Evimizde yaşanan herşeyi babasına anlatan koca

Ben bile kadın halimle ailemden saklarken bu konuyu onun boşluğuna gelmesini anlayamıyorum
Iyi de siz erkekleri duygusuz saniyorsunuz heralde? Benim esim benden daha duygusaldir. Benle,abisiyle, annesiyle dertlesmeyi sever, konustukca rahatlar. Ha tabi aile mevzularini degil tabiki ama eger bizde tedavi goruyor olsaydik cocuk icin eminimki annesiyle dertlesirdi.
Hatta ben kizimdan once dusuk yapmistim. Esim daha cok etkilenmisti. Beni daha fazla uzmemek icin de annesiyle dertlesmis mesela. Bazi erkekler gercekten duygusal oluyorlar. Sert gorunseler de aslinda duygusallar.
Ben bosanacak bir sebep goremedim. Ustelik daha ilk yillarda iliskiyi bu kadar yipratmayin. Konusun esinizle. Anlatin kirginliginizi ve kizginliginizi. Daha dikkatli olsun.

yani eşiniz dertleşmek için babasıyla paylaşmış yazacaktım tam araba mevzuunu okudum. eşinizin karakteri ile ilgili bi sıkıntı var.
hani genç kız değil ki babasına korkudan mervelerde kalıyorum gibi yalanlar söylesin.
koskoca evli barklı adam araba aldığını babasına söyleyemiyosa orda ciddi problem var.

Konu sadece bu değil anlam veremediğim bir korku ve sürekli yalan söylemesi ben ailen ile konuşmaa bu konuyu demedim saklayalım demedim.Eşim bana söylemeyelim istemiyoruz diyelim diyip benden habersiz söylemiş olması beni yalancı konumuna düşürmesi annesine söylemiş olsa anlam verebilirim dertleşmek istemiş diyebilirim ama babasının dert dinleyecek dertleşebilecek bir yapısı yok.babası kendi annesine bile ismi ile hitap edıyo annesine hayrı olmayan bir kişi oğlununda derdini dinlemez emin olzbilirsinz

Nişanlıyken de fark etmiştim bu konuyu konuşmuştum niye bu kadar korkuyorsun diye o zaman düğünümüz var bi sıkıntı çıkmasın diye alttan alıyorum demişti meğer o da yalanmış

Bu esinin sorunu. Oyle bir babanin agzina laf vermemek lazim. Bunu kendi dusunsun bosver. Ama kimse sen bu konuda yalan soyluyorsun diye seni ayiplamaz. Soylemek istememeni anlarlar merak etme. Tamam sorunlar olabilir ama ben sahsen aldatma siddet hakaret falan yoksa yani cok ciddi seyler yoksa bu konulardan bosanilmasi taraftari degilim. Ustelik ilk yillarda. Konusun. Biktirana kadar konusun. Ama bence bosanmak icin buyuk bir sebep yok ortada.
Babadan korkma meselesine gelince korku degil de cekinmedir o. Koskoca adami dovecek degil ya. Bende babamdan cekinirim ve cogu seyi saklarim. Cunku cenesi fenadir. Esim de oyle. Babasindan cekinir. Araba aldik onu bile 3 ay sonra falan soyledik ailelere. Cunku bizde bazen cekinebiliyoruz. Araba aldik deseydik ihtiyacimiz olmadigini bosa aldigimizi falan soyleyip canimizi sıkarlardi mesela. Musait bkr zamanda soyledik bizde. Cok mudahale ettirmeyiz hayatimiza ama ne yazikki onlari da tamamen gormezden gelemiyoruz biz. Hic de bu sebepten bosanmaya kalkmadik.

sorun sadece buysa boşanma sebebi göremiyorum...erkekler geç olgunlaşır...babası iyi bir adamsa paylaşmak istemiştir...

Erkekler ailesiyle ne kadar sınır cizmesi gerektiğini tam bilemiyor ve özellikle evliliğin ilk yıllarında bu tarz seyler oluyor maalesef, sizin hassas olduğunuz konular onlar için çok anlaşılmıyor ve kimlere ne ölçüde bilgi vereceğini kestiremiyolar, bunu öğretecek olan sizsiniz, eger esinizle cift olarak bir sorununuz yoksa ve hatasının farkinda olup size sonradan da olsa hak veriyosa yuva bozulacak bir mesele değil bence.

Keşke bizde sadece üç ay saklayıp söyleyebilseydik 11 ay saklayıp daha sonra plaka değiştirmeye kalktı sırf babasından korktuğu için(düğünden önce almıştık arabayı ve düğüne o arabayla gelmişti eşim arkadaşım düğün için arabasını verdi demişti)plaka değiştirmeye kalkmak ne demek onuda bıraktım her söylediği yalan artık bunun bi hastalık olduğunu düşünmeye bbaşladım babadan çekinmek ve korkmak arasındaki farkı çok iyi biliyorum eşiminki çekinmek değil düpedüz korkmak

Düşünsenize evlenene kadar en yakınları anne babasi ve kardesleriydi, evlenince bir anda sıralama değişiyor ve erkekler buna adapte olana kadar bu tarz olaylar yaşanıyor, bizim 2 sene olmak üzere hala tam aşamadik

Çift olarak sorunumuz her lafının yalan çıkması ve benim her seferinde onu uyarıyo olmam yanlış olduğunu söylemem bunu bile öğretemedim malesef.inatla en ufak bir konuda dahi yalan söylemeye üzerine yeminler etmeye başlaması beni çok yıpratıyo hiçbir lafına güvenmiyorum evet bana çok iyi davranıyo illaki benimde yanlışlarım oluyo ama bunların yanında çok basit şeyler

Ailesine anlatması kesinlikle hoş değil ve huylu huyundan vazgeçmez
Ben olsam sadece bir şans verirdim
Düzelirse devam...

Düşünsenize evlenene kadar en yakınları anne babasi ve kardesleriydi, evlenince bir anda sıralama değişiyor ve erkekler buna adapte olana kadar bu tarz olaylar yaşanıyor, bizim 2 sene olmak üzere hala tam aşamadik
Eşim 9 senedir ailesinden uzakta yaşıyo ve pekte yakın bi aile bağları yok biz aramasak ailesi aramaz veya ayda bir kere falan kayınvalidem arar kayınbabam aramaz pek taş çatlaşın 1 senedir 5 defa aramıştır kendiliğinden o da bişey sormak için

sorun sadece buysa boşanma sebebi göremiyorum...erkekler geç olgunlaşır...babası iyi bir adamsa paylaşmak istemiştir...
İyi bir dam değil biz nişanlıyken. 2-3 ay küs kaldılar sırf nişanda eşimin kendi parasıyla aldığı bilezikleri taktı diye küsmüşler tabi bunları ben hep sonradan ögrendim

Evet siz anlattikca artik bunun cocukluktan öte birsey oldugunu dusunuyorum.
Ben olsam benimde güvenim sarsilir sürekli abuk yalanlar duymaktan.
Bazi konularda komik veya cocuksu gelebilir. Ama önemli bir konu olsaydi ve yine bir yalan atsa ve üstüne bir yalanla daha uzerini kapatmaya calissa insanin sabri kalmaz inanci guvenci kalmaz.

Bence cocuk olmamasi hayirli suanda.
Bosan diyemem. Ama iyi niyetine guveniyorsan esinin bence bir aile terapisi alin ve bu sacma yalanlarinin nedenini ögrenin.
Yasi kac esinin bu arada?

Cok fazla fevri ve duygusal davrandığınızı düşünüyorum. Eşiniz babasının ısrarlı sorularına dayanamamış olabilir bu arada size de aranız bozulmasından korkup söylememiş olabilir. Bence büyütülecek bir durum yok hele de boşanmak icin kesinlikle gecerli bir sebep degil ki anladığım kadariyla eşiniz sizi seviyor ve sizi kaybetmek istemiyor. Burada acılan konuları acip okursanız göreceksiniz ki neler neler var. Lutfen pireyi deve yapip buyutmeyin zamanla böyle küçük meseleleri büyültürseniz eşinizi kendinizden soğutursunuz. Mutlulugunuza gölge düşürmeyin. Her evlilikte olumsuzluklar oluyor ve olacakta. bardağın nedeyse 5 4 u dolu olan tarafi degilde 5 1 boş olan tarafi görmeyin

Ah be güzelim daha ne istiyorsun mis gibi valla bi de her aksam ailesine eşini sorla götüren mi dersin çocuklarına bir ragat nefes aldırmayan aile mi dersin ailesini eşinden üstün tutup eşini ezen mi dersin bir sürü derr var insanlarda. Sen sansli kesimdensin. Tamam yalan söylemesi tabiki hos degil ama çekildiğinden böyle yapıyor seni kaybetmek istemiyor. Sürekli esine tavsiye verme lütfen kendi halin e birak zamanla kendini düzeltir. Srn üstüne gittikçe ters teper. Unutma sen ona eş sin anbe değil. Biz kadınların en büyük hatasi bu es yerine anne rolü oynuyoruz. Lütfen seni mutlu ettiği noktalari gözünde büyüt. Bazi seyleri zamana bırak

Buradaki yorumlarin hiçbir tanesine katılmıyorum benneyanginlargordum arkadaşımın yorumu hariç

Aileniz nerden biliyor mutlu oldugunuzu neye dayanarak karar veriyorlar yoksa boşanınca etraftan duyacağınız laflardan mi çekiniyorlar?

2.si bu esinizin yaptığını,kayinvalideniz ya da kayınbabaniz yapsa burdaki pek cok kisi sayar soverdi. Kaynananız cocugunuz olmadığı dedikodusunu tedavi olacaklar lafını etrafa yaysa kaynananizla görüşmezdiniz bile belki

Eşiniz bunu babasına söyleyince neden masum olsun?

Bir defa bu özel birsey.

Ayrıca bu yollardan geçtim,geciyorum da. Önümüzdeki ay tüp bebek tedavisine başlıcam ve esim ve ben haric cevremizde 1 Allah'ın kulu bunu bilmiyor.

Gerek varmi? Yoooo.
Ha ama çocuğum olduğunda insallah kaynanama "Ya bizim çocukta masrafli oldu iste x in torunlari gibi masrafsız olmadi" diyeceğim.

Neden mi?
Daha 2 aylik evliyken,bir arkadaşının gelini ikizlere hamile kalmış. Bir de bizden 1 ay önce evlenmisler. Bana bunu söylüyor:)))) daha yeni evliydim.

Bunlar unutulmaz. Unutulmuyor. Sizin de unutacaginizi sanmiyorum esinizin yaptığı dengesiz davranışı

Ayrica düğündeki araba mevzusu kamera sakasindan beter
Eşiniz hic guvenilir bir insan degil.

Babasina detay anlatmadiysa cocuk olmuyor demesinde bir sorun yok bence. Ama baska sorunlar var sanirim. Allah gönül ferahligi versin. Hakkinizdahayirlisi olsun

Günümüzde insanlar saygı kavramını yanlış algılıyorlar. Sanki hep küçükler büyüklere saygı göstermeli onların her dediğini alttan almalı gibi bir hal almış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…