- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
ben tuzlayıp yemek için hiç atmadım ama normal haşlanmış mısırı bıçakla tane tane olacak şekilde kesip dondurucuya koyuyorum kışın salatalara hazır oluyo.
bi de şimdi dolaba baktım da. memlekete gidicem. dolapta havuçlar var gidince de bayramdı kardeşimin düğünüydü bayaa kalıcaz. havuçları ne yapabilirim fikri olan var mı acaba???
hanımlar dondurucuya biber koyarken biberleri yıkayıp ayıklayıp doğrayıp direk buzdolabı poşetlerine mi koyacağız? kurutmadan pişirmeden falan oluyor mu yani? ben hiç biber koymadım daha önce ama kışında çok pahalı bu sene koymak istiyorum.
kızartılarak koyulan yiyeceklerin çok sağlıksız olduğunu öğrenmiştim patlıcanları kızartıp koyanlara sesleniyorum bence onları boşuna bekletmeyin buzluğunuzda. onun yerine közleyip koymak lazımmış. birde yağlı bişeyler koymamk lazımmış.
Tarhana ve kuruyan sebzeler buzluk ve sebzelerin son halini yarin eklerim birde fasulye tursusu var resimde yesil minik parcalar kuruyan dolmalik biberlerin kapaklari onlarda dondurucuda suan :)
canım hevesini kırmak istemem ama gök domateslerin zamanı geçti...hatta artık herkes salça yapmaya başladı burda... bence sen gök domates yerine minik domateslerden yap çok lezzetli oluyor...bütün bütün koy tam bi lokmalık minicik :) ben salçayı hazır alıyorum ama keşke evimde yapsam..ama çok zahmetli bi iş...ben şunları yapıyorum.
patlıcan közlemesi olmassa olmazım alıyorum 5 kilo patlıcan veriyorum pidecinin birine 1 2 liraya közletiyorum sonra onları temizleyip ayıklayıp koyuyorum buzluğa. kışın salata ya da hünkar beğendi falan yapıyorum.
birde karnıyarık yapıp koyuyorum bikaç yemelik. kışın bazen geç kalkıyorum sonrada canım bişey yapmak istemiyor. hazır yemek oluyor elimin altında. bu sene bebek olucak diyede iyice önem verdim bu konuya. tabii annem de sağolsunçoğunu o yapıp veriyor ya da birlikte yapıyoruz.
ayrıca hazır yemek olarak biber dolması doldurup koyuyorum. bir de kırmızı biberi çok severim yemeklerin içinde onu da doğrayıp hiç bişey yapmadan buzluğa atıyorum.
bezelye sevmediğimden 1 2 poşet annem veriyo onuda pilav rus salatası gibi şeylere kullanıyorum.
kendi yaptıklarımın içinde bikaç poşet barbunya, türlü ve fasülye var.
ayrıca vişne, şeftali, erik gibi meyveleri şekerle kaynatıp meyve suyu olarak konserveledim.
iki poşette börülce koydum yemegini sevmem ama salata gibi yapıp koymak için. değişiklik olsun işte.
şişe domatesi yaptık bolca. (bu arada yeni bi yöntem denedik ve oldu şöyleki hani ya domatesi kaynatmak ya da şişeleri kaynatmak lazım ya bi şişeleri kaynatmayı tercih ettik ama bulaşık makinesinde) yani doldurduğumuz ve kaynar kapakla kapattıgımız kavonozları bulaşık makinesine dizdik ve ilaçsız olrak en sıcak ayarda iki kez üst üste yıkadık. 15 20 gün oldu bi problem yok.
ayrıca bamyayıda konserve olarak yaparsanız çok daha lezzetli oluyor ya da kurutulmuş halide güzel ama burada çok pahalı ben yapmıcam.
bolca patlıcan kuruttuk ve tabi ki biber. böyle işte. bi de biber turşusu yaptım.
hani şu küçük gök domatesler varya onunda turşusunu yapmak istiyorum ama onların zamanı geçtiimi yoksa bana mı denk gelmiyor bilen var mı acaba?
canım hangi biberi sorduğunu pek anlayamadım...yeşil bibermi kırmızı et biberi mi...yeşil biberse doğra poşetle at buzluğa...
ama kırmızı tombul biberleri közlemen gerekiyor...kabukları soy közledikten sonra doğra ve at buzluğa...
teşekkür ederim. kırmızı etli biberlerden közleyip koymak istiyorum zaten. benim sorduğum ince yeşil biberlerdi. tamam yapayım bakalım nasıl olacak, daha önce yaptınız dimi bozulmuyor yani..
bugün akşamüstü pazara gidecem bol bol domates, biber ve patlıcan almayı düşünüyorum. geçen sene domatesleri direk poşetleyip koymuştum öylede iyi oluyor, ama buzluğumda fazla yer kalmadı o yüzden bu sene ilk defa kavanozlarda yapacam. 6 tane 1litrelik kavanozum var onlara yeni kapakta aldım.
haftayada biraz turşuluk alır turşu kurarım.
gök domates dediğiniz yeşil olan domatesler mi? bende geçen yıl onlarla turşu yapmıştım, eylülün 2. veya 3. haftasında almıştım. [/QUO
valla ben burda bulamadım zamanı geçti dediler canım ondan dedim...orda varsa yap tabi..bende çok severim gök domatesi..
Afiyetle yiyin ins.
Sormadan duramadım misiri nasıl atıyorsunuz dondurucuya
Kocaniyla mı yoksa temizleyip çığ mı yoksa haslayip mı?
Tadında degisiklik oluyor mu
Çok merak ettigim bir konuydu yapmayı düşünüyorum tecrübenize siginacagim
hanımlar dondurucuya biber koyarken biberleri yıkayıp ayıklayıp doğrayıp direk buzdolabı poşetlerine mi koyacağız? kurutmadan pişirmeden falan oluyor mu yani? ben hiç biber koymadım daha önce ama kışında çok pahalı bu sene koymak istiyorum.
kızartılarak koyulan yiyeceklerin çok sağlıksız olduğunu öğrenmiştim patlıcanları kızartıp koyanlara sesleniyorum bence onları boşuna bekletmeyin buzluğunuzda. onun yerine közleyip koymak lazımmış. birde yağlı bişeyler koymamk lazımmış.
merhaba gazelcim ben geldim .nihayet kavuştum sizlere hemen bi soru sorayım:domatesleri robotta çekiyorum demişsin kabuğunu soyuyomusun?soymuyosan pişince ağzına kabuk gelmezmi yerken?ben soyuyorum ama 30 kg.dan filan yaptığım için zor oluyo açıkçası..:44:canım yeşil biberleri ortadan ikiye kır at direk dolaba bişeycik olmaz...kışın çıkar kızart ye oh mis gibi..bozulmaz hiç merak etme...
domatesleri bende şişelere yapıyorum bende kavanozları ve kapaklarını aldım...perşembe yapıcam nasipse... ben robotta çekip kaynatıyorum domatesleri, biraz yağ da ekliyorum tabi...sonra doldurup sıkıca kapatıyorum sıcakken..hemen ters çeviriyorum bir gün falan dokunmadan bekliyorum...ertesi günde serin yerde saklıyorum....
sosluk domatesi de aynı şekilde yapıyorum ama içine sarımsak ve sirke ekliyorum...birazcıkta acı süs biberi ekleyip kaynatıyorum..şişeleyip kapatıyorum sıcakken...soğuyunca kaldırıyorum... kışın misafilerim geldiğinde kısır mercimekli köfte patates salatası gibi şeylerin yanında çok şahane oluyor...
merhaba gazelcim ben geldim .nihayet kavuştum sizlere hemen bi soru sorayım:domatesleri robotta çekiyorum demişsin kabuğunu soyuyomusun?soymuyosan pişince ağzına kabuk gelmezmi yerken?ben soyuyorum ama 30 kg.dan filan yaptığım için zor oluyo açıkçası..:44:
gazelcim valla bende sizleri çok özledim tatlım.ben istanbuldaydım.bayramdan önce gittim .bu akşamda döndüm.canım sen şimdi çek diyosun yani peki kaynatınca kıvam alıyomu yoksa su gibi olmasın?merak ettimde ondan soruyorum dah önce hiç robottan çekerek yapmadım da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?