evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

Ben cok calistim bugun oglan 1 saat once uyudu hemen 2 kg fasulyeyi hasladim attim 2 kg barbunyayi ayiklayip attim 1 kg patlicani domates ve biberle kavurdum soguyunca aticam borek yaparim diye dusundum 3 kg patlicanim kosede bekliyo yarisi kozlencek yarisi dolma olacak 1.5 kg orta boy domateside dolma yapip aticam soslar sise domates kaldi onlarida eylul 15e kadar tamamlarim

valla kendimle gurur duydum bugun 2 cekmecem full 1i yarim :)) 2 aylik oglum var iyi calismisim aferin bana :))

Ben limon tozu koymam tursuya olcuyu soyle hesapla 2 bardak sirke koyduysan 1 bardak su koyacaksin tuzu tadacaksin ama onun olcusu yok 5 kgluk bidonsa tursuyu ortecek kadar sirke su tuz karisimi yapacaksin tuzda ne cok cok fazla olacak nede yemek tuzu gibi az olacak tadinca anlicaksin :))

YEMEKLİKLER:
10 poşet bezelye(annecim hazırladı)
8 poşet taze fasulye,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
6 poşet bamya,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
5 poşet barbunya(annecim hazırladı)
5 poşet karnıyarıklık kızartılmış içerisinde 5 er tane patlıcan bulunan karnıyarıklığım(annecim hazırladı)
5 poşet küp küp kızartılmış domatesle sotelenmiş kabak kızatmam(annecim hazırladı)
2 kg kadar kendi hazırladığım pişirilmeye hazır kasap köftelerim var,yine ekliyeceğim benim kurtarıcılarımdır kendileri(kendim hazırladım)
2.kg kadar kuşbaşı etim var onuda yemeklik böldüm ama sürekli kullandığımdan üzerine hep ekliyorum kullandıkça(kendim hazırladım)
2 kg tavuk göğsü alıp haşladım ve didikleyip poşetlere böldüm çorbalıklarım onlar,yaz kış demeden hazırlarım(kendim hazırladım)
3 poşet tombul bostan patlıcanlarım var kalın halde yuvarlak kesip kızarttıp o şekilde poşetlere koydu annecim,oturtma yapıyorum onlardan(annecim hazırladı)
1 kg kuru fasulye haşladım düdüklüde,5-6 poşete böldüm,ezme yapıyorum onlardan,mangalın yanında harika oluyor(kendim hazırladım)
1 kg nohut haşladım onuda böldüm 5-6 poşete..sulu köfte yaptığımda içerisine ekliyorum çok severiz biz(kendim hazırladım)
2 kg börülce domatesle sotelenip 5 poşete böldük(annecim hazırladı)
4 poşet etli kırmızı biber közleyip kabuklarını soyup hazırladı anacım(annem hazırladı)
4 poşet yaklaşık 3.kg patlıcanı közleyip poşetledi yine anacım(annem hazırladı)
2.kg. lık 2 adet kavanozda domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu var,ben kahvaltıya bile çıkartırım o kadar lezzetlidir..(annem hazırladı)

REÇELLER:
5 kg.lık kavanozda çilek reçellerim(annecim hazırladı çilekler bahçemizden)
5 kg.lık kavanozda incir reçellerim(annecim hazırladı incirler ağaçlarımızdan)
3.kg.lık kavanozda şeftali reçellerim(annecim hazırladı şeftaliler bizim ağaçlarımızdan)
2 kg.lık kavanozda minik süs patlıcanlarından patlıcan reçellerim(ben kendim yaptım,patlıcanlar pazardan: )
3 kg.lık kavanozda vişne reçellerim(anneciğim hazırladı,vişnelerde bizim ağaçlarımızdan)

TURŞULAR:
daha yeni yağlı turşu yaptı anneciğim ama kışlık değil,yemelik..3k.g. lık 2 adet kavanozda bana da hazırlamış..kış için ayrı yapacak eylül ayında..tarifi burada var merak edenlere...Yağlı Turşu
1.kg lık kavanozlarda 3 kg. minik turşu biberlerinden hazırlamış anacım,acı biber çok sever damadı diye:) biberlerde bizim bahçemizden yine...
kornişon salatalık turşularım var 3.kg.lık kavanozda 2 adet...o da anneciğimden

KURUTMALAR:
domates halka halka doğrayıp güneşte tuzlayıp kurutur annecim,dolmalık biber ve dolmalık patlıcanlarıda içini temizleyip kurutur..hepsi hazırda her birinden 3 er ip dizi halinde var(annem hazırladı yine)

HAMUR İŞİ:
ev makarnası yani biz kesme diyoruz,onuda anneciğim yapar hep bana,4 kg lık 2 adet kavanozda verir ve bize tam yeter,henüz yapmadı eylülde yapacak
gözleme hazırlıyor komşularla toplanıp her gün birine yapıyorlar,1 günde benim için toplanıyorlar evlendiğimden beri:)
yufkaları açıp gözleme şeklinde katlayıp sac da pişiriyorlar,bana senede 100-150 adet yapıyor anacığım
kuskus hazırlıyor kışlık,ondandan 4-5 kg kadar benim hakkımı getiriyor:))
Tarhanamı hazırlıyor mislerr gibi,o da 4 kg lık yağ bidonlarında sıkıca saklayıp kışın kullanıyorum...
birde kışlık turşu henüz yapmadı annecim,onuda poşetlere kurup bidonlarda saklıyor..bana da epey gönderiyor yada getiriyor..o da eylülde olacakmış öyle dedi:)

kızlar şimdilik bu kadar yazdım,Allah razı olsun anacığımdan,herşeyimi yapıyor 1 tanecik kızıyım ne de olsa,hiç kıyamazlar babacımda annecimde sağolsunlar..
Rabbim başımdan eksik etmesin...
Unuttuklarım olabilir onlarıda aklıma gelirse eklerim...bu yazdıklarımın % 60 ını Ramazan bayramına gittiğimizde yanımızda gönderdi,arabanın hiç bi yerinde yer kalmadı düşünün artık:)
Allah razı olsun kat kat fazlasını versin,anacığımın yaptıklarından 1 yemek kaşığı bile ziyan etmem asla,onun pamuk elleri değdi her birine,hiç kıyamam bağladığı poşetlerin iplerini bile saklıyorum o kadar aşığım anama ben...

Son düzenleme:

elosa naptınız siz ya.
hamarat olmak da bi başka ya

olma zaten , maşşallah yani, ben okuyana kadar ağzımın suları aktı

canım ya:))
buyur beraber yiyelim severim paylaşmayı,daha bereketli olur çok inanırım
bu arada menemenleri unuttum:))
onlarıda domates biber olarak hazırlayıp poşetlemiş annecim söylemeden geçmiyim emeğe saygı:))

Ben 3 kg patlicanimin yarisini kozledim yarisini dolma yaptim 1.5 kg domateside dolma yaptim attim buzluga domates ve patlicanlarin icinden kalan parcalarla yemek icin yaptigim dolma biberlerin kapaklarinida kavurdum birazdan aticam buzluga buzluk sezonun kapattim allahin izniyle 3 cekmece full koycak yerim kalmadi sira sise domates ve soslarda :))

valla, çok güzel olmuş, elinize sağlık.
okurken bile yemiş kadar oldum

kesinlikle başla canım:)

hakkaten canım bende okurken bi hal oldum ağzım sulandı...ballandırarak anlatmışsın :) afiyetle yiyin inşallah..
bana da annem gelirken getirmiş çok sevindim valla hzırdan gelince çok güzel oluyor gerçekten...
2 konserve şişesi kayısı reçeli, 4 şişede şeftali kompostosu getirmiş... iki poşette kurutmalık biber ve fasülye getirmiş...:) sağolsun annecim ilaç gibi geldi vallahi...:)
bu hafta içinde niyetim de menemenlik ve sos yapmak...şişeleri aldım sarımsağı falan aldım domatesler kaldı alınca yapıcam burdan paylaşırım resimlerini kızlar :)

valla aferin gerçeketen elinde bebeyle iyi yapmışsın maşallah diyelim afiyetle ye inşallah tatllım...keşke resim falan paylaşsan da görsel daha iyi oluyor :)

Sağolasın canımm inşallah:)
Annecim bitanedir benim hiç esirgemezler kıyamazlar..ben kendimde yapabilirim ama uğraşmamı istemiyor annem,ben burda yapıyorum işte sakın bişey yapma yorulma diyor kıyamam ona ben.
sende epey bişiler yapmışsın canım bereketli olsun inşallah.
hazırdan geldiğinde güzel oluyor tabi olmazmııı:)) birde anacığımın ellerinden olunca tadına doyamıyoruz:)

ben bugün komşunun bahçesinden getirdiği domatesleri bi güzeeel rendeledim. tencerede kaynamaya bıraktım. sonra kendi balkon bahçemden acı biberleri topladım. incecik incecik kıyıp tenceredeki domatesin içine döktüm. bikaç sarımsak dövdüm karışımın içine koydum.(sarımsak en son kuyulacak kaynamicak). hoop kavanoza sonra..

3-4 gün öncede acur turşusu kurdum. koçan mısırı poşetleyip dondurucuya attım.. bayat ekmeğimin içini rondoda çekip köftelerde kullanmak için onuda dondurucuya attım. eşim köyde yaşayan arkadaşına taze fasulye ısmarlamış 3 kilo, gelsin onları yapıcam... hazır sarılmış yaprak sarmam var... geçen sene çiğköfte yoğurup 8 poşet atmıştım dondurucuya üşenmeyip bi gece otururken yaparsam onuda atıcam...şimdilik aklıma gelen bunlar kızlar...

Afiyetle yiyin ins.
Sormadan duramadım misiri nasıl atıyorsunuz dondurucuya
Kocaniyla mı yoksa temizleyip çığ mı yoksa haslayip mı?
Tadında degisiklik oluyor mu
Çok merak ettigim bir konuydu yapmayı düşünüyorum tecrübenize siginacagim

canım mısırları koçanıyla haşlıyorum ben, sonra poşetleyip hoop atıyorum buzluğa...kışın canım istedikçe çıkarıp sıcak suyun içinde bekletiyorum ısınması için..sonra tuzlayıp yiyoruz... bazen mısır salatası yapıyorum istersen bi dene canım...
mısırları koçanında tane tane ayırıp bir kase içine dök sonra mayonez ekle, dereotu seversen ince ince kıy içine, haşlanmış patatesleri doğra salata gibi, yeşil soğan kıy azcık maydonoz, baharta olarak da artık ne istersen koy...ben sadece pul biber ve sumak koyuyorum.. tuzunu da ekle karıştır ohh mis gibi misafirlerin gelince minik kaselerde ikram et..:)

ben tuzlayıp yemek için hiç atmadım ama normal haşlanmış mısırı bıçakla tane tane olacak şekilde kesip dondurucuya koyuyorum kışın salatalara hazır oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…