum gerisi size kalmış iyi geceler...
Bayanlar bişey sorucam size evde şimdi 2 büyük kavanoz közlenmiş ve sosu yapılmış patlıcan ve kırmızı biber var ama sanırım sirkesini fazla koydum ve kokusundan yenmiyor çöpe atmakta istemiyorum nasıl değerlendirir yada ne yaparım kokunun azalması için..
bezelyeyi ayıklayıp atmak çok iyi oluyor. sonra fasulyeyi de domatesle kavurup atmayı düşünüyorum kızmızı biberi rondodan geçirip yemeklere katmak için küçük küçük poşetliyorum.domatesin hem rendesini hem de bütün bütün atıyorum yeşil biberi de ince ince kıyıp atıyorum. patlıcaın közünü ve kızarmısını ben de atacağım bu sene. kışlık harici ben elime geçeni atarım dondurucuya hephaşalanmış nohut, karnıyarık vb yemekleri börek kek poğaça katmer, çorba için mantı... aklınıza ne gelirse... Tabi tuketıp tuketıp sureklı guncellerım bunları kı uzun sure de kalmaz bır yadan fazla misafir geldi mi de rahat ederim
Kışlık yine aklıma gelirse yazarım çok faydalı topic olmuş açan sağ olsun
bozdolabı dışında kışlıkları saklamayı tercih ediyorum
her sene 20 kavanoz yarım kiloluk melemen 30 kavanoz domates suyu yapıyorum
ayrıca kahvaltılık soslar tatlı ve acılı olmak üzere 20 kavanoz kadar yaparım
misafirler icin cayın yanında domatesle soslanmış közlenmiş biber yapıyorum
ahududu,kayısı,kızılcık,böğürtlen,cilek ve şeftali receli yaparım
yazın olan meyvelerden kurutuyoum kışın komposto yapmak icim...şeftali,elma,erik,armut
tarhanam da ev yapımı missssss gibiii
kurutulmuş dolmalık biber ve palıcanları kendim kurutuyorum..karnıyarıklık patlıcanlarda yapıyorum kurutarak
nane,kekik,reyhan kuruyorum
5 kasa kadar domateside dilimleyip kurutuyorum kışın yemeklerde ve kahvaltıda şahane oluyor
eriştemi de yaparım
barbunya,fasulyeyi,haşlanmış ayıklanmış mısırı,cacıklık rendelenmiş salatalıkları bozdalabına koyuyorum
fasulye turşusunuda kurmadan olmaz karadenizli olaraktan
her sene yeni şeyler deneyerek yapıyorum...kışın cok iyi oluyor hazırda var olan kışlıklar..eşim sebze sevmiyor...
Maşallah afiyetle iyi günlerde yiyin insallah.
Kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz ben hiç denemedim yeni evli yeni ev hanımı olunca
Yeni ve pratik güzel bilgilere de meraklıyim gecen sene dondurucuya yaptıgım kısalıklar bile çok iyi geldi
Onun dısında acı biber turşum anneannemden gelir güz gelince güncel olarak lahana ve salatalık turşularını da tarif ederim ins
Benim diyeceğim su ki yaptıklarımız yazarken nasıl yapıyoruz püf noktalarımız falan paylaslim çok yararlı olur
bozdolabı dışında kışlıkları saklamayı tercih ediyorum
her sene 20 kavanoz yarım kiloluk melemen 30 kavanoz domates suyu yapıyorum
ayrıca kahvaltılık soslar tatlı ve acılı olmak üzere 20 kavanoz kadar yaparım
misafirler icin cayın yanında domatesle soslanmış közlenmiş biber yapıyorum
ahududu,kayısı,kızılcık,böğürtlen,cilek ve şeftali receli yaparım
yazın olan meyvelerden kurutuyoum kışın komposto yapmak icim...şeftali,elma,erik,armut
tarhanam da ev yapımı missssss gibiii
kurutulmuş dolmalık biber ve palıcanları kendim kurutuyorum..karnıyarıklık patlıcanlarda yapıyorum kurutarak
nane,kekik,reyhan kuruyorum
5 kasa kadar domateside dilimleyip kurutuyorum kışın yemeklerde ve kahvaltıda şahane oluyor
eriştemi de yaparım
barbunya,fasulyeyi,haşlanmış ayıklanmış mısırı,cacıklık rendelenmiş salatalıkları bozdalabına koyuyorum
fasulye turşusunuda kurmadan olmaz karadenizli olaraktan
her sene yeni şeyler deneyerek yapıyorum...kışın cok iyi oluyor hazırda var olan kışlıklar..eşim sebze sevmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?