- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Dertlikitap
-
Iyi de siz erkekleri duygusuz saniyorsunuz heralde? Benim esim benden daha duygusaldir. Benle,abisiyle, annesiyle dertlesmeyi sever, konustukca rahatlar. Ha tabi aile mevzularini degil tabiki ama eger bizde tedavi goruyor olsaydik cocuk icin eminimki annesiyle dertlesirdi.Ben bile kadın halimle ailemden saklarken bu konuyu onun boşluğuna gelmesini anlayamıyorum
Konu sadece bu değil anlam veremediğim bir korku ve sürekli yalan söylemesi ben ailen ile konuşmaa bu konuyu demedim saklayalım demedim.Eşim bana söylemeyelim istemiyoruz diyelim diyip benden habersiz söylemiş olması beni yalancı konumuna düşürmesi annesine söylemiş olsa anlam verebilirim dertleşmek istemiş diyebilirim ama babasının dert dinleyecek dertleşebilecek bir yapısı yok.babası kendi annesine bile ismi ile hitap edıyo annesine hayrı olmayan bir kişi oğlununda derdini dinlemez emin olzbilirsinzIyi de siz erkekleri duygusuz saniyorsunuz heralde? Benim esim benden daha duygusaldir. Benle,abisiyle, annesiyle dertlesmeyi sever, konustukca rahatlar. Ha tabi aile mevzularini degil tabiki ama eger bizde tedavi goruyor olsaydik cocuk icin eminimki annesiyle dertlesirdi.
Hatta ben kizimdan once dusuk yapmistim. Esim daha cok etkilenmisti. Beni daha fazla uzmemek icin de annesiyle dertlesmis mesela. Bazi erkekler gercekten duygusal oluyorlar. Sert gorunseler de aslinda duygusallar.
Ben bosanacak bir sebep goremedim. Ustelik daha ilk yillarda iliskiyi bu kadar yipratmayin. Konusun esinizle. Anlatin kirginliginizi ve kizginliginizi. Daha dikkatli olsun.
Nişanlıyken de fark etmiştim bu konuyu konuşmuştum niye bu kadar korkuyorsun diye o zaman düğünümüz var bi sıkıntı çıkmasın diye alttan alıyorum demişti meğer o da yalanmışyani eşiniz dertleşmek için babasıyla paylaşmış yazacaktım tam araba mevzuunu okudum. eşinizin karakteri ile ilgili bi sıkıntı var.
hani genç kız değil ki babasına korkudan mervelerde kalıyorum gibi yalanlar söylesin.
koskoca evli barklı adam araba aldığını babasına söyleyemiyosa orda ciddi problem var.
Bu esinin sorunu. Oyle bir babanin agzina laf vermemek lazim. Bunu kendi dusunsun bosver. Ama kimse sen bu konuda yalan soyluyorsun diye seni ayiplamaz. Soylemek istememeni anlarlar merak etme. Tamam sorunlar olabilir ama ben sahsen aldatma siddet hakaret falan yoksa yani cok ciddi seyler yoksa bu konulardan bosanilmasi taraftari degilim. Ustelik ilk yillarda. Konusun. Biktirana kadar konusun. Ama bence bosanmak icin buyuk bir sebep yok ortada.Konu sadece bu değil anlam veremediğim bir korku ve sürekli yalan söylemesi ben ailen ile konuşmaa bu konuyu demedim saklayalım demedim.Eşim bana söylemeyelim istemiyoruz diyelim diyip benden habersiz söylemiş olması beni yalancı konumuna düşürmesi annesine söylemiş olsa anlam verebilirim dertleşmek istemiş diyebilirim ama babasının dert dinleyecek dertleşebilecek bir yapısı yok.babası kendi annesine bile ismi ile hitap edıyo annesine hayrı olmayan bir kişi oğlununda derdini dinlemez emin olzbilirsinz
Keşke bizde sadece üç ay saklayıp söyleyebilseydik 11 ay saklayıp daha sonra plaka değiştirmeye kalktı sırf babasından korktuğu için(düğünden önce almıştık arabayı ve düğüne o arabayla gelmişti eşim arkadaşım düğün için arabasını verdi demişti)plaka değiştirmeye kalkmak ne demek onuda bıraktım her söylediği yalan artık bunun bi hastalık olduğunu düşünmeye bbaşladım babadan çekinmek ve korkmak arasındaki farkı çok iyi biliyorum eşiminki çekinmek değil düpedüz korkmakBu esinin sorunu. Oyle bir babanin agzina laf vermemek lazim. Bunu kendi dusunsun bosver. Ama kimse sen bu konuda yalan soyluyorsun diye seni ayiplamaz. Soylemek istememeni anlarlar merak etme. Tamam sorunlar olabilir ama ben sahsen aldatma siddet hakaret falan yoksa yani cok ciddi seyler yoksa bu konulardan bosanilmasi taraftari degilim. Ustelik ilk yillarda. Konusun. Biktirana kadar konusun. Ama bence bosanmak icin buyuk bir sebep yok ortada.
Babadan korkma meselesine gelince korku degil de cekinmedir o. Koskoca adami dovecek degil ya. Bende babamdan cekinirim ve cogu seyi saklarim. Cunku cenesi fenadir. Esim de oyle. Babasindan cekinir. Araba aldik onu bile 3 ay sonra falan soyledik ailelere. Cunku bizde bazen cekinebiliyoruz. Araba aldik deseydik ihtiyacimiz olmadigini bosa aldigimizi falan soyleyip canimizi sıkarlardi mesela. Musait bkr zamanda soyledik bizde. Cok mudahale ettirmeyiz hayatimiza ama ne yazikki onlari da tamamen gormezden gelemiyoruz biz. Hic de bu sebepten bosanmaya kalkmadik.
Çift olarak sorunumuz her lafının yalan çıkması ve benim her seferinde onu uyarıyo olmam yanlış olduğunu söylemem bunu bile öğretemedim malesef.inatla en ufak bir konuda dahi yalan söylemeye üzerine yeminler etmeye başlaması beni çok yıpratıyo hiçbir lafına güvenmiyorum evet bana çok iyi davranıyo illaki benimde yanlışlarım oluyo ama bunların yanında çok basit şeylerErkekler ailesiyle ne kadar sınır cizmesi gerektiğini tam bilemiyor ve özellikle evliliğin ilk yıllarında bu tarz seyler oluyor maalesef, sizin hassas olduğunuz konular onlar için çok anlaşılmıyor ve kimlere ne ölçüde bilgi vereceğini kestiremiyolar, bunu öğretecek olan sizsiniz, eger esinizle cift olarak bir sorununuz yoksa ve hatasının farkinda olup size sonradan da olsa hak veriyosa yuva bozulacak bir mesele değil bence.
Eşim 9 senedir ailesinden uzakta yaşıyo ve pekte yakın bi aile bağları yok biz aramasak ailesi aramaz veya ayda bir kere falan kayınvalidem arar kayınbabam aramaz pek taş çatlaşın 1 senedir 5 defa aramıştır kendiliğinden o da bişey sormak içinDüşünsenize evlenene kadar en yakınları anne babasi ve kardesleriydi, evlenince bir anda sıralama değişiyor ve erkekler buna adapte olana kadar bu tarz olaylar yaşanıyor, bizim 2 sene olmak üzere hala tam aşamadik
İyi bir dam değil biz nişanlıyken. 2-3 ay küs kaldılar sırf nişanda eşimin kendi parasıyla aldığı bilezikleri taktı diye küsmüşler tabi bunları ben hep sonradan ögrendimsorun sadece buysa boşanma sebebi göremiyorum...erkekler geç olgunlaşır...babası iyi bir adamsa paylaşmak istemiştir...
Keşke bizde sadece üç ay saklayıp söyleyebilseydik 11 ay saklayıp daha sonra plaka değiştirmeye kalktı sırf babasından korktuğu için(düğünden önce almıştık arabayı ve düğüne o arabayla gelmişti eşim arkadaşım düğün için arabasını verdi demişti)plaka değiştirmeye kalkmak ne demek onuda bıraktım her söylediği yalan artık bunun bi hastalık olduğunu düşünmeye bbaşladım babadan çekinmek ve korkmak arasındaki farkı çok iyi biliyorum eşiminki çekinmek değil düpedüz korkmak
Öncelikle merhaba
Konuya nasıl başlasam bilemiyorum.Yaklaşık bir senelik evliyim.Eşimle gayet mutluyduk dün akşam öğrendim ki eşim çocugumuzun olmamasını babasıyla paylaşmış asıl önemli olan ben telefonda konuşurlarken öğrendim babası hastaneye gittiniz mi diye sordu bu olayı sorduğumda ilk önce yeminler etti söylemedim diye sonradan itiraf etti.Eşim tam bir korkak babasından o kadar korkuyo ki onun yanında ağzını açıp tek kelime söyleyemiyo bu korkaklığından dolayı eşimden soğudum tamamen hem korkak hemde yalancı daha önceleride yalan yere yeminler etmişti ama bu sefer kalbim çok kırıldı çünkü bana söylemeyelim kimseye tedaviye başlarız şimdilik istemiyoruz diyelim demişti ailemden uzaktayım ve gece boyu ağladım.Babasındanda nefret ediyorum ama ailem onlar büyük alttan al boşver siz mutlusunuz gibi sözler söylediği için herşeyi içime atıyorum düğünümüzde hiçbirşey yapmadılar sadece düğün videosunu çekecek kişiyi ayarlamıştı onunlada düğünden önce tartışmış dolayısıyla düğün videom bile yok ve bunun gibi pek çok olay.Eşimin en son yaptığı hareket beni tamamen kendisinden soğuttu bayram geçsin ailem ile konuşucam bu zamana kadar içime attığım herşeyi anlatıcam gelsinler alsınlar beni gerçekten çok bunaldım yaklaşık 2 ay önce yine ailemin evine gitmiştim ama sadece sizi çok özledim 6 aydır görmediğim için demiştim ama asıl sebep yine eşimdi sonradan peşimden geldi ve özürler diledi bir daha asla seni üzmeyeceğim benim için sadece sen varsın demişti içime attım onuda ama bu olay sondu bir daha içine atmayacağım ailwmle konuştuktan sonra boşanma işlemlerini başlatacağım çünkü ailem her zaman benim kararlarımın arkasında
Eşim 9 senedir ailesinden uzakta yaşıyo ve pekte yakın bi aile bağları yok biz aramasak ailesi aramaz veya ayda bir kere falan kayınvalidem arar kayınbabam aramaz pek taş çatlaşın 1 senedir 5 defa aramıştır kendiliğinden o da bişey sormak için
Günümüzde insanlar saygı kavramını yanlış algılıyorlar. Sanki hep küçükler büyüklere saygı göstermeli onların her dediğini alttan almalı gibi bir hal almış.korkak ve yalanci bir adamla mutlu olunmaz, sizde degilsiniz iste.
sizin mutlu oldugunuza aileniz mi karar veriyor?
ayrica onlar buyuk diye birsey yok, buyukler saygisizlik yapmak istediklerinde izin vermezsek bize saygisiz diyor bunu unutmayn.
benim bebegimin olmamasi cinsel hayatim veya baska biseyim onemli degil noldugu, kayinpederimi ilgilendirmez bana soramaz.
biz en fazla havadan sudan bakterilerden gundemden sagliktan bahsederiz bukadar.
ailenin evine gitmissin kocan akillanmamis..inssllah su saatten sonra yapman gerekeni yaparsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?