- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
ayyy sabahtan beri mutfaktayım desem yeri var. eşim bu sabah nöbetten gelirken 10 kilo domates 3 kilo da biber getirmiş. işin kötü yanı ben yarın yola çıkıcam. biberleri doğradım sevmesem de bi kısmını menemenlik yaptım. bi kısmını da çiğden attım buzluğa. domatesleri de rendeledim. birer yemeklik poşetleyip attım dolaba. menemenliklerin soğumasını bekliyorum. soğuyunca o da dolaptaki yerini alacak.
canım menemeni sevmiyorsan acılı sos yapsaydın...hem kahvaltıda yenirdi kışın hemde misafirlerine kısır yanında falan ikram ederdin...rendeleyip domatesleri tencerede kaynat, sonra içine sarımsak doğra göz kararı...varsa acı yeşil biber doğra içine...bir su bardağı da sirke dök içine...ohh mis gibi sos işte..sonra istersen konserve şişelerine koy kapağını sıkıca kapat ters çevir ve tutsun kapağını.. veya büyük cam kavanozlara yada plastik bidonlara doldur soğuyunca kapağını kapat buzdolabının alt kısmında sakla...keşke böyle yapsaydın menemeni sevmiyorsan eğer yemezseniz sos yapsan iyi olurdu...
ben sevmesem de eşim arıyor menemeni maalesef. hadi dedim onun gönlü olsun.
hepsini yapmasaydın keşke 10 kilo off :) kışın bol bol menemen yiceksinzi :) biberleri kızartıp poşetleseydin benim yaptığım gibi...kışın tavada kavurur azcık yerdiniz..
Bende kis icin yemeklik - dolmalik patlican biber kurutuyorum suan tarhanami yaptim oda kuruyor menemen yapip buzluga attim bu sene bebegim oldugu icin dolmalik biberleri bos degil doldurup atmayi planliyorum :) onun disinda kozlenmis biber patlican yapicam e tabi sise domates gecen kis en cok yedigimiz ménemen ve sise domatesle pisirdigim corba oldu ama ne ararsaniz atmistim buzluga bu sene bol bol menemen ki sogan olmadigi icin biber kizartmasi olarakta yenilebilir kahvaltida bide acili sosum kaldi gocmenler lutenista diyolar :))
konu sahibi kizartma atmissin patlicandan onu ne olarak pisiriceksin musakka filan mi olacak bende yapmak isterim
bende bu sene dolaba patlıcanları közleyip atmakla başladım kısın cıkarıyorum sarımsaklı yogur 1 kasık mayonez ve cevızle karıstırıyorum mis gibi oluyor.... bide ilk defa kızılcık tarhanası yaptım çok güzel oldu hemde çok saglıklıymıs kızın et suyuyla yapıp hastalıklardan koruycam kocacıkımı ve kendımı... daha yapıcak cok sey var ama ramazan ın bıtmesını beklıyorum:)
ben de iki gün önce 8 kavanoz erik kompostosu 8 kavanoz nektarin kompostosu 8 kavanoz da kışın domates çorbası yapmak için sallama bi karışım yaptım bakalım nasıl olacak.4 kilo domatesi robottan geçirip sıvı kıvama getirdim,içine 3 tane közlenmiş kırmızı biber ve iki tane haşlanmış havuç koydum robottan geçirilmiş.tuzunu koyup kaynattım ve kavanozlara koyup kaldırdım.kışın da yağda salça ve az un kavurup bu karışımı ekleyip domates çorbası yapmayı planlıyorum,yanında kaşarla misss :)))
gazelcim oturtma yaparken buzunu çözdürüp mü döşüyosun? tavada tekrar kızartıyo musun? ben hiç yapmadım şimdi memlekete gidiyorum. 2 hafta yokum. 2 hafta sonra dönücem o zaman görüşürüz
gazelcim oturtma yaparken buzunu çözdürüp mü döşüyosun? tavada tekrar kızartıyo musun? ben hiç yapmadım şimdi memlekete gidiyorum. 2 hafta yokum. 2 hafta sonra dönücem o zaman görüşürüz
Baskı biberi :çarliston biberleri salamura yapıp kışın kızartması çok güzel olur. kıl sivri biberlerden yağlı sallama turşu yaptım. /QUOTE]
arkadaşım zahmet olmazsa bu iki tarifi yazarmısın.özellikle çarliston biber salamuru
şişe domatesi nasıl yaptın anlatırmısın benimkinden farklıysa denemek isterime tabi sise domates gecen kis en cok yedigimiz ménemen ve sise domatesle pisirdigim corba oldu
şişe domatesi nasıl yaptın anlatırmısın benimkinden farklıysa denemek isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?